X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Sierpniówki 2019 !!!
Odpowiedz

Sierpniówki 2019 !!!

Oceń ten wątek:
  • Niebieska Gwiazda Autorytet

Wysłany: 26 stycznia 2021, 13:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jest jeszcze jedna i nie ma jej ani na jednym ani na drugim forum.

Niezapominajka5 lubi tę wiadomość

• Ania95 Autorytet

Wysłany: 26 stycznia 2021, 19:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Niezapominajka5 wrote:
    Może odstawi się tak jak moja :)
    Mleko przestało smakować i tyle. Raz nie podałam do usypiania, tylko mąż uśpił, a później nie chciała nawet ja jej chciałam dać. Odstawila się około 8-9 tygodnia.

Magnolia29 trzymam kciuki :)

U nas cycek służy już tylko do usypiania, niewiele pije i też już niewiele mleka moje piersi produkują 😉 więc pewnie gdybym chciała to bym mogła go odstawić, ale chcę zobaczyć jak to samoistnie się stanie 😁

magnolia29, Niezapominajka5 lubią tę wiadomość

• Ania95 Autorytet

Wysłany: 26 stycznia 2021, 19:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja dzisiaj poszłam na wizytę, bo nie wytrzymałam 😁 dzisiaj 6+3, z usg 6+2, 0.5 cm maleństwa i bijące serduszko ❤️ wszystko jest ok, więc mam nadzieję, że tak już zostanie ☺️

Niebieska Gwiazda, werni, Limerikowo, magnolia29, Niezapominajka5 lubią tę wiadomość

• Ania95 Autorytet

Wysłany: 26 stycznia 2021, 19:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Niebieska Gwiazda wrote:
    Jest jeszcze jedna i nie ma jej ani na jednym ani na drugim forum.

W sensie kto?

• kayama Autorytet

Wysłany: 26 stycznia 2021, 20:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ale sie ciążę sypia fajnie 🙂 Gratulacje dla wszystkich.
    Wiktoria ma jakąś alergie suche plamy lekko różowe na nogach i rękach. Czy to może być na mleko krowie? Chyba, że coś w żłobku.
    Czy któres dziecię w dzień już załatwia się tylko do nocnika?
    A, potrzebuje namiarow na nieprzemakalne pieluchy, zakładam świeża na noc ok 19:30 a rano po 7 jest często przesikana ☹️ Jakich używacie?

n59ydf9h7aj0jxnd.png

Wysłany: 26 stycznia 2021, 20:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dowiedziałam się przypadkiem i nie od tej osoby.W necie każdy grzebać może.Otworzyła forum lipcówek 2021 na bellybestfriend.

• werni Autorytet

Wysłany: 26 stycznia 2021, 21:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ania super wiadomości :)

Ania95 lubi tę wiadomość

f2wlsg1849ksqu5m.png

mhsv20mmdqfv97ge.png
    Na ovu od 07.07.2014

Prl-maj 950
    Tsh- maj 3.04
    Androstedion-wysoki-zostal obnizony za pomoca tabl. Anty.

Nasz cud Wojtuś 😍
  • Ania95 Autorytet

Wysłany: 26 stycznia 2021, 22:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Niebieska Gwiazda wrote:
    Dowiedziałam się przypadkiem i nie od tej osoby.W necie każdy grzebać może.Otworzyła forum lipcówek 2021 na bellybestfriend.

Ach faktycznie, była z nami na początku 😉

• magnolia29 Ekspertka

Wysłany: 26 stycznia 2021, 22:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kayama wrote:
    Wiktoria ma jakąś alergie suche plamy lekko różowe na nogach i rękach. Czy to może być na mleko krowie? Chyba, że coś w żłobku.
    A, potrzebuje namiarow na nieprzemakalne pieluchy, zakładam świeża na noc ok 19:30 a rano po 7 jest często przesikana ☹️ Jakich używacie?

My używamy bambiboo pieluchomajtek. Młody tyle pije że czasami przewijam na śpiocha w nocy.

