X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Sierpniówki 2019 !!!
Odpowiedz

Sierpniówki 2019 !!!

Oceń ten wątek:
  • Ania95 Autorytet

Wysłany: 17 kwietnia 2020, 10:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja też nie próbuję samodzielnego zasypiania, bo Mikołaj lubi najedzony iść spać, więc cycuś potrzebny 😛 ale ma czasem tak, że jak się naje i trzymam go jeszcze na rękach, to zaczyna płakać i trzeba go wtedy odłożyć do łóżeczka i zasypia w sekundę 😃
    W nocy jak się przebudzi i podejdzie mąż to jest histeria. Muszę być ja i niekoniecznie z cyckiem, a po prostu muszę go wziąć do siebie na poduszkę i go przytulić 😊 mi to nie przeszkadza. A wręcz się cieszę tym, bo wiem, że kiedyś to minie i nie będę mu już tak potrzebna 😢

trzydziecha lubi tę wiadomość

• werni Autorytet

Wysłany: 17 kwietnia 2020, 12:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zauważyłam że mój to nie lubi jak długo rozmawiam przez tel. Bo zaczyna histerie. Na początku to się śmieje a później patrzy się na mnie i tel i ryk.

f2wlsg1849ksqu5m.png

mhsv20mmdqfv97ge.png
    Na ovu od 07.07.2014

Prl-maj 950
    Tsh- maj 3.04
    Androstedion-wysoki-zostal obnizony za pomoca tabl. Anty.

Nasz cud Wojtuś 😍
  • Niebieska Gwiazda Autorytet

Wysłany: 17 kwietnia 2020, 12:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jak planujecie wakacje?My zostajemy w kraju.Pojechałabym nad morze końcem lipca i zastanawiam się czy już robić rezerwacje.Sytuacja niepewna.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 17 kwietnia 2020, 14:47

• kayama Autorytet

Wysłany: 17 kwietnia 2020, 21:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    My czekamy na rozwój sytuacji. Wakacje najwcześniej w czerwcu. Ja bym chciała przed powrotem do pracy pojechać. I oczywiście gdzieś w kraju, może nad morze, tez mi się marzy... Ale jak słyszę że to zagrożenie może potrwać i rok to mi się wszystkiego odechciewa :( Boję się narażać rodzinę. Z drugiej strony trudno się zabunkrowac na rok.

n59ydf9h7aj0jxnd.png
  • werni Autorytet

Wysłany: 17 kwietnia 2020, 21:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja to narazie nie myślę o wakacjach jak jest ta epidemia.

f2wlsg1849ksqu5m.png

mhsv20mmdqfv97ge.png
    Na ovu od 07.07.2014

Prl-maj 950
    Tsh- maj 3.04

Nasz cud Wojtuś 😍
  • kayama Autorytet

Wysłany: 17 kwietnia 2020, 21:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziś zadzwoniła lekarka rehabilitacji z przychodni, miło z jej strony, ja to olałam bo myślałem wizyty odwołane i tyle. A tu zaskoczenie :) Popytala o Wikunie zleciła dalszą reh. Przy okazji zapytałam ja on t ulewanie i stwierdziła że to jest jakaś poważniejsze przyczyna na pewno nie obniżone napiecie :/ i muszę zamówić sobie kontakt tel z pediatra. Powiedziała że to może być nietolerancją pokarmowa i aby zmienić mleko na antyalergiczne i ze jest taki dobry lek Debridat, któraś stosowała? Ale o to wszystko muszę spytać pediatry.

Dzwonił rehabilitant i wprowadzają jednak wizyty on line także fajnie.

n59ydf9h7aj0jxnd.png

Wysłany: 17 kwietnia 2020, 22:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Debridat stosowałam u starszego syna.Jerzy cierpiał przez długo na kolki i dużo przy bólach brzuszka płakał,zleciła pediatra.Pomogło tak sobie.Myślę czasem o twojej małej,a może to kwestia smoczka w butelce?Spróbuj z innym smokiem.Może Wiki się zapowietrza.

