Sierpniówki 2019 !!!
-
WIADOMOŚĆ
-
Wesołych i spokojnych Świąt Wielkanocnych Dziewczyny!
My trochę się narobiliśmy na te Święta. Zrobiłam ze słodkiego Paschę i Miodownik. A tak to żurek, sałatkę jarzynowa, 2 rodzaje jaj faszerowanych. Do tego mamy wędliny i pasztet teściów. No i na obiad polędwiczki. Aż sama się dziwię ze tyle udało się zrobić przy małej.Niezapominajka5 lubi tę wiadomość
Córeczka 08.2019 ❤️
Synek 10.2022 💙 -
Wszystkiego najlepszego dla was. Spokojnych świąt. Żeby wszyscy bliscy i wy przeczekali pandemię w zdrowiu. I żebyśmy się mogły znowu spotkać na spacerze
Niezapominajka5 lubi tę wiadomość
-
Pierniczkowa wrote:Moja w wanience na takiej gąbce na leżąco, potem ja6 sadzam jak myje plecki. Kurcze ona sama siedzi, nie chwieje się, plecy proste. Ale do siadania się nie zbiera.
U nas jest tak samo, siedzi sztywno , troszkę się na boki chwilę ale minimalnie. A siadać sama ani myśli ... -
nick nieaktualnyWszystkiego dobrego dziewczyny!
U mnie sernik chałwowy (pierwszy raz robiłam sernik - zawsze się bałam, ale teraz już wiem, że nie było czego), sałatka z pieczarek i jajek, na obiad zrazy wołowe - mąż robił, zobaczymy co mu wyszło. W planie też 2 sałatka, ale to dopiero jak ta pierwsza się zje.
No i żurek oczywiścieWiadomość wyedytowana przez autora: 12 kwietnia 2020, 00:01
Niezapominajka5 lubi tę wiadomość
-
U nas od trzech dni skok rozwojowy.Moje spiące dotychczas w nocy dziecko w nocy nie śpi,gada do siebie nawołuje.Wyczynia akrobacje w łóżeczku,łóżeczko się trzęsie bo turystyczne.Jak chce by go pokołysać to przyjmuje pozycje niedzwiadka i sam się buja.
Dobrze,że jestem u rodziców to babcia pomaga przy Adasiu,mogę się spokojnie odciągnąć i nie budzi starszaka.
Nie jest tak bardzo pięknie,wkurzam się bo mam ustalone z mamą,że mnie będzie budzić o 3 max 3:30 i 6 max 6:30,i obudziła mnie o 3:30 i potem już nie.Zapytałam o pobudkę o 6,i co?Zapytała po co przecież wstawałam o 3. Quwa mać.Ona chce bym się wysypiała,a ja chce dużo mleka i brak zastoi.Budzik mam ale mnie nie budzi,a głośniejszy będzie budził dzieci.Co mam robić?I brakuje mi chłopa.Do siebie nie pojadę,bo małż miał ostatnio kilka kontaktów z ludzmi w pracy,a następnego dnia okazywało się,że mają koronowirusa.Zbyt ryzykowne w chwili obecnej.Sorki za żalpost w święta. -
Niebieska znam ten ból. Moja mama też mnie nie budzi. Albo ciągle słyszę kiedy skończę z tym dojeniem i w końcu dam jej mm. Więc znowu miałyśmy ostrą spine. Ja daję sobie tel na wibracje i wkładam za ramiączko przy ciele. I tak śpię na plecach albo na boku więc telefon się nie zepsuje a mnie wibracje budzą. Zwłaszcza jak Mała śpi obok, to mam słuch nietoperza. Ale gorsza jest motywacja o 3 żeby się podnieść.
-
Moja to chciałaby żeby mlesio dla Adasia było i żebym ja się wysypiała.I nie przetłumaczysz.Wie lepiej.Ostatnio stwierdziła,że jak zrezygnuje ze wstawania o trzeciej to się będę wysypiać.No strzał w kolano.Patent z wibracją przetestuje,tylko ja dość mocno śpię,ale może pomoże.
