X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Sierpniówki 2019 !!!
Odpowiedz

Sierpniówki 2019 !!!

Oceń ten wątek:
  • Chimera Autorytet

Wysłany: 24 stycznia 2019, 16:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Alfa, a kiedy masz prenatalne?

• Smerfelinka Autorytet

Wysłany: 24 stycznia 2019, 16:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gratuluję wszystkim dzisiaj wizytującym :) Dobrze przeczytać takie dobre wieści.

Ale i ja mam dzisiaj powody do radości. Nad spojeniem łonowym wyraźnie wyczuwam już zaokrąglenie :) Coś, jabym cały czas miała na maksa pełny pęcherz :D Ależ się cieszę, bo do tej pory narzekałam tylko na to, że nic nie widać, ale w końcu coś się ruszyło. Dowiedziałam się też, że koleżanka z pracy jest również w ciąży, więc będziemy sobie razem chodziły na spacerki z wózkami :) Tylko niech te plamienia i już na nic nie bedę narzekać... Chyba ;)

Misi@, Ania95 lubią tę wiadomość

👩36 lat 🧑39 lat

14.09.2024 - transfer blastocysty ❄️
    9 dtp - beta 32 mIU/ml
    11 dpt - beta 75 mIU/ml
    13 dpt - beta 225 mIU/ml
    16 dpt - beta 1028 mIU/ml
    18 dpt - beta 1804 mIU/ml
    20 dpt - beta 2872 mIU/ml
    24 dpt - pęcherzyk 0,94 cm
    14.10 - pusty pęcherzyk 💔

kwalifikacja z MZ - 10.06

21.08.2023 - transfer blastocysty 3AA ❄️ 💔

lipiec 2023 - transfer odwołany - za niski progesteron 😞

luty 2023 - poronienie naturalnej ciąży

22.07.2019 - urodził się Leon <3
    13.11.2018 - transfer blastocysty 4AA
    październik 2018 - Salve - ivf
    sierpień 2018 - histeroskopia ok
    kwiecień 2017 - hsg ok
    starania od 2014
  • plinka89 Autorytet

Wysłany: 24 stycznia 2019, 16:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Chimera wrote:
    Mój doktor każe robić pierwsze i później drugie (tzw. połówkowe), trzecie powiedział że nie nalega, że to są takie pomiary, że on zrobi w ramach wizyty. Niby są zalecane, ale nieobowiązkowe, on ma taką zasadę, że jak pacjentka odmawia zrobienia 1i2 prenatalnych, to on takiej ciąży nie prowadzi. Twierdzi, że nie chodzi mu o sprawy "terminowania ciąży" w razie złych wyników, tylko żeby w razie czego taka pacjentkę skierować w takie miejsce żeby miała dobra opiekę.

Jakbym się nie załapała na ten program unijny, to wypisalby mi tak skierowanie żebym mogła zrobić za darmo te badania na NFZ.

u mnie podobnie, tez lekarz twierdzi, ze 1 i 2 prenatalne sa wskazane, a 3 mozna sobie darowac, bo nie wnosza nic więcej od standardowej wizyty w gabinecie.

Ja powiem szczerze, ze nigdy nie chciałam kombinowac ze skierowaniem. Owszem rozumiem, ze to spora oszczednosc pieniedzy, ale mialabym do siebie spory żal, gdyby akurat cos wyszlo nie tak...

Nacha lubi tę wiadomość

3jgx3e3kie55f15r.png
  • plinka89 Autorytet

Wysłany: 24 stycznia 2019, 16:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja tez juz niby rozpoczyna 2 trymestr, ale jakos tego nie czuje... Moze jest troche lepiej, ale dalej mam dziwne smaki i jakos szybko sie mecze...
    Nie pamiętam kiedy to bylo, ale w 1 ciąży faktycznie miałam przyplyw energii, mam nadzieję, ze jeszcze przyjdzie...

3jgx3e3kie55f15r.png
  • Alfa_Centauri Autorytet

Wysłany: 24 stycznia 2019, 16:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Chimera wrote:
    Alfa, a kiedy masz prenatalne?
    Dopiero 4 lutego :/ ale zrobiłam w poniedziałek Sanco i może jutro będą wyniki.

