Sierpniówki 2019 !!!
-
WIADOMOŚĆ
-
Ja też nie próbuję samodzielnego zasypiania, bo Mikołaj lubi najedzony iść spać, więc cycuś potrzebny 😛 ale ma czasem tak, że jak się naje i trzymam go jeszcze na rękach, to zaczyna płakać i trzeba go wtedy odłożyć do łóżeczka i zasypia w sekundę 😃
W nocy jak się przebudzi i podejdzie mąż to jest histeria. Muszę być ja i niekoniecznie z cyckiem, a po prostu muszę go wziąć do siebie na poduszkę i go przytulić 😊 mi to nie przeszkadza. A wręcz się cieszę tym, bo wiem, że kiedyś to minie i nie będę mu już tak potrzebna 😢trzydziecha lubi tę wiadomość
-
Zauważyłam że mój to nie lubi jak długo rozmawiam przez tel. Bo zaczyna histerie. Na początku to się śmieje a później patrzy się na mnie i tel i ryk.
-
My czekamy na rozwój sytuacji. Wakacje najwcześniej w czerwcu. Ja bym chciała przed powrotem do pracy pojechać. I oczywiście gdzieś w kraju, może nad morze, tez mi się marzy... Ale jak słyszę że to zagrożenie może potrwać i rok to mi się wszystkiego odechciewa
Boję się narażać rodzinę. Z drugiej strony trudno się zabunkrowac na rok.
-
Dziś zadzwoniła lekarka rehabilitacji z przychodni, miło z jej strony, ja to olałam bo myślałem wizyty odwołane i tyle. A tu zaskoczenie
Popytala o Wikunie zleciła dalszą reh. Przy okazji zapytałam ja on t ulewanie i stwierdziła że to jest jakaś poważniejsze przyczyna na pewno nie obniżone napiecie
i muszę zamówić sobie kontakt tel z pediatra. Powiedziała że to może być nietolerancją pokarmowa i aby zmienić mleko na antyalergiczne i ze jest taki dobry lek Debridat, któraś stosowała? Ale o to wszystko muszę spytać pediatry.
Dzwonił rehabilitant i wprowadzają jednak wizyty on line także fajnie. -
Debridat stosowałam u starszego syna.Jerzy cierpiał przez długo na kolki i dużo przy bólach brzuszka płakał,zleciła pediatra.Pomogło tak sobie.Myślę czasem o twojej małej,a może to kwestia smoczka w butelce?Spróbuj z innym smokiem.Może Wiki się zapowietrza.
-
Raczej nie, używamy antykolkowego z Mr Browns. Długo testowałem aby wybrać ta butelkę, jedyna która Wikunia się nie krztusiła. Dalej zakładam ten system antykolkowy. Ona w ogóle jest bardzo łapczywa w jedzeniu, nie przeszło jej to z wiekiem. Odbijam ja na siedząco i często beka więc powietrze usuwa. Dzięki że myślisz
Chyba bez porady dobrego pediatry się nie obejdzie, a może gastrologia lepiej by.było ..
Wiadomość wyedytowana przez autora: 18 kwietnia 2020, 00:10
-
Kayama też myślę że lepiej to skonsultować. Mała już chyba nie powinna tak ulewac. A po stałych posiłkach też ulewa? Mojej minęło ulewanie jak zaczęła wyżej się podnosic. Jak siedzi to już praktycznie w ogóle się to nie zdarza, no chyba że jest mocno najedzona i nagle się ją weźmie na ręce.
Moja mała ostatnio nauczyła się pokazywać paluszkiem na coś co ją interesujeCóreczka 08.2019 ❤️
Synek 10.2022 💙 -
Frida po stałych też
Zdecydowanie ulewa na brzuchu, jak leży na plecach to nie albo minimalnie. Wydaje mi się ze to jednak jakaś motoryka a nie alergia. Dlatego myślałam że z tego wyrośnie .. Nie siedzi więc ciągle leży na brzuchu bo na pleckach nie chce.
Wiadomość wyedytowana przez autora: 18 kwietnia 2020, 09:59
-
Moja dzisiaj dorwała się do waniliowego yogolino. Przepyszne. Wciągła całe w 5 min, popiła butlą i przespała 2h. Zamówiłam jej obiadki z gerbera bo są w fajnych pojemnikach. Będę mieć w czym składować jak jej robię jedzonko.
-
My mamy rezerwację hotelu na Helu na długi weekend Bożego Ciała, ale już się pogodziłam z tym, że nie pojedziemy. Jeśli zagrożenie minie, może w końcu odwiedzimy teściów."Kiedy śmieje się dziecko, śmieje się cały świat"
- Janusz Korczak
PAI-1 4G (heterozygota), ANA2 1:320, niedoczynność tarczycy, hiperprolaktynemia
7t1d (*) -
My zawsze załatwialiśmy na ostatnią chwilę urlop, w tym roku wyjątkowo zarezerwowaliśmy już w lutym czy nawet styczniu noclegi na czerwiec do Chorwacji 🙈 Także nie sądzę żebyśmy gdziekolwiek pojechali. W tym roku wakacje na RODOS...zresztą i to nie do końca, bo nasz ogródek nawet cały siatką nie jest otoczony jeszcze 😅
-
Moje dziecko dziś 1 raz usiadło
Tylko nie wiem czy prawidłowo, zaraz wrzucę foty. Podniosła się z leżenia na brzuchu na rękach do góry i do tylu i usiadła na żabę. A jaka zadowolona
[tu było zdjęcie]Wiadomość wyedytowana przez autora: 19 kwietnia 2020, 09:17
Kalija, Niebieska Gwiazda, werni, Frida91, DrzewkoPomarańczowe, Vampire, Marcelina85 lubią tę wiadomość
-
My wyjeżdżamy końcem maja nad polskie morze . To znaczy nie wiem czy pojedzieny ,ale opłacone już jest.
Ale miałam powera wczoraj - wysprzatałam mieszkanie jakby Rozenkowa miała przyjsc 😉umyłam okna, wyprałam firany, posprzątałam nawet balkon. W końcu jest tak czysto jak lubię 🥰 nazamawiałam też materiałów, są takie boskie wzory, że trudno było mi się zdecydować🙈 już nie moge się doczekać nowych uszytków🤩 na zdjeciu 1 z 3 paczek 😁
Drzewko łap przepis na biszkopt
https://www.mojewypieki.com/przepis/biszkopt-przepis-ii
Wiadomość wyedytowana przez autora: 18 kwietnia 2020, 22:19
werni, trzydziecha, DrzewkoPomarańczowe, Vampire lubią tę wiadomość
-
Kayama słodka ta Twoja jest
super ze usiadła to może przestanie ulewać. Mój też na brzuchu czasami ulewa.
A mam pytanie czy wasze dzieci mają napięcia, chwilę się trzęsą nie wiem jak to ująć.kayama lubi tę wiadomość
-
werni wrote:Kayama słodka ta Twoja jest
super ze usiadła to może przestanie ulewać. Mój też na brzuchu czasami ulewa.
A mam pytanie czy wasze dzieci mają napięcia, chwilę się trzęsą nie wiem jak to ująć.
Nic z tego, jak usiadła to zaraz ulałaNie ulewa tylko jak śpi. Ale może będzie teraz mniej brzuszkowac a więcej siedzieć, mniej ucisku na brzuch i może faktycznie mniej ulewania. Zobaczymy.
Ja też żadnego napięcia ani trzesienia nie zauważyłam.