X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Sierpniówki 2019 !!!
Odpowiedz

Sierpniówki 2019 !!!

Oceń ten wątek:
  • Chimera Autorytet

Wysłany: 25 maja 2020, 12:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kayama wrote:
    Dziewczyny kiedyś ktoś pisał o takich kropkach abs do raczkowania do przyklejania na ubranie. Gdzie to można kupić i po jakiej nazwie szukać?
    Ja używałam takiej:
    https://allegro.pl/oferta/farba-do-tkanin-abs-viva-decor-pearl-grey-82ml-7934763797?bi_s=ads&bi_m=listing%3Amobile%3Aquery&bi_c=YjQ5OGYwOTYtMjhiMy00YzExLWI1MmEtZDI0MTIyZWUzMDk2AA&bi_t=ape&referrer=proxy&emission_unit_id=98fbcc8e-39e7-4131-aa4b-a36d01476081
    Ostatnio robiłam podeszwy skarpet, bo się ślizgał, a było jakoś chłodniej w mieszkaniu. Najważniejsze, to naciągnąć materiał do robienia tych absów, ja naciągnęłam skarpetkę na butelkę po piwie 🙈

werni, kayama lubią tę wiadomość

• trzydziecha Autorytet

Wysłany: 25 maja 2020, 12:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja też lubię mieć porządek bo po prostu lepiej się czuję. Mój mąż to też pedant ciągle chodzi i sprząta :) odkurza się u nas mniej więcej co 2 dzień samo bo mamy odkurzacz Xiaomi który meeega polecam! Jest dużo tańszy niż roomba i działa super, też skanuje pokój i można go kontrolować apka. To by była katorga bez niego, zbiera bardzo dużo kurzu, pod łóżkami, sofa itp nie wiadomo skąd bo wydaje się że jest czysto :) podłoga myta raz na tydzień i kurze też. A bardzo nie lubię zawalonych mebli np blatów bo mamy otwarta kuchnię ale to nie żaden problem bo na bieżąco się zbiera :) a młody też lubi wieszanie prania bo bawi się klamerkami :D

kayama lubi tę wiadomość

Starania od 06.2017
    12.12.2018 - 2 kreski + beta 308
    04.01.2019 - mamy serduszko <3
    22.08.2019 - Tomuś jest już z nami <3 <3 <3

n59y9vvj275r1f8v.png
  • trzydziecha Autorytet

Wysłany: 25 maja 2020, 12:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Co do fotelików to byliśmy w sobotę w 2 sklepach popytać i w jednym już byśmy prawie zdecydowani na babysafe labrador który jest 0-36 i dziwnie tani ale w drugim gość powiedzial że nie zna takich rozwiązań i im nie ufa i podejrzane jaja to cena itp. nie wiem czy po prostu target tego sklepu to klienci którzy nie patrzą i płacą czy faktycznie on jest kiepski bo do jeden fotelik na cały okres.... Mam mieszane uczucia. Dlaczego ok kosztuje koło 500zl a na jedna kategorie nawet z tej samej firmy zaczynają się od 1000? Wiem że niby testy ale czy to nie jest naciągane?

Nacha Ty chyba pisałas że macie tego labradora, ktoś go Wam polecił? Juz używacie? Jak się sprawdza?

Aha i facet powiedzial że z isofixem jest dużo bezpieczniej więc już rozumiem po co on :)

Starania od 06.2017

n59y9vvj275r1f8v.png
  • Niebieska Gwiazda Autorytet

Wysłany: 25 maja 2020, 12:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Robimy przyjęcie z okazji dnia dziecka.Ma być dwóch pięciolatków,jedna dwulatka i 10miesięczne niemowle.Macie jakieś pomysły na zabawe?

• werni Autorytet

Wysłany: 25 maja 2020, 12:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Chyba kupię też te farbki

f2wlsg1849ksqu5m.png

mhsv20mmdqfv97ge.png
    Na ovu od 07.07.2014

Prl-maj 950
    Tsh- maj 3.04
    Androstedion-wysoki-zostal obnizony za pomoca tabl. Anty.

