X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Sierpniówki 2019 !!!
Odpowiedz

Sierpniówki 2019 !!!

Oceń ten wątek:
  • Marcelina85 Autorytet

Wysłany: 24 kwietnia 2020, 14:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sama nie wiem jak usiadła, pewnie odepchnęła się z czworaków do tyłu, z wyprostowaną nogą. Macie jakieś sposoby, jak ćwiczyć z dzieckiem, żeby je nakłonić do raczkowania?

"Kiedy śmieje się dziecko, śmieje się cały świat"
    - Janusz Korczak

PAI-1 4G (heterozygota), ANA2 1:320, niedoczynność tarczycy, hiperprolaktynemia
    7t1d (*)
  • kayama Autorytet

Wysłany: 24 kwietnia 2020, 15:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Marcelina85 wrote:
    Sama nie wiem jak usiadła, pewnie odepchnęła się z czworaków do tyłu, z wyprostowaną nogą. Macie jakieś sposoby, jak ćwiczyć z dzieckiem, żeby je nakłonić do raczkowania?

Położyć zabawki aby musiała się do nich udać. Ale na moją to nie działa ;)

Marcelina85 lubi tę wiadomość

n59ydf9h7aj0jxnd.png
  • werni Autorytet

Wysłany: 24 kwietnia 2020, 17:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zauważyłam że na łóżku lubi się bujać a na macie już nie za bardzo bo jest zainteresowany zabawkami.

f2wlsg1849ksqu5m.png

mhsv20mmdqfv97ge.png
    Na ovu od 07.07.2014

Prl-maj 950
    Tsh- maj 3.04
    Androstedion-wysoki-zostal obnizony za pomoca tabl. Anty.

Nasz cud Wojtuś 😍
  • trzydziecha Autorytet

Wysłany: 24 kwietnia 2020, 19:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie do pierwszego pełzania zachęciło pudełko po herbacie :p i małe coś pękło, na początku tylko za nie-zabawkami pełzał a teraz już wszędzie i za wszystkim. Może coś takiego by zadziałało :) kapcie, pudelka, garnki itp

Starania od 06.2017
    12.12.2018 - 2 kreski + beta 308
    04.01.2019 - mamy serduszko <3
    22.08.2019 - Tomuś jest już z nami <3 <3 <3

n59y9vvj275r1f8v.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 24 kwietnia 2020, 21:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Na Tytusa zadziałał tylko pilot do tv 🤦‍♀️ W połowie marca mu położyłam na podłodze to nagle sie okazało ze potrafi sie czołgać. Od tamtej pory ciegle cos nowego. Zaczął raczkować, sam siadać, teraz sie łapie wszystkiego i podnosi. Robi tez pozycje psa- ręce na podłodze (zazwyczaj niby cos trzyma nawet książkę) i nogi proste i dupka do góry. Nie można od niego odejść na krok. Jak tylko zamknę powieki zeby mrugnąć to on juz o cos sie łapie i próbuje wstawać

Vampire, kayama, werni, Marcelina85, trzydziecha lubią tę wiadomość

• Vampire Autorytet

Wysłany: 24 kwietnia 2020, 21:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kalija, coś w tym jest, bo i moja spi codziennie inaczej. 🙆 A dzieciaki czasem wracają do czworakowania, córa koleżanki ominęła ten etap i od razu wstała, a teraz zaczęła nagle czworakowac i już nie chce wstawać.

Przyznam, że jak moja teraz coraz pewniej stoi to wspina się gdzie może z tej radochy. Po pierwszych dwóch gruzach, nawet na SMS nie odpisuje tylko czuwam nad tym eksplorowaniem świata. 😁😁
    A dopiero co nie podnosiły samodzielnie głowy.. Ech..

Kalija, Marcelina85 lubią tę wiadomość

l22nroeqpi96shdn.png

Ur. 9.08.2019 r. 💕
  • Chimera Autorytet

Wysłany: 25 kwietnia 2020, 07:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Muszę zredukować jedną drzemkę chyba, bo dzisiaj dziecko mi wstało o 4 🥴 zasnął dopiero o 6 i zrobił sobie wtedy drzemkę - 40 minut 🤦🏻‍♀️

Oczywiście jak zaczęłam narzekać, to mąż stwierdził, że bym się mogła wyspać jakbym nie chodziła późno spać. I to był jego gwóźdź do trumny. Nie ma to jak awantura o 5 rano 🙈🙈 Żeby nie było, to ta strasznie późna pora o której poszłam wczoraj spać to 22 i nie siedziałam do tego czasu jak on i grałam na kompie, tylko ogarniałam różne rzeczy okołodomowe. Jak to mawia moja mama: chłopy są jakieś nieużyte 🤷🏻

kayama, Niebieska Gwiazda lubią tę wiadomość

• kayama Autorytet

Wysłany: 25 kwietnia 2020, 07:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja chodzę spać o 22 tylko jak jestem ciężko chora ;) U mnie 24-1. A jak pracuje to i 2.

