X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Sierpniówki 2019 !!!
Odpowiedz

Sierpniówki 2019 !!!

Oceń ten wątek:
  • Marcelina85 Autorytet

Wysłany: 24 kwietnia 2020, 14:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sama nie wiem jak usiadła, pewnie odepchnęła się z czworaków do tyłu, z wyprostowaną nogą. Macie jakieś sposoby, jak ćwiczyć z dzieckiem, żeby je nakłonić do raczkowania?

"Kiedy śmieje się dziecko, śmieje się cały świat"
    - Janusz Korczak

PAI-1 4G (heterozygota), ANA2 1:320, niedoczynność tarczycy, hiperprolaktynemia
    7t1d (*)
  • kayama Autorytet

Wysłany: 24 kwietnia 2020, 15:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Marcelina85 wrote:
    Sama nie wiem jak usiadła, pewnie odepchnęła się z czworaków do tyłu, z wyprostowaną nogą. Macie jakieś sposoby, jak ćwiczyć z dzieckiem, żeby je nakłonić do raczkowania?

Położyć zabawki aby musiała się do nich udać. Ale na moją to nie działa ;)

Marcelina85 lubi tę wiadomość

n59ydf9h7aj0jxnd.png
  • werni Autorytet

Wysłany: 24 kwietnia 2020, 17:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zauważyłam że na łóżku lubi się bujać a na macie już nie za bardzo bo jest zainteresowany zabawkami.

f2wlsg1849ksqu5m.png

mhsv20mmdqfv97ge.png
    Na ovu od 07.07.2014

Prl-maj 950
    Tsh- maj 3.04
    Androstedion-wysoki-zostal obnizony za pomoca tabl. Anty.

Nasz cud Wojtuś 😍
  • trzydziecha Autorytet

Wysłany: 24 kwietnia 2020, 19:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie do pierwszego pełzania zachęciło pudełko po herbacie :p i małe coś pękło, na początku tylko za nie-zabawkami pełzał a teraz już wszędzie i za wszystkim. Może coś takiego by zadziałało :) kapcie, pudelka, garnki itp

Starania od 06.2017
    12.12.2018 - 2 kreski + beta 308
    04.01.2019 - mamy serduszko <3
    22.08.2019 - Tomuś jest już z nami <3 <3 <3

n59y9vvj275r1f8v.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 24 kwietnia 2020, 21:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Na Tytusa zadziałał tylko pilot do tv 🤦‍♀️ W połowie marca mu położyłam na podłodze to nagle sie okazało ze potrafi sie czołgać. Od tamtej pory ciegle cos nowego. Zaczął raczkować, sam siadać, teraz sie łapie wszystkiego i podnosi. Robi tez pozycje psa- ręce na podłodze (zazwyczaj niby cos trzyma nawet książkę) i nogi proste i dupka do góry. Nie można od niego odejść na krok. Jak tylko zamknę powieki zeby mrugnąć to on juz o cos sie łapie i próbuje wstawać

Vampire, kayama, werni, Marcelina85, trzydziecha lubią tę wiadomość

• Vampire Autorytet

Wysłany: 24 kwietnia 2020, 21:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kalija, coś w tym jest, bo i moja spi codziennie inaczej. 🙆 A dzieciaki czasem wracają do czworakowania, córa koleżanki ominęła ten etap i od razu wstała, a teraz zaczęła nagle czworakowac i już nie chce wstawać.

Przyznam, że jak moja teraz coraz pewniej stoi to wspina się gdzie może z tej radochy. Po pierwszych dwóch gruzach, nawet na SMS nie odpisuje tylko czuwam nad tym eksplorowaniem świata. 😁😁
    A dopiero co nie podnosiły samodzielnie głowy.. Ech..

Kalija, Marcelina85 lubią tę wiadomość

l22nroeqpi96shdn.png

Ur. 9.08.2019 r. 💕
  • Chimera Autorytet

Wysłany: 25 kwietnia 2020, 07:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Muszę zredukować jedną drzemkę chyba, bo dzisiaj dziecko mi wstało o 4 🥴 zasnął dopiero o 6 i zrobił sobie wtedy drzemkę - 40 minut 🤦🏻‍♀️

Oczywiście jak zaczęłam narzekać, to mąż stwierdził, że bym się mogła wyspać jakbym nie chodziła późno spać. I to był jego gwóźdź do trumny. Nie ma to jak awantura o 5 rano 🙈🙈 Żeby nie było, to ta strasznie późna pora o której poszłam wczoraj spać to 22 i nie siedziałam do tego czasu jak on i grałam na kompie, tylko ogarniałam różne rzeczy okołodomowe. Jak to mawia moja mama: chłopy są jakieś nieużyte 🤷🏻

kayama, Niebieska Gwiazda lubią tę wiadomość

• kayama Autorytet

Wysłany: 25 kwietnia 2020, 07:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja chodzę spać o 22 tylko jak jestem ciężko chora ;) U mnie 24-1. A jak pracuje to i 2.

