Sierpniówki 2019 !!!
-
WIADOMOŚĆ
-
Hej dziewczyny. W sobotę byłam na kontroli i wreszcie mamy serduszko! 124 więc chyba spoko. Nadal biorę luteinę 3x2 i bardzo mnie to uspokaja. Lekarz doradził u kogo zrobić prenatalne i zalecił też PAPPA więc zrobimy. Ciąża młodsza od OM o 3 dni czyli teraz 7+3.
Sylvka, wiki2, Anhydra, Kalija, Limerikowo, Smerfelinka, Agagusia, Asiac93, Marimiko, baileys, emi2016 lubią tę wiadomość
Ja: AMH 1,59
On: teratozoospermia, HBA 50%, DFI 15,72%, HDS 20,58%
01.11.18 początek stymulacji
11.11.18 punkcja
16.11 odwołany transfer - 0 zarodków
26.12.18 dwie kreski naturalnie!!
chłopiec!!
-
Ja też znów schizuje, martwi mnie ustapienie mdłości i bólu cyców. Zwariuje do piątku. Ładne macie te brzuchy mój płaściutki.3.08.22r. Anielka 🍼👶🥰
5.09.21r. Antosia 11 +3 tc [*] 💔👼
27.08.20r. [*]
27.07.19r. Błażej 🍼👶🥰
7.07.16r. [*]
3.08.15r. [*]
-
Kalija wrote:Jak często robicie usg?
Kalija lubi tę wiadomość
Ja: AMH 1,59
On: teratozoospermia, HBA 50%, DFI 15,72%, HDS 20,58%
01.11.18 początek stymulacji
11.11.18 punkcja
16.11 odwołany transfer - 0 zarodków
26.12.18 dwie kreski naturalnie!!
chłopiec!!
-
Kalija wrote:Jak często robicie usg?
Do tej pory co jakieś 2 tygodnie. W święta miałam 3 tygodnie przerwy i już mi się dłużyło. Jeśli po prenatalnych będzie ok, to następna wizyta 4 lutego, a później już co miesiąc.Kalija lubi tę wiadomość
👩36 lat 🧑39 lat
14.09.2024 - transfer blastocysty ❄️
9 dtp - beta 32 mIU/ml
11 dpt - beta 75 mIU/ml
13 dpt - beta 225 mIU/ml
16 dpt - beta 1028 mIU/ml
18 dpt - beta 1804 mIU/ml
20 dpt - beta 2872 mIU/ml
24 dpt - pęcherzyk 0,94 cm
14.10 - pusty pęcherzyk 💔
kwalifikacja z MZ - 10.06
21.08.2023 - transfer blastocysty 3AA ❄️ 💔
lipiec 2023 - transfer odwołany - za niski progesteron 😞
luty 2023 - poronienie naturalnej ciąży
22.07.2019 - urodził się Leon
13.11.2018 - transfer blastocysty 4AA
październik 2018 - Salve - ivf
sierpień 2018 - histeroskopia ok
kwiecień 2017 - hsg ok
starania od 2014 -
Hmm przed chwilą czułam takie łaskotanie w brzuchu, jakby po drugiej stronie, od wewnątrz. Chcialam się podrapać, ale i tak łaskotało. Myslicie, ze to może fasolka dobie tam pływa i gilga? Troche za wcześnie chyba...w pierwszej ciazy poczulam takie łaskotanie/bąbelki dopiero w okolocach 19 tyg...
Pewnie to nie to, ale i tak było dziwne
22.03.2017 r. Aniołek [`] (11tc) 11.2017-10.2018- 4 ciąże biochemiczne
01.08.2019 r. - przewidywany TP naszej córeczki Olci -
nick nieaktualnyJa po wizycie, Bobo ma 2,5 cm i serducho jak dzwon, juz calkiem przypomina czlowieczka to cos, co wygladalo na krwiak, jest bez zmian i mam sie tego nie bac
Ja na usg bylam 4 razy do tej pory, co tydzien, ale ja jestem mocna panikara. Kolejna wizyta 01.02, a 06.02 prenatalne. Ale ten czas leciLarissa90, Malinka7, Marimiko, Anhydra, Kalija, Misi@, Smerfelinka, Chimera, emi2016, Agagusia, Limerikowo lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualnySylvka wrote:Ja też znów schizuje, martwi mnie ustapienie mdłości i bólu cyców. Zwariuje do piątku. Ładne macie te brzuchy mój płaściutki.
Nie stresuj sie, ja na poczatku nie moglam nawet dotknac cyckow, a teraz wcale prawie nie bolą i przestaly rosnac. A mimo to z Bąblem wszystko gitesSylvka lubi tę wiadomość
-
baileys wrote:Ja po wizycie, Bobo ma 2,5 cm i serducho jak dzwon, juz calkiem przypomina czlowieczka to cos, co wygladalo na krwiak, jest bez zmian i mam sie tego nie bac
Ja na usg bylam 4 razy do tej pory, co tydzien, ale ja jestem mocna panikara. Kolejna wizyta 01.02, a 06.02 prenatalne. Ale ten czas leci
Baileys Ty jesteś u dr Kru?