Anhydra lubi tę wiadomość

3jgxflw1q814yhy7.png
    f2wl2n0a13n499gf.png
    [*] luty 2017 - 6 tc ; [*] grudzień 2017 - 12 tc
  • Domi_tur Autorytet

Wysłany: 24 stycznia 2019, 17:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Alfa_Centauri wrote:
    Dopiero 4 lutego :/ ale zrobiłam w poniedziałek Sanco i może jutro będą wyniki.
    Czyli jako pierwsza oficjalnie będziesz znać płeć haha :)

mhsvi09k7inxyf5l.png
  • Alfa_Centauri Autorytet

Wysłany: 24 stycznia 2019, 17:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    To prawda, płeć będzie pewna na 99,99%. Natomiast skręca mnie z nerwów i nie wiem jak wytrzymam do wyników. Czekam na ten telefon jak na skazanie.

3jgxflw1q814yhy7.png
    f2wl2n0a13n499gf.png
    [*] luty 2017 - 6 tc ; [*] grudzień 2017 - 12 tc
  • Sylvka Autorytet

Wysłany: 24 stycznia 2019, 17:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Domi_tur wrote:
    Ja się już tak nastawiłam na chłopaka, że chyba bym była teraz mega rozczarowana dziewczynka :) chociaż nadal nie mamy pomysłu na imię bo mojemu się niewiele podoba :/

Domi ja chyba też :) Już oswoiłam swój mózg, że to chłopak. Pozatym jestem dumna, że mój mąż przerwał łańcuch dziewuch u siebie w rodzinie :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 24 stycznia 2019, 20:36

3.08.22r. Anielka 🍼👶🥰
    5.09.21r. Antosia 11 +3 tc [*] 💔👼
    27.08.20r. [*]
    27.07.19r. Błażej 🍼👶🥰
    7.07.16r. [*]
    3.08.15r. [*]

• Agusienka1985 Autorytet

Wysłany: 24 stycznia 2019, 17:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Agagusia wrote:
    Pochwale sie moimi dzisiejszymi zakupami, trafilam na wyprzedaż w Kappahl i nie moglam sie powstrzymać:)
    np07ocr8d7zt_t.jpgu
    Moja ulubiona firma z ubrankami :) aż sobie otworze zakupy online :)
    Moze sie uda u mnie dziewczynka, to będzie pretekst do zakupu nowych ciuszków.

relganliumoc9u3n.png
  • Agagusia Autorytet

Wysłany: 24 stycznia 2019, 17:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Alfa - to ile bedziesz czekała dni roboczych na wynik Sanco. Ja sie bije z myślami czy robic, niby obiecałam dobierze zrobie, sle usg wyszlo naprawde bardzo dobrze, nie ma sie do czego przyczepić. Z drugiej strony tecryzyka sa duzo wyzsze niz z drugim synem te 4 lata temu - praktycznie dwukrotnie... mozemy zrobic Harmony ze zniżka pracownicza u mojego meza. Waham sie strasznie. Czeka sie teoretycznie 14 dni roboczych, bywa szybciej, robia to w Niemczech. Z jednej strony koszt i kolejne dni oczekiwania w stresie, z drugiej bezcenny spokoj i pewność do konca ciazy.

qdkkanliorueictt.png
    Wojtek(2012), Adaś(2015)
    20.07.2019 - jest z nami Krzyś :) - 37t2d, 2600g, 52cm
  • DrzewkoPomarańczowe Autorytet

Wysłany: 24 stycznia 2019, 18:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć Dziewczyny,

Gratuluje udanych wizyt! Super się czyta takie same pozytywne wieści.

Mnie powaliły zatoki i wzięłam zwolnienie na kilka dni żeby wydobrzeć.

