X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Sierpniówki 2019 !!!
Odpowiedz

Sierpniówki 2019 !!!

Oceń ten wątek:
  • Myszk@ Autorytet

Wysłany: 27 maja 2020, 14:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Frida, ja mam teorie że koty czuja że dziecko zaczyna więcej rozumieć i stawiają granice. Starsza też mogła zrobić wszystko, do czasu, potem parę razy dostała i stała się delikatniejsza i ostrożniejsza, jak Nikodem złapie kota to ja mam śmierć w oczach, wizję rozcharatanego dziecka, a na razie tylko na niego syczy. Ogólnie u nas to wygląda tak że młodszemu jeszcze pozwoli się niedelikatnie traktować, starszą ostrzeże i pacnie, a staremu, czyli mojemu bratu wpier...i konkretnie 🙈 mój małż się nie zaczyna w kota, nawet już jej nie głaszcze, a kiedyś na nim spała 😒

Niebieska, to współczuję trudnego powrotu do codzienności

Frida91 lubi tę wiadomość

age.png
    age.png
    age.png
    06.07.2016 [*] Aniołek
  • kayama Autorytet

Wysłany: 27 maja 2020, 21:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Liczę na to ze będzie łagodnie ząbkować. Nie ma nawet zaczerwienienia. Tylko ślini się jeszcze bardziej niż zwykle.
    Ulewa trochę ale dużo mniej niż przedtem, i raczej po mleku więc nie zalewa już siebie i wszystkiego wokół na żółtopomaranczowo.
    Dziś mnie poniosło i kupiłam jej ciuchy na dzień dziecka ;) czapki dwie letnie, sukienka, pajac i pierwszą lalę. Ktoś mi sprzatnal sprzed nosa jeansowa kurteczkę wrr :/ , zrobiłam okrążenie jak po nią wróciłam to już nie było.
    Musimy pomyśleć o foteliku do auta również. Ten aktualny jest stary od mojej siostry , bezpieczeństwo w nim mocno wątpliwe. Tego isofixa nie da sie zamontować w 10 letnim aucie chyba?

n59ydf9h7aj0jxnd.png
  • Chimera Autorytet

Wysłany: 28 maja 2020, 07:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kayama jeżdżę Skodą Fabią rocznik 2009 i mam isofixa, chyba tak mniej więcej w tym okresie zaczęły być w nowych autach już w standardzie.

• Pierniczkowa Autorytet

Wysłany: 28 maja 2020, 19:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    My kupiliśmy teraz tego labradora. :) W sobotę pierwsza jazda małej.

Nacha lubi tę wiadomość

16.07.2019 - Karolinka 3477 i 52 cm . Moje cudowne tęczowe dziecię.

atdchdgezzwqbf17.png

• werni Autorytet

Wysłany: 29 maja 2020, 14:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej jak Wam dzień mija? :)

f2wlsg1849ksqu5m.png

mhsv20mmdqfv97ge.png
    Na ovu od 07.07.2014

Prl-maj 950
    Tsh- maj 3.04
    Androstedion-wysoki-zostal obnizony za pomoca tabl. Anty.

Nasz cud Wojtuś 😍
  • Niebieska Gwiazda Autorytet

Wysłany: 29 maja 2020, 15:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hmm...Wróciliśmy we wtorek do domu.Pierwsza noc była ciężka,starszy przyzwyczaił się do dziadków a młodzszy zapomniał tatę i łóżeczko i mnóstwo pobudek.Dziś piątek,a my popołudniami wyprawy uskuteczniamy.Torby nadal nie rozpakowane stoją i czekają.

• Pierniczkowa Autorytet

Wysłany: 29 maja 2020, 19:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja wracam do domu jutro :P co jakiś czas emigruje do rodziców. Jutro kolejna próba przespania nocy samej w łóżeczku. Trzymajcie kciuki.

atdchdgezzwqbf17.png

• werni Autorytet

Wysłany: 29 maja 2020, 20:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    To dobrze ze możesz jeździć do rodziców. A jak tam sprawy z mężem? Trochę się polepszyło?