-
Polecam smart band, śpię z nim jak muszę wstać do pracy. Budzi wibracja na ręku. Dodatkowo jak usypiam Mała to mogę rozłączyć połączenie przychodzace czy przeczytać wiadomość. W pracy teraz też mi się przydawal, bo widziałam kto dzwoni i jak mąż to pędem to tel. 😁😁
Zdrowych i spokojnych świąt! Dodatkowo wytrwałości na resztę tego zamknięcia! 😘Niebieska Gwiazda lubi tę wiadomość
Ur. 9.08.2019 r. 💕 -
Pierniczkowa jak robisz zalewajke? Moja babcia robiła zupę z zsiadłego mleka,ewentualnie kefiru , była pyszna,ale nie zdążyła mnie nauczyć. Szukam przepisu, może to to? 🙂
Niebieska, Pierniczkowa współczuję Wam tego kpi. Ja byłam tylko 3-4 miesiące , teraz przy tak aktywnym i nie śpiącym dziecku nie dałabym rady.
Te co mają fb wiedzą, ze Laura jest chora. Gorączkuje rano i wieczorem, zbijam Nufofenem czuwałam 2 noc z rzędu, mój mąż przygotował całe święta . Teraz odsypia bo wczoraj poszedł spać o 1 🤦♀️ jestem dużo na necie od wczoraj, bo Mala większość dnia jest przy piersi i tak sobie siedzimy. Oby te wieści o szkodliwości fal z tefelonu na mózg dziecka były przesadzone 😒
Zrobiłam babkę dla dziecka z alaantkowych BLW. Niedobra😅
Zdrowych, wesołych dziewczyny!
Wiadomość wyedytowana przez autora: 12 kwietnia 2020, 13:38
-
Kalija mam przepis z cookido, tam też jest zupa na maślance, ostatnio robiłam , bo zostało mi sporo maślanki z robienia masła. Jutro ostatni dzień odpoczynku i potem będę mieć chwilę dla siebie dopiero w przyszłym poniedziałek. Nienawidzę pracujących weekendów.
-
Też zrobiłam tę niedobrą babę z alaanttkowego BLW, nieslodka i sucha 😕 jestem zła, bo zużyłam kostkę masła, a trzeba było lepiej zrobić drugi mazurek, bo zniknął cały wczoraj, a baba stoi i bardziej schnie. Oprócz tego muffinki blw, jaja z majonezem (dla mnie wersja light z sosem jogurtowo-czosnkowym i kiełkami), jaja w kolorowych skorupkach (w łupinach cebuli i kurkumie), żurek, pieczone burgery blw, rzeżucha (zasmakowała Małej), bagietki i chałka.
Moja od kilku dni twerkuje i buja się na czworakach. Zabroniłam mężówi ją sadzać i od razu pyknęło 😁 Wczoraj zauważyłam, że idą jej jeszcze dolne dwójki! 🙆 Czyli to już 8 zębów, z czego 6 rośnie jednocześnie 😮
Wszystkiego najlepszego w te nietypowe Święta, w zdrowiu dotrwajmy do normalnego czasu! 🐑🐇🐣
"Kiedy śmieje się dziecko, śmieje się cały świat"
- Janusz Korczak
PAI-1 4G (heterozygota), ANA2 1:320, niedoczynność tarczycy, hiperprolaktynemia
7t1d (*) -
Nowa umiejętność Wojtka, raczkowanie do tyłu jak rak heheh śmiesznie to wygląda
Chyba wkoncu idą zęby bo strasznie ślini.Wiadomość wyedytowana przez autora: 13 kwietnia 2020, 15:53
trzydziecha lubi tę wiadomość
-
U mnie nici z wyjazdu do rodziców. Mega się pokłócimy pewnie jutro. Wiedza że chciałam z Małą przyjechać, sami to proponowali, i urządzili sobie właśnie kur... Parapetówke. Skoro mają gdzieś moje i Małej zdrowie, to zobaczą nas dopiero po tej całej pandemii. A ja jakoś sobie poradzę z nią samą przez najbliższe dwa tygodnie. Nie wiem czy czy jestem bardziej wściekła czy jest mi przykro. Najlepsze że jakbym teraz nie zadzwoniła to nawet by się nie przyznali do swojego złotego pomysłu.