Sierpniówki 2019 !!!
-
WIADOMOŚĆ
-
nick nieaktualny
Razem z Ósmym Pasażerem Nostromo jesteśmy po prenatalnych. Z USG wszystko elegancko
Serducho 168
CRL 57,6mm
Babeczka nie dała rady określić płci ale obstawia bardziej chłopca
Świetne te badania i jeszcze dostaliśmy CD z filmikami
https://files.fm/f/4892fyyb
kayama, Domi_tur, Larissa90, AnaKwiat, redken, emi2016, Agagusia, Chimera, Smerfelinka, Frida91, Ania95, Marimiko, Misi@, wiki2, Reniiata, Limerikowo, Agusienka1985 lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualnyhehe u mnie w rodzinie każdy widzi siusiaka
Dziewczyny czy wy dublujecie te badania może? Ja te zrobiłam prywatnie z testem pappa. Na poniedziałek mam jeszcze zapisaną wizytę w luxmedzie samo badanie usg (11-14tydz). I chyba sobie je odpuszczę, nie wiem czy jest sens iść na identyczne badania na gorszym sprzęcie.
Wiadomość wyedytowana przez autora: 24 stycznia 2019, 09:37
-
Kurcz, strasznie ciągnie mnie dzisiaj brzuch i jakby sie napina:( myslicie ze to moze byc ze stresu?
Wystroiłam sie pierwszy raz w bluzkę ciążowa, wlasnie zaparkowałam na miejscu dla ciezarnych - jak ja lubię byc w ciazy:) szybkie zakupy, bo czekam az maz skonczy prace i razem lecimy na wizyte. Chce juz byc po. Trzymam kciuki za inne wizytujące, Nacha - gratuluje super wiesci:)Anhydra, Misi@ lubią tę wiadomość
Wojtek(2012), Adaś(2015)
20.07.2019 - jest z nami Krzyś - 37t2d, 2600g, 52cm -
Trzymam mocno kciuki za wszystkie dzisiejsze wizyty! Agagusia i Gusia czekamy na dobre wieści Ktoś jeszcze dzisiaj?
Nacha gratulacje U mnie na zdjęciach wszyscy widzą chlopaka👩36 lat 🧑39 lat
14.09.2024 - transfer blastocysty ❄️
9 dtp - beta 32 mIU/ml
11 dpt - beta 75 mIU/ml
13 dpt - beta 225 mIU/ml
16 dpt - beta 1028 mIU/ml
18 dpt - beta 1804 mIU/ml
20 dpt - beta 2872 mIU/ml
24 dpt - pęcherzyk 0,94 cm
14.10 - pusty pęcherzyk 💔
kwalifikacja z MZ - 10.06
21.08.2023 - transfer blastocysty 3AA ❄️ 💔
lipiec 2023 - transfer odwołany - za niski progesteron 😞
luty 2023 - poronienie naturalnej ciąży
22.07.2019 - urodził się Leon
13.11.2018 - transfer blastocysty 4AA
październik 2018 - Salve - ivf
sierpień 2018 - histeroskopia ok
kwiecień 2017 - hsg ok
starania od 2014 -
Nacha super, gratulacje
Przed chwilą udało mi się znowu znaleźć serduszko i to odrazu! dziękuje wam za porady :* nawet coś mi się nagrało ale straszny szum słychać: https://vocaroo.com/i/s1Jfb2xAdwMJ
Wiadomość wyedytowana przez autora: 24 stycznia 2019, 10:22
-
Witam się w drugim trymestrze, czwartym miesiącu, 14 tygodniu. Jupi!
Nacha super gratulacje! Genialny ten filmik, fajna pamiątka! Szkoda, że u mnie na badaniu nie było takich bajerów.
