X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Sierpniówki 2019 !!!
Odpowiedz

Sierpniówki 2019 !!!

Oceń ten wątek:
  • kayama Autorytet

Wysłany: 13 kwietnia 2020, 22:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pierniczkowa wrote:
    U mnie nici z wyjazdu do rodziców. Mega się pokłócimy pewnie jutro. Wiedza że chciałam z Małą przyjechać, sami to proponowali, i urządzili sobie właśnie kur... Parapetówke. Skoro mają gdzieś moje i Małej zdrowie, to zobaczą nas dopiero po tej całej pandemii. A ja jakoś sobie poradzę z nią samą przez najbliższe dwa tygodnie. Nie wiem czy czy jestem bardziej wściekła czy jest mi przykro. Najlepsze że jakbym teraz nie zadzwoniła to nawet by się nie przyznali do swojego złotego pomysłu.

Serio??? Sorry no mega nieodpowiedzialne.. Przykro.

n59ydf9h7aj0jxnd.png
  • kayama Autorytet

Wysłany: 13 kwietnia 2020, 22:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wikunia coraz lepiej pełza, zawsze jakiś postęp :) Już teraz dopełzuje do zabawki, nie robi awantury. Poza tym taka mądra się zrobiła ;) , pomaga się ubierać haha dwa razy póki co podciągala sobie spodenki przy przewijaniu, to się zdziwiłam ale to było wyraźnie celowe. Sporo rozumie z tego co do niej mówimy. Robi się problem jak jemy bo zawsze też chce, czy najedzona, czy nie :). Trzeba na nią coraz bardziej uważać bo szybko potrafi zmienić pozycję, coś złapać i ściągnąć np.bieżnik z ławy. Nigdzie nie zostawiać bez zabezpieczenia. Raz mi wpadła za narożnik przy ścianie taka dziura jest bo bok nie dochodzi do ściany, no był krzyk.

n59ydf9h7aj0jxnd.png
  • Kalija Autorytet

Wysłany: 14 kwietnia 2020, 10:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pierniczkowa wrote:
    U mnie nici z wyjazdu do rodziców. Mega się pokłócimy pewnie jutro. Wiedza że chciałam z Małą przyjechać, sami to proponowali, i urządzili sobie właśnie kur... Parapetówke. Skoro mają gdzieś moje i Małej zdrowie, to zobaczą nas dopiero po tej całej pandemii. A ja jakoś sobie poradzę z nią samą przez najbliższe dwa tygodnie. Nie wiem czy czy jestem bardziej wściekła czy jest mi przykro. Najlepsze że jakbym teraz nie zadzwoniła to nawet by się nie przyznali do swojego złotego pomysłu.

Przykra sytuacja 🙁 niektórzy bardzo lekceważą obecną sytuację. Oby to sie na nich nie zemściło. Masz prawo byc wściekła i rozczarowana. Przesyłam wirtualnego przytulasa🙃

dqprgu1royghdo7j.png
  • Kalija Autorytet

Wysłany: 14 kwietnia 2020, 10:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kayama wrote:
    Wikunia coraz lepiej pełza, zawsze jakiś postęp :) Już teraz dopełzuje do zabawki, nie robi awantury. Poza tym taka mądra się zrobiła ;) , pomaga się ubierać haha dwa razy póki co podciągala sobie spodenki przy przewijaniu, to się zdziwiłam ale to było wyraźnie celowe. Sporo rozumie z tego co do niej mówimy. Robi się problem jak jemy bo zawsze też chce, czy najedzona, czy nie :). Trzeba na nią coraz bardziej uważać bo szybko potrafi zmienić pozycję, coś złapać i ściągnąć np.bieżnik z ławy. Nigdzie nie zostawiać bez zabezpieczenia. Raz mi wpadła za narożnik przy ścianie taka dziura jest bo bok nie dochodzi do ściany, no był krzyk.

Pomaga Ci się ubierać? Oooo🥰

Co do łobuzowania,to juz jest taki czas, że trzeba mieć oczy dookoła głowy. Moja ściągnęła podkładke z kubkiem zimnej kawy ze stolika🙈 wszystko ciekawe tylko nie zabawki😉

Udane miałyście święta?

Wiadomość wyedytowana przez autora: 14 kwietnia 2020, 11:15

Niezapominajka5 lubi tę wiadomość

dqprgu1royghdo7j.png
  • kayama Autorytet

Wysłany: 14 kwietnia 2020, 11:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kalija wrote:
    Pomaga Ci się ubierać? Oooo🥰

Co do łobuzowania,to juz jest taki czas, że trzeba mieć oczy dookoła głowy. Moja ściągnęła podkładke z kubkiem zimnej kawy ze stolika🙈 wszystko ciekawe tylko nie zabawki😉

Udane miałyście święta?