Nasz cud Wojtuś 😍
  • nick nieaktualny

Wysłany: 25 maja 2020, 14:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Trzydziecha. Tak my mamy ten fotelik. Tez uważałam ze dobry fotelik musi kosztować w pizdu. A w sklepie Pani nam powiedziała ze to dobry fotelik. Nie kosztuje miliona bo nie ma testów adac jak wiele innych i to polska firma.z tej firmy sa droższe ale np na bazie z noga.
    Nam sie dobrze go używa Co więcej mogę napisać...nie mogę namawiać kogoś na fotelik
    A swoją droga kiedys ten fotelik to był BabySafe golden 360 (labrador to jego następca) i był u Pani Gadget w programie

Wiadomość wyedytowana przez autora: 25 maja 2020, 15:07

trzydziecha lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 25 maja 2020, 14:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny czy któraś spotkała sie z kołderka obciążeniową?
    Ja juz mam dość wstawania co godzinę do małego i Nie mozemy znaleźć przyczyny wiercenia. A wierci się od urodzenia. Najpierw niby kolki potem zeby

• kayama Autorytet

Wysłany: 25 maja 2020, 15:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nacha nie słyszałam. A po co wstajesz co godzinę?
    Wiktoria dzisiaj zwaliła na siebie wózek pomocnik :((( Cud jakiś bo obejrzałam ją na wszystkie strony i nie ma nawet zadrapania ani zaczerwienienia, ale ryk był. Używam takiego wózka z Ikeły turkusowego na kółkach, on jest jako pomocnik i do kuchni dedykowany. Super się sprawdza bardzo wygodny trzymam w nim rzeczy do pielęgnacji i przewijania. Bawiła się tym wózkiem jeździła nim sobie i byłam przekonana że jest za ciężki aby przechyliła, a jednak..

n59ydf9h7aj0jxnd.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 25 maja 2020, 16:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bo Tytus sie wybudza i siada albo wstaje w łóżeczku. Ryje buzia jak dzik, podnosi dupke staje jakby ma głowie 🤦‍♀️

• werni Autorytet

Wysłany: 25 maja 2020, 19:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nacha a próbowałaś w śpiworku?

Wiadomość wyedytowana przez autora: 25 maja 2020, 19:33

f2wlsg1849ksqu5m.png

mhsv20mmdqfv97ge.png
    Na ovu od 07.07.2014

Prl-maj 950
    Tsh- maj 3.04

Nasz cud Wojtuś 😍
  • Chimera Autorytet

Wysłany: 25 maja 2020, 19:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mój robi takie rzeczy w śpiworku, także myślę że na Tytusa to tylko kaftan bezpieczeństwa 🤭🤭🤣

• Frida91 Autorytet

Wysłany: 25 maja 2020, 20:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nacha może jest zbyt pobudzony wieczorem przed snem? Zbyt aktywne czy głośne zabawy, za dużo bodźców? Moja mała jak za mocno szaleje na wieczór albo zobaczy telewizję czy ktoś przyjdzie do nas na wieczór to potem gorzej śpi albo często się wybudza itd.

Córeczka 08.2019 ❤️
    Synek 10.2022 💙
  • nick nieaktualny

Wysłany: 25 maja 2020, 20:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Chimera wrote:
    Mój robi takie rzeczy w śpiworku, także myślę że na Tytusa to tylko kaftan bezpieczeństwa 🤭🤭🤣
    😂😂😂❤️
    Kaftan albo silver taśma 😂
    Godzinę przed spaniem leżymy w zaciemnionej sypialni...
    śpiworki nie zdały egzaminu

• trzydziecha Autorytet

Wysłany: 25 maja 2020, 20:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nacha wrote:
    Trzydziecha. Tak my mamy ten fotelik. Tez uważałam ze dobry fotelik musi kosztować w pizdu. A w sklepie Pani nam powiedziała ze to dobry fotelik. Nie kosztuje miliona bo nie ma testów adac jak wiele innych i to polska firma.z tej firmy sa droższe ale np na bazie z noga.
    Nam sie dobrze go używa Co więcej mogę napisać...nie mogę namawiać kogoś na fotelik
    A swoją droga kiedys ten fotelik to był BabySafe golden 360 (labrador to jego następca) i był u Pani Gadget w programie

Dzięki za informacje. No właśnie więc mi to wygląda całkiem sensownie, chyba jest dość popularny :)

Starania od 06.2017

n59y9vvj275r1f8v.png
  • kayama Autorytet

Wysłany: 25 maja 2020, 22:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nacha wrote:
    Bo Tytus sie wybudza i siada albo wstaje w łóżeczku. Ryje buzia jak dzik, podnosi dupke staje jakby ma głowie 🤦‍♀️

Moja też tak robi ;) Nie zawsze, ale przed snem robi takie cyrkowe sztuczki po całym łóżeczku, jak się już wyszaleje to zasypia. Zdarza jej się wybudzić ze 2-3 razy w nocy i tylko smok załatwia sprawę. Do spania musi mieć pieluszke która mietoli w raczkach i ukochany smoczek..