n59ydf9h7aj0jxnd.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 25 kwietnia 2020, 07:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kurde ja to śpioch jestem...yyy to znaczy byłam. Mogłam isc spać o 21 i cisnac do 10 nawet. Teraz chodzę spać 21-22, milion pobudek i zaczynam dzien o 5 🤦‍♀️

• Chimera Autorytet

Wysłany: 25 kwietnia 2020, 08:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nacha wrote:
    Kurde ja to śpioch jestem...yyy to znaczy byłam. Mogłam isc spać o 21 i cisnac do 10 nawet. Teraz chodzę spać 21-22, milion pobudek i zaczynam dzien o 5 🤦‍♀️
    Nacha u mnie to samo, zawsze byłam wielkim śpiochem i jakoś organizm się przyzwyczaił do tych nocnych pobudek (teraz 2-max3) ale są takie dni, że po prostu nie jestem w stanie i czuję, że jeszcze jeden taki dzień i padne, potem magicznie dziecko ma ze dwie noce lepsze, ja jakoś się odkuje, bo panicz łaskawie pośpi do 7 i wszystko zaczyna się od nowa 🙄

• nick nieaktualny

Wysłany: 25 kwietnia 2020, 08:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja to nie pamietam kiedy Tytus spał do 7 😭 takie cuda zacznę zaznaczać w kalendarzu. Ale dzis spał do 5 w swoim łóżeczku bo zazwyczaj to od 2-3 ze mną 🤦‍♀️

• Pierniczkowa Autorytet

Wysłany: 25 kwietnia 2020, 09:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moja dzisiaj o 5.30 już się radośnie śmiała. Ale na szczęście o 7 odpadła na godzinę, to się opilam kawy :)

16.07.2019 - Karolinka 3477 i 52 cm . Moje cudowne tęczowe dziecię.

atdchdgezzwqbf17.png

• kayama Autorytet

Wysłany: 25 kwietnia 2020, 10:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wiktoria śpi do 7, w porywach zdarza jej się do 7:30 :) Ale kiedyś spała do 8:30 więc się popsuła haha, ale to przez tą cholerną zmianę czasu się popsuło. Nienawidzę tego idiotycznego zwyczaju (mieli znieść i co).

Z innej beczki stanęłam dziś na wadze i znów 1 kg do przodu :(((((((((((( Jestem w rozpaczy...trzymam dietę, nie jem słodyczy, dobrze się czuję na żołądku, tyję po prostu z powietrza. Jestem przekonana że coś się dzieje z hormonami, i to zatrzymanie okresu. Jestem zapisana na wrzesień do gina, muszę porobić badania, gdyby nie ta cholerna korona to mogła bym jak człowiek iść do lekarza i się przebadać. Dziś nienawidzę wszystkiego,całego świata :( Nigdy nie byłam gruba i nie pozwolę na to, zmniejszam sobie ilość kalorii jeszcze o połowę, a myślę że w tej chwili jem zdecydowanie poniżej 2000. Jak nie schudnę to się zastrzelę.. Pif paf.

n59ydf9h7aj0jxnd.png
  • werni Autorytet

Wysłany: 25 kwietnia 2020, 10:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mój od 5 do 10 nie spał, raz to by prawie zasnął ale coś go obudziło. Wzięłam go do łóżeczka to tam się bawił lub się bujał na czworakach ja w tym czasie poprasowalam. Zaczął marudzić to go uśpiłam. U sąsiadów remont na szczęście się nie budzi przy wierceniu.

f2wlsg1849ksqu5m.png

mhsv20mmdqfv97ge.png
    Na ovu od 07.07.2014

Prl-maj 950
    Tsh- maj 3.04

Nasz cud Wojtuś 😍
  • Niebieska Gwiazda Autorytet

Wysłany: 25 kwietnia 2020, 11:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Obecnie Adaśko zasypia koło 21,szybka butla o północy i śpi do 6:30 i pewnie spałby troche dłużej ale laktator go budzi lub czas na kupe.Teraz jestem u rodziców to ma szybki transport do dziadków i ja śpie do 9.Gorzej będzie jak się przedszkole zacznie ale to jeszcze miesiąc do tego.Zastanawiam się czy posyłać jeszcze starszaka do przedszkola w tym roku ze względu na koronawirusa,a z drugiej strony jesienią może być podobnie.O 11 było śniadanko po której Adaśko zasnął.Wyniosłam gondole na balkon i pośpi od 1 godziny do trzech.Dobrze,że na balkonie śpi bo na spacerach zdecydowanie woli patrzeć,chyba że opuszcze na maxa bude to idzie spać.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 25 kwietnia 2020, 11:25

• Frida91 Autorytet

Wysłany: 25 kwietnia 2020, 11:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Rozalka śpi zwykle do 5-6 rano. Jak pospi do 6.30 to jest super 😆 Ale bywa i przed 5 czasami... Za to pojęcia nie mam ile razy się budzi w nocy, jakoś jestem zbyt zaspana żeby to rejestrować. Szybko tyylko daje cyca i śpimy nadal. Kojarzę tylko jeśli jest wyjatkowo źle albo tylko raz na całą noc.

