X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Sierpniówki 2019 !!!
Odpowiedz

Sierpniówki 2019 !!!

Oceń ten wątek:
  • Niebieska Gwiazda Autorytet

Wysłany: 10 czerwca 2020, 17:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Adaśko od kilku dni jak zrobi kupe to lamentuje i woła ajajaj.Dopiero dziś uświadomiłam to sobie:)

kayama lubi tę wiadomość

• werni Autorytet

Wysłany: 10 czerwca 2020, 18:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wkoncu ustaliliśmy wstępnie datę chrzcin. Nareszcie :)

f2wlsg1849ksqu5m.png

mhsv20mmdqfv97ge.png
    Na ovu od 07.07.2014

Prl-maj 950
    Tsh- maj 3.04
    Androstedion-wysoki-zostal obnizony za pomoca tabl. Anty.

Nasz cud Wojtuś 😍
  • kayama Autorytet

Wysłany: 10 czerwca 2020, 21:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Niebieska Gwiazda wrote:
    Adaśko od kilku dni jak zrobi kupe to lamentuje i woła ajajaj.Dopiero dziś uświadomiłam to sobie:)

A moja jak zrobi kupę to zadowolona ;D Po tym zadowoleniu i zapaszku poznaje.

Niebieska Gwiazda lubi tę wiadomość

n59ydf9h7aj0jxnd.png
  • werni Autorytet

Wysłany: 11 czerwca 2020, 11:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jak dzisiejszy dzień Wam mija?

Dziś Wojtek zaczął powoli raczkować :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 11 czerwca 2020, 18:06

Niebieska Gwiazda, Chimera, Frida91, Myszk@ lubią tę wiadomość

f2wlsg1849ksqu5m.png

mhsv20mmdqfv97ge.png
    Na ovu od 07.07.2014

Prl-maj 950
    Tsh- maj 3.04

Nasz cud Wojtuś 😍
  • Chimera Autorytet

Wysłany: 11 czerwca 2020, 19:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    My dzisiaj byliśmy u mojej siostry, poszliśmy razem na spacer, naszego wsadziliśmy do wózka od siostrzeńca, bo jedziemy niedługo na urlop, a nasza spacerówka z kompletu zajmuje prawie cały bagaznik 🙈 Siostra ma valco snap 4sport i chcieliśmy zrobić jazdę próbną. Super się prowadzi, jest lżejszy i po złożeniu zajmuje połowę miejsca co ten nasz, więc już zamówiłam 😁

werni lubi tę wiadomość

• Pierniczkowa Autorytet

Wysłany: 11 czerwca 2020, 19:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    My dzisiaj powrót do domu. Mała pół dnia śmigała po ogrodzie. Teraz butlą i lulu. Dalej walczę żeby jadła mm. Marzę żeby kończyć kpi. Miało być miesiąc ,potem do pół roku, a tu za miesiąc będzie rok a ja nadal na 5 sesjach i uszczuplam mrożonki. Czekam na próbki z Capri care może to jej podejdzie

16.07.2019 - Karolinka 3477 i 52 cm . Moje cudowne tęczowe dziecię.

atdchdgezzwqbf17.png

• kayama Autorytet

Wysłany: 11 czerwca 2020, 21:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kupiliśmy wózek Chicco, a stary 2w1 wystawiłam na sprzedaż. I dziś mój złożył nowy regal :) Teraz podziwiam, wszystkie książki i segregatory się mieszczą i nie kurzą za szklanymi drzwiami.
    Wiktoria ćwiczy wstawianie, na podłodze trochę się boi a w łóżeczku dobrze jej idzie, jak się zmęczy pada na pupę :) Nie wiem czy to dobrze muszę sprawdzić ale poprawiam jej aby całe stopy stawiała na podłożu. Pod koniec czerwca jedziemy do rodziny "na wieś" , w końcu dziecko po trawie poraczkuje, słońca i powietrza złapie, z kotami się zaprzyjazni. Planujemy też wyprawę do Zoo. Kupimy chyba basen, fajny w Lidlu widziałam dla małych dzieci z bajerami. No i swoją bladość w końcu poopalam :))

werni lubi tę wiadomość

n59ydf9h7aj0jxnd.png
  • werni Autorytet

Wysłany: 11 czerwca 2020, 21:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    My jutro pójdziemy do parku bródnowskiego z kocykiem. Dziś też na spacerze byliśmy tam.