n59ydf9h7aj0jxnd.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 25 kwietnia 2020, 07:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kurde ja to śpioch jestem...yyy to znaczy byłam. Mogłam isc spać o 21 i cisnac do 10 nawet. Teraz chodzę spać 21-22, milion pobudek i zaczynam dzien o 5 🤦‍♀️

• Chimera Autorytet

Wysłany: 25 kwietnia 2020, 08:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nacha wrote:
    Kurde ja to śpioch jestem...yyy to znaczy byłam. Mogłam isc spać o 21 i cisnac do 10 nawet. Teraz chodzę spać 21-22, milion pobudek i zaczynam dzien o 5 🤦‍♀️
    Nacha u mnie to samo, zawsze byłam wielkim śpiochem i jakoś organizm się przyzwyczaił do tych nocnych pobudek (teraz 2-max3) ale są takie dni, że po prostu nie jestem w stanie i czuję, że jeszcze jeden taki dzień i padne, potem magicznie dziecko ma ze dwie noce lepsze, ja jakoś się odkuje, bo panicz łaskawie pośpi do 7 i wszystko zaczyna się od nowa 🙄

• nick nieaktualny

Wysłany: 25 kwietnia 2020, 08:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja to nie pamietam kiedy Tytus spał do 7 😭 takie cuda zacznę zaznaczać w kalendarzu. Ale dzis spał do 5 w swoim łóżeczku bo zazwyczaj to od 2-3 ze mną 🤦‍♀️

• Pierniczkowa Autorytet

Wysłany: 25 kwietnia 2020, 09:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moja dzisiaj o 5.30 już się radośnie śmiała. Ale na szczęście o 7 odpadła na godzinę, to się opilam kawy :)

16.07.2019 - Karolinka 3477 i 52 cm . Moje cudowne tęczowe dziecię.

atdchdgezzwqbf17.png

• kayama Autorytet

Wysłany: 25 kwietnia 2020, 10:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wiktoria śpi do 7, w porywach zdarza jej się do 7:30 :) Ale kiedyś spała do 8:30 więc się popsuła haha, ale to przez tą cholerną zmianę czasu się popsuło. Nienawidzę tego idiotycznego zwyczaju (mieli znieść i co).

Z innej beczki stanęłam dziś na wadze i znów 1 kg do przodu :(((((((((((( Jestem w rozpaczy...trzymam dietę, nie jem słodyczy, dobrze się czuję na żołądku, tyję po prostu z powietrza. Jestem przekonana że coś się dzieje z hormonami, i to zatrzymanie okresu. Jestem zapisana na wrzesień do gina, muszę porobić badania, gdyby nie ta cholerna korona to mogła bym jak człowiek iść do lekarza i się przebadać. Dziś nienawidzę wszystkiego,całego świata :( Nigdy nie byłam gruba i nie pozwolę na to, zmniejszam sobie ilość kalorii jeszcze o połowę, a myślę że w tej chwili jem zdecydowanie poniżej 2000. Jak nie schudnę to się zastrzelę.. Pif paf.

n59ydf9h7aj0jxnd.png
  • werni Autorytet

Wysłany: 25 kwietnia 2020, 10:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mój od 5 do 10 nie spał, raz to by prawie zasnął ale coś go obudziło. Wzięłam go do łóżeczka to tam się bawił lub się bujał na czworakach ja w tym czasie poprasowalam. Zaczął marudzić to go uśpiłam. U sąsiadów remont na szczęście się nie budzi przy wierceniu.

f2wlsg1849ksqu5m.png

mhsv20mmdqfv97ge.png
    Na ovu od 07.07.2014

Prl-maj 950
    Tsh- maj 3.04

Nasz cud Wojtuś 😍
  • Niebieska Gwiazda Autorytet

Wysłany: 25 kwietnia 2020, 11:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Obecnie Adaśko zasypia koło 21,szybka butla o północy i śpi do 6:30 i pewnie spałby troche dłużej ale laktator go budzi lub czas na kupe.Teraz jestem u rodziców to ma szybki transport do dziadków i ja śpie do 9.Gorzej będzie jak się przedszkole zacznie ale to jeszcze miesiąc do tego.Zastanawiam się czy posyłać jeszcze starszaka do przedszkola w tym roku ze względu na koronawirusa,a z drugiej strony jesienią może być podobnie.O 11 było śniadanko po której Adaśko zasnął.Wyniosłam gondole na balkon i pośpi od 1 godziny do trzech.Dobrze,że na balkonie śpi bo na spacerach zdecydowanie woli patrzeć,chyba że opuszcze na maxa bude to idzie spać.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 25 kwietnia 2020, 11:25

