X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Sierpniówki 2019 !!!
Odpowiedz

Sierpniówki 2019 !!!

Oceń ten wątek:
  • Nynka86 Autorytet

Wysłany: 22 stycznia 2019, 18:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Domi śliczny mały człowieczek <3
    Dziewczyny wasze dzieciaczki już duże nie mogę się doczekać kiedy moje takie będzie wtedy może będę spokojniejsza. Ten pierwszy trymesrt to masakra...

Pawełek 21.08.2008
    Dominiś 24.03.2010
    Karolinka 11.12.2014
    Aniołek Urszulka 26.06 2018 [*]
    bl9czbmhgswa7kra.png
    Dorotka 08.08.2019
  • Julia93 Autorytet

Wysłany: 22 stycznia 2019, 19:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Domi_tur wrote:
    Moje w 12+3 miało 5,86cm więc nie martw się, mieści się w normie to trzeba dać mu rosnąć po swojemu :) poza tym wiecie jak to jest z tymi pomiarami, miałam dwa usg w dwa dni, na każdym inna długość :) a jakby tak zmierzyli z nóżkami to dopiero by się okazało, który Maluszek jest duży :) bo z jednego zdjęcia wnioskuję, że mój ma długaśne nogi :)

Nawet Wam pokaże bo wyjątkowo lubię to zdjęcie ❤️
    https://naforum.zapodaj.net/thumbs/d20b2102b508.jpg

Wygląda jakby leżał na hamaku i gwizdał z rękami za głową :D

emi2016, Domi_tur, AnaKwiat lubią tę wiadomość

p19ulbetrms0c424.png
    01/2017 - 8tc[*] 06/2018 - 10tc [*] Hashimoto, nadpłytkowość, PAI1 hetero, Mthfr homo, ANA(+)
  • wisieninka_89 Autorytet

Wysłany: 22 stycznia 2019, 19:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    DrzewkoPomarańczowe wrote:
    Dziewczyny, mam nieciążowe pytanie ;). Ubzdurałam sobie zakup sokowirówki. Może macie coś do polecenia w rozsądnych pieniądzach (cokolwiek to znaczy ;D ).
    Tak mnie wzięło na soki, ze codziennie u pana kanapki muszę sobie kupić taki świeżo wyciskany. A że nie lubię przepłacać to chciałabym sobie sama takie soczki robić :).

Podobno lepiej kupic wyciskarke wolnoobrotowa. Zachowuje sie wiecej witamin i wartosci odzywczych z warzyw i owocow. Kiwdys byly tylko mocno drogie teraz coraz wiecej jest w rozsadnych pieniądzach

zrz6x1hpk730yji7.png
    f2wlh371shb33oc3.png
  • Frida91 Autorytet

Wysłany: 22 stycznia 2019, 19:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja polecam wyciskarke z lidla. Mam i chwalę sobie. Wyciska praktycznie cały sok, zostają takie suche bobki ;) cena przystępna i łatwo się myje.

Córeczka 08.2019 ❤️
    Synek 10.2022 💙
  • nick nieaktualny

Wysłany: 22 stycznia 2019, 19:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny chyba mnie bierze zapalenie pecherza... mialam wiele razy w zyciu i juz znam te objawy :-( co robic, jestem przerazona, furaginy ani atybiotykow przeciez nie mozna w 1 trymestrze?:-( a mnie nigdy jeszcze nie przeszlo bez antybiotyku hardocra typu keflex czy cipronex, wszelkie zurawiny itd. nic mi nie pomagaja

• Agagusia Autorytet

Wysłany: 22 stycznia 2019, 19:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Domi - śliczna fotka:)
    Rozglądam sie za chusta do noszenia - tkana. Czy jest tu moze jakas chustomaniaczka! Ja mam marne doświadczenie, ale wiem ze przy trzecim powinna sie przydać, bo wolne rece beda z pewnością potrzebne:) Nosiła ktoras? Zamierzacie?

qdkkanliorueictt.png
    Wojtek(2012), Adaś(2015)
    20.07.2019 - jest z nami Krzyś :) - 37t2d, 2600g, 52cm
  • Agagusia Autorytet

Wysłany: 22 stycznia 2019, 19:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bayleis - dzwon do gina jesli masz taka mozliwosc. Im wczesniej zaczniesz dzialac tym lepiej. No i pij duzo, jedz duzo witaminy C.

qdkkanliorueictt.png
    Wojtek(2012), Adaś(2015)
    20.07.2019 - jest z nami Krzyś :) - 37t2d, 2600g, 52cm
  • plinka89 Autorytet

