Sierpniówki 2019 !!!
-
WIADOMOŚĆ
-
No to już jestem po... bede monotematyczna... zdrowy (raczej) chłopak. wyniki pappa za tydzień. Człowiek ma już 6.89cm serducho 158
Wiadomość wyedytowana przez autora: 23 stycznia 2019, 10:00
DrzewkoPomarańczowe, Malinka7, emi2016, redken, Domi_tur, Misi@, Ania95, Limerikowo, Agagusia, Marimiko, Sylvka, Nynka86, Chimera, Alfa_Centauri, kayama, magnolia29, Smerfelinka, Anhydra, smeg lubią tę wiadomość
-
Domi_tur wrote:Gratulacje!
Idę o zakład, że przynajmniej dwóch chłopców za miesiąc-dwa będziemy nazywać żeńskimi imionami
bardzo na to liczę
u mnie lekarz powiedział, że nawet jak jest siusiak to on tego teraz nie powie... ale na koniec dodał, że bardziej chłopak, niż dziewczynka... -
nick nieaktualny
-
No wlasnie, Anhydra, gdzie jestes jak Cie nie ma?!?
Strasznie duzo chlopakow, gdzie te babeczki???
A ja pol nocy myslalam czy Jurek, czy raczej Krzys:) wydaje mi sie ze jednak chłopak bedzie, choc jak pomysle ze to moja ostatnia szansa na córkę to mi strasznie żal:(
Tez mam moje kochane nosidło Bondolino - boze gdzie ono z nami nie bylo i kogo nie nosiło:) Kupilam uzywane tydzien - bo babce sie turkusowy kolor nie podobał (moj ulubiony:) ), nosiłam moja dwojke - glownie w domu, na zakupach i na wakacjach oraz przy buntach wózkowych, byl czas przy starszym ze zawsze mualam je w koszu wozka jakby co. Potem jeszcze kolezanka i siostra teraz nosi:) ale na poczatek musi byc chusta. Szukam wladnie czegos żakardowego, ew serduszkowego, miękkiego i latwo sie dociagajacego dla maluszka.plinka89 lubi tę wiadomość
Wojtek(2012), Adaś(2015)
20.07.2019 - jest z nami Krzyś - 37t2d, 2600g, 52cm -
wiki2 wrote:bardzo na to liczę
u mnie lekarz powiedział, że nawet jak jest siusiak to on tego teraz nie powie... ale na koniec dodał, że bardziej chłopak, niż dziewczynka...
Eeee to jest jeszcze nadzieja jakby był zdecydowany to można się oswajać z tematem
Gdyby mi druga lekarka nie potwierdziła, że będzie chłopak to nadal bym oglądała różowe pajacyki na tym etapie wszystko wygląda tak samo, a jak popatrzysz na zdjęcia porównawcze u mamyginekolog to dla mnie żadna różnica między wyrostkiem w górę a równolegle do kręgosłupa :p
I sama myślę o tym, że jak 7lutego pójdę na wizytę to mogę usłyszeć że jednak dziewczynka :p -
Powodzenia na wizytach! I gratuluję zdrowych dzieciaczków, a raczej chłopaczków
Hehe, fajnie że już wiecie kogo macie, ja dowiedzialam się dopiero na USG 3 trymestru... na tym pierwszym babeczka nie powiedziała, bo to nic pewnego i ona zgadywać nie będzie, a na połówkowych i na wizytach u lekarza Gwiazda tak nogi zaciskała że lekarze nie mogli podejrzeć, dopiero pod koniec się ujawniła więc różnie może być, i wszyscy nam się dziwili ze jak to nie wiemy, albo że wiemy tylko nie chcemy powiedzieć i była obraza... U mnie mąż i teściu nastawieni na chłopaka (bo młoda mówi "tata" a "mama" jej nawet przez gardlo nie przechodzi), ja prawdę mówiąc też wolałam chłopaka w pierwszej ciąży, a teraz sobie myślę jak moglam w ogóle tak myśleć, ze ona jest cudowna i teraz mi wsio jedno kto będzie i tak będzie kochaneplinka89 lubi tę wiadomość
