X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Sierpniówki 2019 !!!
Odpowiedz

Sierpniówki 2019 !!!

Oceń ten wątek:
  • OlaWi Autorytet

Wysłany: 15 stycznia 2019, 10:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja od paru dni jestem padnięta.. To chyba roki ciąży. Ciągle mi słabo. Czasem nie mam siły podnieść się z kanapy.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 15 stycznia 2019, 10:38

f2w3rjjgiz6fnyna.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 15 stycznia 2019, 10:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dla tych co maja problem ze spodniami polecam zajrzec na wyprzedaz w HM, kupilam super rurki ciazowe za ok. 60 zl i boyfriendy z dziurami za 80 zl. Nie mam jeszcze prawie wcale widocznego brzucha, ale roznica jesli chodzi o wygode kosmos! Nic nie cisnie, ale tez sie nie zsuwa. Naprawde polecam te portki :-)

kayama, Smerfelinka, wiki2, Kalija lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 15 stycznia 2019, 10:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ide za godzine na wizyte, bede wdzieczna za trzymanie kciukow!

OlaWi, Sylvka, Smerfelinka, Anhydra, Marimiko, Asiac93, Kalija, Misi@, Malinka7 lubią tę wiadomość

• Bum23 Koleżanka

Wysłany: 15 stycznia 2019, 10:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja póki co leginsy i dłuższe bluzki z wygody bo w jeansach ciężko się widzę na wiosnę kupię leginsy ciążowe i na wakacje jakieś spodenki z panelem ciążowym o ile nie przytłoczy mnie cellulit haha wtedy będą sukienki długie :D

Baileys trzymam kciuki :)

w57vrjjgc3jyrlgt.png
  • plinka89 Autorytet

Wysłany: 15 stycznia 2019, 10:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Agagusia wrote:
    Ja z seksem zawsze wstrzymuje sie do wizyty z serduszkiem, potem pytam gina o zdanie i zawsze mowil ze nie ma przeciwwskazań. Korzystamy, ale z umiarem i oczywiscie delikatnie.
    Anhydra, w 2-3 trymestrze zobaczysz dopiero z czym sie seks wiąże:) teraz nie zdajesz dobie sprawy ze bedziesz sie martwiła jeszcze bardziej... po kazdnym sekse brzuch jak kamień, bo macica sie kurczy! I to mija szybciej lub Wilnie. I człowiek sie zastanawia w 2 trymestrze czy szyjka due id tego nie skraca, a w 3 czy to nie rozkręci i nie wywoła przedwczesnego porodu. Niestety nie ma dobrzego czasu:( oprocz skończonego 36 tygodnia:)
    Czesto wlasnie dziewczyny dostają zakaz jak due szyjka skraca za bardzo, czyli po badaniu w 20 tygodniu. Bo to chyba skurcze sa wlasnie zajbardziej niebezpieczne, a plamienia po zbliżeniu to chyba tylko z obtarrej śluzówki albo nadzerek na szyjce moga sie pojawić, a nie z macicy.

Ej no dziewczyny nie jest tak strasznie. Przy typowo fizjologicznej ciazy, naprawdę nie ma tyle przeciwskazan. Człowiek sie martwi i to normalne, ale nie ma co sie napedzac. Jak szyjka sie nie skraca, to nie ma powodow do az takiej wstrzemięźliwości!

