X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Sierpniówki 2019 !!!
Odpowiedz

Sierpniówki 2019 !!!

Oceń ten wątek:
  • Niebieska Gwiazda Autorytet

Wysłany: 15 czerwca 2020, 19:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jeśli chodzi o zęby to u nas pracują czwórki.Dwie dolne się ścigają.Górnym troszke zejdzie.Starszakowi czwórki qyłaziły jak miał półtora roku i przez półtora miesiąca.Tak po kawałeczku.Zaczyna się horror.U starszaka najgorzej wspominam właśnie czwórki.

• kayama Autorytet

Wysłany: 15 czerwca 2020, 22:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wiktoria coraz śmielej i dłużej stoi, ten upadek po pierwszym stanięciu chyba nauczył ją ostrożności, chociaż wolała bym aby go nie było bo ciągle mam przed oczami jak leci bezradnie jak długa :(( Ale teraz umie wstać i ostrożnie usiąść z powrotem na pupę :) Stoi na całych stopach, chodzi po mieszkaniu boso i jest to super, wyczytałam ze zdrowe i szybciej się dziecko uczy stać i chodzić i ma fajne bodźce z podłoża. Tak że skarpetki poszły w odstawkę ;) Buciki zakładamy na spacer bo w parku lub na placu zabaw daje jej poćwiczyć, trzyma się ławki lub mnie.
    Co do umiejętności nauczyła się w końcu klaskać. Uczymy ja wrzucania klocków do sortera wie o co chodzi i próbuje Ale nie trafia w otwory ;) I nie jarzy jeszcze że trzeba dopasować kształt. Najlepiej jej idzie przyciskanie różnych guziczkow od grających zabawek i włączanie pozytywek ;)

werni lubi tę wiadomość

n59ydf9h7aj0jxnd.png
  • kayama Autorytet

Wysłany: 16 czerwca 2020, 01:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny mam wyniki badania krwi, może któraś się zna bardziej? Wydaje mi się ze nie są one za dobre.
    TSH 3,13 norma 0,55 - 4,78. (może zwiększyć dawkę euthyroxu? Nie powinno być bliżej 2,5?)
    FT3 2,77 norma 2,3 - 4,2
    FT4 0,98 norma 0,89 - 1,76
    ATPO 59,5 norma <60

Morfo
    erytrocyty 3,72 norma 4-5
    hematokryt 35,5 norma 37 - 47
    neutrocyty 73,6 norma 45 - 70
    limfocyty% 16,7 norma 20 - 45
    limfocyty 0,88 norma 1-4,5
    hemoglobina na granicy 12,1 norma 12-16

Wiadomość wyedytowana przez autora: 16 czerwca 2020, 01:06

n59ydf9h7aj0jxnd.png
  • werni Autorytet

Wysłany: 16 czerwca 2020, 09:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Niestety nie znam się ale tsh widzę że trochę przy górnej granicy jest lepiej zmniejszyć.

Wojtek ostatnio po swojemu gada ojejku jejku :) śmiesznie to wygląda

f2wlsg1849ksqu5m.png

mhsv20mmdqfv97ge.png
    Na ovu od 07.07.2014

Prl-maj 950
    Tsh- maj 3.04
    Androstedion-wysoki-zostal obnizony za pomoca tabl. Anty.

Nasz cud Wojtuś 😍
  • Frida91 Autorytet

Wysłany: 16 czerwca 2020, 15:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tsh najlepiej żeby było do ok 2,5 z tego co wiem. A stosunek ft3 do ft4 te się jakoś oblicza. Nie chciałabym wprowadzić w błąd :/

Dziewczyny znalazłam wczoraj taką aplikacje Akuku Mamo, jak któraś z was jest samotna to polecam bo można wyszukać sobie inne mamy w najbliższej okolicy, i to takich które mają podobne ideologie i zainteresowania😄 Taki Tinder dla mam hehe