Wojtek zaczął wspinać się po naszym łóżku z podłogi. Dziś już 1 glebę zaliczył i był płacz. Wcześniej już by zaliczył ale zdążyłam go złapać.

f2wlsg1849ksqu5m.png

mhsv20mmdqfv97ge.png
    Na ovu od 07.07.2014

Prl-maj 950
    Tsh- maj 3.04

Nasz cud Wojtuś 😍

Wysłany: 11 czerwca 2020, 22:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U nas okazało się,że płacz był związany z zębami.Idzie lewa dolna czwórka.Wyczuwam pod palcem wzgórki i stożki więc daje jej cztery góra pięć dni.Przed chwilą był chwilowy płacz przez sen.

Wysłany: 11 czerwca 2020, 23:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Chimera dokąd jedziecie?Też zastanawiamy się nad wyjazdem.

• Chimera Autorytet

Wysłany: 12 czerwca 2020, 07:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mieliśmy rezerwacje noclegów w Chorwacji, ale odwołałam, bo nie ma opcji na nocleg po drodze, a w Austrii to nawet na tankowanie się nie można zatrzymać.

Zarezerwowaliśmy dom na skraju Borów Tucholskich. Cisza, spokój, jezioro 😁

Niebieska Gwiazda, kayama lubią tę wiadomość

• Pierniczkowa Autorytet

Wysłany: 12 czerwca 2020, 11:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja się muszę pożalić. Mam już dość. Staje na głowie z robieniem jedzenia dla młodej. I nic. Wszystko bierze a potem wypluwa. Nie je nic oprócz mleka. Ja już wysiadam. Nie wiem jak ja ją oddam do żłobka skoro ona nic nie je.

atdchdgezzwqbf17.png

Wysłany: 12 czerwca 2020, 11:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U nas jest odwrotnie.Młody wszystko zjada.Dziś dostał butle i zaraz potem starszak jadł śniadanie.Wrzask i wymusił kanapke.Problem niejadka znam bardzo dobrze bo starszak nim jest.Tak miał od urodzenia i tak zaostało.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 12 czerwca 2020, 18:17

• Frida91 Autorytet

Wysłany: 12 czerwca 2020, 12:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U nas różnie. Czasem mała wtrąbi pełna miseczkę i płacze jak ja jem a nie chcę jej czegoś dać z talerza. A nieraz ma kilka dni że je jak ptaszek, pluje i pije cyca na okrągło.

Córeczka 08.2019 ❤️
    Synek 10.2022 💙
    preg.png
  • Ania95 Autorytet

Wysłany: 12 czerwca 2020, 14:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pierniczkowa wrote:
    Ja się muszę pożalić. Mam już dość. Staje na głowie z robieniem jedzenia dla młodej. I nic. Wszystko bierze a potem wypluwa. Nie je nic oprócz mleka. Ja już wysiadam. Nie wiem jak ja ją oddam do żłobka skoro ona nic nie je.

Kochana, u nas jest to samo 😉 nie przejmuj się, najwyżej będzie w żłobku też mleko piła 😀 a może przyjdzie niedługo dzień kiedy zacznie ładnie jeść. Nie martw się tym 😙

Pierniczkowa lubi tę wiadomość

• menka2 Autorytet

Wysłany: 12 czerwca 2020, 18:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pierniczkowa wrote:

a co jej proponujesz? skoro lubi mleko to może zacznij od płynnych produktów: jogurty, zupy ;)

nie poddawaj się! mój niejadek zamienił się w odkurzacz a też się zamartwiałam ;)

4c3tvfxm6n339zea.png
  • Pierniczkowa Autorytet

Wysłany: 12 czerwca 2020, 19:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zupy robię różne ale nie ma znaczenia czy krem czy z kawałkami. Zje dwie , trzy łyżeczki i koniec. Różne gofry czasem na słodko czasem wytrawnie. Klopsy, potrawki z indyka, warzywa na parze, gotowane i pieczone. Musy z owoców. Wszystko podziubie i koniec.