3jgx3e3kie55f15r.png
  • Reniiata Ekspertka

Wysłany: 15 stycznia 2019, 11:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jestem wreszcie po pierwszej wizycie :D
    Wg usg 7+2, serduszko bije, nawet przez sekundę mogłam posłuchać.
    Dostałam skierowanie na badania i za dwa tygodnie wizyta i założenie karty ciąży.
    Dostałam też skierowanie na badania prenatalne :)

Agagusia, Smerfelinka, Misi@, Anhydra, Marimiko, Karola1988, Kalija, Limerikowo, Malinka7, baileys, AnaKwiat, smeg lubią tę wiadomość

Ciąża - poród, połóg - grupa fb
    Witek ❤️ 25.08.2019 ❤️ 4070g i 56cm ❤️ vbac
    Mama czterech ❤️
    Mama aniołka 9.2018r
  • Agagusia Autorytet

Wysłany: 15 stycznia 2019, 11:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie z tym zmęczeniem to baardzo roznie, w niedziele pol dnia na uczelni plus od razu drugie pol u znajomych i bylo Ok. A wczoraj spałam w dzien 2 godziny z i tak padłam po 21...
    jeansy z Hm tez baardzo polecam, wczoraj wyciągnęłam moje stare z piwnicy - sa meeega wygodne. I nie bierzcie większego rozmiaru. Zwykle nosze roz 38, tamte sa 36 i sa akurat. Mam jedne z panelami na brzuch z elastycznego materiału i jedna z rakim obniżeniem z przodu - nie ma paska tylko elastyczny pas schodzący pod brzuch - oba modele wygodne.

qdkkanliorueictt.png
    Wojtek(2012), Adaś(2015)
    20.07.2019 - jest z nami Krzyś :) - 37t2d, 2600g, 52cm
  • Smerfelinka Autorytet

Wysłany: 15 stycznia 2019, 11:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Marimiko wrote:
    Tez macie takie jakies uczucie niemocy??
    Pracuje w domu, ale to nie jest ciężka praca (przy komputerze), mdłości mi minęły, niby powinnam sie czuć lepiej, a czuje sie jak g*****. Chodze śnięta, nie mam ochoty zeby posprzątać troche a domu, nic mi sie nie chce, chodze taka zdechła .

Nie robie nic a jestem wykończona!
    Jakbym popadała w jakis letarg..

Jakbym o sobie słuchała! Wiecznie wykończona jestem, a nie robię wiele. I nie pracuję codziennie. Ale bardzo mi to dokucza.

baileys wrote:
    Ide za godzine na wizyte, bede wdzieczna za trzymanie kciukow!

Kciuki ogromne! I czekamy na dobre wieści :)
    Ja od weekendu się zbieram, żeby pójść po te spodnie, bo widziałam je w piątek i są super. Zmobilizowałaś mnie!

Reniiata wrote:
    Jestem wreszcie po pierwszej wizycie :D
    Wg usg 7+2, serduszko bije, nawet przez sekundę mogłam posłuchać.
    Dostałam skierowanie na badania i za dwa tygodnie wizyta i założenie karty ciąży.
    Dostałam też skierowanie na badania prenatalne :)

Super! To piękny moment :)

👩36 lat 🧑39 lat

14.09.2024 - transfer blastocysty ❄️
    9 dtp - beta 32 mIU/ml
    11 dpt - beta 75 mIU/ml
    13 dpt - beta 225 mIU/ml
    16 dpt - beta 1028 mIU/ml
    18 dpt - beta 1804 mIU/ml
    20 dpt - beta 2872 mIU/ml
    24 dpt - pęcherzyk 0,94 cm
    14.10 - pusty pęcherzyk 💔

kwalifikacja z MZ - 10.06

21.08.2023 - transfer blastocysty 3AA ❄️ 💔

lipiec 2023 - transfer odwołany - za niski progesteron 😞

luty 2023 - poronienie naturalnej ciąży

22.07.2019 - urodził się Leon <3
    13.11.2018 - transfer blastocysty 4AA
    październik 2018 - Salve - ivf
    sierpień 2018 - histeroskopia ok
    kwiecień 2017 - hsg ok
    starania od 2014
  • Sylvka Autorytet

Wysłany: 15 stycznia 2019, 11:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Agagusia wrote:
    Dziewczyny, to nie przesada na 3,5 miesiaca??? Tez tak macie?
    w9zbkbqhbjnr_t.jpg

