Sierpniówki 2019 !!!
-
WIADOMOŚĆ
-
Raz mu założyłam buciki na spacer. Ale tak to wolę żeby nosił dopiero jak już zacznie chodzić. Tak to w domu w skarpetkach jest. Jak było cieplej to gole stopki.
-
Kayama no co kto lubi i jakie ma przyzwyczajenia jeśli chodzi o kapcie itd. Co do przyzwyczajania dziecka do butów to też myślę że z czasem i tak się przyzwyczai tak czy siak. A zdejmować może i tak będzie jak się nauczy. Np.moja nauczyła się zdejmować skarpetki albo czapke i robi to co chwilę chociaż przecież to nie żadna nowość dla niej. Jak ściąga w domu to jej nie zakladam bo nie chce mi się latać co 5 min ze skarpetami za nią 😁 Dziadkowie próbują ale też im się odechciewa po kilku próbach hehe. Nawet jak jest chłodna podłoga to ja tam się nie przejmuję i jakoś nigdy nie miala nawet kataru. Nóg brudnych też nie ma, bo sprzątam.
Wiadomość wyedytowana przez autora: 2 czerwca 2020, 12:30
Córeczka 08.2019 ❤️
Synek 10.2022 💙 -
Moja z gołymi stopami, zresztą ja też na boso, nienawidzę jak mam coś na nogach. Upatrzylam już młodej emelki do chodzenia na zewnątrz, a po ogrodzie to raczej Befado.
Karolka już się wspina przy wszystkim i gadzina się puszcza a ja za każdym razem mam mikro zawał. Udało mi się przekonać ją do mm. Ale tak jak e linka pisałaś musi być zimne tak jak ja jej moje podaje. Do tego drugą noc już przespała sama w łóżeczku , tylko z jedną pobudka na zmianę pampka o 3. Chciałam zainwestować w pchacz, ale teraz mam mieszane odczucia jeżeli o niego chodzi.werni, Frida91, E_linka2, Niezapominajka5 lubią tę wiadomość
-
Może macie racje i faktycznie dzieci szybko się przyzwyczajaja do butów
Mi się podoba w letnich sandalkach więc na spacery ma
To przecież nie szkodzi póki nie chodzi. Co do skarpet moja rzadko zdejmuje, a umie. Może patrzy ze my też nosimy
Dziś zrobiła pobudke o 5 rano, ale zła byłamSpaliśmy dalej, tzn ja udawałam. Pobawiła się, powlaczala sobie pozytywki , które wiszą na łóżku (umie hehe) i w końcu poszła spać z powrotem uff. Jest marudna w ciągu dnia, myślę że to mogą być zęby.
-
Pierniczkowa, tylko patrzeć jak zacznie chodzic
u nas jakoś mało realne żeby Mela przedreptala roczek
Planujecie robić jakieś imprezy na roczek, czy raczej odpuszczacie?Tyle przeszliśmy, że wciąż nie wierzę, że Was mam..
Nigdy się nie poddawaj, bo warto walczyć.
Naturalsik ❤️
Po latach walki 💝 -
My zrobimy taką domową imprezkę na roczek. Pewnie zaprosimy ten sam skład co na chrzciny czyli dziadkowie i chrzestni ale nie wiem czy wszyscy przyjadą.
Jutro idziemy na szczepienia. Mamy sporą zaległość i teraz będziemy dopiero robić te z 5 mca. Później jest w 7mcu tylko wzw b i potem już spokój?Córeczka 08.2019 ❤️
Synek 10.2022 💙 -
Wiktoria dziś się podniosła i stanęła na nogi
))! Szybko to teraz idzie. Myślę że na rok będzie już dreptac przy meblach A może sama chodzić?. Niestety od razu był wypadek, wzięłam telefon s by zrobić zdjęcie a ona wywinęła orła do tylu
(((((((. Uderzyła głowa prawie zawału dostałam, ale wydaje się być wszystko ok... Postanowione kupujemy piankowe duże puzzle 60x60, i część podłogi wyłoże, na części jest dywan. Myślę też nad jakąś ochroną na głowę... Kasku nie chce bez przesady, jest jeszcze coś innego?
Poza tym pierwszy raz zjadła dziś kanapkę z chleba kukurydzianego i serkiem kozim, smakowało. Ale sama nadal je ręka kiepsko, wszystko miażdżyWoli jak ja ja karmię.
