Sierpniówki 2019 !!!
-
WIADOMOŚĆ
-
Frida, ja mam teorie że koty czuja że dziecko zaczyna więcej rozumieć i stawiają granice. Starsza też mogła zrobić wszystko, do czasu, potem parę razy dostała i stała się delikatniejsza i ostrożniejsza, jak Nikodem złapie kota to ja mam śmierć w oczach, wizję rozcharatanego dziecka, a na razie tylko na niego syczy. Ogólnie u nas to wygląda tak że młodszemu jeszcze pozwoli się niedelikatnie traktować, starszą ostrzeże i pacnie, a staremu, czyli mojemu bratu wpier...i konkretnie 🙈 mój małż się nie zaczyna w kota, nawet już jej nie głaszcze, a kiedyś na nim spała 😒
Niebieska, to współczuję trudnego powrotu do codziennościFrida91 lubi tę wiadomość
-
Liczę na to ze będzie łagodnie ząbkować. Nie ma nawet zaczerwienienia. Tylko ślini się jeszcze bardziej niż zwykle.
Ulewa trochę ale dużo mniej niż przedtem, i raczej po mleku więc nie zalewa już siebie i wszystkiego wokół na żółtopomaranczowo.
Dziś mnie poniosło i kupiłam jej ciuchy na dzień dzieckaczapki dwie letnie, sukienka, pajac i pierwszą lalę. Ktoś mi sprzatnal sprzed nosa jeansowa kurteczkę wrr
, zrobiłam okrążenie jak po nią wróciłam to już nie było.
Musimy pomyśleć o foteliku do auta również. Ten aktualny jest stary od mojej siostry , bezpieczeństwo w nim mocno wątpliwe. Tego isofixa nie da sie zamontować w 10 letnim aucie chyba? -
To dobrze ze możesz jeździć do rodziców. A jak tam sprawy z mężem? Trochę się polepszyło?
U nas od soboty mały skrócił drzemki w dzień. Z 3 na 2. Może przez to lepiej śpi w nocy. Do południa był mąż bo miał na 2zm. Chyba dziś mam owulacje bo napieprza mi lewy jajnik. -
Podobno po 2000 roku większość samochód ma ISOFIX. Tak jak któraś już pisała, zawsze można sobie zamontować, ale... Najlepiej w autoryzowanym salonie, tylko nie we wszystkich samochodach się da.
U mnie niestety nie było takiej możliwości 😤
Też mi nie za bardzo polecali tego babysafe labradora i schnauzera, więc jak widać co sklep to inaczej. Mnie już szlag trafiał, co sklep to każdy co innego mówił i co innego polecał 😤😭
Mój brat, chrzestny Adasia kupił małemu na Dzień Dziecka śliczne buciki, ale ... Adaś ma za gruba stopę, która wchodzi do połowy buta 🤦🤦🤦 byśmy musieli czegoś na "wysokie podbicie" poszukać.
Może polecacie jakieś butki ? 😊
Chce się już zaopatrzyć, bo jak Adaś zacznie biegać to później wszystko na szybko 😤 a wolałabym być przygotowana 😊 -
Ojaaa.... Uwielbiałam ten czas gdy byłam z mężem 24/7 bez przerwy. Pracowaliśmy razem jakieś 3 lata i wtedy cały czas razem, w pracy, w drodze do i z pracy, na zakupach, w domu... 😍😍 Coś wspaniałego! Każdy się dziwił jak dajemy tak radę z czy nie mamy siebie dosyć 🤦 a my wręcz przeciwnie ... Jak było tak że nie widzieliśmy się przez 4h bo mąż wyjechał coś służbowo załatwić to było nam ciężko.
Naprawdę wspominam ten okres bardzo ciepło i tęsknię za tym, aczkolwiek teraz w trojkę moglibyśmy być tak ciągle razem ❤️❤️❤️ -
Vaniliowa wrote:Ojaaa.... Uwielbiałam ten czas gdy byłam z mężem 24/7 bez przerwy. Pracowaliśmy razem jakieś 3 lata i wtedy cały czas razem, w pracy, w drodze do i z pracy, na zakupach, w domu... 😍😍 Coś wspaniałego! Każdy się dziwił jak dajemy tak radę z czy nie mamy siebie dosyć 🤦 a my wręcz przeciwnie ... Jak było tak że nie widzieliśmy się przez 4h bo mąż wyjechał coś służbowo załatwić to było nam ciężko.
Naprawdę wspominam ten okres bardzo ciepło i tęsknię za tym, aczkolwiek teraz w trojkę moglibyśmy być tak ciągle razem ❤️❤️❤️
A tak poza tym to u nas spoko. Mała ładnie rośnie. Powoli się rozwija. Wreszcie usiadła samodzielnie. Późno, ale najważniejsze, że bez parcia i sadzania. Dzisiaj bardzo marudzila, to wręcz do niej nie podobne. Pewnie kolejny ząb się niebawem pojawi. Dorwała się dzisiaj do gryzienia schodów 🤷♀️ aż mnie ciarki przeszly jak usłyszałam skrobanie.Tyle przeszliśmy, że wciąż nie wierzę, że Was mam..
Nigdy się nie poddawaj, bo warto walczyć.
Naturalsik ❤️
Po latach walki 💝 -
O kurcze też by mnie ciarki przeszły jakbym usłyszała takie dźwięki.
Mój jeszcze sam nie siedzi. Coś tam próbuje ale nie wychodzi jak narazie. -
Jak chronicie duże kwiaty przed wyciąganiem ziemi?
Mam kilka dużych, gdzie nie ma możliwości żeby je wyżej postawić, bo są za duże. Ostatnio mała nie daje im spokoju 🤦♀️Tyle przeszliśmy, że wciąż nie wierzę, że Was mam..
Naturalsik ❤️
Po latach walki 💝 -
Ja dzisiaj byłam w pepco kupić sztućce i kilka kubków na ogródek, bo już jest woda i prąd, to można choćby kawę zrobić 😁 Przy kasie pani proponowała bańki mydlane, kupiłam. Jaką furora! Dziecko siedziało prawie 20 minut z otwartą buzią i patrzalo co to się robi 😅 Nawet próbował złapać rączką, super zabawa!
werni lubi tę wiadomość
-
Chimera wrote:Ja dzisiaj byłam w pepco kupić sztućce i kilka kubków na ogródek, bo już jest woda i prąd, to można choćby kawę zrobić 😁 Przy kasie pani proponowała bańki mydlane, kupiłam. Jaką furora! Dziecko siedziało prawie 20 minut z otwartą buzią i patrzalo co to się robi 😅 Nawet próbował złapać rączką, super zabawa!
Muszę nowe kupićTyle przeszliśmy, że wciąż nie wierzę, że Was mam..
Naturalsik ❤️
Po latach walki 💝