PAI-1 4G/5G homo, MTHFR 677C>T/wt hetero, kariotypy OK -
Kupiłam dzisiaj detektor AngelSounds, używany za 50 zł i powiem Wam że coś niesamowitego. Bez problemu znalazłam serduszko a nie mam jeszcze 12 tygodnia. Od wczoraj przestały mnie boleć piersi i dzięki temu wiem że wszystko jest ok. Tak się cieszę że mąż mi pozwolił na zakup
Anhydra, Kalija, Agagusia lubią tę wiadomość
Córeczka A. 08.2019❤️🌼❤️🌼❤️🌼
Czekamy na Alusia 💙💙
-
nick nieaktualnyAnhydra wrote:Baileys Ty jesteś u dr Kru?
Tak, ale dwie ostatnie wizyty odbylam w Luxmedzie, bo mam tam pakiet. Trafilam na calkiem fajna lekarke i sie obecnie mocno zastanawiam, czy kontynuowac prowadzenie ciazy w Medarcie i placic im po 250 zl za kazda wizyte... Maja na pewno super sprzet, wiedze tez, ale koszty ogromne i nic nie refundowane. W Luxmedzie na badania krwi dostalam skierowanie i mnostwo kasy zostalo w kieszeni. Mysle, ze jeszcze na jedna wizyte pojde do Kru i na prenatalne do Sz, a potem sie zastanowie co dalej
Edit. Anhydra, a orientujesz sie czy lekarze Medartu pracuja w ktoryms z poznanskich szpitali, jest w ogole szansa, ze pomoga przy porodzie? Bo moze to by jeszcze dawalo powody na prowadzenie tam dalej ciazy..Wiadomość wyedytowana przez autora: 15 stycznia 2019, 15:14
-
baileys wrote:Tak, ale dwie ostatnie wizyty odbylam w Luxmedzie, bo mam tam pakiet. Trafilam na calkiem fajna lekarke i sie obecnie mocno zastanawiam, czy kontynuowac prowadzenie ciazy w Medarcie i placic im po 250 zl za kazda wizyte... Maja na pewno super sprzet, wiedze tez, ale koszty ogromne i nic nie refundowane. W Luxmedzie na badania krwi dostalam skierowanie i mnostwo kasy zostalo w kieszeni. Mysle, ze jeszcze na jedna wizyte pojde do Kru i na prenatalne do Sz, a potem sie zastanowie co dalej
Edit. Anhydra, a orientujesz sie czy lekarze Medartu pracuja w ktoryms z poznanskich szpitali, jest w ogole szansa, ze pomoga przy porodzie? Bo moze to by jeszcze dawalo powody na prowadzenie tam dalej ciazy..
Myślę, że pacjentki z Medart trafiają na ginekologię III na Polnej, tam ordynatorem jest GB (ojciec AB). Ja tam leżałam przy pierwszym poronieniu (indukowanym). Opieka super. Chyba na codzień pracuje tam dr Kru właśnie?
PAI-1 4G/5G homo, MTHFR 677C>T/wt hetero, kariotypy OK -
Plamienie powróciło więc pobieglam do cudownego lekarza koło pracy... Nic się nie dzieje, szyjka czysta, najprawdopodobniej odstawienie dupka tak zadziałało więc mam brać go do 16 tygodnia...
A teraz najważniejsze... Maleństwo cudownie wypięło się i pokazało w całej okazałości sprzęt między nogami... Lekarz ze stuprocentową pewnością stwierdził, że będzie chłopak jak nic ❤️ serduszko biło pięknie 154.
Zobaczymy czy jutro na prenatalnych lekarka potwierdzi pewność lekarza
Chimera, Sylvka, Misi@, kayama, emi2016, Smerfelinka, baileys, plinka89, Agagusia, Limerikowo, redken, Anhydra, Marimiko, Malinka7, wiki2, smeg lubią tę wiadomość
-
Domi_tur wrote:Plamienie powróciło więc pobieglam do cudownego lekarza koło pracy... Nic się nie dzieje, szyjka czysta, najprawdopodobniej odstawienie dupka tak zadziałało więc mam brać go do 16 tygodnia...
A teraz najważniejsze... Maleństwo cudownie wypięło się i pokazało w całej okazałości sprzęt między nogami... Lekarz ze stuprocentową pewnością stwierdził, że będzie chłopak jak nic ❤️ serduszko biło pięknie 154.
Zobaczymy czy jutro na prenatalnych lekarka potwierdzi pewność lekarza
No pięknie! a jakie było przeczucie na chłopca czy zero? Ja coraz bardziej przeczuwam chłopca ale nie wiem czemu...Reniiata lubi tę wiadomość
3.08.22r. Anielka 🍼👶🥰
5.09.21r. Antosia 11 +3 tc [*] 💔👼
27.08.20r. [*]
27.07.19r. Błażej 🍼👶🥰
7.07.16r. [*]
3.08.15r. [*]