Sierpniówki 2019 !!!
-
WIADOMOŚĆ
-
Vaniliowa ja dla starszej pierwsze kupilam emele, sandałki, bo akurat na lato zaczęła chodzić. Nikosiowi na razie nie kupuję, naprawdę w sklepach jest ogromny wybór a nie ma sensu zakładać dzieciom butów zanim nie zaczną porządnie chodzić, ale wiadomo że każda zrobi jak uważa 😊
Nikoś cały czas mówi "tata" i "ba" , czasem wtóruje siostrze w "lalala"
W końcu robi się ciepło, przecież ten maj był porażką 🤦♀️ dopiero przestaliśmy w piecu palić, wieczorem piec puszczał ciepłą wodę w grzejniki bo mu temperatura na zewnątrz za bardzo spadała -
Myszka u nas 15maja skończył się sezon grzewczy, my akurat mamy ciepłe mieszkanie, ale wczoraj to już zaczynało się robić chłodno 🙄
Czerwiec ma być podobno ciepły, ale nie upalny jak w poprzednich latach. Mnie tam takie słoneczne 20 cieszy i taki czerwiec byłby bardzo mile widziany 🙂
U nas nonstop tylko bababababa, mówił już tatatata, ale jak zaczął wstawać tak zapomniał 😅 -
Niebieska i Myszka - dziękuję 😉 w takim razie jeszcze poczekam, ale przynajmniej wiem jakie brać pod uwagę 😊
Ja na tych przecenach pepcowych wydałam majątek na ciuszki dla Adasia, praktycznie wszystko z Disneya, nie umiałam się opamiętać 🙈 ale naprawdę można było dorwać fajne rzeczy 😊
Mój mały czasem się zapomina i się puszcza.
Co do słówek to pierwsze słowo było mama, ale niestety mama mówił chyba tylko z dwa tygodnie a teraz to ... Tata dziadzia i baba 🤷🤷werni lubi tę wiadomość
-
Pierniczkowa wrote:Macie jakiś pomysł jak przestawić młodą na mm? Nan, Bebilon odpada. Pluje dalej niż widzi. Zapasy mi się powoli kurczą, a ja chcę w końcu skończyć z kpi
Spróbuj hippa,a jak nie to capri care.Podobno są dobre.Ja kpi chcę pociągnąć do roku i przestawić dziecko na krowie a jak się nie uda to kobyle bo jest zbliżone do ludzkiego. -
Wypiła 20 na spaniu. Może się przyjmie ten HiPP. Ja pewnie będę kpi do września. Ale chcę ją przestawić na mm w dzień, żeby do żłobka jej dać. Ja już mało odciagam bo tylko 480ml na dobę i wspomagam się mrożonkami, ale mocno mi się uszczupliły zasoby już.
-
U nas nadal mamama i chyba jednak świadomie
Patrzy na mnie i mama albo woła jak idę do kuchni, do innych tak nie mówi
))))). Rano na dywanie gdzie się zawsze bawi postawiliśmy torbę z prezentami. Fajnie wszystko sobie wyciągala i się cieszyła
Najbardziej zainteresowały ją buty. Pisalyscie o butach, ja kupiłam jej letnie sandałki, nie do chodzenia ale do wyglądania raczej hehe. Zakładam jej za spacery. Ma też w spadku materiałowe adidaski, i buciki już do chodzenia, nie patrzyłam na firmę.
-
Ja też ostatnio oglądałam buciki tak na przyszłość
Podobają mi się Emel, Primihi, Mrugala i jeszcze jakaś firma. Strasznie to drogie niestety ale podobno na pierwszych bucikach lepiej nie oszczędzać. Chciałabym żeby były porządne i najlepiej skórzane albo przynajmniej wewnętrzna wkładka skórzana. Na razie jeszcze nie kupuję, Mała nie miała nigdy nawet niechodków, jakoś nie widzę sensu tego
Kupię buciki jak już będzie zasuwać po dworze, po domu niech chodzi boso. Ja sama nie cierpię chodzić w kapciach, chyba że po kąpieli ale tak to całe życie chodzę na bosaka.