-
Ja tez mam nosidło bondolino, ale użyliśmy zaledwie kilka razy. Bunt był. Ale to chyba dlatego ze za późno zaczęłam używać, czekałam aż młody usiądzie. Teraz tez planuje kupić chustę bo przy dwójce to wydaje mi się mega pomocne. Próbowałam z Julkiem chusty kółkowej ale jakoś nie miałam w sobie pewności czy wszystko robię ok. Teraz postanowiłam skorzystać po porodzie z pomocy fachowego doradcy. Zobaczymy
A co do płci to moze ja dziś przełamie tą męską dominację . Kto wie?Wiadomość wyedytowana przez autora: 23 stycznia 2019, 11:53
[/url] -
Gratulacje kolejnych mężczyzn
Ja już oswajam się z myślą, że to jednak syn więc wolalabym żeby nic się w tej kwestii nie zmieniło bo znów będę musiała przestawiać swój mózg. Teściowa się cieszy bo to rodzynek wśród 5 wnuczek, ktoś musiał przerwać ten łańcuch Mama po cichu liczy jeszcze, że będzie wnuczka aczkolwiek bardzo się cieszy z samej tej ciąży i zdrowego malucha
Trzymam kciuki za resztę dzisiejszych wizyt!Wiadomość wyedytowana przez autora: 23 stycznia 2019, 10:58
3.08.22r. Anielka 🍼👶🥰
5.09.21r. Antosia 11 +3 tc [*] 💔👼
27.08.20r. [*]
27.07.19r. Błażej 🍼👶🥰
7.07.16r. [*]
3.08.15r. [*]
-
Kobieca intuicja mi podpowiada, że u mnie siedzi chłopak, ale okaże się pewnie już w piątek. W poprzedniej ciąży z córeczką czułam się zupełnie inaczej. Zobaczymy, czy przeczucia mnie nie myliły
Dziewczyny, w ogóle nie mam pojęcia o chustach. Wklejcie proszę jakiegos linka z odpowiednim modelem na początek -
Tez się wlasnie czuje inaczej niz w dwoch poprzednich ciążach. Jutro sie okaże czy to ma znaczenie:)
Na poczatek moze byc cos z firmy Little Frog, Lenny Lami (tylko nie te - moja druga chusta), piekne sa z Yaro. Doświadczona dziewczyna polecała mi swoja na sprzedaz, ale kolory troche nie moje. Najważniejsze zeby byla miękka, najlepiej uzywana. Wklejam link:
https://www.olx.pl/oferta/lenny-lamb-mala-jodelka-inspiracja-4-2-m-CID88-IDxt6m8.html
choc nie znam dziewczyny, sle dziala w grupach chustowych. Pisala tez ze na lato moze byc z domieszka lnu, miękkie sa tez wzory w serduszka, tzw splot serduszkową.
Ja sie czaje na 2-3 na olx, ale czekam na plec, choc jest mnostwo wzorów unisex.Alfa_Centauri lubi tę wiadomość
Wojtek(2012), Adaś(2015)
20.07.2019 - jest z nami Krzyś - 37t2d, 2600g, 52cm -
Prośba:
Jestem przeziębiona, ciągnie się to z przerwami od świąt. Poradzcie proszę czym się kurować, co jest bezpieczne? Jak sama nie ogarnę tematu to pójdę do lekarza, ale czuje że odeśle mnie do domu bo to dopiero 8tcWiadomość wyedytowana przez autora: 23 stycznia 2019, 11:16
-
Zdrowe crl 7.3cm chyba chlooopppoookkk
Limerikowo, Misi@, Chimera, Alfa_Centauri, kayama, wiki2, Agagusia, redken, Ania95, Domi_tur, emi2016, Smerfelinka, Marimiko, Anhydra, Myszk@, Malinka7, smeg lubią tę wiadomość
Starania od 2013r.
2015r. - 2x IUI hsg, histeroskopia
2 maja 2016r. IVF ciąża biochemiczna
12 lipca 2016r. CRIO
12 sierpnia 2016r. CRIO kariotypy ok
3 stycznia 2017r. szczepienia, intralipid i transfer ❤
02.09.17r. urodziła się Tosia ❤
15.10.18r. Aniołek 21.07.19r. urodził się Franio❤