Sierpniówki 2019 !!!
-
WIADOMOŚĆ
-
Dziewczyny, czy macie problem z piciem? Już nie mówię o samej wodzie ale ogólnie? Ja mam straszny... Wiem że powinnam dużo pić dla małej ale odpycha mnie na samą myśl. Rano wypije trochę wody do popicia tabletek a później na siłę jakaś herbate na siłę. Nie wiem jak sobie z tym poradzić j martwi mnie ten stan ale mokre w ustach powoduje u mnie odruch wymiotnyCóreczka A. 08.2019❤️🌼❤️🌼❤️🌼
Czekamy na Alusia 💙💙
-
Tak sie zastanawiam w czym taki maluszek ma spac latem. Moja corka spala w pajacyku przykryta cienkim.kocykiem ale urodzona we wrzesniu. W pajacyku nie bedzie za cieplo? Lepiej inwestowac w rampersy? Sa tu mamy co maja juz dzieciaki z miesiecy letnich?Starania od 2013r.
2015r. - 2x IUI hsg, histeroskopia
2 maja 2016r. IVF ciąża biochemiczna
12 lipca 2016r. CRIO
12 sierpnia 2016r. CRIO kariotypy ok
3 stycznia 2017r. szczepienia, intralipid i transfer ❤
02.09.17r. urodziła się Tosia ❤
15.10.18r. Aniołek 21.07.19r. urodził się Franio❤ -
Jeśli któraś z was ma problemy z żelazem, a nie wchodzą jej suplementy, to polecam sok z pokrzywy. Można kupić w aptece albo jakichś zielarskich sklepach.
Wiadomość wyedytowana przez autora: 30 listopada 2019, 23:26
Ania95, Limerikowo, wiki2, Anhydra, Mila1996, Domi_tur, Agagusia, Malinka7, Reniiata, Misi@, Smerfelinka, emi2016, Marimiko lubią tę wiadomość
-
Ja mam Karoline urodzonana szalone upaly w 2014.lezala w bodziaku na krotkim rekawie pod pielucha.lub jak byla chlodniejsza to skarpetki i spodenki.pocila sietak jak i my.walczylismy by utrzymac 26° max.nawet kupilismy klimatyzator.nie szlo w bloku nawet ok przeciagu zrobic by obnizyc temp na 3p w Poz.2x kapalam i siebie i ja, by sie schlodzic.po 21ej na spacery duszno okropnie i goraco bylo.w lasku troche lzej
Wiadomość wyedytowana przez autora: 25 stycznia 2019, 23:08
-
natty85 wrote:Tak sie zastanawiam w czym taki maluszek ma spac latem. Moja corka spala w pajacyku przykryta cienkim.kocykiem ale urodzona we wrzesniu. W pajacyku nie bedzie za cieplo? Lepiej inwestowac w rampersy? Sa tu mamy co maja juz dzieciaki z miesiecy letnich?
Też nad tym myślałam. Tak naprawdę nigdy nie wiadomo jakie lato u nas będzie. ..z rozmiarem mam kolejny problem...
Ja jeszcze nic totalnie nie mam i mam głęboką obawę zacząć cokolwiek kupować. Chyba poczekam na połówkowe. Bo jakos nie mogę się przełamać.
PAI-1 4G/5G homo, MTHFR 677C>T/wt hetero, kariotypy OK -
Z ciuszkow kupiłam w lidlu dwa pajace, bo mnie tak jakoś nakusiło. Teraz nie będę więcej kupowala. Poczekam chyba do połówkowych, bo mam przeczucie, że nie zdradzi nam płci.