Córeczka 08.2019 ❤️
    Synek 10.2022 💙
  • Pierniczkowa Autorytet

Wysłany: 16 czerwca 2020, 16:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    My wznawiamy starania. Od lipca koniec z kpi. Już tylko 5 sesji, ilości poleciały. Młoda wypija mm. Teraz żeby tylko się szybko udało

werni, Frida91, kayama, trzydziecha lubią tę wiadomość

16.07.2019 - Karolinka 3477 i 52 cm . Moje cudowne tęczowe dziecię.

atdchdgezzwqbf17.png

• werni Autorytet

Wysłany: 16 czerwca 2020, 17:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pierniczkowa powodzenia :)

f2wlsg1849ksqu5m.png

mhsv20mmdqfv97ge.png
    Na ovu od 07.07.2014

Prl-maj 950
    Tsh- maj 3.04

Nasz cud Wojtuś 😍
  • Niezapominajka5 Autorytet

Wysłany: 16 czerwca 2020, 17:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    My też myślimy już o staraniach, ale na razie kp na żądanie, więc może to jeszcze potrwać. Mój limit teraz to do skończonego roku. Po tym terminie przestaje odciągac mleko na kaszki i zacznę pewnie podawać mleko krowie (wiejskie). Mała i tak już powoli odrzuca cyca i chce jeść z piersi tylko do snu (nadal ma 2-3 drzemki).

Kayama, ja na własną rękę nie zwiększałabym eutyroxu. Po co?
    Norma 2,5 jest dla kobiet w ciąży i starających się o dziecko. Normalnie to do około 4.
    Jest lato.. Wtedy tarczyca sobie lepiej radzi, więc za moment powinno Ci się jeszcze poprawić. A najlepiej to zapisz się do endokrynologa, bo ATPO masz na granicy. To nie jest jakiś wskaźnik hasimoto? Na tym się nie znam, bo zawsze miałam ok.
    Ja dla przykładu, wykorzystałam ciążę żeby całkowicie odstawić eutyrox. Jak mierzyłam przed 👑 tsh, to miałam blisko 3 bez leków. Póki się nie staramy, to dla mnie normalny poziom. Od lat taki miałam.

kayama lubi tę wiadomość

Tyle przeszliśmy, że wciąż nie wierzę, że Was mam..
    Nigdy się nie poddawaj, bo warto walczyć.

km5sp07wycc10ujp.png
    Naturalsik ❤️
    wnid9vvjhnimte9l.png
    Po latach walki 💝
  • werni Autorytet

Wysłany: 16 czerwca 2020, 17:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja miałam 2.5 tsh przed ciążą

f2wlsg1849ksqu5m.png

mhsv20mmdqfv97ge.png
    Na ovu od 07.07.2014

Prl-maj 950
    Tsh- maj 3.04

Nasz cud Wojtuś 😍
  • Frida91 Autorytet

Wysłany: 16 czerwca 2020, 18:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Też bym chciała zajść w ciążę żeby była nieduża różnica wieku, ale z moimi cyklami to też chyba mało prawdopodobne. Wiem że można zajść podczas kp ale ja jeszcze nie miałam okresu a przez zajściem też miałam cykle po kilka miesięcy i brak owulacji więc cudów się nie spodziewam. No ale nie zabezpieczamy się i idziemy na żywioł :P Nie mam też jeszcze ciśnienia, najlepiej bym chciała zajść tak po nowym roku to by była różnica ponad 2 lata 🙂 Jak nie to po zakończeniu kp.
    Chciałabym żeby się udało bez wspomagania tym razem, mieć taką niespodziankę że się udało spontanicznie...

werni, kayama lubią tę wiadomość

Córeczka 08.2019 ❤️
    Synek 10.2022 💙

Wysłany: 16 czerwca 2020, 19:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    My w sumie zaczęliśmy starania.Jestem nadal kpi i jeszcze chwilkę pociągnę choć mam dość.Myślę,że na spontanie się nie uda i potrzebna będzie stymulacja.Poczekamy więc do końca karmienia.Nie jestem też mocno napalona na kolejne dziecko,dwóch synków w domu mam.Uda się to się uda,a nie to trzecie zostanie w sferze marzeń.