• kayama Autorytet

Wysłany: 18 kwietnia 2020, 00:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Raczej nie, używamy antykolkowego z Mr Browns. Długo testowałem aby wybrać ta butelkę, jedyna która Wikunia się nie krztusiła. Dalej zakładam ten system antykolkowy. Ona w ogóle jest bardzo łapczywa w jedzeniu, nie przeszło jej to z wiekiem. Odbijam ja na siedząco i często beka więc powietrze usuwa. Dzięki że myślisz :) Chyba bez porady dobrego pediatry się nie obejdzie, a może gastrologia lepiej by.było ..

Wiadomość wyedytowana przez autora: 18 kwietnia 2020, 00:10

n59ydf9h7aj0jxnd.png
  • Frida91 Autorytet

Wysłany: 18 kwietnia 2020, 06:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kayama też myślę że lepiej to skonsultować. Mała już chyba nie powinna tak ulewac. A po stałych posiłkach też ulewa? Mojej minęło ulewanie jak zaczęła wyżej się podnosic. Jak siedzi to już praktycznie w ogóle się to nie zdarza, no chyba że jest mocno najedzona i nagle się ją weźmie na ręce.

Moja mała ostatnio nauczyła się pokazywać paluszkiem na coś co ją interesuje :)

Córeczka 08.2019 ❤️
    Synek 10.2022 💙

Wysłany: 18 kwietnia 2020, 07:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kayama zacznij od pediatry.A później może gastroenterolog.

• kayama Autorytet

Wysłany: 18 kwietnia 2020, 09:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Frida po stałych też :( Zdecydowanie ulewa na brzuchu, jak leży na plecach to nie albo minimalnie. Wydaje mi się ze to jednak jakaś motoryka a nie alergia. Dlatego myślałam że z tego wyrośnie .. Nie siedzi więc ciągle leży na brzuchu bo na pleckach nie chce.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 18 kwietnia 2020, 09:59

n59ydf9h7aj0jxnd.png
  • Pierniczkowa Autorytet

Wysłany: 18 kwietnia 2020, 12:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moja dzisiaj dorwała się do waniliowego yogolino. Przepyszne. Wciągła całe w 5 min, popiła butlą i przespała 2h. Zamówiłam jej obiadki z gerbera bo są w fajnych pojemnikach. Będę mieć w czym składować jak jej robię jedzonko.

16.07.2019 - Karolinka 3477 i 52 cm . Moje cudowne tęczowe dziecię.

atdchdgezzwqbf17.png

• Myszk@ Autorytet

Wysłany: 18 kwietnia 2020, 13:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Niebieska, nie planujemy, też chcieliśmy nad nasze morze, w ogóle wyjechać gdzieś ale nie wiem czy cokolwiek planować 😒

age.png
    age.png
    age.png
    06.07.2016 [*] Aniołek
  • Marcelina85 Autorytet

Wysłany: 18 kwietnia 2020, 14:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    My mamy rezerwację hotelu na Helu na długi weekend Bożego Ciała, ale już się pogodziłam z tym, że nie pojedziemy. Jeśli zagrożenie minie, może w końcu odwiedzimy teściów.

"Kiedy śmieje się dziecko, śmieje się cały świat"
    - Janusz Korczak

PAI-1 4G (heterozygota), ANA2 1:320, niedoczynność tarczycy, hiperprolaktynemia
    7t1d (*)
  • Chimera Autorytet

Wysłany: 18 kwietnia 2020, 17:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    My zawsze załatwialiśmy na ostatnią chwilę urlop, w tym roku wyjątkowo zarezerwowaliśmy już w lutym czy nawet styczniu noclegi na czerwiec do Chorwacji 🙈 Także nie sądzę żebyśmy gdziekolwiek pojechali. W tym roku wakacje na RODOS...zresztą i to nie do końca, bo nasz ogródek nawet cały siatką nie jest otoczony jeszcze 😅

• kayama Autorytet

Wysłany: 18 kwietnia 2020, 20:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moje dziecko dziś 1 raz usiadło :-) :-) Tylko nie wiem czy prawidłowo, zaraz wrzucę foty. Podniosła się z leżenia na brzuchu na rękach do góry i do tylu i usiadła na żabę. A jaka zadowolona ;)
    [tu było zdjęcie]

Wiadomość wyedytowana przez autora: 19 kwietnia 2020, 09:17

Kalija, Niebieska Gwiazda, werni, Frida91, DrzewkoPomarańczowe, Vampire, Marcelina85 lubią tę wiadomość

n59ydf9h7aj0jxnd.png
  • Kalija Autorytet

Wysłany: 18 kwietnia 2020, 22:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    My wyjeżdżamy końcem maja nad polskie morze . To znaczy nie wiem czy pojedzieny ,ale opłacone już jest.