Kaszki nie ruszy, próbowałam ja dać w każdej konfiguracji. Jogurt to samo.

atdchdgezzwqbf17.png

• Niezapominajka5 Autorytet

Wysłany: 12 czerwca 2020, 19:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pierniczkowa, a robiłaś jej jakieś badania?
    Mówią, że czasem niskie żelazo lub magnez może powodować brak apetytu. Ktoś gdzieś pisał, że niska wartość d3 też.
    U nas z jedzeniem różnie. Też rczej gorzej niż lepiej 😥 rzadko się sama upomina, a jak już je to małe porcje.

Tyle przeszliśmy, że wciąż nie wierzę, że Was mam..
    Nigdy się nie poddawaj, bo warto walczyć.

km5sp07wycc10ujp.png
    Naturalsik ❤️
    wnid9vvjhnimte9l.png
    Po latach walki 💝
  • Pierniczkowa Autorytet

Wysłany: 12 czerwca 2020, 20:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tak, przed szczepieniem morfologia, tarczyca , Wit d i wszystko w normie.

atdchdgezzwqbf17.png

• werni Autorytet

Wysłany: 12 czerwca 2020, 20:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hm może teraz są upały to też mniejszy apetyt.

Dziś Wojtek z kupami pobił rekord. Nawet nie liczyłam ile zrobił. Może też przez ten upał.

f2wlsg1849ksqu5m.png

mhsv20mmdqfv97ge.png
    Na ovu od 07.07.2014

Prl-maj 950
    Tsh- maj 3.04

Nasz cud Wojtuś 😍
‹‹ 1748 1749 1750 1751 1752 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Jak radzić sobie z poczuciem winy i ze wstydem?

Poczucie winy i wstydu może wpływać na to, jak postrzegasz siebie, jakie decyzje podejmujesz i jak budujesz relacje z innymi. Jeśli nie umiesz ich rozpoznać i zrozumieć, mogą Cię przytłaczać, odbierać energię i podcinać pewność siebie. Nie musisz w tym tkwić. Nauka rozróżniania tych emocji i skutecznego radzenia sobie z nimi pomoże Ci odzyskać wewnętrzny spokój i lepszy kontakt ze sobą.

CZYTAJ WIĘCEJ

Starania o dziecko i ciąża po poronieniu - prawdziwe historie ♡

"Prawdziwe historie kobiet starających się o dziecko" - opowieść o Karolinie, która doświadczyła bolesnej straty w 21. tygodniu ciąży... Jak sama mówi: wszystko układało się idealnie, nic nie wskazywało na to, że coś może być nie tak. "Starania o dziecko i ciąża po poronieniu" -  o bólu, bezsilności, traumie, ale również o pięknym odrodzeniu, niegasnącej nadziei i szczęśliwym zakończeniu. 

CZYTAJ WIĘCEJ

7 sposobów jak przetrwać przesilenie wiosenne i jak szybko zajść w ciążę!

Przesilenie wiosenne dla wielu kobiet jest trudnym okresem przejściowym, kiedy mogą pojawiać się problemy ze snem, nadmiernym zmęczeniem, brakiem energii, czy obniżoną koncentracją. Wszystko to może mieć wpływ na gospodarkę hormonalną i kobiecą płodność. Jak w tym czasie przygotować się do ciąży? Jakie są skuteczne sposoby na poprawę płodności? Jak szybko zajść w ciążę, wprowadzając proste nawyki do codziennego stylu życia?

CZYTAJ WIĘCEJ