n59ydf9h7aj0jxnd.png
  • werni Autorytet

Wysłany: 26 maja 2020, 04:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kayama u nas to samo od urodzenia :) dwa uspokajacze pieluszka i smoczek.
    Mój to czasami przekręca się na brzuch i się buja i wtedy płacz. Dziś pobił rekord i kilka razy musiałam do niego chodzić. :(

f2wlsg1849ksqu5m.png

mhsv20mmdqfv97ge.png
    Na ovu od 07.07.2014

Prl-maj 950
    Tsh- maj 3.04

Nasz cud Wojtuś 😍
  • Chimera Autorytet

Wysłany: 26 maja 2020, 07:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mój tylko w samochodzie zasypia ze smoczkiem...w ręce 🤷🏻

Próbowałam mu ostatnio wciskać smoka jak się budzi o tej 4, ale tylko jest większa awantura 🙈🙈

• nick nieaktualny

Wysłany: 26 maja 2020, 10:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Najlepszego Mamuśki!❤️

Chwalcie sie jak tam wasz dzien!

Co prawda dop 10 i nie wiem czy cos na mnie dzis czeka. Mój pojechał z rana na zakupy i dostało mi sie rafaello na pierwszy dzien mamy.
    Tak sobie mysle ze chłopy to raczej wielkich niespodzianek nie ogarniają. Jak mój miał uro to dostał ode mnie prezent i od Tytusa laurkę z odciskiem syrek. Na pierwsze usg tez poszłam w dzien jego urodzin. Rozkminialam co kupic mu na pierwszy dzien taty a chyba skocze po browara 🤦‍♀️🤪

• Myszk@ Autorytet

Wysłany: 26 maja 2020, 10:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nacha, od 6 ogarnęliśmy już sprzątanie odkurzaczem, pranie, zmywarkę, czyszczenie każdej pianki na podłodze (3 kawałki gdzieś zniknęły w niewyjaśnionych okolicznościach 🤷‍♀️), ogólne ogarnięcie 2 pokoi. Młodszy właśnie zasypia, może starsza pójdzie w jego ślady to sobie kawę wypiję i zrobię babeczkę w mikrofali bo słodkiego w domu brak 🙈 na nic nie licze, mój mąż do swojej mamy nie dzwoni bo "nie ma czasu na takie pierdoły" a ja przecież nie jestem jego mamą 😉

age.png
    age.png
    age.png
    06.07.2016 [*] Aniołek
  • Kalija Autorytet

Wysłany: 26 maja 2020, 11:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Frida91 wrote:
    A myjecie już dzieciom zęby szczoteczka i pasta? Pozwalają wam na to czy musicie trochę na siłę? Moja mała to w ogóle prawie nie da sobie tam grzebać, na razie myje jej dziasla gazikiem z wodą ale opiera się zwykle mocno. A jak w dzień coś zje z podłogi i chcę jej wyjąć to juz a ogóle niewykonalne 😆 Zaciska szczęki tak mkcno i nie da sobie wyjąć 😛

Tak, od dawna. Mamy smakową pastę (wiem, samo zło) i jest radość jak tylko wyciągam ją z szuflady. Myślę, że to mniejsze zło niż nie mycie. Mamy 2 zęby na dole i 4 przebijają się na górze.

Frida91, kayama lubią tę wiadomość

dqprgu1royghdo7j.png
‹‹ 1741 1742 1743 1744 1745 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Mierzenie temperatury podczas starań o dziecko - kiedy owulacja i dni płodne?

Temperatura ciała jest reakcją naszego organizmu na to co się w nim dzieje. Prawie wszyscy wiedzą, że temperatura ciała informuje nas, o tym, że nasz organizm walczy z infekcją. Niewiele osób zaś wie, że temperatura ciała może również dawać zaskakująco dokładne informacje na temat płodności kobiety! Wystarczą zaledwie 3 minuty dziennie, a nie wydając ani grosza dowiesz się więcej niż możesz przypuszczać. Sprawdź, po co mierzyć temperaturę podczas starania o ciążę. Dowiedz się, jak prawidłowo mierzyć temperaturę i w jaki sposób OvuFriend Ci w tym pomoże! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Przyczyny niepowodzenia in vitro - jakie?

Procedura in vitro to niekiedy jedyna szansa dla par bezskutecznie starających się o dziecko i walczących z niepłodnością. Choć skuteczność metody jest wysoka, niestety nie zawsze kończy się sukcesem... Jakie są najczęstsze przyczyny niepowodzeń przy IVF?

CZYTAJ WIĘCEJ

TOP 5 gadżetów ułatwiających życie młodej mamy

Rynek produktów dla przyszłych rodziców i maluszków jest ogromny. O jakich gadżetach warto pomyśleć kompletując wyprawkę? Które produkty są warte uwagi i mogą ułatwiać codzienność świeżo upieczonych rodziców? 

CZYTAJ WIĘCEJ