Sierpniówki 2019 !!!
-
WIADOMOŚĆ
-
Niebieska Gwiazda wrote:Kayama,u ciebie to wygląda na dość duże zaburzenie hormonalne.Problemy z tarczycą,spóźniający się okres dwa miesiące,waga mimo diety stojąca w miejscu.Pamiętam jak po porodzie chwaliłaś się,że ważysz mniej niż przed ciążą.Ile przytyłaś?
O kurczęno to by trzeba zrobić badania. Tylko jak.. Wyczytałam dziś ze 30% osób zaraza się w przychodniach i szpitalach. Nie będę chyba ryzykować teraz badań..
Od tej najmniejszj wagi przytyłam 6,5 kg. A okresu nadal nie mam. Chyba zadzwonię do przychodni i sobie zamówienia chociaż tel od internisty. Ginekolog nie pracujeWiadomość wyedytowana przez autora: 10 kwietnia 2020, 18:10
-
Pierniczkowa wrote:Ja się próbowałam trzymać diety bez słodyczy i ograniczenie kalorii. Ale miałam spadek o 350ml na dobę co przy ściąganym 500 jest mega spadkiem. Wystarczy kilka kostek czekolady i wzrosło do 550 🤷🏼♀️ przez ten covid nie przestanę odciągać bo w niektórych szpitalach dzieci mogą zostać tylko z matką karmiąca. Choćbym się miała do końca roku doić to trudno. Końmi by mnie musieli zabierać z oddziału. Nie wyobrażam sobie zostawić dziecka samego wśród obcych ludzi i obcym miejscu np na dwa tygodnie.
Też mnie to oburza i przeraża. Nie dała bym sobie odebrać dziecka... Zawsze można nakłamać ze się karmi a jak już umieszcza w szpitalu to nie wyrzuca bo jest się z kontaktu i kwarantanna. Bo ja nie karmię -
Vaniliowa wrote:Kayama, Wiesz co podobno bardzo dobra jest dieta dla cukrzyków, o niskim IG.
Ja miałam dietę od trenera personalnego i tam niby też były ćwiczenia ale olalam 🙈 przede wszystkim wtedy nie jadłam słodyczy, nie posiadałam w ogóle.
Trzeba było liczyć kalorie i to było denerwujące. Jadłam głównie jajko,tatar,kurczaka, indyk, ryż, kasza, pieczywo 100% żytnie, twaróg. Wszystko przed zjedzeniem na wagę. 4/5 posiłków dziennie.
Ja to fajnie po porodzie wyglądałam 😍😍
No i schrzaniłam. 👎
Hm to może spróbuje. Ja słodyczy nie jem w ogóle od tych prawie 2 miesięcy. I nic . Ale na tej diecie to.jakieś warzywa sa?Owoce?
-
kayama wrote:Hm to może spróbuje. Ja słodyczy nie jem w ogóle od tych prawie 2 miesięcy. I nic . Ale na tej diecie to.jakieś warzywa sa?
Owoce?
Warzyw się na tej diecie w ogóle nie wlicza, jesz ile chcesz. Jeśli chodzi o owoce to nie pamiętam 🤔 -
Może spróbuj z nabiałem, ja jak szukałam alergenu i wyeliminowałam całkowicie na prawie miesiąc to poszło z wagi 3kg i brzuch się zrobił płaski. Juz kiedyś słyszałam że ten sklepowy nabiał nie jest za dobry
kayama lubi tę wiadomość
-
Kalija wrote:Dzięki 😘 odezwę się do Ciebie na fb, nie będziemy tu spamowac 😉
Ok napisz proszę bo strasznie mnie zainspirowałasjuż przebakuje malzowi o maszynie hehe ale muszę ogarnąć na razie czy w ogóle cokolwiek czaje z tych wykrojów itp
-
Jak wcześniej pisałam że Wojtek nie przekręca się na plecy to teraz nie mogę zostawiać go na łóżku samego bo potrafi przeturlać. A na macie przeturla się wszędzie. I jeszcze to szybko robi.
