Sierpniówki 2019 !!!
-
WIADOMOŚĆ
-
Smerfelinka wrote:Jasne, że to tylko takie żarty i pewnie tylu osobom się sprawdzą, co się nie sprawdzą Można sobie tylko pogdybać. Później będą nam z brzuchów wróżyć
-
Marimiko wrote:Ja juz po pierwszej wizycie. Bobo ma 7.12 cm! Wg usg jest "starsze" o jakieś 4 dni. Przezierność, nosek itp. w normie. Bobo bardzo ruchliwe wiec ciezko bylo coś złapać m.in. co ma miedzy nóżkami moze na wieczornej wizycie sie troche wiecej dowiem
Super Najważniejsze, że wszystko ok
Chimera wrote:Masz na myśli to o "szpicatym brzuchu"? Nie do końca wiem na czym (wg fachowców od zabobonów) polega ta metoda. Że na którąś płeć brzuch jest "bardziej rozlany", a na drugą "węższy i bardziej odstający"? Uwielbiam słuchać takich rzeczy i zastanawiać się skąd ludzie biorą te wszystkie rewelacje
Jest coś takiego związanego z kształtem brzucha. Że jak okrągły to coś tam, a jak podłużny i szpiczasty bardziej to coś innego No i jeszcze czy jest wysoko, czy nisko, ale to się przecież zmienia... Ja się dokładnie nie wypowiem, ale obiło mi się już o uszy. Fascynujące są takie teorie, prawda?Wiadomość wyedytowana przez autora: 22 stycznia 2019, 13:56
Agusienka1985, plinka89 lubią tę wiadomość
👩36 lat 🧑39 lat
14.09.2024 - transfer blastocysty ❄️
9 dtp - beta 32 mIU/ml
11 dpt - beta 75 mIU/ml
13 dpt - beta 225 mIU/ml
16 dpt - beta 1028 mIU/ml
18 dpt - beta 1804 mIU/ml
20 dpt - beta 2872 mIU/ml
24 dpt - pęcherzyk 0,94 cm
14.10 - pusty pęcherzyk 💔
kwalifikacja z MZ - 10.06
21.08.2023 - transfer blastocysty 3AA ❄️ 💔
lipiec 2023 - transfer odwołany - za niski progesteron 😞
luty 2023 - poronienie naturalnej ciąży
22.07.2019 - urodził się Leon
13.11.2018 - transfer blastocysty 4AA
październik 2018 - Salve - ivf
sierpień 2018 - histeroskopia ok
kwiecień 2017 - hsg ok
starania od 2014 -
Hej Sierpniowki, mało sie udzielam, bo praca, dwulatek i jeszcze słabe samopoczucie
Dzisiaj zacznę zażywać magnez, bo czuje sie bardzo zmęczona, mam jeden dzień urlopu dzisiaj i ledwo sie wybrałam do sklepu.
Pytała jedna z Was, czy mimo braku insuliny przy przekroczonym cukrze na czczo - trochę ponad 90, raz na czas 100 - nic sie nie stało. Odpowiedz jest, ze absolutnie nie, przynajmniej jesli chodzi o to, czego najbardziej sie w cukrzycy obawiamy: duża masa urodzeniowa, hipoglikemia po porodzie itd.
Ja zastanawiam sie, czy nie będzie dziewczynka tym razem, bo inaczej znoszę ciąże niż z moim synkiem. Odrzuca mnie od czekolady na przykład.
Bee_girl lubi tę wiadomość
-
Agusienka1985 wrote:Hej Sierpniowki, mało sie udzielam, bo praca, dwulatek i jeszcze słabe samopoczucie
Dzisiaj zacznę zażywać magnez, bo czuje sie bardzo zmęczona, mam jeden dzień urlopu dzisiaj i ledwo sie wybrałam do sklepu.
Pytała jedna z Was, czy mimo braku insuliny przy przekroczonym cukrze na czczo - trochę ponad 90, raz na czas 100 - nic sie nie stało. Odpowiedz jest, ze absolutnie nie, przynajmniej jesli chodzi o to, czego najbardziej sie w cukrzycy obawiamy: duża masa urodzeniowa, hipoglikemia po porodzie itd.
Ja zastanawiam sie, czy nie będzie dziewczynka tym razem, bo inaczej znoszę ciąże niż z moim synkiem. Odrzuca mnie od czekolady na przykład.
ja tez w tej ciąży kompletnie sie inaczej czuje, ale... W pierwszej ciąży ciagnelo mnie na slodkie i jest dziewczynka!Agusienka1985 lubi tę wiadomość
-
Marimiko dlbrze że wszystko dobrze
Jak chodzi o kształt brzucha to moja mama mówi że rozlany na dziewczynkę a szpiczasty na chłopca. U mnie się nie sprawdziło bo nigdy nie miałam szpiczastego brzucha a mam 2 chłopców i dziewczynkęMarimiko lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
Moje w 12+3 miało 5,86cm więc nie martw się, mieści się w normie to trzeba dać mu rosnąć po swojemu poza tym wiecie jak to jest z tymi pomiarami, miałam dwa usg w dwa dni, na każdym inna długość a jakby tak zmierzyli z nóżkami to dopiero by się okazało, który Maluszek jest duży bo z jednego zdjęcia wnioskuję, że mój ma długaśne nogi
Nawet Wam pokaże bo wyjątkowo lubię to zdjęcie ❤️
https://naforum.zapodaj.net/thumbs/d20b2102b508.jpgWiadomość wyedytowana przez autora: 22 stycznia 2019, 16:25
Ania95, magnolia29, Smerfelinka, Agusienka1985, kayama, Marimiko, Misi@, Asiac93, emi2016, Chimera, Anhydra, Limerikowo lubią tę wiadomość
-
Mój też dzisiaj miał prawie 6,9 a w piątek 6,5 a na 3D 6,0 - też się zeschizowałam ale może to też znaczenie w sprzęcie i kto robi pomiar. Sama nie wiem..3.08.22r. Anielka 🍼👶🥰
5.09.21r. Antosia 11 +3 tc [*] 💔👼
27.08.20r. [*]
27.07.19r. Błażej 🍼👶🥰
7.07.16r. [*]
3.08.15r. [*]
-
Moje maleństwo w 12+1 miało 5,5 cm i to też jest norma Sama wiem, że pomiary zależą od lekarza, sprzętu i położenia bąbla, bo nawet usg robione dzień po dniu może dać inny wynik. Przy wymiarach wciąż jeszcze w mm to niestety częste.
