X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Sierpniówki 2019 !!!
Odpowiedz

Sierpniówki 2019 !!!

Oceń ten wątek:
  • Larissa90 Ekspertka

Wysłany: 17 stycznia 2019, 13:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gratuluję synków dziewczyny:)
    Ja dołączyłam wczoraj do grupy na fb gdzie sprawdzają metodą ramziego na zdjęciach usg płeć dziecka i mi 4 dziewczyny wypatrzały córcię :D mam nadzieję, że się sprawdzi :)

Ja już nie mam siły... cały czas mi niedobrze i wymiotuję... jeden dzień jest w miarę ok to już kilka następnych masakra.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 17 stycznia 2019, 13:45

Smerfelinka lubi tę wiadomość

lprkjw4z1fyq8p6j.png
    Wrzesień 2018 - aniołek 7tc [*]
    17u96iyeqf2595zc.png
  • wiki2 Autorytet

Wysłany: 17 stycznia 2019, 13:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mamyginekolog czytałam, że często te zdjęcia są szklanym odbiciem i że nie sprawdza się ze zdjęcia ;-) ja jeszcze nie wiedziałam o tej teorii w 6-7tyg... trochę załuję, bo pobawiłabym się :-D

1usa3e5e2lf96jem.png

Mama Kubusia (2009) i Adasia (2011) i Jasia (2019). Aniołek (2008 -7tc)
  • wiki2 Autorytet

Wysłany: 17 stycznia 2019, 13:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mamyginekolog czytałam, że często te zdjęcia są szklanym odbiciem i że nie sprawdza się ze zdjęcia ;-) ja jeszcze nie wiedziałam o tej teorii w 6-7tyg... trochę załuję, bo pobawiłabym się :-D

1usa3e5e2lf96jem.png

Mama Kubusia (2009) i Adasia (2011) i Jasia (2019). Aniołek (2008 -7tc)
  • plinka89 Autorytet

Wysłany: 17 stycznia 2019, 13:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Misi@ wrote:
    Mój mąż ma 193. Antek urodził się z waga 3400 i miał 55 cm A według usg jeszcze tego samego dnia miał ważyć 2900. Więc też pamiętajmy, że to tylko szacunki;)

tak, moj lekarz mowi, ze usg ma nawet 20% bledu!

3jgx3e3kie55f15r.png
  • Domi_tur Autorytet

Wysłany: 17 stycznia 2019, 14:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Smerfelinka wrote:
    Domi pokrzywki często zdarzają się przy chorobach tarczycy, zwłaszcza tych autoimmunologocznych. Pojawiają się wtedy np. przy zaostrzeniu. Sama walczyłam kilka lat temu z pewnym typem pokrzywki. Ja z kolei robiłam się czerwona, gorąca i puchłam... Takie placki, bąble mi się robily. Nie pamiętam, czy wspominałaś coś na temat tarczycy, ale to może iść w parze.

No placki bąble na całym ciele, ale to nie tarczyca, miałam zdiagnozowana kiedyś Gravesa-Basedova, jal ustaliłam z moją endokrynolog to był pojedynczy epizod bo wyniki mam super, tarczyca jak nowa więc ten trop odleciał... Łudzę się, że to mechanizm obronny mojego żołądka, cały dzień miałam wczoraj zgage i kwas dosłownie mi się w żołądku przelewał... A jak będzie się powtarzać akcja to trzeba będzie diagnozowac się w szpitalu :/

mhsvi09k7inxyf5l.png
  • kayama Autorytet

Wysłany: 17 stycznia 2019, 14:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja jestem po wizycie kwalifikacyjnej do prenatalnych, pobranie krwi i usg na luty. Miałam teraz 1 raz usg przez brzuch, fajnie widać, już taki czlowieczek, jest główka i tułów :) Bobo ma 3 cm. Wszystko wygląda ok. Mdłości mnie cały czas trzymają, i przyszła chyba pora na spodnie ciążowe bo już mnie ciśnie w brzuch, zastosowała patent który widziałam w necie, guzik na gumkę :)

Anhydra, Kalija, Smerfelinka, Marimiko, Karola1988 lubią tę wiadomość

n59ydf9h7aj0jxnd.png
  • Larissa90 Ekspertka

Wysłany: 17 stycznia 2019, 14:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    wiki2 wrote:
    U mamyginekolog się sprawdziło. Ja się nie znam na tej metodzie ale na grupę wstawia się zdjęcie z usg 6-8 tydzień i dziewczyny piszą co według nich się urodzi :) wiele dziewczyn pisało, że się sprawdziło ale były i takie, którym się nie potwierdziło :) potem jeszcze ze zdjęć usg z 11-14 tyg po wyrostku płciowym jeszcze oceniają i niby bardziej wiarygodne. Ale wiadomo pewniejsza ocena lekarza na usg :) a 100% pewność po porodzie :P

Kalija lubi tę wiadomość

lprkjw4z1fyq8p6j.png
    Wrzesień 2018 - aniołek 7tc [*]
    17u96iyeqf2595zc.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 17 stycznia 2019, 14:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Za tydzień idę ponownie. Nie mogła zobaczyć serduszka ;( maleństwo młodsze o tydzien