Wiadomość wyedytowana przez autora: 3 czerwca 2020, 18:47
-
u nas sprawdzil sie 2x pchacz ale jak same potrafily juz robic kroczki
starsza to od razu biegala po 2m .na pupe i znowu bieg 2m. Porusza sie Biegiem do dzis
Mlodsza trzymajac sie stolika tv zrobila 2 kroczki do mnie
takie chwile pamieta sie
pierwsze kroczki ogromna radosc rodzicakayama lubi tę wiadomość
-
Kayama moja mała jak stanęła pierwszy raz to też byłam w szoku chciałam zrobić zdjęcie i też wtedy spadła na głowę
Na szczęście nic złego się nie stało. Upadków się nie uniknie. Gorzej jak spadnie z czegoś wyższego typu przewijak itp.
Córeczka 08.2019 ❤️
Synek 10.2022 💙 -
Frida, no to nie tylko u nas wypadek jak widzę, pewnie to się zdarza. Ale mam wyrzuty sumienia że nie upilnowałam.
I była w zwykłych skarpetkach, muszę zakładać takie z abs lub z podeszwa skorkowa. Czy któreś dzieci już chodzą przy meblach? Tak się zastanawiam że u nas nie ma ciągu mebli żadnej zabudowy czy meblościanki.. Jest ława i komody, regal ale wszystko poprzedzielane pustymi przestrzeniami. Nie wiem jak Wika będzie tu chodzić. Z kolei o chodzikach słyszałam że sa niewskazane.
-
Kayama mój chodzi wzdłuż rogówki, dookoła stolika do kawy, a teraz to już mu wystarczy oprzeć się rękami o fronty mebli kuchennych i też się przemieszcza na dwóch 😉 Z początku były upadki, starałam się asekurować, ale minęły ze 2 tygodnie i nauczył się sam siadać lub kucać ze stania. Teraz już bardzo rzadko się zdarzy jakiś poważniejszy upadek, widać, że sam te głowę ciągnie do góry jak leci.
My mamy pchacz spadkowy po siostrzeńcach, plastikowy z fisher price i wg mnie to jest dla dziecka które już umie chodzić, bo opór w kółkach jest tak mały, że ledwo wstanie, a ten pchacz już odjeżdża 😕 założyłam gumki recepturki na osie, jest trochę lepiej, ale i tak nie nadaje się żeby sam za tym chodził, bo lekkie i przeważakayama lubi tę wiadomość
-
Chimera, też tak myślałam że ten pchacz to dziadostwo, nawet go wyniosłam z mieszkania... Po czym szkoda mi było, żeby tak leżał pod schodami, bo to był prezent... No więc wzięłam go znowu do mieszkania i nagle pewnego dnia Adaś sam wziął i zaczął z nim chodzić i tak jest do dziś. Ma 9.5 miesiąca, a z pchaczem śmiga z miesiąc. Zaczął wstawać i chodzić obok mebli jak miał 7 miesięcy... No i póki co na razie sam nie chodzi. Zawsze musi się jedną ręką trzymać mebli, pchacza, łóżka... No ale trzymając się czegoś biega ekspresowo. od tygodnia się czasem zapomina i stoi chwilę bez trzymanki. Ma to chyba po mężu, chociaż mój małż. Biegał bardzo szybko - 9 miesięcy. Mnie się nie spieszy, przyjdzie jego czas
A co do pchacza to potrafi bez przerwy z nim biegać po mieszkaniu przez pół godziny. Jak chce skręcać to go podnosi do góry i sobie ustawia, mega śmiesznej to wygląda 😍😍😍kayama lubi tę wiadomość
-
Frida91 wrote:My zrobimy taką domową imprezkę na roczek. Pewnie zaprosimy ten sam skład co na chrzciny czyli dziadkowie i chrzestni ale nie wiem czy wszyscy przyjadą.
Jutro idziemy na szczepienia. Mamy sporą zaległość i teraz będziemy dopiero robić te z 5 mca. Później jest w 7mcu tylko wzw b i potem już spokój?
Jest ktoś jeszcze kto nie ma szczepień?
My jeszcze nie mamy, ale raczej wybierzemy się w przyszłym lub w następnym tygodniu.Tyle przeszliśmy, że wciąż nie wierzę, że Was mam..
Nigdy się nie poddawaj, bo warto walczyć.
Naturalsik ❤️
Po latach walki 💝 -
Niezapominajka5 wrote:Frida91, robili Wam jakieś nieprzyjemności za opóźnienie?
Jest ktoś jeszcze kto nie ma szczepień?
My jeszcze nie mamy, ale raczej wybierzemy się w przyszłym lub w następnym tygodniu.Córeczka 08.2019 ❤️
Synek 10.2022 💙