Wysłany: 22 stycznia 2019, 19:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Agagusia wrote:
    Rozglądam sie za chusta do noszenia - tkana. Czy jest tu moze jakas chustomaniaczka! Ja mam marne doświadczenie, ale wiem ze przy trzecim powinna sie przydać, bo wolne rece beda z pewnością potrzebne:) Nosiła ktoras? Zamierzacie?

ja zakupilam, ale nie mialam odwagi nosic w niej takiego malucha do 3 miesiąca. Pewnie brak doświadczenia, a filmiki z yt wszystkiego nie zalatwia.
    Poza tym moje dziecie bylo dosc niecierpliwe, zreszta mama tez, a to naciaganie chusty zajmowalo mi trochę czasu.
    W późniejszym czasir, na pewno po 6 mcu, zbawieniem okazalo sie dla nas nosidlo bondolino :)
    teraz sie właśnie zastanawiam albo sprzedam chuste, albo skorztystam z rady fachowca jak nosic dziecko...

Wiadomość wyedytowana przez autora: 22 stycznia 2019, 19:55

3jgx3e3kie55f15r.png
  • magnolia29 Ekspertka

Wysłany: 22 stycznia 2019, 20:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jestem po badaniach prenatalnych i chyba jesteśmy monotematyczna grupa u mnie zdrowy chłopak.
    Dziewczyny gratulacje dla Was

Domi_tur, Misi@, Anhydra, Smerfelinka, redken, Ania95, Sylvka, Frida91, natty85, Chimera, plinka89, Limerikowo, emi2016, DrzewkoPomarańczowe, Agagusia, smeg lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 22 stycznia 2019, 20:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Agagusia wrote:
    Ja nosiłam Antka od 2 tygodnia <3
    Pierwsza moja chusta to Lille frog. Typowy pasiak, ale ja uwielbiam. Na początek polecam właśnie wzór w paski to lepiej się mota;) mam jeszcze jedna.. jedną już sprzedałam ;) Loui Slings w serduszka czerwono czarne <3. Lepiej kupić używana bo jest wówczas miecikka i złamana. Jak Antek był już starszy miał 12 miesięcy to przezucilam się na nosiło, a od czasu chusta. Teraz chusta jest naszym hamczkiem ..uwielbiam je;)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 22 stycznia 2019, 20:07

• nick nieaktualny

Wysłany: 22 stycznia 2019, 20:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Czuje sie tak fatalnie, ze sie poplakalam...zaczelo bolec mnie drugie ucho do tego nic nie moge kesc bo mam mdlosci i wymiotuje...synek zasnal a ja wlaczylam sobie francuska komedie....uwielbiam ich poczucie humoru. Ogólnie ostatnio oglądam same francuskie filmy. Oby mi to poprawiło humor

Wiadomość wyedytowana przez autora: 22 stycznia 2019, 20:12

• Smerfelinka Autorytet

Wysłany: 22 stycznia 2019, 20:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Frida91 wrote:
    My już po wizycie. Dzidziuś ma się dobrze, ma 5,4cm. Przeziernosc 1,7. Kość nosowa obecna. Wszystko dobrze :) tętno 156 czyli już ok! Kamień z serca :) Ryzyko chorób genetycznych niższe niż populacyjnie do mojego wieku. Uff :)

Gratulacje :) Super wieści!

magnolia29 wrote:
    Jestem po badaniach prenatalnych i chyba jesteśmy monotematyczna grupa u mnie zdrowy chłopak.
    Dziewczyny gratulacje dla Was

Boys power! Gratulacje :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 22 stycznia 2019, 20:18

Frida91 lubi tę wiadomość

👩36 lat 🧑39 lat

14.09.2024 - transfer blastocysty ❄️
    9 dtp - beta 32 mIU/ml
    11 dpt - beta 75 mIU/ml
    13 dpt - beta 225 mIU/ml
    16 dpt - beta 1028 mIU/ml
    18 dpt - beta 1804 mIU/ml
    20 dpt - beta 2872 mIU/ml
    24 dpt - pęcherzyk 0,94 cm
    14.10 - pusty pęcherzyk 💔

kwalifikacja z MZ - 10.06

21.08.2023 - transfer blastocysty 3AA ❄️ 💔

lipiec 2023 - transfer odwołany - za niski progesteron 😞

luty 2023 - poronienie naturalnej ciąży

22.07.2019 - urodził się Leon <3
    13.11.2018 - transfer blastocysty 4AA
    październik 2018 - Salve - ivf
    sierpień 2018 - histeroskopia ok
    kwiecień 2017 - hsg ok
    starania od 2014
  • zielonooka7 Autorytet