Ja niestety nie mam brzucha jedynie lekką oponkę, raz jest widoczna a raz nie. Także zastanawiam się czy to bobo tam rośnie...
    U Ciebie to chyba kolejna ciąża, więc wcześniej brzuch się zaokrągla. U mnie dopiero pierwsza ;)

3.08.22r. Anielka 🍼👶🥰
    5.09.21r. Antosia 11 +3 tc [*] 💔👼
    27.08.20r. [*]
    27.07.19r. Błażej 🍼👶🥰
    7.07.16r. [*]
    3.08.15r. [*]

• plinka89 Autorytet

Wysłany: 15 stycznia 2019, 11:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    emi2016 wrote:
    Dzień dobry dziewczyny !

Bum - rozbawiła mnei Twoja córcia :D Dobrze, że moja jeszcze nie ogarnia co się dzieje, to może łatwiej to zaakceptuje ?

Ja nawet nie zdążyłam zapytać o współżycie, a lekarz sam powiedział, że jest to jak najbardziej wskazane, wiecie: poprawa ukrwienia, poprawa samopoczucia itd :)
    Niestety, po pierwszym razie w ciąży plamiłam 14 dni i do tej pory mam zakaz :( A sny erotyczne przy abstynencji są co noc :P Mam nadzieję, że niedługo dostaniemy pozwolenie, bo jest cieżko. chcociaż wiadomo, zakaz to zakaz, najwyżej odbijemy sobie po porodzie :P

W pierwszej ciąży nie miałam żadnych porblemów przy/po seksie, zrezygnowaliśmy dopiero jak brzuch był duży i przeszkadzał :P

po porodzie tez jest min 6 tygodni wstrzemięźliwości. Poza tym, moze to kwestia osobnicza, ale ja karmiac piersia w poczatkowych miesiacach nie mialam z tego zadnej przyjemności i juz sie balam, ze tak.zostanie :D na szczęście, gdy hormony sie uregulowaly to wszystko wrocilo do normy!

3jgx3e3kie55f15r.png
  • plinka89 Autorytet

Wysłany: 15 stycznia 2019, 11:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bum23 wrote:
    Anhydra pewnie jak ma z tego korzyść to potrafi haha

Marimiko moja 3 z hakiem ma i tak myślę że jeszcze nie jest gotowa na rewolucje sierpniową,zaczęłam jej jakieś malutkie dzieci pokazywać widzę zainteresowanie z jej strony i jeju zaczęła się bawić lalkami i to tak troskliwie, ciągle tylko autka chciała haha

Emi mam taką nadzieję ale też wiem że oczy dookoła głowy będę musiała mieć,ostatnie wakacje były okropne bo widziała mniejsze dzieci to je popychała nie docierało że tak nie wolno więc z wielkim krzykiem opuszczała place zabaw

jak mojej corci ostatnio mowilam, ze w brzuszku jest dzidziuś to sie cieszyla i mowila, ze będzie go glaskac. Ale potem nie chciala w nocy zasnac, bo mowila, ze boi sie dzidziusia...

3jgx3e3kie55f15r.png
  • plinka89 Autorytet

Wysłany: 15 stycznia 2019, 11:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Agagusia wrote:
    Dziewczyny, to nie przesada na 3,5 miesiaca??? Tez tak macie?
    w9zbkbqhbjnr_t.jpg

ja mam wrażenie, ze wlasnie te luźne tuniki podkreslaja brzuch, a jak sie ubiore normalnie, albo jakis sweter to nic nie widac!

Kalija lubi tę wiadomość

3jgx3e3kie55f15r.png
  • plinka89 Autorytet

Wysłany: 15 stycznia 2019, 11:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Marimiko wrote:
    Tez macie takie jakies uczucie niemocy??
    Pracuje w domu, ale to nie jest ciężka praca (przy komputerze), mdłości mi minęły, niby powinnam sie czuć lepiej, a czuje sie jak g*****. Chodze śnięta, nie mam ochoty zeby posprzątać troche a domu, nic mi sie nie chce, chodze taka zdechła .

