Sierpniówki 2019 !!!
-
WIADOMOŚĆ
-
kayama wrote:U nas nadal ani cienia zębów
Rączka je tylko chrupki kukurydziane, i w silikonowym smoczku banana albo inny miękki owoc czy marchewkę. Nie daje jej nic brudzacego do ręki bo już mam i tak dosyć nerwa ze ciągle wszystko ulane żółtymi obiadkami :-[ Tyle ma ładnym ubranek i na wielu sa plamy nie do sprania. Dziennie idzie z 8 sliniakow.
Pije ładnie sama z doidy.
Ja kupiłam plastikowe fartuszki z Pepco i zakładam do jedzenia. Na początku bardzo się brudziła, teraz je całkiem ładnie 🙂 poznawanie jedzenia rączkami-konsystencji, faktury to ważna naukawerni, Frida91 lubią tę wiadomość
-
My dziś prawdopodobnie jedziemy za tymi fotelikami, ale niestety nie tam gdzie Chimera polecałaś, bo mają tylko jeden z trzech które nas interesują
( pojedziemy do Kato na Roździeńskiego - też mają dobre opinie
Mój synek to tak ostatnio z tym pchaczem szaleje, że mamy kupę śmiechupotrafi przez 20min non stop z nim chodzić, jestem w mega szoku, że sam potrafi sobie zakręcać itd. Zdolnee te dzidziulki 😍
-
kayama wrote:No rozumiem ale ja mam inaczej
Z mopem nie latam ale odkurzam wcale nie codziennie i podłogę myje raz w tyg. Tak że wcale nie przesadzam, rzadziej sprzątanie to już robi się syf. Zabawki układam, w szufladach porządek, w kuchni na blacie sprzątam (moja siostra ma kolekcję wszystkiego nie ma gdzie chleba ukroić.. 🙈) mi się lepiej z tym żyje. A Wika ma tyle ubranek ze przebranie to nie problem, przynajmniej wszystko ponosi
Mi więcej czasu zajmuje praca wieczorami i to jest problem
Czy ktoś jeszcze sprząta czy tylko ja?
Ja codziennie odkurzam i myje podłogi. Mąż kupił mi ostatnio odkurzacz bezprzewodowy , cudo🥰 toleruje bałagan (bo przy dziecku to wiadomo, że wszystkiego nie da się od razu odkładać na miejsce), ale brudu już nie. Często sprzątam późnym wieczorem jak mała już śpi choć wolałabym obejrzeć serial na Netflixie😁 mam jasne mieszkanie, białe podłogi i psa także że 🙈
Pozwalam też dziecku jeść samodzielnie (tylko nie buraczki🙈), nawet jeśli potem to wszystko trzeba sprzątać. Przebieram tyle razy ile potrzeba (też ma ładne ciuszki, trudno, najwyżej nie sprzedam jak będą plamki) , dla "bombelka" wszystko🤣
Wiadomość wyedytowana przez autora: 26 maja 2020, 12:48
kayama lubi tę wiadomość
-
Ania95 wrote:Niezapominajka, przy sprzątaniu też się z dzieckiem czas spędza, nawet nie wiesz jaka to zabawa 😂 jak odkurzam Miki chodzi za odkurzaczem, jak rozwieszam pranie to bawi się suszarką, jak je składam to mi rozwala sterty ubrań 😁 wszystko dłużej robię i czasami po 2 razy, ale dla mnie to też forma spędzania czasu razem, dziecko się przyzwyczaja, że są obowiązki domowe, a przy okazji ma frajdę 😊
Dokładnie! ❤ -
kayama wrote:Owoce je głownie banany, z tym że rozgniata je na miazgę i i tak muszę jej wkładać do buzi sama
bo nie wie jak tą miazgę zjeść. Tzn nie umie rozewrzeć dłoni i że to można zlizać
Daję jej też kawałki chleba czy bułki do ręki.
A jak dajecie kanapki aby wszystko z kanapki nie spadło??
Chwytu szczypcowego nie stosuje do jedzenia trzyma w całej dłoni, dziwne bo okruszki z podłogi zbiera szczypcowym.
Nauczy się jeść banana , ale musi miec możliwość ćwiczyć 🙂 możesz go obtoczyć w amarantusie ekspandowanym , nie będzie taki śliski, powinno być ciut łatwiejkayama lubi tę wiadomość
-
Drogie Mamusie życzę Wam pięknego pierwszego dnia matki
cieszmy się naszymi Bąbelkami i szczęściem jakie nam codziennie dają
wszystkie jesteśmy najlepszymi mamami dla naszych Dzieciątek i o tym musimy pamiętać
Ja dostałam bukiet róż, niby od Tomka, więc bardzo się ucieszyłamfakt że mało kreatywne ale nie każdy ma pomysły, u nas to raczej ja jestem od pomysłowych prezentów a oboje nie przywiązujemy większej wagi ogólnie do prezentów więc dla mnie kwiaty to idealnie
Chimera, Kalija, werni, kayama lubią tę wiadomość
-
Ja z okazji dnia matki byłam u mojej mamy, była też siostra z synami, więc się pobawili. On mają 3 i 7lat, zwłaszcza młodszy jest obiektem zainteresowania Robcia 😁 my w tym roku zamiast bukietu dałyśmy mamie drzewo 🙈 od długiego czasu mówiła że chciałaby magnolie, to dostała, ma piękne bordowe kwiaty. My za to dostaliśmy obiad, więc jak nie musiałam gotować to już super święto 😉
Wrócilismy chwilę temu, a w domu czekały kwiatki-mąż dostał zlecenie od dziecka żeby kupić.
