Sierpniówki 2019 !!!
-
WIADOMOŚĆ
-
Kciuki żeby Karolce szybko przeszło! Dużo sił Pierniczkowa mamusiu 😘
Ja miałam teleporade (jak dla mnie to jak rozmowa z wróżbitą) z pediatrą miesiąc temu, zapisała małego na listę do szczepienia, też meningo i czekam, nic się nie odzywają. Już myślałam że babka nie zapisała go, albo nie mają mojego numeru, dzwonię tak wczoraj, a rejestratorka mi że się trzeba uzbroić w cierpliwość. No kuźwa, to oni szczepią niby tylko te maluchy, nie przyjmują pacjentów tylko ich odbębniają przez telefon, siedzą tam zabunkrowane w tej przychodni i jeszcze nie wyrabiają?🤷🏻🤦🏻♀️ -
nick nieaktualnyU nas tez Meksyk. Idą górne zeby. Ostatnio wstaje w nocy milion razy. Tytus potrafi sobie zrobić godzinna przerwę w spaniu ok 24 i wstać na dobre o 4 🤦♀️ Dzis po takiej akcji latał jak dziki przez 6h gdzie po 4 juz padał na drzemkę.
Mam ochotę skoczyc z dachu czy cos w tym stylu -
nick nieaktualnyJa juz nie mam zwyczajnie siły. Wstaje rano wqrwiona bez energii. Zaczynam myślec ze to nie był dobry pomysł całe to macierzyństwo. Czasem w nicy psioczę se pod nosem na to moje rozbrykane dziecko potem cały dzien mam wyrzuty sumienia i tak w kolko
-
Nacha, przytulam 😙 trzymaj się jakoś, kiedyś to minie.
U nas noce też nie za ciekawe. Pobudek jest z 10, przy czym Mikołaj strasznie jęczy, stęka, marudzi. Nie da się mu dogodzić. Też wstaję niewyspana, a w nocy nie raz jestem poirytowana. Na szczęście zdarzają się lepsze noce kiedy mogę odespać i zebrać siły, ale moim marzeniem jest, żeby Mikołaj zaczął przesypiać wszystkie noce 🙏Nacha lubi tę wiadomość
-
Dziewczyny mam wielką prośbę, znalazłam 3 wózki spacerowe na olx, wstawiam linki poradzcie który jest najlepszy? Może łatwiej będzie tym które mają już starsze dzieci i spacerówki użytkowany czy uzytkują
Ja zupełnie nie wiem, wszystkie mi się podobają.
https://www.olx.pl/oferta/wozek-spacerowy-chicco-multiway-CID88-IDF0R4H.html
https://www.olx.pl/oferta/wozek-spacerowy-carello-perito-lekki-6-kg-spacerowka-spiworek-tacka-CID88-IDEAHTi.html
https://www.olx.pl/oferta/wozek-spacerowy-caretero-spacer-classic-stan-bardzo-dobry-CID88-IDCuR4W.htmlWiadomość wyedytowana przez autora: 6 czerwca 2020, 08:25
-
Co do wózków to jak dobrze pamiętam to się znała na tym Agnieszka ale tu raczej już nie wchodzi na forum.
Małego chyba nauczyłam wołać czy jest głodny. Mówi mniam mniam. Dziś w nocy słyszę jak po swojemu gada i słyszę to mniam mniamNiezapominajka5, kayama lubią tę wiadomość
-
Mam wielki problem.Moje dziecko wyje,takiego czegoś jeszcze nie było.Brzuch w przerwach od ataku niby miękki.Ma rozpulchnione dolne czwórki więc może zęby idą.Teraz zasnął po ibuprofenie.Jeśli to ból brzucha to co podajecie dzieciom.Rumianek podałam.
-
Niebieska Gwiazda wrote:Mam wielki problem.Moje dziecko wyje,takiego czegoś jeszcze nie było.Brzuch w przerwach od ataku niby miękki.Ma rozpulchnione dolne czwórki więc może zęby idą.Teraz zasnął po ibuprofenie.Jeśli to ból brzucha to co podajecie dzieciom.Rumianek podałam.
A czemu myślisz że to ból brzucha?? Może właśnie zeby? Są żele na ząbkowanie. -
Wojtek wkoncu sam siedzi
Niebieska Gwiazda, Pierniczkowa, Frida91, Chimera, kayama, Niezapominajka5, menka2, Myszk@ lubią tę wiadomość
-
Niebieska Gwiazda wrote:Kayama z zębami sobie poradze.Jak pomyślał o bólu brzucha to nie wiedziałam co podać.Adaśko śpi po ibuprofenie.Zęby to trochę dziwne,czwórki mają rosnąć poroku czasu
mają ale nie muszą, ale sama wiesz o tym najlepiej pewnie
co do bólu brzucha to po prostu przeciwbólowy aby ulżyć dziecku - przy takich maluchach nie mamy pewności co jest przyczyną więc najlepiej po prostu ulżyć dziecku czymś przciwbólowym.Niebieska Gwiazda lubi tę wiadomość
-
My wczoraj byliśmy u gastrologa, babka stwierdziła że nic poważnego się nie dzieje i obniżonym napięciu ma prawo ulewac do roku. Zleciła morfologie, ogólne moczu, usg brzucha. I mamy syrop na ulewanie oraz do zagęszczenia przed posiłkami Nutriton. No zobaczymy.
Idą dwa zęby, nie ma żadnych dolegliwości, nawet zaczerwienienia ;)Za to gryzie mnie po rękach ! Krzyczę ała że boliWiadomość wyedytowana przez autora: 9 czerwca 2020, 13:38
-
U nas chyba idą wkoncu zęby bo tak ostatnio się slini że cała jestem mokra. Czasami on ma napady płaczu. Na szczęście chwilowe.
-
Pierniczkowa wrote:Karola miała wczoraj meningokoki, i dzisiaj jest masakra. Gorączki nie mogę zbić, schaładzam ją. Do tego mega biegunka ze śluzem. I idą 4 zęby na raz , więc nie chcę jeść
jak nie z mlekiem to mini porcje proszku bezposrednio do buzi
moze zgarnela infekcje w przychodni
moj 1sze men b to mial troche temp i marudny 3 dni byl.2ga dawka bylo ok -
my wazymy 10800 wg domowego pomiaru
mamy 4 zabki .teraz ida gorne jedynki i apetyt zauwazalnie dzis w dol a slina na 10cm plus od kilku dni
pod Gd wysyp kleszczy
mialam okazje wyciagac ze starszej corki skory glowy troche opitego a na drugi dzien z mlodszej tylko wbitego kolo pachy
wczoraj trawa w ogrodzie na krotko dzis opryski juz maz robi
co rano i na wieczor sprawdzamy skore na nieproszonych gosci,na razie zero.kapelusze kalosze dlugie bluzy i spraye offy w akcji