Nie robie nic a jestem wykończona!
    Jakbym popadała w jakis letarg..

dokładnie, jakbym czytala o sobie przed kilkoma dniami! Nie umialam nawet ugotowac obiadu, wiec zanawialam z knajpy...
    Teraz jakos lepiej, ale mam wrażenie, ze zmiany pogodowe tez daja w kosc!

3jgx3e3kie55f15r.png
  • Chimera Autorytet

Wysłany: 15 stycznia 2019, 11:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    🚲

Wiadomość wyedytowana przez autora: 15 marca 2020, 15:27

• wiki2 Autorytet

Wysłany: 15 stycznia 2019, 12:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Marimiko wrote:
    Ja raz pytałam syna czy chcialby mieć siostrę lub brata, to mowił że chciałby siostrę. Ostatnio jak go no to zapytałam, to powiedział ze nie chce ani siostry ani brata :P jak to 4 latek zmienny jest :) ale nie mowiliskyy mu jeszcze o bobo. Dopiero po prenatalnych, ostatnim razem powiedzialam mu za szybko i musiałam poten wszystko odwoływać.

ja też czekam do prenatalych... u mnie mało kto wie.

1usa3e5e2lf96jem.png

Mama Kubusia (2009) i Adasia (2011) i Jasia (2019). Aniołek (2008 -7tc)
  • Larissa90 Ekspertka

Wysłany: 15 stycznia 2019, 12:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej.
    Trzymam kciuki za wizytujące mamusie :)

U mnie brzuszek wieczorami bardziej widoczny niż w dzień.

201901151_qwexapp.jpg
    Fotka z przed tygodnia.

Przytyć nie przytyłam, może z pół kilo. To i tak dobrze przy moim ciągłym zwracaniu, że nie schudłam. Mdłości znowu do mnie wróciły i prawie wszystko co zjem ląduje w muszli... Już nie wiem co mam jeść... Śniadanie codziennie ostatnio zwracam, obiad czasami też, tylko kolacja w miarę się przyjmuje.

Smerfelinka, Limerikowo, Marimiko lubią tę wiadomość

lprkjw4z1fyq8p6j.png
    Wrzesień 2018 - aniołek 7tc [*]
    17u96iyeqf2595zc.png
  • wiki2 Autorytet

Wysłany: 15 stycznia 2019, 12:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    baileys wrote:
    Dla tych co maja problem ze spodniami polecam zajrzec na wyprzedaz w HM, kupilam super rurki ciazowe za ok. 60 zl i boyfriendy z dziurami za 80 zl. Nie mam jeszcze prawie wcale widocznego brzucha, ale roznica jesli chodzi o wygode kosmos! Nic nie cisnie, ale tez sie nie zsuwa. Naprawde polecam te portki :-)

też byłam i też kupiłam :-D

1usa3e5e2lf96jem.png

• kayama Autorytet

Wysłany: 15 stycznia 2019, 12:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tak mnie zachecilyscie że chyba się w weekend też wybiorę po jakieś spodnie ciążowe z H&M :)

n59ydf9h7aj0jxnd.png
  • wiki2 Autorytet

Wysłany: 15 stycznia 2019, 12:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ooo. to mój brzuch wygląda tak jak u Larissy... i tylko wieczorem, rano jest płasko, a też trzecia ciąża.
    Na leżąco też nic nie wyczuwam... tylko jak nad ranem mam pęcherz pełny...

A ze zmęczeniem... to u mnie jest dużo lepiej, niż jeszcze 2tygodnie temu, ale i tak zależy od dnia... W niedziele byłam na siłowni i po tym miałam tyle energii, że szok. Nosiło mnie jakbym miała ADHD :-)
    A wczoraj byłam "na spacerze"(załatwianie różnych rzeczy na mieście i wszystko piechotą) 1,5h i padłam jak wróciłam do domu... już nawet śniadania do pracy nie miałam siły zrobić...

