Sierpniówki 2019 !!!
-
WIADOMOŚĆ
-
Widzę,że na wątku dużo chłopców się szykuje:)
Ja we wtorek miałam genetyczne i niestety dr nie widziała płci. Wygląda na to,że wszystko ok: kość nosowa obecna, przeziernosc 1,7, wielkość 58mm, serduszko 158.
Widziałam,że któraś z Was miała niemalże identyczne wyniki:)
Widziałam też,że są większe maluszki, ale wiadomo, jeden drugiemu nie równy
Termin na 01.08. Jest już nas kilka na ta datę
Jest ktoś może z Podkarpacia?emi2016, Ania95 lubią tę wiadomość
Tyle przeszliśmy, że wciąż nie wierzę, że Was mam..
Nigdy się nie poddawaj, bo warto walczyć.
Naturalsik ❤️
Po latach walki 💝 -
Dziewczyny, dołączam sie do wpisów wyzalnych:( od tamtej stody brało mnie przeziębienie, odpuściło w poniedzialek. Wczoraj znowu obudziłam sie z katarem. W nocy całe zatoki zawalone, temperatura 37,8, bol glowy. Do tego wymioty, wzielam Apap, rano jakby lepiej bylo, zobaczymy co z tego bedzie, bo chorób mamy juz dosc po grypie młodego. Do tego wczoraj u małego drugi juz raz wyszla glukozaminy moczu - pierwszy raz miesiac temu, potem 2 badania czyste. Glikemia na czczo 90-95, po posiłku Ok 105, w moczu czysto oprocz tej glukozy, zadnych krwinek i wałeczków - nie wiem co sie dzieje i sie martwię
Do tego dzus znow mnie męczą mdłości z wymiotami, musze jest zeby to załagodzić, a jak pomysle o czymkolwiek to mi sie tzygac chce! No i tyle, wyzalilam sie.
Ciesze sie z dobrego usg wczoraj i ze nie mam zadnych plamien jak niektóre z nas, powinnam miec super humor a jakos nie wychodzi:(
Do tego dzis powinnam podjąć decyzje co do Testu Harmony i ew popo pojechac na krew, a zupelnie nie wiem co robic i sie nie moge zdecydować...
Wojtek(2012), Adaś(2015)
20.07.2019 - jest z nami Krzyś - 37t2d, 2600g, 52cm -
Frida91 wrote:Dziewczyny, jakie witaminy łykacie? Będziecie zmieniać/odstawiać w 2 trymestrze?
Później odkryłam,że dobry sposób,by się to dha nie odbijało,to wziąć je przed posiłkiem lub zagrysc jabkiem.
Też zastanawiam się na co teraz się przerzucić,czy lecieć nadal na tych witaminach.
Dziewczyny, dziękuję za miłe przyjęcieTyle przeszliśmy, że wciąż nie wierzę, że Was mam..
Naturalsik ❤️
Po latach walki 💝 -
Ja też ponarzekam, refluks mnie męczy jak cholera, odbija mi się nawet woda która wypije ns śpiocha w nocy to mi odbiera całą radość no i teksty klientek : ojej, nie masz brzucha! Wcześniej miałaś spory, coś się stało?!
Tak kuźwa stało się, jelita przestały puchnąć a Maluszek leży na wysokości moich dość szerokich jak na szczupla posture bioder, aż mnie to zaczyna stresować...
Niezapominajko rozgość się
Wiadomość wyedytowana przez autora: 25 stycznia 2019, 12:43
Niezapominajka5 lubi tę wiadomość
-
Niezapominajka ja miałam bardzo podobne wyniki Ja teraz biorę composita mama dha ale trochę mi przeszkadza że takie duże tabletki,trudno się lyka. A chcę jakiś preparat z duża dawka dha ale bez całej tablicy pierwiastków Mendelejewa
Córeczka 08.2019 ❤️
Synek 10.2022 💙 -
Agagusia wrote:Dziewczyny, dołączam sie do wpisów wyzalnych:( od tamtej stody brało mnie przeziębienie, odpuściło w poniedzialek. Wczoraj znowu obudziłam sie z katarem. W nocy całe zatoki zawalone, temperatura 37,8, bol glowy. Do tego wymioty, wzielam Apap, rano jakby lepiej bylo, zobaczymy co z tego bedzie, bo chorób mamy juz dosc po grypie młodego. Do tego wczoraj u małego drugi juz raz wyszla glukozaminy moczu - pierwszy raz miesiac temu, potem 2 badania czyste. Glikemia na czczo 90-95, po posiłku Ok 105, w moczu czysto oprocz tej glukozy, zadnych krwinek i wałeczków - nie wiem co sie dzieje i sie martwię
Do tego dzus znow mnie męczą mdłości z wymiotami, musze jest zeby to załagodzić, a jak pomysle o czymkolwiek to mi sie tzygac chce! No i tyle, wyzalilam sie.