Domi fotka cudna!Wiadomość wyedytowana przez autora: 22 stycznia 2019, 16:53
Ania95 lubi tę wiadomość
👩36 lat 🧑39 lat
14.09.2024 - transfer blastocysty ❄️
9 dtp - beta 32 mIU/ml
11 dpt - beta 75 mIU/ml
13 dpt - beta 225 mIU/ml
16 dpt - beta 1028 mIU/ml
18 dpt - beta 1804 mIU/ml
20 dpt - beta 2872 mIU/ml
24 dpt - pęcherzyk 0,94 cm
14.10 - pusty pęcherzyk 💔
kwalifikacja z MZ - 10.06
21.08.2023 - transfer blastocysty 3AA ❄️ 💔
lipiec 2023 - transfer odwołany - za niski progesteron 😞
luty 2023 - poronienie naturalnej ciąży
22.07.2019 - urodził się Leon
13.11.2018 - transfer blastocysty 4AA
październik 2018 - Salve - ivf
sierpień 2018 - histeroskopia ok
kwiecień 2017 - hsg ok
starania od 2014 -
Ania95 wrote:Marimiko, super, że wszystko ok!
Ale teraz tak się trochę zmartwiłam... Twoje bobo w 12+5 ma już ponad 7 cm, a moje w 11+6 miało 5,3 cm. Dziewczyny, czy to nie za mało???
Mi sie wlasnie wydaje ze moje bobo jakies za duze wg usg to jego wzrost odpowiada 13t2d (a ja dzis jestem 12t5d). Dzisiaj mam jeszcze zaplanowane drugie usg u mojego lekarza priv jestem ciekawa jaka roznica bedzie.Ania95 lubi tę wiadomość
22.03.2017 r. Aniołek [`] (11tc) 11.2017-10.2018- 4 ciąże biochemiczne
01.08.2019 r. - przewidywany TP naszej córeczki Olci -
Marimiko wrote:Mi sie wlasnie wydaje ze moje bobo jakies za duze wg usg to jego wzrost odpowiada 13t2d (a ja dzis jestem 12t5d). Dzisiaj mam jeszcze zaplanowane drugie usg u mojego lekarza priv jestem ciekawa jaka roznica bedzie.
Noo, gigancik daj znać po drugim usg -
Smerfelinka wrote:Moje maleństwo w 12+1 miało 5,5 cm i to też jest norma Sama wiem, że pomiary zależą od lekarza, sprzętu i położenia bąbla, bo nawet usg robione dzień po dniu może dać inny wynik. Przy wymiarach wciąż jeszcze w mm to niestety częste.
Domi fotka cudna!
To wychodzi, że nasze bobasy podobnie sobie rosnąSmerfelinka lubi tę wiadomość
-
Domi_tur wrote:Moje w 12+3 miało 5,86cm więc nie martw się, mieści się w normie to trzeba dać mu rosnąć po swojemu poza tym wiecie jak to jest z tymi pomiarami, miałam dwa usg w dwa dni, na każdym inna długość a jakby tak zmierzyli z nóżkami to dopiero by się okazało, który Maluszek jest duży bo z jednego zdjęcia wnioskuję, że mój ma długaśne nogi
Nawet Wam pokaże bo wyjątkowo lubię to zdjęcie ❤️
https://naforum.zapodaj.net/thumbs/d20b2102b508.jpg
Ale cudna fota ❤️[/url] -
Dziewczyny, mam nieciążowe pytanie . Ubzdurałam sobie zakup sokowirówki. Może macie coś do polecenia w rozsądnych pieniądzach (cokolwiek to znaczy ).
Tak mnie wzięło na soki, ze codziennie u pana kanapki muszę sobie kupić taki świeżo wyciskany. A że nie lubię przepłacać to chciałabym sobie sama takie soczki robić .[/url] -
My już po wizycie. Dzidziuś ma się dobrze, ma 5,4cm. Przeziernosc 1,7. Kość nosowa obecna. Wszystko dobrze tętno 156 czyli już ok! Kamień z serca Ryzyko chorób genetycznych niższe niż populacyjnie do mojego wieku. Uff
PaniHa, Chimera, Agagusia, Ania95, zielonooka7, emi2016, Marimiko, kayama, Anhydra, Misi@, Domi_tur, Smerfelinka, redken, natty85, Limerikowo, Malinka7 lubią tę wiadomość
Córeczka 08.2019 ❤️
Synek 10.2022 💙