• kayama Autorytet

Wysłany: 16 czerwca 2020, 21:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Niezapominajka5 wrote:
    My też myślimy już o staraniach, ale na razie kp na żądanie, więc może to jeszcze potrwać. Mój limit teraz to do skończonego roku. Po tym terminie przestaje odciągac mleko na kaszki i zacznę pewnie podawać mleko krowie (wiejskie). Mała i tak już powoli odrzuca cyca i chce jeść z piersi tylko do snu (nadal ma 2-3 drzemki).

Kayama, ja na własną rękę nie zwiększałabym eutyroxu. Po co?
    Norma 2,5 jest dla kobiet w ciąży i starających się o dziecko. Normalnie to do około 4.
    Jest lato.. Wtedy tarczyca sobie lepiej radzi, więc za moment powinno Ci się jeszcze poprawić. A najlepiej to zapisz się do endokrynologa, bo ATPO masz na granicy. To nie jest jakiś wskaźnik hasimoto? Na tym się nie znam, bo zawsze miałam ok.
    Ja dla przykładu, wykorzystałam ciążę żeby całkowicie odstawić eutyrox. Jak mierzyłam przed 👑 tsh, to miałam blisko 3 bez leków. Póki się nie staramy, to dla mnie normalny poziom. Od lat taki miałam.

Dzięki. No chętnie się zapisze tylko terminy są na przyszły rok ;) Co do euthyroxu pomyślałam że niższe tsh przyspiesza przemianę materii i może łatwiej schudnąć? Coś mam nie tak bo zainstalowałam sobie aplikacje do liczenia kalorii i jem między 1300 a 1500 kcal (najadam się), a ppm wyszła mi 1400. No to jak nic mam bilans ujemny a nie chudne :( dobrze że przestałam tyć...

n59ydf9h7aj0jxnd.png
  • kayama Autorytet

Wysłany: 16 czerwca 2020, 21:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny powodzenia w staraniach :) Aż mam takie lekkie ukłucie zazdrości, ot człowiek durny, nacierpiałam się w ciąży jak nigdy w życiu i jeszcze mi mało... My już dzieci nie planujemy :) I cykl mam tak rozregulowany a w dodatku teraz biorę antykoncepcje na unormowanie także to i tak już niemożliwe. Możliwe ze u mnie zaczyna się już menopauza.

n59ydf9h7aj0jxnd.png
  • Niezapominajka5 Autorytet

Wysłany: 17 czerwca 2020, 00:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Frida91 wrote:
    Też bym chciała zajść w ciążę żeby była nieduża różnica wieku, ale z moimi cyklami to też chyba mało prawdopodobne. Wiem że można zajść podczas kp ale ja jeszcze nie miałam okresu a przez zajściem też miałam cykle po kilka miesięcy i brak owulacji więc cudów się nie spodziewam. No ale nie zabezpieczamy się i idziemy na żywioł :P Nie mam też jeszcze ciśnienia, najlepiej bym chciała zajść tak po nowym roku to by była różnica ponad 2 lata 🙂 Jak nie to po zakończeniu kp.
    Chciałabym żeby się udało bez wspomagania tym razem, mieć taką niespodziankę że się udało spontanicznie...
    Ja też marzę o tym ❤️
    A później z tyłu głowy pojawia się jednak realne podejście do tematu 😥

Tyle przeszliśmy, że wciąż nie wierzę, że Was mam..
    Nigdy się nie poddawaj, bo warto walczyć.

km5sp07wycc10ujp.png
    Naturalsik ❤️
    wnid9vvjhnimte9l.png
    Po latach walki 💝

Wysłany: 17 czerwca 2020, 03:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Niezapominajka5 wrote:
    Ja też marzę o tym ❤️
    A później z tyłu głowy pojawia się jednak realne podejście do tematu 😥

Też marzę o tym i dlatego starania.A i tak wiem,że bez stymulacji nie ruszy.