Ale miałam powera wczoraj - wysprzatałam mieszkanie jakby Rozenkowa miała przyjsc 😉umyłam okna, wyprałam firany, posprzątałam nawet balkon. W końcu jest tak czysto jak lubię 🥰 nazamawiałam też materiałów, są takie boskie wzory, że trudno było mi się zdecydować🙈 już nie moge się doczekać nowych uszytków🤩 na zdjeciu 1 z 3 paczek 😁
    1a1d0bef1a1c.jpg

Drzewko łap przepis na biszkopt
    https://www.mojewypieki.com/przepis/biszkopt-przepis-ii

Wiadomość wyedytowana przez autora: 18 kwietnia 2020, 22:19

werni, trzydziecha, DrzewkoPomarańczowe, Vampire lubią tę wiadomość

dqprgu1royghdo7j.png
  • werni Autorytet

Wysłany: 18 kwietnia 2020, 22:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kayama słodka ta Twoja jest :) super ze usiadła to może przestanie ulewać. Mój też na brzuchu czasami ulewa.

A mam pytanie czy wasze dzieci mają napięcia, chwilę się trzęsą nie wiem jak to ująć.

kayama lubi tę wiadomość

f2wlsg1849ksqu5m.png

mhsv20mmdqfv97ge.png
    Na ovu od 07.07.2014

Prl-maj 950
    Tsh- maj 3.04

Nasz cud Wojtuś 😍
  • Kalija Autorytet

Wysłany: 18 kwietnia 2020, 22:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    werni wrote:
    A mam pytanie czy wasze dzieci mają napięcia, chwilę się trzęsą nie wiem jak to ująć.

Nic takiego nie zauważyłam

dqprgu1royghdo7j.png
  • kayama Autorytet

Wysłany: 18 kwietnia 2020, 22:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    werni wrote:
    Kayama słodka ta Twoja jest :) super ze usiadła to może przestanie ulewać. Mój też na brzuchu czasami ulewa.

Nic z tego, jak usiadła to zaraz ulała :( Nie ulewa tylko jak śpi. Ale może będzie teraz mniej brzuszkowac a więcej siedzieć, mniej ucisku na brzuch i może faktycznie mniej ulewania. Zobaczymy.
    Ja też żadnego napięcia ani trzesienia nie zauważyłam.

n59ydf9h7aj0jxnd.png
‹‹ 1714 1715 1716 1717 1718 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Torbiel na jajniku - przyczyny, objawy i leczenie

Torbiel na jajniku od czasu do czasu pojawia się u większości kobiet. Są to cysty lub pęcherzyki, które zazwyczaj wypełnione są płynem i które najczęściej samoistnie znikają. Dowiedz się jakie są objawy torbieli i czy mogą być przeszkodą w zajściu w ciążę? Kiedy należy je leczyć i z jakimi chorobami mogą współwystępować. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Raport "Jak rodzą Polki?" - doświadczenia kobiet na temat opieki okołoporodowej w Polsce

Fundacja “Rodzić po ludzku” w czerwcu opublikowała najnowszy raport na temat opieki okołoporodowej w Polsce. Jak rodzą Polki? Jak wygląda opieka okołoporodowa w naszym kraju? Przeczytaj zaskakujące wnioski!   

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak czuć się wygodnie w każdych warunkach? Cykl menstruacyjny bez tajemnic

Przeczytaj, co dzieje się w poszczególnych fazach cyklu oraz jaki może to mieć wpływ na kobiecy organizm. Sprawdź, jak możesz zadbać o swój komfort fizyczny i psychiczny na przestrzeni cyklu menstruacyjnego. 

CZYTAJ WIĘCEJ