X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Sierpniówki 2019 !!!
Odpowiedz

Sierpniówki 2019 !!!

Oceń ten wątek:
  • Ania95 Autorytet

Wysłany: 17 kwietnia 2020, 10:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja też nie próbuję samodzielnego zasypiania, bo Mikołaj lubi najedzony iść spać, więc cycuś potrzebny 😛 ale ma czasem tak, że jak się naje i trzymam go jeszcze na rękach, to zaczyna płakać i trzeba go wtedy odłożyć do łóżeczka i zasypia w sekundę 😃
    W nocy jak się przebudzi i podejdzie mąż to jest histeria. Muszę być ja i niekoniecznie z cyckiem, a po prostu muszę go wziąć do siebie na poduszkę i go przytulić 😊 mi to nie przeszkadza. A wręcz się cieszę tym, bo wiem, że kiedyś to minie i nie będę mu już tak potrzebna 😢

trzydziecha lubi tę wiadomość

• werni Autorytet

Wysłany: 17 kwietnia 2020, 12:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zauważyłam że mój to nie lubi jak długo rozmawiam przez tel. Bo zaczyna histerie. Na początku to się śmieje a później patrzy się na mnie i tel i ryk.

f2wlsg1849ksqu5m.png

mhsv20mmdqfv97ge.png
    Na ovu od 07.07.2014

Prl-maj 950
    Tsh- maj 3.04
    Androstedion-wysoki-zostal obnizony za pomoca tabl. Anty.

Nasz cud Wojtuś 😍
  • Niebieska Gwiazda Autorytet

Wysłany: 17 kwietnia 2020, 12:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jak planujecie wakacje?My zostajemy w kraju.Pojechałabym nad morze końcem lipca i zastanawiam się czy już robić rezerwacje.Sytuacja niepewna.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 17 kwietnia 2020, 14:47

• kayama Autorytet

Wysłany: 17 kwietnia 2020, 21:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    My czekamy na rozwój sytuacji. Wakacje najwcześniej w czerwcu. Ja bym chciała przed powrotem do pracy pojechać. I oczywiście gdzieś w kraju, może nad morze, tez mi się marzy... Ale jak słyszę że to zagrożenie może potrwać i rok to mi się wszystkiego odechciewa :( Boję się narażać rodzinę. Z drugiej strony trudno się zabunkrowac na rok.

n59ydf9h7aj0jxnd.png
  • werni Autorytet

Wysłany: 17 kwietnia 2020, 21:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja to narazie nie myślę o wakacjach jak jest ta epidemia.

f2wlsg1849ksqu5m.png

mhsv20mmdqfv97ge.png
    Na ovu od 07.07.2014

Prl-maj 950
    Tsh- maj 3.04

Nasz cud Wojtuś 😍
  • kayama Autorytet

Wysłany: 17 kwietnia 2020, 21:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziś zadzwoniła lekarka rehabilitacji z przychodni, miło z jej strony, ja to olałam bo myślałem wizyty odwołane i tyle. A tu zaskoczenie :) Popytala o Wikunie zleciła dalszą reh. Przy okazji zapytałam ja on t ulewanie i stwierdziła że to jest jakaś poważniejsze przyczyna na pewno nie obniżone napiecie :/ i muszę zamówić sobie kontakt tel z pediatra. Powiedziała że to może być nietolerancją pokarmowa i aby zmienić mleko na antyalergiczne i ze jest taki dobry lek Debridat, któraś stosowała? Ale o to wszystko muszę spytać pediatry.

Dzwonił rehabilitant i wprowadzają jednak wizyty on line także fajnie.

n59ydf9h7aj0jxnd.png

Wysłany: 17 kwietnia 2020, 22:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Debridat stosowałam u starszego syna.Jerzy cierpiał przez długo na kolki i dużo przy bólach brzuszka płakał,zleciła pediatra.Pomogło tak sobie.Myślę czasem o twojej małej,a może to kwestia smoczka w butelce?Spróbuj z innym smokiem.Może Wiki się zapowietrza.