U nas od soboty mały skrócił drzemki w dzień. Z 3 na 2. Może przez to lepiej śpi w nocy. Do południa był mąż bo miał na 2zm. Chyba dziś mam owulacje bo napieprza mi lewy jajnik.

f2wlsg1849ksqu5m.png

mhsv20mmdqfv97ge.png
    Na ovu od 07.07.2014

Prl-maj 950
    Tsh- maj 3.04

Nasz cud Wojtuś 😍
  • Pierniczkowa Autorytet

Wysłany: 29 maja 2020, 20:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Trochę lepiej, odpoczynek od siebie co jakiś czas nam służy. Zwłaszcza jak jesteśmy razem 24h na dobę bo pracuje z domu.

atdchdgezzwqbf17.png

• Vaniliowa Autorytet

Wysłany: 29 maja 2020, 20:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Podobno po 2000 roku większość samochód ma ISOFIX. Tak jak któraś już pisała, zawsze można sobie zamontować, ale... Najlepiej w autoryzowanym salonie, tylko nie we wszystkich samochodach się da.
    U mnie niestety nie było takiej możliwości 😤

Też mi nie za bardzo polecali tego babysafe labradora i schnauzera, więc jak widać co sklep to inaczej. Mnie już szlag trafiał, co sklep to każdy co innego mówił i co innego polecał 😤😭

Mój brat, chrzestny Adasia kupił małemu na Dzień Dziecka śliczne buciki, ale ... Adaś ma za gruba stopę, która wchodzi do połowy buta 🤦🤦🤦 byśmy musieli czegoś na "wysokie podbicie" poszukać.
    Może polecacie jakieś butki ? 😊
    Chce się już zaopatrzyć, bo jak Adaś zacznie biegać to później wszystko na szybko 😤 a wolałabym być przygotowana 😊

• Vaniliowa Autorytet

Wysłany: 29 maja 2020, 20:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ojaaa.... Uwielbiałam ten czas gdy byłam z mężem 24/7 bez przerwy. Pracowaliśmy razem jakieś 3 lata i wtedy cały czas razem, w pracy, w drodze do i z pracy, na zakupach, w domu... 😍😍 Coś wspaniałego! Każdy się dziwił jak dajemy tak radę z czy nie mamy siebie dosyć 🤦 a my wręcz przeciwnie ... Jak było tak że nie widzieliśmy się przez 4h bo mąż wyjechał coś służbowo załatwić to było nam ciężko.
    Naprawdę wspominam ten okres bardzo ciepło i tęsknię za tym, aczkolwiek teraz w trojkę moglibyśmy być tak ciągle razem ❤️❤️❤️

• werni Autorytet

Wysłany: 29 maja 2020, 21:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    To dobrze ze jest lepiej. Fakt trzeba czasem potesknic inaczej spojrzeć na sytuację.

f2wlsg1849ksqu5m.png

mhsv20mmdqfv97ge.png
    Na ovu od 07.07.2014

Prl-maj 950
    Tsh- maj 3.04

Nasz cud Wojtuś 😍
  • Niezapominajka5 Autorytet

Wysłany: 30 maja 2020, 01:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Vaniliowa wrote:
    Ojaaa.... Uwielbiałam ten czas gdy byłam z mężem 24/7 bez przerwy. Pracowaliśmy razem jakieś 3 lata i wtedy cały czas razem, w pracy, w drodze do i z pracy, na zakupach, w domu... 😍😍 Coś wspaniałego! Każdy się dziwił jak dajemy tak radę z czy nie mamy siebie dosyć 🤦 a my wręcz przeciwnie ... Jak było tak że nie widzieliśmy się przez 4h bo mąż wyjechał coś służbowo załatwić to było nam ciężko.
    Naprawdę wspominam ten okres bardzo ciepło i tęsknię za tym, aczkolwiek teraz w trojkę moglibyśmy być tak ciągle razem ❤️❤️❤️
    Jakoś sobie tego nie wyobrażam w naszym przypadku 🤭 chyba byśmy się ukatrupili po paru dniach lub rozstali 🙈 fakt-na początku związku ok, ale nie po latach bycia razem.

A tak poza tym to u nas spoko. Mała ładnie rośnie. Powoli się rozwija. Wreszcie usiadła samodzielnie. Późno, ale najważniejsze, że bez parcia i sadzania. Dzisiaj bardzo marudzila, to wręcz do niej nie podobne. Pewnie kolejny ząb się niebawem pojawi. Dorwała się dzisiaj do gryzienia schodów 🤷‍♀️ aż mnie ciarki przeszly jak usłyszałam skrobanie.

Tyle przeszliśmy, że wciąż nie wierzę, że Was mam..
    Nigdy się nie poddawaj, bo warto walczyć.

km5sp07wycc10ujp.png
    Naturalsik ❤️
    wnid9vvjhnimte9l.png
    Po latach walki 💝
  • werni Autorytet

Wysłany: 30 maja 2020, 06:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    O kurcze też by mnie ciarki przeszły jakbym usłyszała takie dźwięki.