Vaniliowa to bez sensu byłoby jechać jak tylko jeden fotelik z tych co szukasz mieli. Mam nadzieję że Wam polecą jakieś rozwiązanie, które będzie Ci odpowiadało 🙂
My mamy pastę ziaja zurawinową i muszę kupić coś innego, bo mój jej nie lubi 🤷🏻 -
Ja to tylko śniadanie dostałam.
Dziś byliśmy u teściów. Mały bardziej poznał psa i kota. One uciekały przed nim. Nie bal się wcale. Śmiał się. -
No właśnie, co jest złego w pastach smakowych? Ja kupilam na razie pastę ziajka żurawinowa i szczoteczkę Jordan tą z dziurka ale jeszcze nie używamy bo Mała ma dopiero ten 1 ząbek i to dopiero kawałek go wystaje, nie cały
Ale nie jest chętna do grzebania sobie w buzi.
Ja na dzień matki dostałam ksiazeczke "Zegnamy mleko mamy". Co prawda pewnie jeszcze i na przyszły dzien matki się nie pożegnamy no ale książka ładna 😆 Nie będę wybrzydzać co córka mi dała 😂
Dziś moja Rozalka miała pierwsze starcie z kotem. Zwykle przed nią uciekały lub były cierpliwe przy jej "pieszczotach" a dziś mała bawiła się w akuku za zaslona i wyskoczyła tak kotu a ten ją pacnal po buziBiedna, ma szramę. Na szczęście nie głęboka więc nie będzie śladu ale nieźle byłam zła na kota no i na siebie oczywiście że nie dopilnowalam. No ale nie zawsze się da.
Córeczka 08.2019 ❤️
Synek 10.2022 💙 -
nick nieaktualnyNacha wrote:Dziewczyny czy któraś spotkała sie z kołderka obciążeniową?
Ja juz mam dość wstawania co godzinę do małego i Nie mozemy znaleźć przyczyny wiercenia. A wierci się od urodzenia. Najpierw niby kolki potem zeby
Ja czytałam tyle co się reklamy czasem wyświetlają. Z tego co wiem, to trzeba z tym bardzo uważać i specjalista powinien zlecić taką kołderke i ja dobrać. To dla dzieci z poważnymi dysfunkcjami. -
No to na koniec dnia zdążyłam haha. Wszystkiego Dobrego mamusie!!!
Ja dostałam od córci kwiatki, truskawki taki deser mój zrobiłuwielbiam truskawki, jak jest sezon to jem na śniadanie obiad i kolację. Wice daje z jogurtem , na razie dostała 2 razy nie było reakcji alergicznej uff. I dostałam regal
marzyłam o tym regale do salonu stary już wywalony, mój będzie składać w weekend. Biały ze szklanymi drzwiami idealny nic się nie będzie kurzyć i bezpieczny będzie zamocowany do ściany. Bo mała wspina się już po meblach. Ślady łapek na szkle będą ale co tam.
Nie chce się za szybko cieszyć ale Wiktoria prawie nie ulewa! Nagle przestała, tzn troszkę jeszcze jej się zdarza ale jest ogromna poprawa od kilku dni. Myślę że to jednak to obniżone napięcie i w końcu wycwiczyla sobie mięśnie. I żołądek lepiej trzyma. Nie wiem teraz czy zrezygnować z gastrologa czy na wszelki wypadek z nią iść..
W czwartek idę do.fryzjera nie mogę się doczekać -
Dziś mały skończy 9 miesięcy
ale ten czas leci.
Noc tym razem Super. 1 pobudka. Aż w szoku jestem. Może dłużej by spał gdyby nie o 3 się przekręcił na brzuch i był ryk.Frida91, Pierniczkowa, Chimera, trzydziecha, Niezapominajka5 lubią tę wiadomość
-
Kurcze u nas noc kiepska.Wczoraj po dwóch miesiącach wróciliśmy w końcu do domu.Dzieci źle przyjęły.Starszy jeszcze jako tako,bo tata ale tam zostali ukochani dziadkowie.Młodszy taty nie poznał,łóżeczka też nie i płakał i budził się cztery razy w nocy.Usnął dopiero o północy.Ledwo żyje.
-
Juhu idzie mam pierwszy ząb!
Poczułam jak mnie ugryzła w palec. Przebija się dolny lewy. Nie widać po Wice żadnych sensacji z tego powodu, zachowuje się jak zawsze.
Wiadomość wyedytowana przez autora: 27 maja 2020, 08:46
Chimera, Niebieska Gwiazda, werni lubią tę wiadomość
-
Kayama super, oby nie zrobiło te ząbkowanie na niej wrazenia. Czekaj tylko jak zacznie kąsać na porządku dziennym 😅 ja mam regularnie odbicie kasownika na ręce lub nodze 🙈 Jest przebitych 8, ale w tej chwili na ręce odbija 6, bo dwa w zalążku 🤪
U nas te ulewanie też się skończyło w sumie tak z dnia na dzień. Teraz to sporadycznie się zdarzy, że coś tam wypadnie 😉kayama lubi tę wiadomość