Zaczęłam za to myśleć o tym co wstawimy do pokoju dziecka. Póki co stoi "pusty" czyli są w nim wszystkie możliwe graty-deska do prasowania, suszarka, jakies wiadra, kartony, krzesła, które przydają się tylko kilka razy w roku jak przyjdzie więcej gości. Część tego musi trafić do piwnicy, ale na suszarkę i deskę muszę znaleźć inne miejsce. Pokój nie jest za duży i jakoś mnie wzięło od 2dni.Niezapominajka5 lubi tę wiadomość
-
Mam siostrzenice z początku sierpnia spała w samych bodziakach plus cienki koc, w wietrzne dni w pajacu przykryta pieluchą tetrową ja poza pajacami, bodziakami z długim rękawem i spodenkami nie kupuje reszty tych wszystkich kaftanikow itd. Dobrze wiem, że wygodnie mi będzie ubierać dziecko w te dwa rodzaje, plus oczywiście jakiś kombinezonik bluzowy na chłodniejsze dni. A a na jesien będę szaleć :p
Anhydra, Niezapominajka5 lubią tę wiadomość
-
Cześć dziewczyny, wczoraj miałam okropny dzień tak się źle czułam, znów objawy jak przy silnym zatruciu pokarmowym, biegunka, ból brzucha, okropnie źle samopoczucie i osłabienie, popłakałam się z tego wszystkiego W poniedziałek idę do gastrologa bo to nie może tak być boję się że zaszkodzi dziecku. Jestem na diecie ryż, gotowane jabłko i warzywa chociaż mam wrażenie że to nie ma znaczenia co jem. Masakra po prostu Nikt z moich znajomych i rodziny nie miał czegoś takiego w ciazy.
Boli mnie też głowa od wczoraj i mam dość, dziewczyny czy można wziąć 1 Apap?? To chyba jest czysty paracetamol.
-
kayama wrote:Cześć dziewczyny, wczoraj miałam okropny dzień tak się źle czułam, znów objawy jak przy silnym zatruciu pokarmowym, biegunka, ból brzucha, okropnie źle samopoczucie i osłabienie, popłakałam się z tego wszystkiego W poniedziałek idę do gastrologa bo to nie może tak być boję się że zaszkodzi dziecku. Jestem na diecie ryż, gotowane jabłko i warzywa chociaż mam wrażenie że to nie ma znaczenia co jem. Masakra po prostu Nikt z moich znajomych i rodziny nie miał czegoś takiego w ciazy.
Boli mnie też głowa od wczoraj i mam dość, dziewczyny czy można wziąć 1 Apap?? To chyba jest czysty paracetamol.
Paracetamol (zwykły Apap) można wziąć. Próbowalas zimne okłady na czoło?
Może faktycznie się zatrułaś? Skonsultuj to z lekarzem.
Ja mialam takie silne bóle głowy,że zdarzało mi się już brać apap. Są różne opinie. Jedni mówią kategorycznie nie, inni,że można do 4g na dobę,co jest dawką niemalże kosmiczna (do 8 tabletek?).
U mnie niestety ból bywa rozwijający i gdybym nie wzięła zwykłego apapu,to mógłoby się skończyć migrena z wymiotami.kayama lubi tę wiadomość
Tyle przeszliśmy, że wciąż nie wierzę, że Was mam..
Nigdy się nie poddawaj, bo warto walczyć.
Naturalsik ❤️
Po latach walki 💝 -
kayama wrote:Cześć dziewczyny, wczoraj miałam okropny dzień tak się źle czułam, znów objawy jak przy silnym zatruciu pokarmowym, biegunka, ból brzucha, okropnie źle samopoczucie i osłabienie, popłakałam się z tego wszystkiego W poniedziałek idę do gastrologa bo to nie może tak być boję się że zaszkodzi dziecku. Jestem na diecie ryż, gotowane jabłko i warzywa chociaż mam wrażenie że to nie ma znaczenia co jem. Masakra po prostu Nikt z moich znajomych i rodziny nie miał czegoś takiego w ciazy.
Pocieszę Cie,że od 12 tyg naprawdę zdarzają się już lepsze dni.
Oby szybko Ci przeszło &&&Tyle przeszliśmy, że wciąż nie wierzę, że Was mam..
Naturalsik ❤️
Po latach walki 💝 -
Niezapominajka5 wrote:A próbowałaś jeść bułkę z dżemem? Do 12 tyg było to jedyne jedzenie,które mogłam jeść jak bolał żołądek i miałam mdłości.
Pocieszę Cie,że od 12 tyg naprawdę zdarzają się już lepsze dni.
Oby szybko Ci przeszło &&&
Z dżemem tak jadłam, najbardziej mi wchodzi z masłem. No żyje nadzieja ze to wszystko minie po 12 Tc... -
Ze niby paracetamol kategorycznie nie? Bzdura! Mozna hak najbardziej w ciazy, zreszta jest to chyba jedyny lek przeciwbólowy i przeciwgorączkowy dozwolony w ciazy w warunkach domowych. Jak sie gina radziłam w razie tej grypy, gdyby mnie jednak wziela, to kazał na temperature brac wlasnie do 1g paracetamolu co 6 godzin, bo akurat temperatura wysoka w ciazy jest groźna. Bralam juz 2 razy po tabletce Apapu i nie mam absolutnie wyrzutów sumienia, to bezpieczny lek.