Ciesze sie z dobrego usg wczoraj i ze nie mam zadnych plamien jak niektóre z nas, powinnam miec super humor a jakos nie wychodzi:(
Do tego dzis powinnam podjąć decyzje co do Testu Harmony i ew popo pojechac na krew, a zupelnie nie wiem co robic i sie nie moge zdecydować...
Współczuję przeziębienia:(Tyle przeszliśmy, że wciąż nie wierzę, że Was mam..
Naturalsik ❤️
Po latach walki 💝 -
Frida ja wybiorę to co mam, czyli femibion 1 i przerzucę się na wersję przeznaczoną na drugi trymestr chyba. Tam są tabletki i do tego kapsulki z dha. Tylko najpierw muszę na skład spojrzeć👩36 lat 🧑39 lat
14.09.2024 - transfer blastocysty ❄️
9 dtp - beta 32 mIU/ml
11 dpt - beta 75 mIU/ml
13 dpt - beta 225 mIU/ml
16 dpt - beta 1028 mIU/ml
18 dpt - beta 1804 mIU/ml
20 dpt - beta 2872 mIU/ml
24 dpt - pęcherzyk 0,94 cm
14.10 - pusty pęcherzyk 💔
kwalifikacja z MZ - 10.06
21.08.2023 - transfer blastocysty 3AA ❄️ 💔
lipiec 2023 - transfer odwołany - za niski progesteron 😞
luty 2023 - poronienie naturalnej ciąży
22.07.2019 - urodził się Leon
13.11.2018 - transfer blastocysty 4AA
październik 2018 - Salve - ivf
sierpień 2018 - histeroskopia ok
kwiecień 2017 - hsg ok
starania od 2014 -
Glowa boli mnie codziennieStarania od 2013r.
2015r. - 2x IUI hsg, histeroskopia
2 maja 2016r. IVF ciąża biochemiczna
12 lipca 2016r. CRIO
12 sierpnia 2016r. CRIO kariotypy ok
3 stycznia 2017r. szczepienia, intralipid i transfer ❤
02.09.17r. urodziła się Tosia ❤
15.10.18r. Aniołek 21.07.19r. urodził się Franio❤ -
Cześć,
I ja się pożalę... jestem coraz bardziej przeziębiona. Rozkręca się na dobre .
Ja biorę prenatal duo dha. Tez mi się trochę odbijało po tym rybą ale jakoś ostatnio przeszło.
Co do badań nipt to tez miałam taka strategie, ze zrobię jak usg genetyczne wyjdzie słabo. Wyszło bardzo dobrze, myśle ze pappa we wtorek wyjdzie nie gorzej.Niezapominajka5 lubi tę wiadomość
[/url] -
nick nieaktualnyFrida91 wrote:Dziewczyny, jakie witaminy łykacie? Będziecie zmieniać/odstawiać w 2 trymestrze?
I trymestr Prenatal Uno, teraz już jadę na Prenatal Duo. Kupując w aptece internetowej można parę złotówek zaoszczędzić.
Ranking według Pana Tabletki
https://pantabletka.pl/jakie-witaminy-w-ciazy-opinia-analiza/Smerfelinka, smeg lubią tę wiadomość
-
Niezapominajka5 wrote:I jak sobie z tym radzisz?Starania od 2013r.
2015r. - 2x IUI hsg, histeroskopia
2 maja 2016r. IVF ciąża biochemiczna
12 lipca 2016r. CRIO
12 sierpnia 2016r. CRIO kariotypy ok
3 stycznia 2017r. szczepienia, intralipid i transfer ❤
02.09.17r. urodziła się Tosia ❤
15.10.18r. Aniołek 21.07.19r. urodził się Franio❤ -
Jak pech to pech
Jeszcze przed chwila wypadła mi plomba z zęba
Byłyście już u dentysty? Można chodzić w ciąży, a może trzeba?Tyle przeszliśmy, że wciąż nie wierzę, że Was mam..
Naturalsik ❤️
Po latach walki 💝 -
nick nieaktualnyNiezapominajka5 wrote:
Byłyście już u dentysty? Można chodzić w ciąży, a może trzeba?
Trzeba chodzić. Ja byłam w 7 tyg na kontroli, akurat wszystko ok. Moja babeczka powiedziała ze woli zabiegi robić od II trymestru ale jak jest coś do zrobienia to nie ma na co czekać bo może być tylko gorzej.
-
Agagusia wrote:Alfa - czekamy na wyniki Twojego Sanco, trzymam mocno kciuki!!!!
Od wczoraj mam gorszy czas, nie moge jesc i wieczorem zaczęłam wymiotowac z nerwów, dosłownie litry wody się ze mnie wylewały w takich mocnych spazmach. W życiu czegoś takiego nie miałam.
A dzisiaj kurier przyniósł detektor tętna i szybko znalazłam tego małego gada serduszko pięknie pika 158/min myślicie, że to pomiary są zgodne z rzeczywistością?