• Smerfelinka Autorytet

Wysłany: 17 stycznia 2019, 14:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Domi_tur wrote:
    No placki bąble na całym ciele, ale to nie tarczyca, miałam zdiagnozowana kiedyś Gravesa-Basedova, jal ustaliłam z moją endokrynolog to był pojedynczy epizod bo wyniki mam super, tarczyca jak nowa więc ten trop odleciał... Łudzę się, że to mechanizm obronny mojego żołądka, cały dzień miałam wczoraj zgage i kwas dosłownie mi się w żołądku przelewał... A jak będzie się powtarzać akcja to trzeba będzie diagnozowac się w szpitalu :/

Rzeczywiście możliwe, że od żoładka. Oby w takim razie szybko ustąpiło, bo wiem, jakie to upierdliwe.

Misi@ wrote:
    Za tydzień idę ponownie. Nie mogła zobaczyć serduszka ;( maleństwo młodsze o tydzien

To teraz jeszcze bardziej zaciskam kciuki, żeby się okazało, że wszystko jest jednak ok!

kayama wrote:
    Mdłości mnie cały czas trzymają, i przyszła chyba pora na spodnie ciążowe bo już mnie ciśnie w brzuch, zastosowała patent który widziałam w necie, guzik na gumkę :)

Ja też tak spodnie wiązałam! Dziś już ciążówki :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 17 stycznia 2019, 14:31

👩36 lat 🧑39 lat

1 ❄️

7 dpt - beta <1 💔
    8.02.2025 - transfer blastocysty 2.1.1 🤞❤️

14.09.2024 - transfer blastocysty ❄️
    9 dtp - beta 32 mIU/ml
    11 dpt - beta 75 mIU/ml
    13 dpt - beta 225 mIU/ml
    16 dpt - beta 1028 mIU/ml
    18 dpt - beta 1804 mIU/ml
    20 dpt - beta 2872 mIU/ml
    24 dpt - pęcherzyk 0,94 cm
    14.10 - pusty pęcherzyk 💔

kwalifikacja z MZ - 10.06

21.08.2023 - transfer blastocysty 3AA ❄️ 💔

lipiec 2023 - transfer odwołany - za niski progesteron 😞

luty 2023 - poronienie naturalnej ciąży

22.07.2019 - urodził się Leon <3
    13.11.2018 - transfer blastocysty 4AA
    październik 2018 - Salve - ivf
    sierpień 2018 - histeroskopia ok
    kwiecień 2017 - hsg ok
    starania od 2014
  • Anhydra Autorytet

Wysłany: 17 stycznia 2019, 14:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Misi@ wrote:

W sensie dokładnej anatomii serca ocenić nie mogła tak? Bo jeszcze za małe Bobo?

zem3wn15hyz14zz5.png
    17u920mm7tk8vrsw.png

PAI-1 4G/5G homo, MTHFR 677C>T/wt hetero, kariotypy OK
  • nick nieaktualny

Wysłany: 17 stycznia 2019, 14:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A najdziwniejsze, że mój gin mówił, że nie mam torbieli A dziś okazało się, że nadal mam i ma 5 cm ;(

• Anhydra Autorytet

Wysłany: 17 stycznia 2019, 14:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Misi@ wrote:
    A najdziwniejsze, że mój gin mówił, że nie mam torbieli A dziś okazało się, że nadal mam i ma 5 cm ;(

Rozumiem, że jestes zaniepokojona i zestresowana, ale ja szczerze uważam, że naprawdę lepiej pójść tydz później, gdy z Bobo będzie większe i zobaczyć wszystko dokładnie, niż założyć że jest ok, nie mając pewności.

zem3wn15hyz14zz5.png
    17u920mm7tk8vrsw.png

• Domi_tur Autorytet

Wysłany: 17 stycznia 2019, 15:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Misi@, dlaczego lekarz nie mógł zobaczyć serduszka?
    Masz możliwość skonsultowania się z innym lekarz niż Twój z dobrym sprzętem? Dziwne, że lekarz przeoczył taką torbiel.
    Nie stresuj się Kochana, umów się na wizytę gdzieś gdzie Cię uspokoją, ja przynajmniej wychodzę z założenia że spokój ducha jest wart każdej wydanej ceny.
    Przytulam i myśl pozytywnie ❤️

mhsvi09k7inxyf5l.png
  • Chimera Autorytet

Wysłany: 17 stycznia 2019, 15:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    🍄

Wiadomość wyedytowana przez autora: 15 marca 2020, 15:29

• nick nieaktualny

Wysłany: 17 stycznia 2019, 16:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Domi. Malutkie serduszko. Dzidzia ma skończone 11 tygodni i nie szło to złapać odpowiednio. Idę za tydzień. To dobra klinika i ufam im jeśli chodzi o badania prenatalne.