Ja poprzednia ciąże prowadziłam w medicover i każde z 3 badań referencyjnych miałam wykonywane przez innego lekarza niż prowadzący. Dwa pierwsze na pewno u lekarza z certyfikatem fmf a trzecie to już nie jestem pewna czy jest taki wymóg. Teraz prowadzę prywatnie ale w medicover robię badania laboratoryjne i dodatkowo zrobię tam te wszystkie 3 usg. Nie przepuszczę okazji na darmowe, dodatkowe usg :D

aadd84dc14.png[/url]
  • wiki2 Autorytet

Wysłany: 24 stycznia 2019, 18:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Drzewko A powiedz czy w medicoverze krzywo sie nie patrzą,jak chcesz tylko skierowanie na usg... Ja nie chce tam chodzić co miesiąc... bo znalazłam na prawde super lekarza na NFZ i u niego chce mieć cesarke... tylko usg albo ewentualnie badania chce robić w medicoverze. Da się tak? Czy planujesz chodzić co miesiąc tam?

1usa3e5e2lf96jem.png

Mama Kubusia (2009) i Adasia (2011) i Jasia (2019). Aniołek (2008 -7tc)
  • Gusia90 Znajoma

Wysłany: 24 stycznia 2019, 19:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jestem po wizycie doktorka miała opóźnienie z dzidzia wszystko dobrze ma 35.5mm to znaczy 3.5 cm dobrze rozumiem? I mówiła że za 3 tygodnie wizyta i zrobi mi badania genetyczne. Powiedzcie mi właśnie co to są te genetyczne ona mowila że po tym jak by było coś nie tak to wyśle mnie na prenetalne

Chimera, Misi@, Smerfelinka, Agagusia, Marimiko lubią tę wiadomość

Wysłany: 24 stycznia 2019, 19:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    wiki2 wrote:
    Drzewko A powiedz czy w medicoverze krzywo sie nie patrzą,jak chcesz tylko skierowanie na usg... Ja nie chce tam chodzić co miesiąc... bo znalazłam na prawde super lekarza na NFZ i u niego chce mieć cesarke... tylko usg albo ewentualnie badania chce robić w medicoverze. Da się tak? Czy planujesz chodzić co miesiąc tam?

Ja w ramach pakietu w medicover mam określona liczne badań bez skierowania. Np 7 x mocz itp. W tym tez są wszystkie referencyjne usg, ale na to pierwsze dostałam skierowanie od lekarza w medicover bo tam poszłam potwierdzić ciąże. Pewnie masz tak samo, zadzwoń i dopytaj. Ja np dostałam w laboratorium wydruk tych limitów.
    Na wizyty nie planuje tam chodzić. Mój prowadzący (ten prywatnie) powiedział tez, ze on nie zgadza się na współprowadzenie ciąży z innym lekarzem. Ma to sens wiec nie będę kombinować. Ale z darmowych badań laboratoryjnych chętnie skorzystam :)

aadd84dc14.png[/url]

Wysłany: 24 stycznia 2019, 19:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    wiki2 wrote:

Ale z drugiej strony jak prowadzisz ciąże na NFZ to chyba tez masz wszystkie badania za darmo? Przynajmniej te laboratoryjne.

aadd84dc14.png[/url]
  • Myszk@ Autorytet

Wysłany: 24 stycznia 2019, 21:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nacha, ja prowadziłam i tera zteż prowadzę ciążę w luxmedzie, na te 3 USG dostaniesz od swojego lekarza skierowanie i one są do wykonania w luxmedzie, ale u innych lekarzy, jak sprawdzałam poprzednio to zapisują do lekarzy z certyfikatem. Tym razem dostałam od lekarza skierowanie na prenatalne i połówkowe do innej placówki i będę je miała na NFZ.
    Co do tego czy powielać badanie na gorszym sprzęcie to zależy od Ciebie :) poprzednio nie mogłam sobie odmówić podglądania dzieciaczka, ale miałam na odwrót, najpierw gorszy sprzęt a potem bardziej wypaśny ;)

Gratulacje udanych wizyt, ja czekam do wtorku, staram się nie denerwować

age.png
    age.png
    age.png
    06.07.2016 [*] Aniołek
  • Chimera Autorytet

Wysłany: 24 stycznia 2019, 21:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Myszk@ we wtorek masz prenatalne?

