Sierpniówki 2019 !!!
-
WIADOMOŚĆ
-
Coś chyba za dużo tych chlopaków👩36 lat 🧑39 lat
14.09.2024 - transfer blastocysty ❄️
9 dtp - beta 32 mIU/ml
11 dpt - beta 75 mIU/ml
13 dpt - beta 225 mIU/ml
16 dpt - beta 1028 mIU/ml
18 dpt - beta 1804 mIU/ml
20 dpt - beta 2872 mIU/ml
24 dpt - pęcherzyk 0,94 cm
14.10 - pusty pęcherzyk 💔
kwalifikacja z MZ - 10.06
21.08.2023 - transfer blastocysty 3AA ❄️ 💔
lipiec 2023 - transfer odwołany - za niski progesteron 😞
luty 2023 - poronienie naturalnej ciąży
22.07.2019 - urodził się Leon
13.11.2018 - transfer blastocysty 4AA
październik 2018 - Salve - ivf
sierpień 2018 - histeroskopia ok
kwiecień 2017 - hsg ok
starania od 2014 -
Ja już po . Dzidzia na dziś zdrowa, ryzyko wad sporo niższe niż podstawowe. Czuje taka ulgę!!
Co do płci nie miał doktor pewności ale wyglada na to, ze chłopak .emi2016, Chimera, Smerfelinka, Agagusia, Marimiko, redken, Misi@, Anhydra, kayama, Ania95, natty85, wiki2, magnolia29, Malinka7 lubią tę wiadomość
[/url] -
Gratuluję udanych wizyt !
Coś czuję, że przełamię tą passę i u mnie będzie dziewczynka
Ja mam prenatalne dopiero 9.02... Już nie mogę się doczekać! Poprzednie też miałam wcześnie- wtedy to był 11t4d - aż sprawdzalam w papierach - teraz bedzie 11t6d. Wtedy lekarz na 90% widzial dziewczynkę i sprawdziło się teraz zobaczymy co bedzie widać - byle zdrowe !
Marimiko - możesz mi wpisać TP na 25 sierpnia ? Z góry dziekujęWiadomość wyedytowana przez autora: 23 stycznia 2019, 16:30
-
Dziewczny ja w opisie do wczorajszych genetycznych mam napisane, że kalkulacja ryzyka trzech najczęstszych chorób genetycznych wynosi 80% też macie taką informację?3.08.22r. Anielka 🍼👶🥰
5.09.21r. Antosia 11 +3 tc [*] 💔👼
27.08.20r. [*]
27.07.19r. Błażej 🍼👶🥰
7.07.16r. [*]
3.08.15r. [*]
-
Sama nie do końca rozumiem tą informację... czy chodzi o dokładność samego usg w wykluczeniu tych trzech trisomii, czy to ryzyko jakie może wystąpić u mojego dziecka. No ale skoro wszystko wyszło ok to chyba nie ma się czym martwić.
Na wynik pappa czekam dopiero.Wiadomość wyedytowana przez autora: 23 stycznia 2019, 17:15
3.08.22r. Anielka 🍼👶🥰
5.09.21r. Antosia 11 +3 tc [*] 💔👼
27.08.20r. [*]
27.07.19r. Błażej 🍼👶🥰
7.07.16r. [*]
3.08.15r. [*]
-
Agagusia wrote:Ktora oprocz mnie jutro wizytuje ? Umawiamy sie na jutro na same dziewczyny!
Wiadomość wyedytowana przez autora: 23 stycznia 2019, 18:17
Domi_tur lubi tę wiadomość
INVIMED WROCŁAW
- PCOS
- NIEPLODNOSC IDIOPATYCZNA
- HSG - JAJOWODY DROŻNE
- 2 IUI - UJEMNE
-3 transfery - ujemne (2015 - 2016)
2018 wracam do walki - > LAPAROSKOPIA
PAŹDZIERNIK 2018 - HISTEROSKOPIA
21.11.2018 - transfer - UDANY:) -
Sylvka wrote:Dziewczny ja w opisie do wczorajszych genetycznych mam napisane, że kalkulacja ryzyka trzech najczęstszych chorób genetycznych wynosi 80% też macie taką informację?
Chyba musisz poczekać, co lekarz powie. -
Hej Dziewczyny!
Ja zakopana dzisiaj w służbowych papierach... Dopiero nadrobiłam wątek z dzisiejszego dnia .
