Sierpniówki 2019 !!!
-
WIADOMOŚĆ
-
PaniHa wrote:U nas wszystko ok. Mąż jak zobaczył malucha to powiedział "kawał chłopa" a lekarz mówi że nie wie jak to tatusiowi powiedzieć ale marne szanse na tego chłopa także u nas raczej dziewczynka, moje marzenie ❤️ Amelka ❤️
Musiałam w trakcie badania wyjść pospacerować bo maluch leniwy i źle ułożony ale po spacerze była współpraca
Jestem przeszczęśliwa ❤️
Gratuluje córeczki!
Super byłoby zrobić takie statystyki odnośnie płci na pierwszej stronie
Gratuluję też dziewczynom, które chodzą do pracy...ja zrezygnowałam już w 7 tygodniu bo jedyna praca jaką mogłabym wykonywać to zwijanie się z bólu i użalanie nad sobą. Niby to już koniec 11 tygodnia (w środę 12)a nic lepiej. Raz umyłam łazienkę i musiałam to odespać - 3h snu na kanapie. Ogólnie dużo śpię bo to jedyny moment, w którym nie czuję bólu a boli mnie m.in.: żołądek zaraz po zjedzeniu czegokolwiek-tak do 4 h po posiłku, potem jelita, wymiotowałam póki co raz po spacerze kiedy to najbardziej irytowały mnie dźwięki(!) i zapachy. Mam co kilka dni biegunki, odruch wymiotny nawet przy myciu zębów, czasem światłowstręt lub wodowstręt, kołatanie serca, zawroty głowy z mroczkami. Serio jestem tym już mocno zmęczona i nie mogę się doczekać końca I trymestru. Pocieszam się, że może faktycznie mam duże stężenie beta hcg i może to świadczy, że to będzie dziewczynka
Badania prenatalne mamy dopiero 4 lutego, ale jutro idę do mojej ginekolog, może pozwoli mi chociaż odstawić progesteron. A gdzieś po cichu sobie roję, że może ma supernowoczesny sprzęt i będzie umiała określić płeć
Wiadomość wyedytowana przez autora: 22 stycznia 2019, 00:19
2019 IUI, CC 40 tc
2022 IVF, CC 36+1 tc -
nick nieaktualny
-
Sylvka wrote:Hej, ja już nie śpię od długiego czasu, ogólnie niespokojny sen. O 8.15 genetyczne i straszny stres.
Kciuki zaciściętę! Wszystko będzie dobrze. Jak będziesz spięta, lekarzowi ciężej będzie wykonać badanie, bo mięśnie powinny być rozluźnione. Także herbatka z melisy i luzSylvka, Limerikowo lubią tę wiadomość
👩36 lat 🧑39 lat
14.09.2024 - transfer blastocysty ❄️
9 dtp - beta 32 mIU/ml
11 dpt - beta 75 mIU/ml
13 dpt - beta 225 mIU/ml
16 dpt - beta 1028 mIU/ml
18 dpt - beta 1804 mIU/ml
20 dpt - beta 2872 mIU/ml
24 dpt - pęcherzyk 0,94 cm
14.10 - pusty pęcherzyk 💔
kwalifikacja z MZ - 10.06
21.08.2023 - transfer blastocysty 3AA ❄️ 💔
lipiec 2023 - transfer odwołany - za niski progesteron 😞
luty 2023 - poronienie naturalnej ciąży
22.07.2019 - urodził się Leon
13.11.2018 - transfer blastocysty 4AA
październik 2018 - Salve - ivf
sierpień 2018 - histeroskopia ok
kwiecień 2017 - hsg ok
starania od 2014 -
PaniHa gratuluje córeczki .
Sylvka kciuki za wizytę zacisniete!
Ja wczoraj miałam taki zjazd energetyczny, ze prawie zasypiałam na siedząco. Noce kiepskie ostatnio bo synek grandzi wiec to tez nie pomaga. Czekam na ten obiecywany przypływ energii w II trymestrze. Ale szczerze mówiąc nie pamietam czy w poprzedniej ciąży dane mi było tego uświadczyć. Staram się jednak nie narzekać bo obok bólu piersi zmęczenie to praktycznie jedyny objaw ciąży. Mdli mnie tylko podczas podróży na tylnym siedzeniu i przy myciu zębów. Jak czytam jak wiele z Was się strasznie meczy to szczerze Wam współczuje i życzę żeby z nadejściem II trym dolegliwościizelżały.