Mój jeszcze sam nie siedzi. Coś tam próbuje ale nie wychodzi jak narazie.

f2wlsg1849ksqu5m.png

mhsv20mmdqfv97ge.png
    Na ovu od 07.07.2014

Prl-maj 950
    Tsh- maj 3.04

Nasz cud Wojtuś 😍

Wysłany: 30 maja 2020, 10:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jak chronicie duże kwiaty przed wyciąganiem ziemi?
    Mam kilka dużych, gdzie nie ma możliwości żeby je wyżej postawić, bo są za duże. Ostatnio mała nie daje im spokoju 🤦‍♀️

km5sp07wycc10ujp.png
    Naturalsik ❤️
    wnid9vvjhnimte9l.png
    Po latach walki 💝
  • Chimera Autorytet

Wysłany: 30 maja 2020, 12:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja dzisiaj byłam w pepco kupić sztućce i kilka kubków na ogródek, bo już jest woda i prąd, to można choćby kawę zrobić 😁 Przy kasie pani proponowała bańki mydlane, kupiłam. Jaką furora! Dziecko siedziało prawie 20 minut z otwartą buzią i patrzalo co to się robi 😅 Nawet próbował złapać rączką, super zabawa!

werni lubi tę wiadomość

Wysłany: 30 maja 2020, 17:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Chimera wrote:
    Ja dzisiaj byłam w pepco kupić sztućce i kilka kubków na ogródek, bo już jest woda i prąd, to można choćby kawę zrobić 😁 Przy kasie pani proponowała bańki mydlane, kupiłam. Jaką furora! Dziecko siedziało prawie 20 minut z otwartą buzią i patrzalo co to się robi 😅 Nawet próbował złapać rączką, super zabawa!
    U mnie jak babcia się wzięła ostatnio za banki, to wylała mydliny na core. Nie wiem jak ona to zrobila 🤷‍♀️
    Muszę nowe kupić :)

km5sp07wycc10ujp.png
    Naturalsik ❤️
    wnid9vvjhnimte9l.png
    Po latach walki 💝
  • kayama Autorytet

Wysłany: 31 maja 2020, 18:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A dzisiaj moje dziecko ćwiczy sobie po raz 1 "mamamamamamama' ;) Myślę, że raczej nie rozumie co mówi ale fajnie brzmi.

n59ydf9h7aj0jxnd.png
  • werni Autorytet

Wysłany: 31 maja 2020, 20:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mój też od paru dni tak mówi. Wcześniej było bababa. Dziś to wogole przy rodzicach bo wpadli do nas się rozgadał :)

f2wlsg1849ksqu5m.png

mhsv20mmdqfv97ge.png
    Na ovu od 07.07.2014

Prl-maj 950
    Tsh- maj 3.04

Nasz cud Wojtuś 😍
  • werni Autorytet

Wysłany: 1 czerwca 2020, 07:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Do dziś promocja w pepco - 30% to zobaczę coś dla małego. :)

f2wlsg1849ksqu5m.png

mhsv20mmdqfv97ge.png
    Na ovu od 07.07.2014

Prl-maj 950
    Tsh- maj 3.04

Nasz cud Wojtuś 😍
‹‹ 1743 1744 1745 1746 1747 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Starania o dziecko, niepłodność? - jak powiedzieć o tym innym?

Często bywa tak, że temat kłopotów z zajściem w ciążę jest owiany tajemnicą. Jak powiedzieć rodzinie i przyjaciołom o Waszych trudnych doświadczeniach związanych z przedłużającymi się staraniami o dziecko? Doświadczony psycholog, który na co dzień pracuje z parami zmagającymi się z niepłodnością - Justyna Kuczmierowska - proponuje napisanie listu. Sprawdź, co powinno znaleźć się w liście do bliskich osób. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Odstawienie tabletek antykoncepcyjnych a zajście w ciążę

Bierzesz tabletki antykoncepcyjne i czujesz, że przyszedł czas na odstawienie tabeletek, bo chciałabyś już zajść w ciążę? Podobnie jak w przypadku przyjmowania tabletek, odstawienie ich także musi być świadomym działaniem. Zanim podejmiesz taką decyzję, warto dowiedzieć się, jakie mogą być ewentualne objawy odstawienia tabletek antykoncepcyjnych. Jak cały proces wpływa na organizm kobiety? Czy przyczynia się ona do komplikacji związanych z zajściem w ciążę? Odpowiadamy!  

CZYTAJ WIĘCEJ

TOP 10 nowinek technologicznych w dziedzinie wspierania płodności, których nie możesz przegapić

Czy sztuczna inteligencja może wspierać płodność i zwiększać szanse na zajście w ciążę? Czy wirtualna rzeczywistość może być antidotum na problemy emocjonalne w trakcie przedłużających się starań o dziecko? Jak nowoczesne rozwiązania, aplikacje, gadżety mogą pomagać parom, które marzą o rodzicielstwie? Zebraliśmy dla Was 10 nowinek technologicznych, które mogą w znaczący sposób przybliżyć Was do spełnienia marzenia...

CZYTAJ WIĘCEJ