Wysłany: 22 stycznia 2019, 20:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Agagusia wrote:

I ja nosze w chuście a raczej nosiłam, bo teraz w podbrzuszu ciagnie to się trochę boje. Na samym początku nie wiedziałam nic o chustach i kupiłam elastyczną, potem zagłębiłam dopiero temat i od razu przerzuciłam się na tkaną. Tkane długie mam z firmy Ellevill a kółkową LennyLamb-serduszkową, która uwielbiam :) LennyLamb ma też serie - Moja pierwsza chusta. Tam można znaleźć chusty na początek w przystępnych cenach myślę.
    Tak jak Misi@ pisze dobrze jest też kupić używaną już złamaną chustę a od siebie dodam, że na początek najlepsza będzie 100% bawełna bez domieszek.

smeg lubi tę wiadomość

2nn3csqv5aa4ewil.png
    w5wqio4pmt9rfpnw.png

• MDW Autorytet

Wysłany: 22 stycznia 2019, 20:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja też zastanawiam się nad chustą i raz mignęła mi jakaś firma w internetach z takimi pięknymi tkanymi, żakardowymi ale od tamtej pory nie umiem na nie trafić :p
    Mam też kosz Mojżesza - mam nadzieję swobodnie przenosić sobie Malucha po domu (mam nadzieję, bo nic o macierzyństwie nie wiem tylko sobie wyobrażam).

Byłam dzisiaj u Ginekolog bo też już jestem bliska płaczu z tymi moimi bolączkami i nie uwierzycie ale odstawiła mi prawie wszystkie tabletki! Została luteina dopochowo i witaminy prenatalne! Mam nadzieję, że mój żołądek odczuje ulgę a i może zacznę jeść normalnie.

Dzisiaj kończę 11 tc i tak jak pisałam wcześniej, miałam nadzieję że będzie się Pani Ginekolog poszukać odpowiedzi na pytanie "chlopiec czy dziewczynka?" i znalazła o dziwo! Pokazała nam wyraźnie na monitorze...u nas najprawdopodobniej DZIEWCZYNKA! Zobaczymy czy za kilka tygodni kolejne badania to potwierdzą - póki co bardzo się cieszymy :)

Ania95, redken, kayama, Chimera, plinka89, Smerfelinka, Limerikowo, Misi@, emi2016, Agagusia, Anhydra lubią tę wiadomość

2019 IUI, CC 40 tc
    2022 IVF, CC 36+1 tc
  • kayama Autorytet

Wysłany: 22 stycznia 2019, 20:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Misi@ wrote:
    Czuje sie tak fatalnie, ze sie poplakalam...zaczelo bolec mnie drugie ucho do tego nic nie moge kesc bo mam mdlosci i wymiotuje...synek zasnal a ja wlaczylam sobie francuska komedie....uwielbiam ich poczucie humoru. Ogólnie ostatnio oglądam same francuskie filmy. Oby mi to poprawiło humor

Misia współczuję i przytulam. Ja też się źle czuje więc rozumiem. Pogorszyło mi się o tyle, że mam mdłości cały dzień od rana do nocy :( Przedtem zaczynały mi się po południu i przynajmniej rano mogłam sobie odpocząć. A teraz kicha. Już nie wiem czy siedzieć czy leżeć czy po ścianach chodzić. Nic nie pomaga, migdały niewiele, pije dużo wody z cytryna. Tv to całe dnie oglądam. Oj ale ucho bolące to kiepska sprawa. A cos ci lekarz dał, byłaś u internisty?

n59ydf9h7aj0jxnd.png
  • Myszk@ Autorytet

Wysłany: 22 stycznia 2019, 20:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nosiłam Gwiazdę i polecam, bo nie raz chusta była wybawieniem, mogłam zrobić obiad, oswoiłam dziecko z odkurzaczem, przydała się też przy krótkotrwałym (na szczęście) fochu na wózek :D a kupiłam w lidlu... w zeszłym roku była taka seria, na próbę kupiłam i się zakumplowałyśmy. Noszenie młodej wspaniale działało na laktację! Miałam przemoczone wkładki po chwili chustonoszenia

Misi@ lubi tę wiadomość

age.png
    age.png
    age.png
    06.07.2016 [*] Aniołek
  • Marimiko Autorytet