• Frida91 Autorytet

Wysłany: 25 kwietnia 2020, 11:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Rozalka śpi zwykle do 5-6 rano. Jak pospi do 6.30 to jest super 😆 Ale bywa i przed 5 czasami... Za to pojęcia nie mam ile razy się budzi w nocy, jakoś jestem zbyt zaspana żeby to rejestrować. Szybko tyylko daje cyca i śpimy nadal. Kojarzę tylko jeśli jest wyjatkowo źle albo tylko raz na całą noc.

W Pepco jest -30% na cały asortyment. Kupiłam parę drobiazgów do donu i dla małej kilka ciuszków na lato. Wychodziło po 5-7zl za koszulki, leginsy. 4zl za 3pak skarpet itp.

Córeczka 08.2019 ❤️
    Synek 10.2022 💙
    preg.png
  • Niebieska Gwiazda Autorytet

Wysłany: 25 kwietnia 2020, 14:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Od 4maja ubranka dla maluchów w lidlu.Spodenki,body,rampersy.

• Chimera Autorytet

Wysłany: 25 kwietnia 2020, 15:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Też miałam pisać o rampersach w lidlu 😁 26 zł za dwupak to niezły deal 😉 chociaż z sinsay zamówiłam dwupak za 19...Grażyna się cieszy 🙈

Wiadomość wyedytowana przez autora: 25 kwietnia 2020, 15:14

• kayama Autorytet

Wysłany: 25 kwietnia 2020, 15:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Frida91 wrote:
    Rozalka śpi zwykle do 5-6 rano. Jak pospi do 6.30 to jest super 😆 Ale bywa i przed 5 czasami... Za to pojęcia nie mam ile razy się budzi w nocy, jakoś jestem zbyt zaspana żeby to rejestrować. Szybko tyylko daje cyca i śpimy nadal. Kojarzę tylko jeśli jest wyjatkowo źle albo tylko raz na całą noc.

W Pepco jest -30% na cały asortyment. Kupiłam parę drobiazgów do donu i dla małej kilka ciuszków na lato. Wychodziło po 5-7zl za koszulki, leginsy. 4zl za 3pak skarpet itp.

Jak w Pepco, wysylkowo??
    Faktycznie, ten koło mnie też otwarty. Ja się wstrzymuje z wędrowaniem po sklepach, zobaczę za tydzień czy dwa jak wzrosną zachorowania. Ja nie widzę w tym żadnego sensu, teraz rozluźnienie gdy jest wzrost zgonów i zachorowań cały czas. Chodzi tylko o gospodarkę A nie bezpieczeństwo ludzi.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 25 kwietnia 2020, 15:23

n59ydf9h7aj0jxnd.png
  • werni Autorytet

Wysłany: 25 kwietnia 2020, 15:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kayama chyba w pepco nie ma.

Super ze będzie w Lidlu :)

f2wlsg1849ksqu5m.png

mhsv20mmdqfv97ge.png
    Na ovu od 07.07.2014

Prl-maj 950
    Tsh- maj 3.04

Nasz cud Wojtuś 😍
‹‹ 1720 1721 1722 1723 1724 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Jak radzić sobie z poczuciem winy i ze wstydem?

Poczucie winy i wstydu może wpływać na to, jak postrzegasz siebie, jakie decyzje podejmujesz i jak budujesz relacje z innymi. Jeśli nie umiesz ich rozpoznać i zrozumieć, mogą Cię przytłaczać, odbierać energię i podcinać pewność siebie. Nie musisz w tym tkwić. Nauka rozróżniania tych emocji i skutecznego radzenia sobie z nimi pomoże Ci odzyskać wewnętrzny spokój i lepszy kontakt ze sobą.

CZYTAJ WIĘCEJ

Zespół PCOS – czym jest i jak z nim walczyć?

PCOS to jedno z najczęstszych zaburzeń endokrynologicznych. Jak się objawa? Jakie są metody leczenia? Czy Zespół Policystycznych Jajników może utrudniać zajście w ciążę? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Foliany - niezbędny składnik dla kobiet starających się o dziecko i kobiet w ciąży

Niewątpliwie kwas foliowy jest jednym z najważniejszych składników dla przyszłej Mamy. Dlaczego suplementacja kwasem foliowym, a właściwie jego aktywnymi formami (folianami) jest tak istotna? Jaką rolę odgrywa kwas foliowy? 

CZYTAJ WIĘCEJ