Niezapominajka5, trzydziecha lubią tę wiadomość
-
Moja przez długi czas tego nie robiła, a jak zaczęła, to już nic jej nie powstrzyma. Do tej pory rozczula mnie jak zawiśnie na boczku i zastanawia się co teraz by zrobić
Także wszystko to kwestia czasu dziewczynyTyle przeszliśmy, że wciąż nie wierzę, że Was mam..
Nigdy się nie poddawaj, bo warto walczyć.
Naturalsik ❤️
Po latach walki 💝 -
Wbrew wszystkiemu, życzę Wam pogodnych i radosnych Świąt Wielkanocnych ❤️
Niech maluszki zdrowo rosną 😘
Ciasta popieczone? Czy w tym roku robicie sobie urlop od tego?kayama, werni lubią tę wiadomość
Tyle przeszliśmy, że wciąż nie wierzę, że Was mam..
Nigdy się nie poddawaj, bo warto walczyć.
Naturalsik ❤️
Po latach walki 💝 -
Wzajemnie, mimo wszystko pogodnych, spokojnych i zdrowych Świąt Wielkanocnych!!!
Oby w zdrowiu wytrzymać chociaż do Bożego Narodzenia hehe.
Ja zrobiłam pasztet z czerwonej soczewicy taki warzywny, pychaPoza tym mazurek migdałowy, w planie mam jeszcze paschę no i takie tam tradycyjne potrawy wielkanocne. A po świętach dietka
-
Ja i mój Zajączek życzymy Wesołych Świąt 😁
Ja piekę ciasto z kaszy jaglanej, z owocami, bez jajka, bo mały ma alergię. Dla męża miałam coś piec, ale przed chwilą zadzwoniła moja siostra ze jest u nas pod blokiem i któreś z nas ma zejść i przyniosła kawałek babki i jakiegoś ciasta 😁😁 Tyle wygrać! Zatem gotuje tylko buraki, robię rolady (w końcu co to za świąteczny obiad bez rolad!! Na Śląsku nie ma takiej opcji 😉) no i te eksperymentalne ciasto 🙈Wiadomość wyedytowana przez autora: 14 kwietnia 2020, 14:48
kayama, Pierniczkowa, werni, Niezapominajka5 lubią tę wiadomość
-
U nas jak zwykle szałot
, I dzisiaj zrobiłam Apple pie w amerykańskim stylu. Jutro zalewajka bo barszcz tak średnio lubimy i faszerowane jaja. No i likier kukułkowy, ale to bardziej dla starego niech ma.
Niezapominajka5 lubi tę wiadomość
-
U nas murzyny cieszyńskie, sałatka jarzynowa, sernikobrownie z malinami i jagodami no i jaka faszerowane
Chimera kluski i modro kapusta rozumiem że też?:p
Życzę Wam spokojnych i zdrowych Świąt! Niech ta pierwsza Wielkanoc z naszymi skarbami będzie mimo wszystko pięknakayama, Niezapominajka5 lubią tę wiadomość
-
A propos siadania, jak kapiecie jak dzieci jeszcze nie siedzą? My mamy wiaderko ale małemu w nim już ciasno i w sumie nie wiem jak to teraz na wyglądać z wanienka, czy tak jak na początku na leżąco?
-
trzydziecha wrote:A propos siadania, jak kapiecie jak dzieci jeszcze nie siedzą? My mamy wiaderko ale małemu w nim już ciasno i w sumie nie wiem jak to teraz na wyglądać z wanienka, czy tak jak na początku na leżąco?
-
Klusek nie będzie, bo jajko🙆🏻♀️ poza tym wszystko zgodnie ze sztuką 😁
Mój leży w wanience na brzuchu, potem mąż go trzyma jak ja myje brzuch i siura 😉 siedziałby sam, bo jak go posadzić, to siedzi, w końcu od tygodnia sam wstaje i stoi oparty o szafkę 🙈