Córeczka 08.2019 ❤️
Synek 10.2022 💙 -
Pierniczkowa wrote:Wypiła 20 na spaniu. Może się przyjmie ten HiPP. Ja pewnie będę kpi do września. Ale chcę ją przestawić na mm w dzień, żeby do żłobka jej dać. Ja już mało odciagam bo tylko 480ml na dobę i wspomagam się mrożonkami, ale mocno mi się uszczupliły zasoby już.
Jeśli miałabym podawać dziecku mm to zdecydowałabym się na capricare.Jest na bazie mleka koziego i nie zawiera oleju palmowego.Hipp zawiera niby z upraw ekologicznych,ale dla mnie olej palmowy to olej palmowy.Frida91 lubi tę wiadomość
-
Z tymi butami mi się wydaje że jest sens aby dziecko przyzwyczajac. Moja np buty na razie zdejmuje
I myślę że to podobnie jak ze wszystkim w pewnym momencie zaakceptuje i uzna za normalne. W domu nie chodzi w butach zakładam skarpetki albo na bosaka. Ale jak już zacznie chodzić to myślę że takie domowe kapcie do chodzenia będą potrzebne. Ja w domu też zwykle chodzę w skarpetkach w porywach zakładam na nie lekkie kapcie . Na bosaka to trzeba by nogi co chwilę myć chyba. I zimno w stopy.
-
Dziewczyny wozicie już dzieci w spacerowkach? Jakie macie? Musimy kupić bo od kompletu z gondola jest duża ciężka kolumbryna, i nie da się nóg opuścić tylko na prosto są. Oczywiście na razie jej używam.
Macie do wózków parasolki? Moja nie cierpi jak jej słońce świeci, kupiłam jakąś badziewna parasolke, mocowanie się zsuwa, jest też za wysoka i nie ma w tym regulacji. Może któraś coś polecić?Wiadomość wyedytowana przez autora: 1 czerwca 2020, 20:54
-
My po hippie nigdy nie narzekaliśmy i też ma probiotyki. Mój nigdy po nim nie miał kolek i dobrze się czuje po nim. I jest najbardziej zbliżone do mleka matki.
My mamy spacerówkę z zestawu. Mój też nie lubi jak mu świeci w oczy to zasłaniam daszkiem.Wiadomość wyedytowana przez autora: 1 czerwca 2020, 21:22
-
nick nieaktualnyMy też na hipp od początku - tylko Józi od niedawna na pepti, ale pewnie za jakiś czas też go przestawię.
Pierniczkowa, spróbuj mieszać mm trochę że swoim - tylko małe porcje, bo takie musi wypić na raz. Np. 30 modyfikowanego i reszta twoja. Zawsze to przekona do smaku bardziej - bo będzie już choć trochę wyczuwalny. U mnie też Danka miała tak - że na 1 karmienie musiało być albo mm albo moje. Nigdy nie wypiła po moim dokładki z mm. Prędzej odwrotnie - jakbym dała mm to moje jeszcze po nim by wypiła. Ale jak dawałam na 1 karmienie moje a potem po 3h mm to już bez problemu. Jak dajesz swoje w temperaturze pokojowej to mm też rób na 'zimnej' wodzie. U mnie po prostu stoi woda przegotowana w dzbanku. Pamiętam jak się stresowałam, że nie chce pić mm, ale ona nie chciała bo było cieplejsze niż moje, które jej podawałam. -
Położyliśmy spać Adasia o 20 i o 24 był na nogach.Gadał,popłakiwał,puszczałam muzykę,nosiłam i zasnął o 2:30.O 3 odciąganie i jak obudziłam się o 6 na odciąganie starszak spi u mnie w łóżku.Kiedy przyszdlł nie wie nikt.Męża budził kilka razy na pić.Szykuje się ciężki dzień.Lece spać.
-
Kayama no właśnie z tym przyzwyczajaniem do butów to mit, owszem na początku dziecko protestuje przeciwko krępowaniu stopy ale jak zobaczy że dzięki bucikom może chodzić na dworze to szybko je akceptuję.
Już na przyszłość mówię że tak samo mitem jest to że trzeba dziecku postawić nocnik żeby się przyzwyczajało do jego widoku, predzej dziecko go potraktuje jak zabawkę a przecież tego nie chcemy 😉