Za wszystkie wizyty mocne kciuki && !!!Larissa90, Ania95, Marimiko, Anhydra, Misi@, wiki2, Limerikowo, magnolia29, Malinka7 lubią tę wiadomość
3.08.22r. Anielka 🍼👶🥰
5.09.21r. Antosia 11 +3 tc [*] 💔👼
27.08.20r. [*]
27.07.19r. Błażej 🍼👶🥰
7.07.16r. [*]
3.08.15r. [*]
-
Larissa90 wrote:Nacha super, gratulacje
Przed chwilą udało mi się znowu znaleźć serduszko i to odrazu! dziękuje wam za porady :* nawet coś mi się nagrało ale straszny szum słychać: https://vocaroo.com/i/s1Jfb2xAdwMJ
Bije jak tralala!
Larissa90 lubi tę wiadomość
3.08.22r. Anielka 🍼👶🥰
27.08.20r. [*]
27.07.19r. Błażej 🍼👶🥰
7.07.16r. [*]
3.08.15r. [*]
-
Larissa jak to nagrałaś? U mnie też na aplikacji nie pokazuje się tętno, albo pokazuje jakies zaupelnie inne niż słychac i zaraz gaśnie. Nagrać też nie mogę bo nie nagrywa tego co w słuchawkach słychać tylko jak dyktafon - nagrywa dźwieki z pomieszczenia ;(
U mnie serducho pokazuje się powyżej owłosienia, tak z 1cm powyzej
01/2017 - 8tc[*] 06/2018 - 10tc [*] Hashimoto, nadpłytkowość, PAI1 hetero, Mthfr homo, ANA(+)
-
Sylvka wrote:Witam się w drugim trymestrze, czwartym miesiącu, 14 tygodniu. Jupi!
I ja sie witam w 14 tygodniu:)
To juz drugi trymestr!!!
Tez trzymam kciuki za wizytujące!Wiadomość wyedytowana przez autora: 24 stycznia 2019, 10:36
Sylvka, Anhydra, Ania95, Limerikowo, emi2016 lubią tę wiadomość
22.03.2017 r. Aniołek [`] (11tc) 11.2017-10.2018- 4 ciąże biochemiczne
01.08.2019 r. - przewidywany TP naszej córeczki Olci -
nick nieaktualnyDziewczyny pomóżcie mi zrozumieć pewną kwestie. Badanie przezierności karkowej jest określane jako I badanie prenatalne. Potem są jeszcze 2 po jednym na każdy trymestr. I tu pytanie czy te badania są jakby nieobowiązkowe ale warto zrobić i to zazwyczaj prywatnie tak jak to I prenatalne?
II prenatalne to jest to połówkowe? Generalnie robią to hmm "normalni" lekarze prowadzący czy tez lepiej gdzieś prywatnie?
Ja mam lekarza prowadzącego z luxmedu i wizyty kontrolne co 4 tyg obecnie. I teraz się zastanawiam czy resztę badań on mi zrobi czy nie. Dopytam go oczywiście ale do tej wizyty jeszcze mam 3tyg, a ostatnio nie do końca mnie poinformował (chyba niektórzy myślą, że jak kobieta jest w ciąży to już wszystko sama wie od tak)
-
Julia93 wrote:Larissa jak to nagrałaś? U mnie też na aplikacji nie pokazuje się tętno, albo pokazuje jakies zaupelnie inne niż słychac i zaraz gaśnie. Nagrać też nie mogę bo nie nagrywa tego co w słuchawkach słychać tylko jak dyktafon - nagrywa dźwieki z pomieszczenia ;(
U mnie serducho pokazuje się powyżej owłosienia, tak z 1cm powyzej -
Marimiko wrote:I ja sie witam w 14 tygodniu:)
To juz drugi trymestr!!!
Tez trzymam kciuki za wizytujące!
Nigdy nie kumalam tego liczenia tyg dla mnie 13 to byl zawsze 13, 13t5d to tez byl 13 dopiero 14 licze jako 14 ale pamietam z synem ze w wielu miejscach licza tak jak wy
Dziewczyny lezycie jeszcze na brzuchu? Ja nie czuje zadnego dyskomfortu i mi tak najwygodniej ale z tylu glowy jest ze moze juz nie powinnamWiadomość wyedytowana przez autora: 24 stycznia 2019, 10:47
wiki2 lubi tę wiadomość
-
Nacha wrote:Dziewczyny pomóżcie mi zrozumieć pewną kwestie. Badanie przezierności karkowej jest określane jako I badanie prenatalne. Potem są jeszcze 2 po jednym na każdy trymestr. I tu pytanie czy te badania są jakby nieobowiązkowe ale warto zrobić i to zazwyczaj prywatnie tak jak to I prenatalne?