• kayama Autorytet

Wysłany: 18 kwietnia 2020, 00:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Raczej nie, używamy antykolkowego z Mr Browns. Długo testowałem aby wybrać ta butelkę, jedyna która Wikunia się nie krztusiła. Dalej zakładam ten system antykolkowy. Ona w ogóle jest bardzo łapczywa w jedzeniu, nie przeszło jej to z wiekiem. Odbijam ja na siedząco i często beka więc powietrze usuwa. Dzięki że myślisz :) Chyba bez porady dobrego pediatry się nie obejdzie, a może gastrologia lepiej by.było ..

Wiadomość wyedytowana przez autora: 18 kwietnia 2020, 00:10

n59ydf9h7aj0jxnd.png
  • Frida91 Autorytet

Wysłany: 18 kwietnia 2020, 06:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kayama też myślę że lepiej to skonsultować. Mała już chyba nie powinna tak ulewac. A po stałych posiłkach też ulewa? Mojej minęło ulewanie jak zaczęła wyżej się podnosic. Jak siedzi to już praktycznie w ogóle się to nie zdarza, no chyba że jest mocno najedzona i nagle się ją weźmie na ręce.

Moja mała ostatnio nauczyła się pokazywać paluszkiem na coś co ją interesuje :)

Córeczka 08.2019 ❤️
    Synek 10.2022 💙
    preg.png

Wysłany: 18 kwietnia 2020, 07:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kayama zacznij od pediatry.A później może gastroenterolog.

• kayama Autorytet

Wysłany: 18 kwietnia 2020, 09:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Frida po stałych też :( Zdecydowanie ulewa na brzuchu, jak leży na plecach to nie albo minimalnie. Wydaje mi się ze to jednak jakaś motoryka a nie alergia. Dlatego myślałam że z tego wyrośnie .. Nie siedzi więc ciągle leży na brzuchu bo na pleckach nie chce.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 18 kwietnia 2020, 09:59

n59ydf9h7aj0jxnd.png
  • Pierniczkowa Autorytet

Wysłany: 18 kwietnia 2020, 12:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moja dzisiaj dorwała się do waniliowego yogolino. Przepyszne. Wciągła całe w 5 min, popiła butlą i przespała 2h. Zamówiłam jej obiadki z gerbera bo są w fajnych pojemnikach. Będę mieć w czym składować jak jej robię jedzonko.

16.07.2019 - Karolinka 3477 i 52 cm . Moje cudowne tęczowe dziecię.

atdchdgezzwqbf17.png

• Myszk@ Autorytet

Wysłany: 18 kwietnia 2020, 13:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Niebieska, nie planujemy, też chcieliśmy nad nasze morze, w ogóle wyjechać gdzieś ale nie wiem czy cokolwiek planować 😒

age.png
    age.png
    age.png
    06.07.2016 [*] Aniołek
  • Marcelina85 Autorytet

Wysłany: 18 kwietnia 2020, 14:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    My mamy rezerwację hotelu na Helu na długi weekend Bożego Ciała, ale już się pogodziłam z tym, że nie pojedziemy. Jeśli zagrożenie minie, może w końcu odwiedzimy teściów.

"Kiedy śmieje się dziecko, śmieje się cały świat"
    - Janusz Korczak

PAI-1 4G (heterozygota), ANA2 1:320, niedoczynność tarczycy, hiperprolaktynemia
    7t1d (*)
  • Chimera Autorytet

Wysłany: 18 kwietnia 2020, 17:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    My zawsze załatwialiśmy na ostatnią chwilę urlop, w tym roku wyjątkowo zarezerwowaliśmy już w lutym czy nawet styczniu noclegi na czerwiec do Chorwacji 🙈 Także nie sądzę żebyśmy gdziekolwiek pojechali. W tym roku wakacje na RODOS...zresztą i to nie do końca, bo nasz ogródek nawet cały siatką nie jest otoczony jeszcze 😅

• kayama Autorytet

Wysłany: 18 kwietnia 2020, 20:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moje dziecko dziś 1 raz usiadło :-) :-) Tylko nie wiem czy prawidłowo, zaraz wrzucę foty. Podniosła się z leżenia na brzuchu na rękach do góry i do tylu i usiadła na żabę. A jaka zadowolona ;)
    [tu było zdjęcie]

Wiadomość wyedytowana przez autora: 19 kwietnia 2020, 09:17

Kalija, Niebieska Gwiazda, werni, Frida91, DrzewkoPomarańczowe, Vampire, Marcelina85 lubią tę wiadomość

n59ydf9h7aj0jxnd.png
  • Kalija Autorytet

Wysłany: 18 kwietnia 2020, 22:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    My wyjeżdżamy końcem maja nad polskie morze . To znaczy nie wiem czy pojedzieny ,ale opłacone już jest.

