Sierpniówki 2019 !!!
-
WIADOMOŚĆ
-
Domi śliczny mały człowieczek
Dziewczyny wasze dzieciaczki już duże nie mogę się doczekać kiedy moje takie będzie wtedy może będę spokojniejsza. Ten pierwszy trymesrt to masakra... -
Domi_tur wrote:Moje w 12+3 miało 5,86cm więc nie martw się, mieści się w normie to trzeba dać mu rosnąć po swojemu poza tym wiecie jak to jest z tymi pomiarami, miałam dwa usg w dwa dni, na każdym inna długość a jakby tak zmierzyli z nóżkami to dopiero by się okazało, który Maluszek jest duży bo z jednego zdjęcia wnioskuję, że mój ma długaśne nogi
Nawet Wam pokaże bo wyjątkowo lubię to zdjęcie ❤️
https://naforum.zapodaj.net/thumbs/d20b2102b508.jpg
Wygląda jakby leżał na hamaku i gwizdał z rękami za głowąemi2016, Domi_tur, AnaKwiat lubią tę wiadomość
01/2017 - 8tc[*] 06/2018 - 10tc [*] Hashimoto, nadpłytkowość, PAI1 hetero, Mthfr homo, ANA(+)
-
DrzewkoPomarańczowe wrote:Dziewczyny, mam nieciążowe pytanie . Ubzdurałam sobie zakup sokowirówki. Może macie coś do polecenia w rozsądnych pieniądzach (cokolwiek to znaczy ).
Tak mnie wzięło na soki, ze codziennie u pana kanapki muszę sobie kupić taki świeżo wyciskany. A że nie lubię przepłacać to chciałabym sobie sama takie soczki robić .
Podobno lepiej kupic wyciskarke wolnoobrotowa. Zachowuje sie wiecej witamin i wartosci odzywczych z warzyw i owocow. Kiwdys byly tylko mocno drogie teraz coraz wiecej jest w rozsadnych pieniądzach
-
nick nieaktualnyDziewczyny chyba mnie bierze zapalenie pecherza... mialam wiele razy w zyciu i juz znam te objawy co robic, jestem przerazona, furaginy ani atybiotykow przeciez nie mozna w 1 trymestrze? a mnie nigdy jeszcze nie przeszlo bez antybiotyku hardocra typu keflex czy cipronex, wszelkie zurawiny itd. nic mi nie pomagaja
-
Domi - śliczna fotka:)
Rozglądam sie za chusta do noszenia - tkana. Czy jest tu moze jakas chustomaniaczka! Ja mam marne doświadczenie, ale wiem ze przy trzecim powinna sie przydać, bo wolne rece beda z pewnością potrzebne:) Nosiła ktoras? Zamierzacie?
Wojtek(2012), Adaś(2015)
20.07.2019 - jest z nami Krzyś - 37t2d, 2600g, 52cm -
Agagusia wrote:Domi - śliczna fotka:)
Rozglądam sie za chusta do noszenia - tkana. Czy jest tu moze jakas chustomaniaczka! Ja mam marne doświadczenie, ale wiem ze przy trzecim powinna sie przydać, bo wolne rece beda z pewnością potrzebne:) Nosiła ktoras? Zamierzacie?
ja zakupilam, ale nie mialam odwagi nosic w niej takiego malucha do 3 miesiąca. Pewnie brak doświadczenia, a filmiki z yt wszystkiego nie zalatwia.
Poza tym moje dziecie bylo dosc niecierpliwe, zreszta mama tez, a to naciaganie chusty zajmowalo mi trochę czasu.
W późniejszym czasir, na pewno po 6 mcu, zbawieniem okazalo sie dla nas nosidlo bondolino
teraz sie właśnie zastanawiam albo sprzedam chuste, albo skorztystam z rady fachowca jak nosic dziecko...Wiadomość wyedytowana przez autora: 22 stycznia 2019, 19:55
-
Jestem po badaniach prenatalnych i chyba jesteśmy monotematyczna grupa u mnie zdrowy chłopak.