Milego dnia Dziewczyny!Sylvka lubi tę wiadomość
[/url] -
Limerikowo wrote:Dokladnie zobaczymy na co mezowie trafia
Moj ciagle ma nadzieje na xy choc Zuzannka po nim jest techniczna .kabelki czesci pstryczki dvd etc.od wczoraj kombinuje przy osuszaczu powietrza bo naprawiony
To chyba wszystkie te Zuzanki takie moja ostatnio pomagala mezowi skrecac polki z ikei! :d
MDW, mnie strasznie ieytowaly migajace lampki na balkonie sasiadow... Ale naprawdę byly straszne, pomijam fakt estetyczny, to świeciły prosto w nasze okna. Na szczęście wczoraj zdjeli!Wiadomość wyedytowana przez autora: 22 stycznia 2019, 08:16
Limerikowo lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
Na dzisiejszy dzień zdrowy chłopak
Domi_tur, Panna_Justyna, Chimera, DrzewkoPomarańczowe, emi2016, redken, kayama, AnaKwiat, natty85, baileys, Misi@, wiki2, PaniHa, Smerfelinka, Asiac93, Ania95, Agagusia, plinka89, magnolia29, Limerikowo, joan85, Anhydra, Myszk@ lubią tę wiadomość
3.08.22r. Anielka 🍼👶🥰
5.09.21r. Antosia 11 +3 tc [*] 💔👼
27.08.20r. [*]
27.07.19r. Błażej 🍼👶🥰
7.07.16r. [*]
3.08.15r. [*]
-
Zdecydowanie chłopaki rządzą
Gdzieś tam jednak te moje przeczucia się sprawdziły. Chociaż nie powien że córcia nie chodziła mi po głowie od lat
Cieszę się, że na usg wszystko wyszło ok i mam nadzieję że tak już zostanie. Jeszcze czekam na wynik z krwi.
Dziękujemy z małym za kciuki!
Kto jeszcze dziś się wizytuje za kogo kciuki zaciskać?Wiadomość wyedytowana przez autora: 22 stycznia 2019, 09:44
Misi@, Chimera lubią tę wiadomość
3.08.22r. Anielka 🍼👶🥰
27.08.20r. [*]
27.07.19r. Błażej 🍼👶🥰
7.07.16r. [*]
3.08.15r. [*]
-
MDW wrote:Gratuluje córeczki!
Super byłoby zrobić takie statystyki odnośnie płci na pierwszej stronie
Gratuluję też dziewczynom, które chodzą do pracy...ja zrezygnowałam już w 7 tygodniu bo jedyna praca jaką mogłabym wykonywać to zwijanie się z bólu i użalanie nad sobą. Niby to już koniec 11 tygodnia (w środę 12)a nic lepiej. Raz umyłam łazienkę i musiałam to odespać - 3h snu na kanapie. Ogólnie dużo śpię bo to jedyny moment, w którym nie czuję bólu a boli mnie m.in.: żołądek zaraz po zjedzeniu czegokolwiek-tak do 4 h po posiłku, potem jelita, wymiotowałam póki co raz po spacerze kiedy to najbardziej irytowały mnie dźwięki(!) i zapachy. Mam co kilka dni biegunki, odruch wymiotny nawet przy myciu zębów, czasem światłowstręt lub wodowstręt, kołatanie serca, zawroty głowy z mroczkami. Serio jestem tym już mocno zmęczona i nie mogę się doczekać końca I trymestru. Pocieszam się, że może faktycznie mam duże stężenie beta hcg i może to świadczy, że to będzie dziewczynka
Badania prenatalne mamy dopiero 4 lutego, ale jutro idę do mojej ginekolog, może pozwoli mi chociaż odstawić progesteron. A gdzieś po cichu sobie roję, że może ma supernowoczesny sprzęt i będzie umiała określić płeć