• kayama Autorytet

Wysłany: 26 stycznia 2021, 23:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja w nocy nie tykam bo to może się skończyć 2 godzinnym usypianiem 😁

n59ydf9h7aj0jxnd.png
  • werni Autorytet

Wysłany: 27 stycznia 2021, 00:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Też nie chodzę do Wojtka do pokoju i go nie poprawiam, może na początku snu jak widzę że źle śpi ale to rzadko.

f2wlsg1849ksqu5m.png

mhsv20mmdqfv97ge.png
    Na ovu od 07.07.2014

Prl-maj 950
    Tsh- maj 3.04
    Androstedion-wysoki-zostal obnizony za pomoca tabl. Anty.

Nasz cud Wojtuś 😍
  • Chimera Autorytet

Wysłany: 27 stycznia 2021, 10:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kayama wrote:
    Kayama my już prawie rok się borykamy z alergią, różne rzeczy odstawiliśmy i nadal nie wiemy na co. Ani proszki, ani kosmetyki, z jedzenia myślałam że jajko, ale przeszło, nabiał też odstawialismy i też nie to 🤷🏻 teraz leczenie takie, że przez telefon, najłatwiej wlepić steryd, najchętniej to by nawet zdjęć nie oglądali 🤦🏻‍♀️ jak dzwonię do dermatologa i proponuje mi prywatnie teleporade, to ja dziękuję

U nas na suche placki pomaga krem linomag ochronny z różową zakrętka, ale prawda taka, że każdemu dziecku (a raczej jego skórze) co innego odpowiada.

A na noc zakładamy pieluchy pampers active baby rozmiar 5 i nam się sprawdzają. Za dnia lata w lupilu rozmiar 5

Wiadomość wyedytowana przez autora: 27 stycznia 2021, 11:00

Wysłany: 27 stycznia 2021, 13:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jak jest u was z zasypianiem?Jak Adaś był mniejszy i szedł spać to przytulałam,odkładałam do łóżeczka i wychodziłam z pokoju.Od jakiegoś czasu robie tak samo tylko wyjść mi nie pozwala i jeszcze czasem coś muszę zaśpiewać.Tak jakby bał się zostać sam.

Wysłany: 27 stycznia 2021, 13:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    W pieluchach to nie pomogę.W dzień jesteśmy bez pieluch.Są często małe kropki na majtkach i zsikać też się trafia.Jedynie pampki na spacer.W nocy wielorazówki.

• kayama Autorytet

Wysłany: 27 stycznia 2021, 13:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Chimera dzięki, chyba kupię te pampersy na noc. W dzień używam Lupilu lub Dada, ale my jeszcze 4 🙂 Na te placki smaruje Bepanten Sensiderm i pomaga. Od niedawna ma ta alergie zauważyłam ze 2 tyg temu.

n59ydf9h7aj0jxnd.png
  • kayama Autorytet

Wysłany: 27 stycznia 2021, 13:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Niebieska Gwiazda wrote:
    Jak jest u was z zasypianiem?Jak Adaś był mniejszy i szedł spać to przytulałam,odkładałam do łóżeczka i wychodziłam z pokoju.Od jakiegoś czasu robie tak samo tylko wyjść mi nie pozwala i jeszcze czasem coś muszę zaśpiewać.Tak jakby bał się zostać sam.

U nas podobnie, zwykle stoi w łóżeczku i krzyczy, ale zwykle jak wyjdę to przestaje i za 5 minut śpi. Jak nie wyjdę to może tak i z godzinę rozrabiac także niestety i nas to jest sposób, wyjście z pokoju. Czasami jednak nie zasypia (rzadko) i muszę wrócic, zaśpiewać, potrzymać za raczke 😉 Wika przywiązała się do misia dostała takiego z Maszy i niedźwiedzia pod Choinkę, chodzi z nim, całuje i śpi 😁 Czasami zastaje ja w łóżeczku w objęciach miska słodkie to jest.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 27 stycznia 2021, 13:52

n59ydf9h7aj0jxnd.png
  • magnolia29 Ekspertka

Wysłany: 27 stycznia 2021, 15:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hello,
    Bhcg 7,7 podobno już implantacyjna a nie po ovitrelle. Więcej będę wiedziała w sobotę. Jeszcze się nie cieszę 😉 no może troszkę nieśmiało.

My też mamy problem z uczuleniem. Zaczęło się po szczepieniu mmr. Wyeliminowalam.jajko i mleko. Mam podejrzenie że to kwas askorbinowy.