Dziewczyny gratulacje dla WasDomi_tur, Misi@, Anhydra, Smerfelinka, redken, Ania95, Sylvka, Frida91, natty85, Chimera, plinka89, Limerikowo, emi2016, DrzewkoPomarańczowe, Agagusia, smeg lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualnyAgagusia wrote:Domi - śliczna fotka:)
Pierwsza moja chusta to Lille frog. Typowy pasiak, ale ja uwielbiam. Na początek polecam właśnie wzór w paski to lepiej się mota;) mam jeszcze jedna.. jedną już sprzedałam Loui Slings w serduszka czerwono czarne . Lepiej kupić używana bo jest wówczas miecikka i złamana. Jak Antek był już starszy miał 12 miesięcy to przezucilam się na nosiło, a od czasu chusta. Teraz chusta jest naszym hamczkiem ..uwielbiam je;)Wiadomość wyedytowana przez autora: 22 stycznia 2019, 20:07
-
nick nieaktualnyCzuje sie tak fatalnie, ze sie poplakalam...zaczelo bolec mnie drugie ucho do tego nic nie moge kesc bo mam mdlosci i wymiotuje...synek zasnal a ja wlaczylam sobie francuska komedie....uwielbiam ich poczucie humoru. Ogólnie ostatnio oglądam same francuskie filmy. Oby mi to poprawiło humor
Wiadomość wyedytowana przez autora: 22 stycznia 2019, 20:12
-
Frida91 wrote:My już po wizycie. Dzidziuś ma się dobrze, ma 5,4cm. Przeziernosc 1,7. Kość nosowa obecna. Wszystko dobrze tętno 156 czyli już ok! Kamień z serca Ryzyko chorób genetycznych niższe niż populacyjnie do mojego wieku. Uff
Gratulacje Super wieści!
magnolia29 wrote:Jestem po badaniach prenatalnych i chyba jesteśmy monotematyczna grupa u mnie zdrowy chłopak.
Dziewczyny gratulacje dla Was
Boys power! GratulacjeWiadomość wyedytowana przez autora: 22 stycznia 2019, 20:18
Frida91 lubi tę wiadomość
👩36 lat 🧑39 lat
14.09.2024 - transfer blastocysty ❄️
9 dtp - beta 32 mIU/ml
11 dpt - beta 75 mIU/ml
13 dpt - beta 225 mIU/ml
16 dpt - beta 1028 mIU/ml
18 dpt - beta 1804 mIU/ml
20 dpt - beta 2872 mIU/ml
24 dpt - pęcherzyk 0,94 cm
14.10 - pusty pęcherzyk 💔
kwalifikacja z MZ - 10.06
21.08.2023 - transfer blastocysty 3AA ❄️ 💔
lipiec 2023 - transfer odwołany - za niski progesteron 😞
luty 2023 - poronienie naturalnej ciąży
22.07.2019 - urodził się Leon
13.11.2018 - transfer blastocysty 4AA
październik 2018 - Salve - ivf
sierpień 2018 - histeroskopia ok
kwiecień 2017 - hsg ok
starania od 2014 -
Agagusia wrote:Domi - śliczna fotka:)
I ja nosze w chuście a raczej nosiłam, bo teraz w podbrzuszu ciagnie to się trochę boje. Na samym początku nie wiedziałam nic o chustach i kupiłam elastyczną, potem zagłębiłam dopiero temat i od razu przerzuciłam się na tkaną. Tkane długie mam z firmy Ellevill a kółkową LennyLamb-serduszkową, która uwielbiam LennyLamb ma też serie - Moja pierwsza chusta. Tam można znaleźć chusty na początek w przystępnych cenach myślę.
Tak jak Misi@ pisze dobrze jest też kupić używaną już złamaną chustę a od siebie dodam, że na początek najlepsza będzie 100% bawełna bez domieszek.
smeg lubi tę wiadomość
-
Ja też zastanawiam się nad chustą i raz mignęła mi jakaś firma w internetach z takimi pięknymi tkanymi, żakardowymi ale od tamtej pory nie umiem na nie trafić :p
Mam też kosz Mojżesza - mam nadzieję swobodnie przenosić sobie Malucha po domu (mam nadzieję, bo nic o macierzyństwie nie wiem tylko sobie wyobrażam).
Byłam dzisiaj u Ginekolog bo też już jestem bliska płaczu z tymi moimi bolączkami i nie uwierzycie ale odstawiła mi prawie wszystkie tabletki! Została luteina dopochowo i witaminy prenatalne! Mam nadzieję, że mój żołądek odczuje ulgę a i może zacznę jeść normalnie.