Anhydra lubi tę wiadomość

• Anhydra Autorytet

Wysłany: 17 stycznia 2019, 18:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Domi jak sytuacja z wysypką? Konsultowalas to?

zem3wn15hyz14zz5.png
    17u920mm7tk8vrsw.png

• Anhydra Autorytet

Wysłany: 17 stycznia 2019, 18:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ej Dziewczyny ale Wam teraz opowiem debilizm dnia:
    No więc w związku z wczorajszym dobrymi wynikami, postanowiłam dzisiaj trochę więcej się poruszać.Byłam na pobraniu krwi i na moment w pracy (podpisać papiery i wyściskać koleżnki). No i pod koniec pobytu w pracy idę do toalety siku...patrzę. ..a tam znowu czerwono w odplywie. ..no i zaczynam się przeklinać, że trzeba było leżeć, że to znowu odnowił się krwiak i jak na skrzydłach do domu....w drodze najczarniejsze wizje...po dotarciu kolejne siku i kontrola w toalecie-no i tak patrzę i tak myślę...przypomniało mi się, że pilam dzisiaj sporo soku z buraka i czerwony to ja mam...ale odburaczkowy mocz :D
    No tępota ciążowa level hard ;)

baileys, Sylvka, Misi@, Agagusia, Domi_tur, plinka89, Smerfelinka, Kalija, Karola1988, Marimiko, Malinka7 lubią tę wiadomość

zem3wn15hyz14zz5.png
    17u920mm7tk8vrsw.png

• Sylvka Autorytet

Wysłany: 17 stycznia 2019, 19:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny co znaczą w moczu ciała ketonowe 2+ ?

3.08.22r. Anielka 🍼👶🥰
    5.09.21r. Antosia 11 +3 tc [*] 💔👼
    27.08.20r. [*]
    27.07.19r. Błażej 🍼👶🥰
    7.07.16r. [*]
    3.08.15r. [*]

• Domi_tur Autorytet

Wysłany: 17 stycznia 2019, 19:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anhydra - Zgąbczenie mózgu :) ja dzisiaj opowiadam klientce o mojej koleżance o historie jaka jej się przytrafiła, w pewnym momencie klientka mnie pyta "jak ta koleżanka ma na imię?" a ja zglupiałam bo nie mogłam sobie przypomnieć :p a Używałam imienia w historii :)

Pokrzywka standardowo zeszła zanim dostałam się do internisty, babeczka przez tel zasugerowała mi że skoro wyczerpalyśmy pomysły to muszę jeszcze raz spisać jedzenie jakie jadłam w ostatnim czasie itd... I tak pomyślałam, że może ja mam jakieś refluksowe objawy bo kurcze od początku ciąży mi się odbija, teraz dodatkowo kwas, ból żołądka i wtedy pokrzywka... Jako dziecko miałam zespół jelita drazliwego, potem kilka lat temu zapalenie śluzówki żołądka... Może te fakty maja coś wspólnego. No a przezt ostatnie dwa lata odkąd mam pokrzywkę nie jem zbyt regularnie i czasem aż skręca mnie z głodu więc zapracowałam sobie na takie coś :/

Wiadomość wyedytowana przez autora: 17 stycznia 2019, 19:56

mhsvi09k7inxyf5l.png
  • plinka89 Autorytet

Wysłany: 17 stycznia 2019, 20:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sylvka wrote:
    Dziewczyny co znaczą w moczu ciała ketonowe 2+ ?

a jak pozostale wyniki? W normie?

3jgx3e3kie55f15r.png
‹‹ 187 188 189 190 191 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

4 składniki diety wspierające owulację!

Problemy z owulacją są bardzo częstą przyczyną trudności z zajściem w ciążę. Dowiedz się, jak za pomocą diety możesz wesprzeć jajeczkowanie! Poznaj, które składniki diety mogą pozytywnie wpływać na owulację, a które mogą przyczyniać się do niepłodności owulacyjnej. Poznaj propozycje propłodnościowych posiłków od Ani i Zosi z Akademii Płodności! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Odstawienie tabletek antykoncepcyjnych a zajście w ciążę

Bierzesz tabletki antykoncepcyjne i czujesz, że przyszedł czas na odstawienie tabeletek, bo chciałabyś już zajść w ciążę? Podobnie jak w przypadku przyjmowania tabletek, odstawienie ich także musi być świadomym działaniem. Zanim podejmiesz taką decyzję, warto dowiedzieć się, jakie mogą być ewentualne objawy odstawienia tabletek antykoncepcyjnych. Jak cały proces wpływa na organizm kobiety? Czy przyczynia się ona do komplikacji związanych z zajściem w ciążę? Odpowiadamy!  

CZYTAJ WIĘCEJ

Koronawirus a problemy z płodnością - o emocjach w obliczu pandemii

Pandemia koronawirusa szczególnie mocno uderza w pary starające się o dziecko lub zmagające się z niepłodnością. Jak radzić sobie z emocjami w tym trudnym czasie? Na czym skupić swoją energię i uwagę? Jak obecny czas może przysłużyć się płodności? Czy z obecnej sytuacji można wyciągnąć dobrą lekcję? O tym wszystkim opowiada doświadczona psycholog, każdego dnia wspierająca pary w drodze do rodzicielstwa - Justyna Kuczmierowska. 

CZYTAJ WIĘCEJ