No jakby pomaga ;) Spodenki łapie z przodu i ciągnie do góry. A od dawna już pcha ręce w rękawy przy zakładaniu. Przekłada zabawkę w druga rękę jak rękawy zakładam. Także tego ... :-)
    Dzięki tak udane z grubsza, no miło było i wyszły mi różne dania które po raz 1 robiłam, będzie na przyszły rok. Tyle że bez rodziny wiadomo to przykre :( A u Ciebie Kalija udane?

n59ydf9h7aj0jxnd.png
  • Chimera Autorytet

Wysłany: 14 kwietnia 2020, 12:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Widać na różnych rzeczach się dzieci skupiają. Mój zaczął się wspinać, ale od momentu jak stanął przy szafce, to przestał ćwiczyć gadanie. Wcześniej już sylabizował "tata, baba, dada", a teraz tylko stęka 🤷🏻 Wszystko go interesuje, najbardziej głośniki i amplituner 😉

My całe święta niby sami, ale w niedzielę poszliśmy na spacer i postaliśmy chwilę przed domem u rodziców, pogadaliśmy. Jak wracaliśmy, to mijała nas policja, ale nawet nie zwolnili 😏 W czasie śniadania łączyliśmy się przez wideo z teściami, u nich to się w ogóle izolacją nie przejmują 🙄 Wczoraj na wieczór za to ze szwagierką i szwagrem się umówiliśmy na wideo na picie wina 😂 ja nawet się skusiłam na kilka łyków 😎

• werni Autorytet

Wysłany: 14 kwietnia 2020, 12:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Szok mój spał 3h od 8 do 11 nawet po do niego poszłam do pokoju

f2wlsg1849ksqu5m.png

mhsv20mmdqfv97ge.png
    Na ovu od 07.07.2014

Prl-maj 950
    Tsh- maj 3.04
    Androstedion-wysoki-zostal obnizony za pomoca tabl. Anty.

Nasz cud Wojtuś 😍
  • Marcelina85 Autorytet

Wysłany: 14 kwietnia 2020, 13:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    My w pierwsze i drugie święto zrobiliśmy telekonferencję na Zoomie w 4 kamerki jednocześnie, z moimi rodzicami i rodzeństwem + ich dziećmi, tak samo z męża rodziną, przynajmniej dziadkowie zobaczyli wnuczęta. A wieczorem z paczką moich znajomych.

"Kiedy śmieje się dziecko, śmieje się cały świat"
    - Janusz Korczak

PAI-1 4G (heterozygota), ANA2 1:320, niedoczynność tarczycy, hiperprolaktynemia
    7t1d (*)
  • werni Autorytet

Wysłany: 14 kwietnia 2020, 14:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    My też przez kamerkę przez mesa.

f2wlsg1849ksqu5m.png

mhsv20mmdqfv97ge.png
    Na ovu od 07.07.2014

Prl-maj 950
    Tsh- maj 3.04
    Androstedion-wysoki-zostal obnizony za pomoca tabl. Anty.

Nasz cud Wojtuś 😍
  • Niebieska Gwiazda Autorytet

Wysłany: 14 kwietnia 2020, 22:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mamy lewą górną dwójkę.Osiem zęboli=chwila spokoju.Dziś jeszcze pojęczy,ale od jutra powinno być dobrze.Na miejscu czwórek wyczuwam wzgórki,ale jeszcze długo poczekamy.Na czwórki czekam jak skończy rok.

kayama, Marcelina85 lubią tę wiadomość

• kayama Autorytet

Wysłany: 14 kwietnia 2020, 22:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cholera zaczynam się już martwić o te zęby. Nawet śladu nie widać...

n59ydf9h7aj0jxnd.png

Wysłany: 14 kwietnia 2020, 22:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kayama wrote:
    Cholera zaczynam się już martwić o te zęby. Nawet śladu nie widać...
    Spokojnie,mójemu chrześniakowi zęby zaczęły wychodzić po dziewiątym miesiącu.Minus był taki,że kilka jednocześnie.

kayama lubi tę wiadomość

• Niezapominajka5 Autorytet

Wysłany: 15 kwietnia 2020, 00:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kayama, u nas też zęby niedawno się pojawiły. Masz więcej spokoju :)

Kalija, a jak Twoje Święta? :)

U nas w porządku. Święta niestety niewiele różniły się od zwykłej niedzieli. Śniadanko, wiadomo.. Ale cała reszta, oprócz wyżerki dość standardowo.
    Mimo wszystko, były to najwspanialsze Święta Wielkanocne jakie do tej pory miała- bo z Melą, naszym wyczekanym Skarbem ❤️
    Wieczorekiem też mieliśmy telekonferencje :)

Pierniczkowa, co Ci starzy odpierdzielili? Sorry za komentarz, ale zachowali się jak gówniarze :( tu córa przyjeżdża z niemowlakiem, a tu imperka wcześniej w dobie pandemii. Można w nią wierzyć lub nie, ale ryzykowac zdrowie dziecka?