Niebieska Gwiazda, werni lubią tę wiadomość

Wysłany: 27 stycznia 2021, 16:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Polubiłam za Bhcg

• Niezapominajka5 Autorytet

Wysłany: 27 stycznia 2021, 20:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kayama wrote:
    Ja od początku używam pieluszek happy z bella.
    Są dla mnie bezkonkurencyjne.
    Mieliśmy epizody z lupilu, pampers premium, dada. Wszystko nam przemakalo, tylko happy nie. Dlatego ja pewnie będę jechać na nich do końca.
    Też używamy 4 :)

Tyle przeszliśmy, że wciąż nie wierzę, że Was mam..
    Nigdy się nie poddawaj, bo warto walczyć.

km5sp07wycc10ujp.png
    Naturalsik ❤️
    wnid9vvjhnimte9l.png
    Po latach walki 💝
  • Niezapominajka5 Autorytet

Wysłany: 27 stycznia 2021, 20:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Chimera wrote:
    Kayama my już prawie rok się borykamy z alergią, różne rzeczy odstawiliśmy i nadal nie wiemy na co. Ani proszki, ani kosmetyki, z jedzenia myślałam że jajko, ale przeszło, nabiał też odstawialismy i też nie to 🤷🏻 teraz leczenie takie, że przez telefon, najłatwiej wlepić steryd, najchętniej to by nawet zdjęć nie oglądali 🤦🏻‍♀️ jak dzwonię do dermatologa i proponuje mi prywatnie teleporade, to ja dziękuję

U nas na suche placki pomaga krem linomag ochronny z różową zakrętka, ale prawda taka, że każdemu dziecku (a raczej jego skórze) co innego odpowiada.

A na noc zakładamy pieluchy pampers active baby rozmiar 5 i nam się sprawdzają. Za dnia lata w lupilu rozmiar 5
    I tak teraz wygląda leczenie
    Strach chorować 😥
    Oby to wszystko było przejściowe.

Tyle przeszliśmy, że wciąż nie wierzę, że Was mam..
    Nigdy się nie poddawaj, bo warto walczyć.

km5sp07wycc10ujp.png
    Naturalsik ❤️
    wnid9vvjhnimte9l.png
    Po latach walki 💝
‹‹ 1812 1813 1814 1815 1816 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Torbiel na jajniku - przyczyny, objawy i leczenie

Torbiel na jajniku od czasu do czasu pojawia się u większości kobiet. Są to cysty lub pęcherzyki, które zazwyczaj wypełnione są płynem i które najczęściej samoistnie znikają. Dowiedz się jakie są objawy torbieli i czy mogą być przeszkodą w zajściu w ciążę? Kiedy należy je leczyć i z jakimi chorobami mogą współwystępować. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Smog - czy smog w Polsce może obniżać płodność?

Polska jest jednym z najbardziej zanieczyszczonych krajów na świecie. To niestety przykry fakt. Jesteśmy świadomi, że smog negatywnie wpływa na nasz organizm - płuca, serce. Ale czy może również upośledzać naszą płodność? Czy może dodatkowo obniżać parametry nasienia? Czy możemy mądrze się przed tym zabezpieczać, czy to już histeria? Zadaliśmy to pytanie ekspertom, przeczytaj co usłyszeliśmy!  

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak zadbać o spokój i relaks w czasie ciąży. Praktyczne porady dla przyszłych mam.

Bycie matką to jedno z najważniejszych i najwspanialszych przeżyć, jakie doświadcza każda kobieta, która rodzi dziecko. Przyjemne i sielskie chwile spędzone z pociechą poprzedza czas nie zawsze spokojnego oczekiwania na poród. W czasie ciąży często jesteśmy tak samo szczęśliwe, jak i zestresowane, a to sprawia, że warto pomyśleć o sobie w kontekście relaksu i odpoczynku. W jaki sposób uprzyjemnić sobie czas oczekiwania na dziecko? Czy ciążowe dolegliwości można jakoś zminimalizować i poddać się domowemu SPA? Oczywiście, że tak. Za chwilę podpowiemy Ci, jak to zrobić skutecznie i bez wielkich przygotowań!

CZYTAJ WIĘCEJ