Ooo to ja mam częściowo podobne objawy, co kilka dni biegunki z bólem brzucha, a dokładnie nadbrzuszu i żołądek, gin powiedział że to nie są typowe objawy ciążowe i zapisałam się do gastroenterologa ale może w takim razie jednak są. Nie wiem czy ten gastro coś pomoże, myślałam że może przyplatala się jakaś choroba żołądka i usg zrobię, badania.. Też osłabiona jestem, nie boli i nie mdli jak śpię dokładnie to samo. Ja mam dodatkowo arytmie i w ciąży mi się trochę nasilila. Ale biegunka i bóle brzucha gorsze. Mi się słabość i ból nasila przy staniu i chodzeniu, więc głównie siedzę i leżę. Też się pocieszam że po 1 trymestrze wszystko minie -
Hej Dziewczyny! My powiedzieliśmy wczoraj przyszłym babciom i dziadkom. Radość wielka choć moja mama oczywiście stwierdziła, że się już dawno domyślała Mam spore problemy ze snem, mąż strasznie się wierci i chrapie, co chwilę mnie budzi. Podejrzewam, że zawsze się wiercił ale wcześniej mnie to nie budziło i jeszcze parę takich nocy a będzie się musiał przenieść na kanapęKrzyś jest z nami od 15.08.2019
-
Domi_tur wrote:Gratulacje Sylvka!
Też mnie ciekawi z ilu chłopców na kolejnej wizycie zrobi się dziewczynka i na odwrót
Z chłopca na dziewczynkę to chyba trudniejszy manewremi2016 lubi tę wiadomość
3.08.22r. Anielka 🍼👶🥰
27.08.20r. [*]
27.07.19r. Błażej 🍼👶🥰
7.07.16r. [*]
3.08.15r. [*]
-
Gratuluje udanyvh wizyt!!
Ja mam dzis aż dwie na 12:20 usg prenatalne na NFZ, a pod wieczor (nie pamietam ale.cos po 18) mam prywatnie u gina. Chciał żeby to było tego samego dnia żeby móc porównać. Badan krwi nie robie.
Co do pierwszej strony to jak usiądę na kompie (czytam forum w tel) to wpisze. Staram sie na bieżąco zapisywać sobie.
W ogóle od dwoch dni pobolewał mnie brzuch, tak jakby był napięty i mialam qrazenie jakby sie pompował i miał wybuchnąć. Dzisiaj troche już lepiej, ale stała sie rzecz przedziwna. Jak codzien zrobilam sobie sniadanie i kawe..ledwo skonczylam ostatni kęs a juz mi sie cofało. Ledwo zdążyłam pobiec do toalety i cale sniadanie poszlo w pizz...du ;/ nie wymiotowałam juz od kilku tygodni, wiec się zdziwiłam, ze tak nagle mnie dopadło...Misi@ lubi tę wiadomość
22.03.2017 r. Aniołek [`] (11tc) 11.2017-10.2018- 4 ciąże biochemiczne
01.08.2019 r. - przewidywany TP naszej córeczki Olci -
Sylvka, ja dziś mam genetyczne o 16. Od ostatniej wizyty mamy powiedziane ze chłopaczek, ciekawe czy dziś tak pozostanie ale i tak najważniejsze by wszystkie pomiary były ok.
Misi@ lubi tę wiadomość
23.08.2018 [*] Nasza Dziewczynka (11+0 tc)
23.08.2017 [*] Nasz Chłopczyk (8+5 tc)
Dodatnie ANA
MTHFR 1298A (homozygota)
PAI-1 4G/5G
Fatalne cytokiny -
Czesciej z chlopcow.robia sie dziewczynki niz odwrotnie. Mysle ze jeszcze sie duzo zmieniStarania od 2013r.
2015r. - 2x IUI hsg, histeroskopia
2 maja 2016r. IVF ciąża biochemiczna
12 lipca 2016r. CRIO
12 sierpnia 2016r. CRIO kariotypy ok
3 stycznia 2017r. szczepienia, intralipid i transfer ❤
02.09.17r. urodziła się Tosia ❤
15.10.18r. Aniołek 21.07.19r. urodził się Franio❤