Wysłany: 22 stycznia 2019, 21:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja już po drugiej wizycie, głupio zrobiłam, ze wcześniej mowilam lekarzowi o tej wizycie na nfz i wlasciwie tylko potwierdził ze wazustkie wymiary sa ok. Ale oczywiście jak tylko pokazuja bobasa na ekranie to ja zapominam o pytaniach jakie chcialam zadac heh lekarz tez powiedzial, ze cos tam widzi miedzy nogami, ale na tym etapie to moze być i przerośnięta łechtaczka, niekoniecznie fifolek. Ja tam nie wiem, nie znam sie.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 22 stycznia 2019, 21:08

Domi_tur, Ania95, Smerfelinka, Anhydra lubią tę wiadomość

ex2b3e5e3suplzeq.png
    7v8r3e3kfd3wkgo4.png
    22.03.2017 r. Aniołek [`] (11tc) <3 11.2017-10.2018- 4 ciąże biochemiczne
    01.08.2019 r. - przewidywany TP naszej córeczki Olci <3
  • Julia93 Autorytet

Wysłany: 22 stycznia 2019, 21:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    baileys wrote:
    Dziewczyny chyba mnie bierze zapalenie pecherza... mialam wiele razy w zyciu i juz znam te objawy :-( co robic, jestem przerazona, furaginy ani atybiotykow przeciez nie mozna w 1 trymestrze?:-( a mnie nigdy jeszcze nie przeszlo bez antybiotyku hardocra typu keflex czy cipronex, wszelkie zurawiny itd. nic mi nie pomagaja

Mi ostatnio wyszły dość liczne bakterie w moczu, lekarz stwierdził że na antybiotyk to się nie łapie i szkoda dziecka truć, ale mam brać żuravit 2 razy dziennie, a pozniej po 1 dziennie. Podziałało, ostatnio powtórzyłam badanie i po niecałym tygodniu kuracji nieliczne bakterie ;)

Któraś z Was nagrywała serduszko. Czy to nagranie z angelsound? Nie potrafię tego nagrać. Aplikacja zadziałała jak dyktafon i nagrało się tykanie zegara w pokoju :D Czy w takim razie trzeba jakoś przełączyć żeby dźwięk nie szedł w słuchawki tylko normalnie? Da się tak w ogole?

p19ulbetrms0c424.png
    01/2017 - 8tc[*] 06/2018 - 10tc [*] Hashimoto, nadpłytkowość, PAI1 hetero, Mthfr homo, ANA(+)
  • Chimera Autorytet

Wysłany: 22 stycznia 2019, 21:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gratulacje dziewczyny! Kurcze te chłopięce grono się coraz bardziej powiększa.

W C&A jest trochę ciuchów ciążowych w wyprzedaży: https://www.c-and-a.com/pl/pl/shop/kobiety-sale-moda-dla-kobiet-w-ciazy

Wiadomość wyedytowana przez autora: 22 stycznia 2019, 21:27

• Domi_tur Autorytet

Wysłany: 22 stycznia 2019, 22:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Julia93 wrote:
    Wygląda jakby leżał na hamaku i gwizdał z rękami za głową :D
    Luzak Mały, w sumie po rodzicach :p

Misi@ lubi tę wiadomość

mhsvi09k7inxyf5l.png
‹‹ 206 207 208 209 210 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Badania w ciąży - sprawdź, które warto wykonać

Zastanawiasz się jakie badania czekają cię w ciąży? Czemu służą takie badania i kiedy się je wykonuje? Przeczytaj jakie rodzaje badań i testów czekają przyszłą mamę i dlaczego są one ważne. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Brak okresu a negatywny test ciążowy, czyli o przyczynach spóźniającej się miesiączki

Każda kobieta doświadczyła lub doświadczy spóźniającej się miesiączki, nie będąc w ciąży. Z jakich przyczyn miesiączka może się spóźniać? Co robić, kiedy krwawienie miesiączkowe nie wystąpiło, a testy ciążowe wychodzą negatywnie? Po ilu dniach warto zgłosić się do lekarza? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Niedobór kwasu foliowego - zaskakujące wyniki badań

Niemalże każda kobieta starająca się o dziecko ma świadomość, że podczas starań oraz w czasie ciąży powinna suplementować kwas foliowy. Jednak najnowsze doniesienia lekarzy wskazują na duże problemy z jego przyswajalnością. Co to oznacza? Niedobór kwasu foliowego - jakie mogą być tego skutki? Nawet pomimo zażywania kwasu foliowego, kobiety w dalszym ciągu mogą być narażone na ryzyko chorób/powikłań związanych z jego niedoborami. Jak temu zaradzić? Przeczytaj najnowsze doniesienia i zalecenia ginekologów.  

CZYTAJ WIĘCEJ