X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Sierpniówki 2019 !!!
Odpowiedz

Sierpniówki 2019 !!!

Oceń ten wątek:
  • Myszk@ Autorytet

Wysłany: 27 maja 2020, 14:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Frida, ja mam teorie że koty czuja że dziecko zaczyna więcej rozumieć i stawiają granice. Starsza też mogła zrobić wszystko, do czasu, potem parę razy dostała i stała się delikatniejsza i ostrożniejsza, jak Nikodem złapie kota to ja mam śmierć w oczach, wizję rozcharatanego dziecka, a na razie tylko na niego syczy. Ogólnie u nas to wygląda tak że młodszemu jeszcze pozwoli się niedelikatnie traktować, starszą ostrzeże i pacnie, a staremu, czyli mojemu bratu wpier...i konkretnie 🙈 mój małż się nie zaczyna w kota, nawet już jej nie głaszcze, a kiedyś na nim spała 😒

Niebieska, to współczuję trudnego powrotu do codzienności

Frida91 lubi tę wiadomość

age.png
    age.png
    age.png
    06.07.2016 [*] Aniołek
  • kayama Autorytet

Wysłany: 27 maja 2020, 21:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Liczę na to ze będzie łagodnie ząbkować. Nie ma nawet zaczerwienienia. Tylko ślini się jeszcze bardziej niż zwykle.
    Ulewa trochę ale dużo mniej niż przedtem, i raczej po mleku więc nie zalewa już siebie i wszystkiego wokół na żółtopomaranczowo.
    Dziś mnie poniosło i kupiłam jej ciuchy na dzień dziecka ;) czapki dwie letnie, sukienka, pajac i pierwszą lalę. Ktoś mi sprzatnal sprzed nosa jeansowa kurteczkę wrr :/ , zrobiłam okrążenie jak po nią wróciłam to już nie było.
    Musimy pomyśleć o foteliku do auta również. Ten aktualny jest stary od mojej siostry , bezpieczeństwo w nim mocno wątpliwe. Tego isofixa nie da sie zamontować w 10 letnim aucie chyba?

n59ydf9h7aj0jxnd.png
  • Chimera Autorytet

Wysłany: 28 maja 2020, 07:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kayama jeżdżę Skodą Fabią rocznik 2009 i mam isofixa, chyba tak mniej więcej w tym okresie zaczęły być w nowych autach już w standardzie.

• Pierniczkowa Autorytet

Wysłany: 28 maja 2020, 19:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    My kupiliśmy teraz tego labradora. :) W sobotę pierwsza jazda małej.

Nacha lubi tę wiadomość

16.07.2019 - Karolinka 3477 i 52 cm . Moje cudowne tęczowe dziecię.

atdchdgezzwqbf17.png

• werni Autorytet

Wysłany: 29 maja 2020, 14:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej jak Wam dzień mija? :)

f2wlsg1849ksqu5m.png

mhsv20mmdqfv97ge.png
    Na ovu od 07.07.2014

Prl-maj 950
    Tsh- maj 3.04
    Androstedion-wysoki-zostal obnizony za pomoca tabl. Anty.

Nasz cud Wojtuś 😍
  • Niebieska Gwiazda Autorytet

Wysłany: 29 maja 2020, 15:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hmm...Wróciliśmy we wtorek do domu.Pierwsza noc była ciężka,starszy przyzwyczaił się do dziadków a młodzszy zapomniał tatę i łóżeczko i mnóstwo pobudek.Dziś piątek,a my popołudniami wyprawy uskuteczniamy.Torby nadal nie rozpakowane stoją i czekają.

• Pierniczkowa Autorytet

Wysłany: 29 maja 2020, 19:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja wracam do domu jutro :P co jakiś czas emigruje do rodziców. Jutro kolejna próba przespania nocy samej w łóżeczku. Trzymajcie kciuki.

atdchdgezzwqbf17.png

• werni Autorytet

Wysłany: 29 maja 2020, 20:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    To dobrze ze możesz jeździć do rodziców. A jak tam sprawy z mężem? Trochę się polepszyło?