• Chimera Autorytet

Wysłany: 17 czerwca 2020, 09:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pisałam jakiś czas temu, że kupiłam bluzę dziecięca w sinsay i zepsuł się zamek. Skleilam go sama i normalnie ja nosi. Dzisiaj dostałam maila, że
    "W związku z niespełnieniem standardów jakości Sinsay, uprzejmie informujemy, że marka podjęła decyzję o wycofaniu poniższych produktów ze sprzedaży. Osoby posiadające poniższe bluzy dziecięce o numerach (...) proszone są o zaprzestanie korzystania z nich i dostarczenie do dowolnego sklepu stacjonarnego Sinsay lub zwrot kurierem." 🤦🏻‍♀️

• werni Autorytet

Wysłany: 17 czerwca 2020, 12:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Chimera to nieźle z tą bluza i co zrobisz?

f2wlsg1849ksqu5m.png

mhsv20mmdqfv97ge.png
    Na ovu od 07.07.2014

Prl-maj 950
    Tsh- maj 3.04

Nasz cud Wojtuś 😍
  • werni Autorytet

Wysłany: 17 czerwca 2020, 12:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny czy wasze dzieci też siedziały na kolanach. Mój często tak siedzi.

f2wlsg1849ksqu5m.png

mhsv20mmdqfv97ge.png
    Na ovu od 07.07.2014

Prl-maj 950
    Tsh- maj 3.04

Nasz cud Wojtuś 😍
  • Chimera Autorytet

Wysłany: 17 czerwca 2020, 18:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    W sumie to bluzę zakładam mu tylko na spacery, jest pod kontrolą, a poza tym zamkiem bluza jest bardzo fajna, nie taka gruba 🤷🏻 przyda nam się na urlopie, a nie znajdę czasu na zakup innej.

• werni Autorytet

Wysłany: 17 czerwca 2020, 20:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ostatnio jakoś tu cicho się zrobiło.
    Nie mogę się doczekać wizyty.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 17 czerwca 2020, 20:00

f2wlsg1849ksqu5m.png

mhsv20mmdqfv97ge.png
    Na ovu od 07.07.2014

Prl-maj 950
    Tsh- maj 3.04

Nasz cud Wojtuś 😍
‹‹ 1750 1751 1752 1753 1754 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Jak rozszerzać dietę dziecka? Poradnik krok po kroku

Kiedy zacząć rozszerzanie diety dziecka? Eksperci zalecają start około 6. miesiąca życia, kiedy niemowlę jest gotowe na odkrywanie nowych smaków, a mleko matki pozostaje kluczowym elementem jadłospisu. Jak rozpoznać gotowość malucha i które metody wprowadzania pokarmów wybrać? Dowiedz się, jak stopniowo uzupełniać dietę dziecka, unikając potencjalnych zagrożeń i wspierając zdrowy rozwój poprzez bezpieczne i zróżnicowane posiłki!

CZYTAJ WIĘCEJ

Brak ochoty na seks... - najczęstsze przyczyny niskiego libido u kobiet

Czym jest libido i jakie czynniki mają największy wpływ na popęd seksualny? Co robić, kiedy brak ochoty na seks? Przeczytaj o najczęstszych przyczynach niskiego libido u kobiet oraz dowiedz się, jak możesz poradzić sobie z tym problemem. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Odstawienie tabletek antykoncepcyjnych a zajście w ciążę

Bierzesz tabletki antykoncepcyjne i czujesz, że przyszedł czas na odstawienie tabeletek, bo chciałabyś już zajść w ciążę? Podobnie jak w przypadku przyjmowania tabletek, odstawienie ich także musi być świadomym działaniem. Zanim podejmiesz taką decyzję, warto dowiedzieć się, jakie mogą być ewentualne objawy odstawienia tabletek antykoncepcyjnych. Jak cały proces wpływa na organizm kobiety? Czy przyczynia się ona do komplikacji związanych z zajściem w ciążę? Odpowiadamy!  

CZYTAJ WIĘCEJ