W Pepco jest -30% na cały asortyment. Kupiłam parę drobiazgów do donu i dla małej kilka ciuszków na lato. Wychodziło po 5-7zl za koszulki, leginsy. 4zl za 3pak skarpet itp.

Córeczka 08.2019 ❤️
    Synek 10.2022 💙
  • Niebieska Gwiazda Autorytet

Wysłany: 25 kwietnia 2020, 14:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Od 4maja ubranka dla maluchów w lidlu.Spodenki,body,rampersy.

• Chimera Autorytet

Wysłany: 25 kwietnia 2020, 15:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Też miałam pisać o rampersach w lidlu 😁 26 zł za dwupak to niezły deal 😉 chociaż z sinsay zamówiłam dwupak za 19...Grażyna się cieszy 🙈

Wiadomość wyedytowana przez autora: 25 kwietnia 2020, 15:14

• kayama Autorytet

Wysłany: 25 kwietnia 2020, 15:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Frida91 wrote:
    Rozalka śpi zwykle do 5-6 rano. Jak pospi do 6.30 to jest super 😆 Ale bywa i przed 5 czasami... Za to pojęcia nie mam ile razy się budzi w nocy, jakoś jestem zbyt zaspana żeby to rejestrować. Szybko tyylko daje cyca i śpimy nadal. Kojarzę tylko jeśli jest wyjatkowo źle albo tylko raz na całą noc.

W Pepco jest -30% na cały asortyment. Kupiłam parę drobiazgów do donu i dla małej kilka ciuszków na lato. Wychodziło po 5-7zl za koszulki, leginsy. 4zl za 3pak skarpet itp.

Jak w Pepco, wysylkowo??
    Faktycznie, ten koło mnie też otwarty. Ja się wstrzymuje z wędrowaniem po sklepach, zobaczę za tydzień czy dwa jak wzrosną zachorowania. Ja nie widzę w tym żadnego sensu, teraz rozluźnienie gdy jest wzrost zgonów i zachorowań cały czas. Chodzi tylko o gospodarkę A nie bezpieczeństwo ludzi.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 25 kwietnia 2020, 15:23

n59ydf9h7aj0jxnd.png
  • werni Autorytet

Wysłany: 25 kwietnia 2020, 15:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kayama chyba w pepco nie ma.

Super ze będzie w Lidlu :)

f2wlsg1849ksqu5m.png

mhsv20mmdqfv97ge.png
    Na ovu od 07.07.2014

Prl-maj 950
    Tsh- maj 3.04

Nasz cud Wojtuś 😍
‹‹ 1720 1721 1722 1723 1724 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Droga ku rodzicielstwu - inspirująca historia Danuty i Adama

Dla wielu par starających się o potomstwo, droga do rodzicielstwa często bywa pełna wyzwań i niepewności. Jednak dla Adama i Danusi Dzionków ta droga, choć trudna, okazała się pełna nadziei i wreszcie spełnionych marzeń. Ich historia stanowi inspirujący przykład siły i determinacji w staraniach o dziecko, ukazując jednocześnie istotną rolę męskiej części sukcesu w procesie leczenia niepłodności.

CZYTAJ WIĘCEJ

Starania o dziecko i ciąża po poronieniu - prawdziwe historie ♡

"Prawdziwe historie kobiet starających się o dziecko" - opowieść o Karolinie, która doświadczyła bolesnej straty w 21. tygodniu ciąży... Jak sama mówi: wszystko układało się idealnie, nic nie wskazywało na to, że coś może być nie tak. "Starania o dziecko i ciąża po poronieniu" -  o bólu, bezsilności, traumie, ale również o pięknym odrodzeniu, niegasnącej nadziei i szczęśliwym zakończeniu. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Odstawienie tabletek antykoncepcyjnych a zajście w ciążę

Bierzesz tabletki antykoncepcyjne i czujesz, że przyszedł czas na odstawienie tabeletek, bo chciałabyś już zajść w ciążę? Podobnie jak w przypadku przyjmowania tabletek, odstawienie ich także musi być świadomym działaniem. Zanim podejmiesz taką decyzję, warto dowiedzieć się, jakie mogą być ewentualne objawy odstawienia tabletek antykoncepcyjnych. Jak cały proces wpływa na organizm kobiety? Czy przyczynia się ona do komplikacji związanych z zajściem w ciążę? Odpowiadamy!  

CZYTAJ WIĘCEJ