Dzisiaj kończę 11 tc i tak jak pisałam wcześniej, miałam nadzieję że będzie się Pani Ginekolog poszukać odpowiedzi na pytanie "chlopiec czy dziewczynka?" i znalazła o dziwo! Pokazała nam wyraźnie na monitorze...u nas najprawdopodobniej DZIEWCZYNKA! Zobaczymy czy za kilka tygodni kolejne badania to potwierdzą - póki co bardzo się cieszymyAnia95, redken, kayama, Chimera, plinka89, Smerfelinka, Limerikowo, Misi@, emi2016, Agagusia, Anhydra lubią tę wiadomość
2019 IUI, CC 40 tc
2022 IVF, CC 36+1 tc -
Misi@ wrote:Czuje sie tak fatalnie, ze sie poplakalam...zaczelo bolec mnie drugie ucho do tego nic nie moge kesc bo mam mdlosci i wymiotuje...synek zasnal a ja wlaczylam sobie francuska komedie....uwielbiam ich poczucie humoru. Ogólnie ostatnio oglądam same francuskie filmy. Oby mi to poprawiło humor
Misia współczuję i przytulam. Ja też się źle czuje więc rozumiem. Pogorszyło mi się o tyle, że mam mdłości cały dzień od rana do nocy Przedtem zaczynały mi się po południu i przynajmniej rano mogłam sobie odpocząć. A teraz kicha. Już nie wiem czy siedzieć czy leżeć czy po ścianach chodzić. Nic nie pomaga, migdały niewiele, pije dużo wody z cytryna. Tv to całe dnie oglądam. Oj ale ucho bolące to kiepska sprawa. A cos ci lekarz dał, byłaś u internisty? -
Nosiłam Gwiazdę i polecam, bo nie raz chusta była wybawieniem, mogłam zrobić obiad, oswoiłam dziecko z odkurzaczem, przydała się też przy krótkotrwałym (na szczęście) fochu na wózek a kupiłam w lidlu... w zeszłym roku była taka seria, na próbę kupiłam i się zakumplowałyśmy. Noszenie młodej wspaniale działało na laktację! Miałam przemoczone wkładki po chwili chustonoszenia
Misi@ lubi tę wiadomość
-
Ja już po drugiej wizycie, głupio zrobiłam, ze wcześniej mowilam lekarzowi o tej wizycie na nfz i wlasciwie tylko potwierdził ze wazustkie wymiary sa ok. Ale oczywiście jak tylko pokazuja bobasa na ekranie to ja zapominam o pytaniach jakie chcialam zadac heh lekarz tez powiedzial, ze cos tam widzi miedzy nogami, ale na tym etapie to moze być i przerośnięta łechtaczka, niekoniecznie fifolek. Ja tam nie wiem, nie znam sie.
Wiadomość wyedytowana przez autora: 22 stycznia 2019, 21:08
Domi_tur, Ania95, Smerfelinka, Anhydra lubią tę wiadomość
22.03.2017 r. Aniołek [`] (11tc) 11.2017-10.2018- 4 ciąże biochemiczne
01.08.2019 r. - przewidywany TP naszej córeczki Olci -
baileys wrote:Dziewczyny chyba mnie bierze zapalenie pecherza... mialam wiele razy w zyciu i juz znam te objawy co robic, jestem przerazona, furaginy ani atybiotykow przeciez nie mozna w 1 trymestrze? a mnie nigdy jeszcze nie przeszlo bez antybiotyku hardocra typu keflex czy cipronex, wszelkie zurawiny itd. nic mi nie pomagaja
Mi ostatnio wyszły dość liczne bakterie w moczu, lekarz stwierdził że na antybiotyk to się nie łapie i szkoda dziecka truć, ale mam brać żuravit 2 razy dziennie, a pozniej po 1 dziennie. Podziałało, ostatnio powtórzyłam badanie i po niecałym tygodniu kuracji nieliczne bakterie
Któraś z Was nagrywała serduszko. Czy to nagranie z angelsound? Nie potrafię tego nagrać. Aplikacja zadziałała jak dyktafon i nagrało się tykanie zegara w pokoju Czy w takim razie trzeba jakoś przełączyć żeby dźwięk nie szedł w słuchawki tylko normalnie? Da się tak w ogole?
01/2017 - 8tc[*] 06/2018 - 10tc [*] Hashimoto, nadpłytkowość, PAI1 hetero, Mthfr homo, ANA(+)
-
Gratulacje dziewczyny! Kurcze te chłopięce grono się coraz bardziej powiększa.
W C&A jest trochę ciuchów ciążowych w wyprzedaży: https://www.c-and-a.com/pl/pl/shop/kobiety-sale-moda-dla-kobiet-w-ciazyWiadomość wyedytowana przez autora: 22 stycznia 2019, 21:27