Werni, no to Wojtek ładnie pospał z rana. Ciekawe jak środę będzie świętował 🤭

Chimera, super, że dało się pogadać chociaż na odległość. Na pewno dziadki doceniają choćby taka formę :) a i Wy zaczerpujecie przy okazji świeżego powietrza.
    A oprócz tego u nas też było kilka dni bez gadania. W Święta znowu zaczęła gadać w najlepsze :)

Tyle przeszliśmy, że wciąż nie wierzę, że Was mam..
    Nigdy się nie poddawaj, bo warto walczyć.

km5sp07wycc10ujp.png
    Naturalsik ❤️
    wnid9vvjhnimte9l.png
    Po latach walki 💝
  • Marcelina85 Autorytet

Wysłany: 15 kwietnia 2020, 07:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Niebieska Gwiazda, to jesteśmy na tym samym etapie z zębami, tylko u nas były najpierw górne dwójki, a chwilę później dolne. Czy Twój też tak zgrzyta zębami? Zastanawiam się, czy to normalne i czy sobie nie zniszczy szkliwa...

- Janusz Korczak

7t1d (*)

Wysłany: 15 kwietnia 2020, 07:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mój nie zgrzyta.Często stuka górnymi o dolne.

• Chimera Autorytet

Wysłany: 15 kwietnia 2020, 08:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U nas od rana marudki straszne, wczoraj przebiła się pierwsza dwójka, a wydaje mi się, że druga dolna też idzie. W tej chwili jest 5 zębów przebitych, wszystko poszło w niecały miesiąc 🙈 na szczęście nie robi z tego wielkiej dramy 🙏

• Frida91 Autorytet

Wysłany: 15 kwietnia 2020, 09:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kayama u nas też nie ma ani jednego zęba. Ale spokoju nie mamy bo od jakichś 2 mcy ma co jakiś czas takie fazy, jak na ząbkowanie - marudzi, gryzie wszystko, odparzajace kupy itd. A potem wszystko się uspokaja i zębów jak nie było tak nie ma. Też obstawiam że jak już wyjdą to pewnie kilka od razu 🤔

Córeczka 08.2019 ❤️
    Synek 10.2022 💙
  • Marcelina85 Autorytet

Wysłany: 15 kwietnia 2020, 11:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U nas ząbkowanie jak na razie trwa ok. 2 miesiące.

- Janusz Korczak

7t1d (*)

Wysłany: 15 kwietnia 2020, 11:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U nas pierwszy ząb w połowie grudnia wyszedł.

• Vaniliowa Autorytet

Wysłany: 15 kwietnia 2020, 11:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mój wczoraj zgrzytał zębami, aż mi ciarki przeszły.. mam nadzieję że to jednorazowy "wybryk" 😉

Niebieska, bardzo szybko u Was przyszły te ząbki 😊

‹‹ 1712 1713 1714 1715 1716 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Obrotowy fotelik tyłem - bezpieczeństwo i funkcjonalność

Fotelik obrotowy to wygoda i bezpieczeństwo w jednym – dzięki funkcji obracania ułatwia wkładanie i wyjmowanie dziecka z samochodu, a także pozwala na łatwe ustawienie tyłem do kierunku jazdy, co jest najbezpieczniejszą pozycją dla najmłodszych pasażerów. Jakie ma jeszcze korzyści?

CZYTAJ WIĘCEJ

100% nauki, czyli badania i rozwój w OvuFriend!

OvuFriend to jedna z nielicznych aplikacji na rynku, których działanie opiera się na wieloletnich pracach badawczo-rozwojowych, a jej skuteczność została potwierdzona badaniami naukowymi. Od 10 lat najlepszej klasy naukowcy i lekarze pracują nad tym, aby OvuFriend z najwyższą wiarygodnością analizowało cykl miesiączkowy, wyznaczało dni płodne, owulację i miesiączkę. W rezultacie wielu badań naukowych system OvuFriend uczy się płodności każdej kobiety, jej indywidualnych cech, trendów i zależności w cyklu. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Prolaktyna a zajście w ciążę. Jak regulować poziom tego hormonu?

Prolaktyna to bardzo ważny hormon zarówno na etapie starań o dziecko, w ciąży, jak i po porodzie. Jakie są normy stężenia prolaktyny? Kiedy jej poziom może utrudniać zajście w ciążę i co robić w takiej sytuacji? 

CZYTAJ WIĘCEJ