II prenatalne to jest to połówkowe? Generalnie robią to hmm "normalni" lekarze prowadzący czy tez lepiej gdzieś prywatnie?
Ja mam lekarza prowadzącego z luxmedu i wizyty kontrolne co 4 tyg obecnie. I teraz się zastanawiam czy resztę badań on mi zrobi czy nie. Dopytam go oczywiście ale do tej wizyty jeszcze mam 3tyg, a ostatnio nie do końca mnie poinformował (chyba niektórzy myślą, że jak kobieta jest w ciąży to już wszystko sama wie od tak)
Ja miałam w prenatalne w 13 tyg i połówkowe u mojej ginekolog w pierwszej ciąży robione. Chodziłam na NFZ.Wiadomość wyedytowana przez autora: 24 stycznia 2019, 10:47
-
wisieninka_89 wrote:Nigdy nie kumalam tego liczenia tyg dla mnie 13 to byl zawsze 13, 13t5d to tez byl 13 dopiero 14 licze jako 14 ale pamietam z synem ze w wielu miejscach licza tak jak wy
Dziewczyny lezycie jeszcze na brzuchu? Ja nie czuje zadnego dyskomfortu i mi tak najwygodniej ale z tylu glowy jest ze moze juz nie powinnam
Mi belly liczy 14 tc więc ja też tak liczę też tego nie kumam kiedyś myślałam tak samo jak Ty.
Ja jeszcze śpię na brzuchu bo to moja ulubiona pozycja, ale czy powinnam...nie wiem. Za bardzo mój brzuch nie odstaje. Nadal jest znikomy.Wiadomość wyedytowana przez autora: 24 stycznia 2019, 10:51
3.08.22r. Anielka 🍼👶🥰
27.08.20r. [*]
27.07.19r. Błażej 🍼👶🥰
7.07.16r. [*]
3.08.15r. [*]
-
wisieninka_89 wrote:Nigdy nie kumalam tego liczenia tyg dla mnie 13 to byl zawsze 13, 13t5d to tez byl 13 dopiero 14 licze jako 14 ale pamietam z synem ze w wielu miejscach licza tak jak wy
Dziewczyny lezycie jeszcze na brzuchu? Ja nie czuje zadnego dyskomfortu i mi tak najwygodniej ale z tylu glowy jest ze moze juz nie powinnam
U mnie lekarze liczyli zawsze skończone tygodnie i np jak urodziłam synka w 29t6d to wpisali mi poród w 29t a nie 30t tak jak liczą aplikacje. -
LArissa I dyktafon nograł Ci dźwięk ze słuchawek?
Wisieninka_98 prawidłowo liczysz. W ciąży liczy się tygodnie skończone, czyli 13+5 to dalej 13 tydzień. Wszystkie mądre książki i publikacje na tej zasadzie się opierają. Wszystkei granice, choćby przeżywalności dziecka, granicy wcześniactwa itd.
01/2017 - 8tc[*] 06/2018 - 10tc [*] Hashimoto, nadpłytkowość, PAI1 hetero, Mthfr homo, ANA(+)
-
Nacha wrote:Dziewczyny pomóżcie mi zrozumieć pewną kwestie. Badanie przezierności karkowej jest określane jako I badanie prenatalne. Potem są jeszcze 2 po jednym na każdy trymestr. I tu pytanie czy te badania są jakby nieobowiązkowe ale warto zrobić i to zazwyczaj prywatnie tak jak to I prenatalne?
Jakbym się nie załapała na ten program unijny, to wypisalby mi tak skierowanie żebym mogła zrobić za darmo te badania na NFZ.Nacha lubi tę wiadomość