Ale miałam powera wczoraj - wysprzatałam mieszkanie jakby Rozenkowa miała przyjsc 😉umyłam okna, wyprałam firany, posprzątałam nawet balkon. W końcu jest tak czysto jak lubię 🥰 nazamawiałam też materiałów, są takie boskie wzory, że trudno było mi się zdecydować🙈 już nie moge się doczekać nowych uszytków🤩 na zdjeciu 1 z 3 paczek 😁
    1a1d0bef1a1c.jpg

Drzewko łap przepis na biszkopt
    https://www.mojewypieki.com/przepis/biszkopt-przepis-ii

Wiadomość wyedytowana przez autora: 18 kwietnia 2020, 22:19

werni, trzydziecha, DrzewkoPomarańczowe, Vampire lubią tę wiadomość

dqprgu1royghdo7j.png
  • werni Autorytet

Wysłany: 18 kwietnia 2020, 22:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kayama słodka ta Twoja jest :) super ze usiadła to może przestanie ulewać. Mój też na brzuchu czasami ulewa.

A mam pytanie czy wasze dzieci mają napięcia, chwilę się trzęsą nie wiem jak to ująć.

kayama lubi tę wiadomość

f2wlsg1849ksqu5m.png

mhsv20mmdqfv97ge.png
    Na ovu od 07.07.2014

Prl-maj 950
    Tsh- maj 3.04

Nasz cud Wojtuś 😍
  • Kalija Autorytet

Wysłany: 18 kwietnia 2020, 22:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    werni wrote:
    A mam pytanie czy wasze dzieci mają napięcia, chwilę się trzęsą nie wiem jak to ująć.

Nic takiego nie zauważyłam

dqprgu1royghdo7j.png
  • kayama Autorytet

Wysłany: 18 kwietnia 2020, 22:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    werni wrote:
    Kayama słodka ta Twoja jest :) super ze usiadła to może przestanie ulewać. Mój też na brzuchu czasami ulewa.

Nic z tego, jak usiadła to zaraz ulała :( Nie ulewa tylko jak śpi. Ale może będzie teraz mniej brzuszkowac a więcej siedzieć, mniej ucisku na brzuch i może faktycznie mniej ulewania. Zobaczymy.
    Ja też żadnego napięcia ani trzesienia nie zauważyłam.

n59ydf9h7aj0jxnd.png
‹‹ 1714 1715 1716 1717 1718 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Kiedy ginekolog może zaproponować pessaroterapię i jak przebiega wdrożenie?

Obniżenie macicy, nietrzymanie moczu, ryzyko przedwczesnego porodu – to tylko niektóre z problemów, z którymi zmaga się wiele kobiet. Dla tych, które chcą uniknąć operacji, a jednocześnie poprawić jakość życia, rozwiązaniem może być pessaroterapia. Dowiedz się więcej, czym jest ta metoda i komu jest polecana. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak przygotować się do ciąży i czy na pewno warto?

Czy zastanawiałaś się nad tym czy powinnaś jakoś szczególnie przygotować się do ciąży? Może odwiedzić lekarza, zmienić dietę lub styl życia? Tylko po co…tyle kobiet tego nie robi i zachodzi w ciążę?! Jednak eksperci są zgodni - kobiety, które świadomie planują swoją ciążę i przygotowują się do niej, w większości przypadków łatwiej w nią zachodzą i ich ciąża jest zdrowsza i częściej przebiega prawidłowo. Przeczytaj zatem co możesz zrobić, żeby bardziej świadomie i szczęśliwie wejść w macierzyństwo. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Histeroskopia skuteczna metoda diagnostyki i leczenia niepłodności

Histeroskopia to metoda, która pozwala wykryć i wyleczyć niektóre przyczyny niepłodności: polipy macicy, zrosty, mięśniaki. Histeroskopia diagnostyczna czy histeroskopia zabiegowa - kiedy warto zdecydować się na zabieg?  Jak wygląda histeroskopia? W którym momencie cyklu wykonuje się zabieg? Jakie mogą być skutki uboczne? 

CZYTAJ WIĘCEJ