1usa3e5e2lf96jem.png

• Smerfelinka Autorytet

Wysłany: 15 stycznia 2019, 12:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ładne te brzuszki już macie. U mnie póki co nic jeszcze nie widać, chociaż ostatnio myślałam, że może coś tam zaczyna się odznaczać, to raczej tylko moja oponka. Ja do szczuplutkich nie należę, ale myślałam, że nad spojeniem łonowym jakaś wypukłość zacznie wystawać, a tu nic. Aż się martwić zaczynam, gdzie ten Bąbel się chowa. Dobrze, że w czwartek mam wizytę ;)

A poza tym to jeszcze mam jakieś schizy... Niepotrzebnie powiedziałam w pracy i jak wczoraj dość mocno brzuch mnie pobolewał, to od razu panika, że coś nie tak. No masakra. Jak wiedzieli tylko najbliżsi, to było inaczej. W tej chwili martwię się, co by było gdyby. Zwariować idzie. Mężowi się nie przyznaję, bo by się tylko ze mnie nabijał :D

👩36 lat 🧑39 lat

14.09.2024 - transfer blastocysty ❄️
    9 dtp - beta 32 mIU/ml
    11 dpt - beta 75 mIU/ml
    13 dpt - beta 225 mIU/ml
    16 dpt - beta 1028 mIU/ml
    18 dpt - beta 1804 mIU/ml
    20 dpt - beta 2872 mIU/ml
    24 dpt - pęcherzyk 0,94 cm
    14.10 - pusty pęcherzyk 💔

kwalifikacja z MZ - 10.06

21.08.2023 - transfer blastocysty 3AA ❄️ 💔

lipiec 2023 - transfer odwołany - za niski progesteron 😞

luty 2023 - poronienie naturalnej ciąży

22.07.2019 - urodził się Leon <3
    13.11.2018 - transfer blastocysty 4AA
    październik 2018 - Salve - ivf
    sierpień 2018 - histeroskopia ok
    kwiecień 2017 - hsg ok
    starania od 2014
‹‹ 175 176 177 178 179 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Endometrioza a starania o ciążę - poruszające historie trzech kobiet

Endometrioza jest na tyle niezbadaną jeszcze do końca chorobą, że postawienie prawidłowej diagnozy może zająć lata... A właściwa diagnoza i szybkie podjęcie odpowiedniego leczenia, to najważniejsza kwestia szczególnie w przypadku kobiet, które starają się o dziecko. Trzy kobiety podzieliły się z nami swoimi doświadczeniami w drodze do diagnozy endometriozy i upragnionego macierzyństwa. Przeczytaj historie, które dodają skrzydeł i nadziei, że pomimo trudów będzie dobrze! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Objawy ciąży i testy ciążowe – co powinnaś wiedzieć?

Czy to nietypowe zachcianki, czy zmiany nastroju zwiastują nowy etap w Twoim życiu? Poznaj kluczowe objawy ciąży oraz najpopularniejsze testy ciążowe, które rozwieją Twoje wątpliwości i pozwolą odkryć, czy naprawdę zostaniesz mamą. Podajemy ważne informacje! Sprawdź!

CZYTAJ WIĘCEJ

Inseminacja (IUI) koszt i wskazania. Jaka jest skuteczność inseminacji?

Inseminacja domaciczna jest zabiegiem mającym na celu, ułatwienie zapłodnienia, poprzez skrócenie drogi, jaką mają do pokonania plemniki do komórki jajowej. Czy warto ją wykonać, jaki jest koszt i przy jakich schorzeniach odnotowuje się najlepsze rezultaty? Przeczytaj również jakie badania należy wykonać przed inseminacją i jak się do niej przygotować. 

CZYTAJ WIĘCEJ