• natty85 Autorytet

Wysłany: 24 stycznia 2019, 21:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny jak wypada rozmiarowka ciuchów ciazowych w c&a? Zawyzona czy zanizona?

Starania od 2013r.
    2015r. - 2x IUI :( hsg, histeroskopia
    2 maja 2016r. IVF ciąża biochemiczna :(
    12 lipca 2016r. CRIO :(
    12 sierpnia 2016r. CRIO :( kariotypy ok
    3 stycznia 2017r. szczepienia, intralipid i transfer ❤
    02.09.17r. urodziła się Tosia ❤
    15.10.18r. Aniołek 21.07.19r. urodził się Franio❤
  • Tysia16003 Przyjaciółka

Wysłany: 24 stycznia 2019, 21:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczynki, witam sie powtórnie, ostatnio byłam tutaj gdy wrocilam z wczasów, pozniej mialam lekkie problemy zdrowotne tj. Zakrzepica. W grudniu ukradziono mi telefon.... w szpitalu... odzyskiwanie hasel do maili , fb, itp itd zajelo mi mnostwo czasu po tym jak juz kupilam nowy telefon... jeszcze tatuś mi sie pochorowal i ostatnie 2 tyg wyciete z zyciorysu przez stres zwiazany z serduchem ojca... do tego praca... dlatego przepraszam za moja nieobecność, nie wiem czy nadrobie ... 150 stron

Agagusia lubi tę wiadomość

11 cs - cykl udany :)
    Wszystkie wyniki w normie
  • Chimera Autorytet

Wysłany: 24 stycznia 2019, 22:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    natty85 wrote:
    Dziewczyny jak wypada rozmiarowka ciuchów ciazowych w c&a? Zawyzona czy zanizona?
    Ja zamawiałam sobie sukienkę i spódnice rozmiar S, ale jeszcze nie dotarła. Pisało na ich stronie żeby kupować taki rozmiar jak przed ciążą się nosiło.

Tysia, ciężki miałaś miesiąc. Jeśli nadrobisz tyle stron, to należy Ci się jakiś medal ;) Mam nadzieję, że teraz będziesz miała już spokojniejszy czas.

karolajnakj lubi tę wiadomość

‹‹ 213 214 215 216 217 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

14 najczęstszych pytań o Zespół Policystycznych Jajników (PCOS)

Na PCOS, czyli Zespół Policystycznych Jajników może cierpieć nawet 10-15% kobiet w wieku rozrodczym. Czy PCOS jest groźną chorobą? Jakie są najczęstsze przyczny PCOS? Czy Zespół Policystycznych Jajników jest uleczalny? Poznaj odpowiedzi na 14 najczęstszych pytań o PCOS.  

CZYTAJ WIĘCEJ

Warto walczyć o swoje marzenia, czyli historie starań o dziecko zakończone happy endem

O tym jak trudna i wyboista potrafi być droga do macierzyństwa, wiedzą doskonale pary, które od lat bezskutecznie starają się o dziecko. Niekończące się badania, intensywne szukanie przyczyny niepowodzeń, poddawanie się procedurom, ciągła walka, momentami bezsilność, ale też niegasnąca nadzieja... Dzisiaj swoją historią podzieliły się z nami dwie pary, których droga do wymarzonego macierzyństwa nie była łatwa. Karolina i Łukasz oraz Asia i Paweł opowiadają swoje poruszające historie zakończone happy endem! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Karmienie piersią - wszystko o diecie, która zapewni zdrowie Twojemu dziecku

Podawanie mleka matki to najlepszy, naturalny sposób karmienia niemowląt. Zapewnia on dziecku prawidłowy rozwój, zdrowie i umacnia więź emocjonalną z matką. Należy także pamiętać, że znaczenie ma długość okresu karmienia piersią. Najlepiej, jeśli do ukończenia szóstego miesiąca życia dieta malca składa się wyłącznie z mleka mamy.

CZYTAJ WIĘCEJ