U nas od soboty mały skrócił drzemki w dzień. Z 3 na 2. Może przez to lepiej śpi w nocy. Do południa był mąż bo miał na 2zm. Chyba dziś mam owulacje bo napieprza mi lewy jajnik.

f2wlsg1849ksqu5m.png

mhsv20mmdqfv97ge.png
    Na ovu od 07.07.2014

Prl-maj 950
    Tsh- maj 3.04

Nasz cud Wojtuś 😍
  • Pierniczkowa Autorytet

Wysłany: 29 maja 2020, 20:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Trochę lepiej, odpoczynek od siebie co jakiś czas nam służy. Zwłaszcza jak jesteśmy razem 24h na dobę bo pracuje z domu.

atdchdgezzwqbf17.png

• Vaniliowa Autorytet

Wysłany: 29 maja 2020, 20:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Podobno po 2000 roku większość samochód ma ISOFIX. Tak jak któraś już pisała, zawsze można sobie zamontować, ale... Najlepiej w autoryzowanym salonie, tylko nie we wszystkich samochodach się da.
    U mnie niestety nie było takiej możliwości 😤

Też mi nie za bardzo polecali tego babysafe labradora i schnauzera, więc jak widać co sklep to inaczej. Mnie już szlag trafiał, co sklep to każdy co innego mówił i co innego polecał 😤😭

Mój brat, chrzestny Adasia kupił małemu na Dzień Dziecka śliczne buciki, ale ... Adaś ma za gruba stopę, która wchodzi do połowy buta 🤦🤦🤦 byśmy musieli czegoś na "wysokie podbicie" poszukać.
    Może polecacie jakieś butki ? 😊
    Chce się już zaopatrzyć, bo jak Adaś zacznie biegać to później wszystko na szybko 😤 a wolałabym być przygotowana 😊

• Vaniliowa Autorytet

Wysłany: 29 maja 2020, 20:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ojaaa.... Uwielbiałam ten czas gdy byłam z mężem 24/7 bez przerwy. Pracowaliśmy razem jakieś 3 lata i wtedy cały czas razem, w pracy, w drodze do i z pracy, na zakupach, w domu... 😍😍 Coś wspaniałego! Każdy się dziwił jak dajemy tak radę z czy nie mamy siebie dosyć 🤦 a my wręcz przeciwnie ... Jak było tak że nie widzieliśmy się przez 4h bo mąż wyjechał coś służbowo załatwić to było nam ciężko.
    Naprawdę wspominam ten okres bardzo ciepło i tęsknię za tym, aczkolwiek teraz w trojkę moglibyśmy być tak ciągle razem ❤️❤️❤️

• werni Autorytet

Wysłany: 29 maja 2020, 21:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    To dobrze ze jest lepiej. Fakt trzeba czasem potesknic inaczej spojrzeć na sytuację.

f2wlsg1849ksqu5m.png

mhsv20mmdqfv97ge.png
    Na ovu od 07.07.2014

Prl-maj 950
    Tsh- maj 3.04

Nasz cud Wojtuś 😍
  • Niezapominajka5 Autorytet

Wysłany: 30 maja 2020, 01:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Vaniliowa wrote:
    Ojaaa.... Uwielbiałam ten czas gdy byłam z mężem 24/7 bez przerwy. Pracowaliśmy razem jakieś 3 lata i wtedy cały czas razem, w pracy, w drodze do i z pracy, na zakupach, w domu... 😍😍 Coś wspaniałego! Każdy się dziwił jak dajemy tak radę z czy nie mamy siebie dosyć 🤦 a my wręcz przeciwnie ... Jak było tak że nie widzieliśmy się przez 4h bo mąż wyjechał coś służbowo załatwić to było nam ciężko.
    Naprawdę wspominam ten okres bardzo ciepło i tęsknię za tym, aczkolwiek teraz w trojkę moglibyśmy być tak ciągle razem ❤️❤️❤️
    Jakoś sobie tego nie wyobrażam w naszym przypadku 🤭 chyba byśmy się ukatrupili po paru dniach lub rozstali 🙈 fakt-na początku związku ok, ale nie po latach bycia razem.

A tak poza tym to u nas spoko. Mała ładnie rośnie. Powoli się rozwija. Wreszcie usiadła samodzielnie. Późno, ale najważniejsze, że bez parcia i sadzania. Dzisiaj bardzo marudzila, to wręcz do niej nie podobne. Pewnie kolejny ząb się niebawem pojawi. Dorwała się dzisiaj do gryzienia schodów 🤷‍♀️ aż mnie ciarki przeszly jak usłyszałam skrobanie.

Tyle przeszliśmy, że wciąż nie wierzę, że Was mam..
    Nigdy się nie poddawaj, bo warto walczyć.

km5sp07wycc10ujp.png
    Naturalsik ❤️
    wnid9vvjhnimte9l.png
    Po latach walki 💝
  • werni Autorytet

Wysłany: 30 maja 2020, 06:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    O kurcze też by mnie ciarki przeszły jakbym usłyszała takie dźwięki.