Gratuluję, udanych wizyt. Ta dominacja męska mnie jakoś nie przeraża, za to ciesze się bardzo, że tak wiele z nas przekroczyło już tę "bezpieczniejszą granicę". Serce się raduje ❤.
Użyłam dzisiaj pierwszy raz detektor tętna i bez problemu znalazłam Malucha
Mały szczegół dnia a tak uspokaja i cieszy .
Współczuję Dziewczynom z mega objawami. Ja miałam podobnie od 6tc do ok 11...chwilami prosiłam eMka aby mnie dobił (serio).
Ale od 1,5-2 tyg jest całkiem ok, wiec wierzę, że i u Was niedługo też się ta gehenna skończy.Wiadomość wyedytowana przez autora: 23 stycznia 2019, 18:26
PAI-1 4G/5G homo, MTHFR 677C>T/wt hetero, kariotypy OK -
Dzisiaj przyszedł i mój detektor, w sumie nie robiłam sobie nadzieji na znalezienie tętna, ale odziwo udało się mąż też słuchał ucieszony
Ostatnie dni to jakis dramat, mdłości nabrały na sile a zmęczenie takie, że mogłabym spać na stojąco.
Fajnie, że już wiele z was po prenatalnych. Ja mocno zastanawiam się nad zrobieniem ich, ale chyba nie będę miała możliwości. Dopiero połówkowe.
-
Smutnamiss wrote:Ja czekam na 4 lutego n a usg genetyczne obym doczekała te okropne plamienia niszczą mnie psychicznie
Ja też idę na prenatalne usg i wyniki z morfologii 4 lutego
Ciekawe czy ten lekarz także potwierdzi dziewczynkę, choć on jest dużo bardziej powściągliwy.
Dziewczyny! Znalazłam te cudowne chusty żakardowe. Polska firma ale szyje na rynek międzynarodowy: Ehawee.
Załączam link ale wchodzicie na własną odpowiedzialność: http://ehaweeslings.com
Są piękne ale piekielnie drogie. Znalazłam kilka ofert z drugiej ręki i chyba prędzej czy później się na nie skuszęWiadomość wyedytowana przez autora: 23 stycznia 2019, 19:17
Agusienka1985 lubi tę wiadomość
2019 IUI, CC 40 tc
2022 IVF, CC 36+1 tc -
Larissa90 wrote:Widzę, że wszystkie bezproblemu znajdują serduszko maluszka detektorem tylko ja nie mogę go znaleźć nie wiem czy ze mnie taka sierota czy co... ciągle wyłapuję tylko moje...
Trzeba porządnie posmarować tym żelem i bardzo powoli i cierpliwie przesuwać tę sondę. U mnie dzisiaj wylapalo o dziwo dokładnie pośrodku, jakieś 5-6 cm poniżej pępka. Co ciekawe, gdy przesunęła sondę cm w bok to już gubilam dźwięk. Tak więc potrzeba cierpliwości . Pamiętaj, że Maluszek fika i się rusza, u mnie na prenatalnych to sonda wyłapywania tętno blisko pachwiny (bardziej z boku)...i dzisiaj zaczelam od tamtego polożenia a tu nic...tylko moje tetno...potem powoli przesunelam ku środkowi i bingo .
PAI-1 4G/5G homo, MTHFR 677C>T/wt hetero, kariotypy OK -
Anhydra wrote:Trzeba porządnie posmarować tym żelem i bardzo powoli i cierpliwie przesuwać tę sondę. U mnie dzisiaj wylapalo o dziwo dokładnie pośrodku, jakieś 5-6 cm poniżej pępka. Co ciekawe, gdy przesunęła sondę cm w bok to już gubilam dźwięk. Tak więc potrzeba cierpliwości . Pamiętaj, że Maluszek fika i się rusza, u mnie na prenatalnych to sonda wyłapywania tętno blisko pachwiny (bardziej z boku)...i dzisiaj zaczelam od tamtego polożenia a tu nic...tylko moje tetno...potem powoli przesunelam ku środkowi i bingo .
Próbowałam wszędzie i przy pachwinach i na środku, już myślałam, że mi się na środku udało ale jak przyłożyłam palec do szyji to okazało się, że to jednak nadal moje... próbuję raz dziennie ale nie chcę też pół dnia leżeć i uciskać brzucha tym detektorem żeby nie zaszkodzić dzidzi, staram się ok 10 min i kończę...