Mój jeszcze sam nie siedzi. Coś tam próbuje ale nie wychodzi jak narazie.

f2wlsg1849ksqu5m.png

mhsv20mmdqfv97ge.png
    Na ovu od 07.07.2014

Prl-maj 950
    Tsh- maj 3.04

Nasz cud Wojtuś 😍

Wysłany: 30 maja 2020, 10:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jak chronicie duże kwiaty przed wyciąganiem ziemi?
    Mam kilka dużych, gdzie nie ma możliwości żeby je wyżej postawić, bo są za duże. Ostatnio mała nie daje im spokoju 🤦‍♀️

km5sp07wycc10ujp.png
    Naturalsik ❤️
    wnid9vvjhnimte9l.png
    Po latach walki 💝
  • Chimera Autorytet

Wysłany: 30 maja 2020, 12:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja dzisiaj byłam w pepco kupić sztućce i kilka kubków na ogródek, bo już jest woda i prąd, to można choćby kawę zrobić 😁 Przy kasie pani proponowała bańki mydlane, kupiłam. Jaką furora! Dziecko siedziało prawie 20 minut z otwartą buzią i patrzalo co to się robi 😅 Nawet próbował złapać rączką, super zabawa!

werni lubi tę wiadomość

Wysłany: 30 maja 2020, 17:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Chimera wrote:
    Ja dzisiaj byłam w pepco kupić sztućce i kilka kubków na ogródek, bo już jest woda i prąd, to można choćby kawę zrobić 😁 Przy kasie pani proponowała bańki mydlane, kupiłam. Jaką furora! Dziecko siedziało prawie 20 minut z otwartą buzią i patrzalo co to się robi 😅 Nawet próbował złapać rączką, super zabawa!
    U mnie jak babcia się wzięła ostatnio za banki, to wylała mydliny na core. Nie wiem jak ona to zrobila 🤷‍♀️
    Muszę nowe kupić :)

km5sp07wycc10ujp.png
    Naturalsik ❤️
    wnid9vvjhnimte9l.png
    Po latach walki 💝
  • kayama Autorytet

Wysłany: 31 maja 2020, 18:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A dzisiaj moje dziecko ćwiczy sobie po raz 1 "mamamamamamama' ;) Myślę, że raczej nie rozumie co mówi ale fajnie brzmi.

n59ydf9h7aj0jxnd.png
  • werni Autorytet

Wysłany: 31 maja 2020, 20:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mój też od paru dni tak mówi. Wcześniej było bababa. Dziś to wogole przy rodzicach bo wpadli do nas się rozgadał :)

f2wlsg1849ksqu5m.png

mhsv20mmdqfv97ge.png
    Na ovu od 07.07.2014

Prl-maj 950
    Tsh- maj 3.04

Nasz cud Wojtuś 😍
  • werni Autorytet

Wysłany: 1 czerwca 2020, 07:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Do dziś promocja w pepco - 30% to zobaczę coś dla małego. :)

f2wlsg1849ksqu5m.png

mhsv20mmdqfv97ge.png
    Na ovu od 07.07.2014

Prl-maj 950
    Tsh- maj 3.04

Nasz cud Wojtuś 😍
‹‹ 1743 1744 1745 1746 1747 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Brak okresu a negatywny test ciążowy, czyli o przyczynach spóźniającej się miesiączki

Każda kobieta doświadczyła lub doświadczy spóźniającej się miesiączki, nie będąc w ciąży. Z jakich przyczyn miesiączka może się spóźniać? Co robić, kiedy krwawienie miesiączkowe nie wystąpiło, a testy ciążowe wychodzą negatywnie? Po ilu dniach warto zgłosić się do lekarza? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Zagnieżdżenie zarodka - ile dni po stosunku? Jakie mogą być objawy zagnieżdżenia?

Czym jest i kiedy następuje zagnieżdżenie zarodka w macicy, ile dni po stosunku dochodzi do implantacji? Czy zagnieżdżenie zarodka można zaobserwować? Jakie objawy mogą towarzyszyć implantacji? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Test Panorama – jeszcze dokładniejszy dzięki sztucznej inteligencji!

Jeszcze do niedawna wykonywanie dokładnych badań prenatalnych, takich jak amniopunkcja, wiązało się z ryzykiem dla rozwijającego się maleństwa. Rozwój technologii i medycyny przyczynił się powstania nieinwazyjnych testów prenatalnych nowej generacji (NIPT). Jednym z nich jest test Panorama, który jako jedyny wykorzystuje sztuczną inteligencję. Jak wykonuje się test? Na czym polega jego skuteczność? Jakie choroby i schorzenia mogą zostać dzięki niemu wykryte? 

CZYTAJ WIĘCEJ