Badanie Harmony robiłam, bo juz przy planowaniu obiecałam dobie ze je zrobie zeby miec pewność wlasnie do tych 3 najpopularniejszych chorób genetycznych + chromosomy płci. Pappy nie robiłam, nasłuchałam sie az za duzo o fałszywie dodatnich wynikach, usg wyszlo dobrze, ale ryzyka tych podstawowych chorób 2-3 razy wyzsze niz mialam w drugiej ciazy, pewnie tez przez wiek, wiec finalnie sie zdecydowałam. Mialam tez znizke pracownicza od meza z pracy, co tez mialo znaczenie.Anhydra lubi tę wiadomość
Wojtek(2012), Adaś(2015)
20.07.2019 - jest z nami Krzyś - 37t2d, 2600g, 52cm -
Agagusia wrote:Ze niby paracetamol kategorycznie nie? Bzdura! Mozna hak najbardziej w ciazy, zreszta jest to chyba jedyny lek przeciwbólowy i przeciwgorączkowy dozwolony w ciazy w warunkach domowych. Jak sie gina radziłam w razie tej grypy, gdyby mnie jednak wziela, to kazał na temperature brac wlasnie do 1g paracetamolu co 6 godzin, bo akurat temperatura wysoka w ciazy jest groźna. Bralam juz 2 razy po tabletce Apapu i nie mam absolutnie wyrzutów sumienia, to bezpieczny lek.
Badanie Harmony robiłam, bo juz przy planowaniu obiecałam dobie ze je zrobie zeby miec pewność wlasnie do tych 3 najpopularniejszych chorób genetycznych + chromosomy płci. Pappy nie robiłam, nasłuchałam sie az za duzo o fałszywie dodatnich wynikach, usg wyszlo dobrze, ale ryzyka tych podstawowych chorób 2-3 razy wyzsze niz mialam w drugiej ciazy, pewnie tez przez wiek, wiec finalnie sie zdecydowałam. Mialam tez znizke pracownicza od meza z pracy, co tez mialo znaczenie.
No to super, że mieliście zniżkę.
Ja po prostu się zastanawiałam, no z tego co pamiętam jesteśmy w tym samym wieku (32l) a mi wyszły prawdopodobienstwa wyliczone w sensie skorygowane o pomiary:
Tris 21 <9 000
Tris 13 <20 000
Tris 18 <20 000
Lekarz powiedział ,że to bardzo dobry wynik.Niezapominajka5, Domi_tur lubią tę wiadomość
Agagusia wrote:Ze niby paracetamol kategorycznie nie? Bzdura! Mozna hak najbardziej w ciazy, zreszta jest to chyba jedyny lek przeciwbólowy i przeciwgorączkowy dozwolony w ciazy w warunkach domowych. Jak sie gina radziłam w razie tej grypy, gdyby mnie jednak wziela, to kazał na temperature brac wlasnie do 1g paracetamolu co 6 godzin, bo akurat temperatura wysoka w ciazy jest groźna. Bralam juz 2 razy po tabletce Apapu i nie mam absolutnie wyrzutów sumienia, to bezpieczny lek.
Badanie Harmony robiłam, bo juz przy planowaniu obiecałam dobie ze je zrobie zeby miec pewność wlasnie do tych 3 najpopularniejszych chorób genetycznych + chromosomy płci. Pappy nie robiłam, nasłuchałam sie az za duzo o fałszywie dodatnich wynikach, usg wyszlo dobrze, ale ryzyka tych podstawowych chorób 2-3 razy wyzsze niz mialam w drugiej ciazy, pewnie tez przez wiek, wiec finalnie sie zdecydowałam. Mialam tez znizke pracownicza od meza z pracy, co tez mialo znaczenie.
Czytałam trochę na ten temat i nie ma dowodów na ludziach na to,że szkodzi, ale nie ma tez dowodów na to,że nie szkodzi tak małemu plodowi.
Na zwierzęcych plodach podobno zaobserwowano niekorzystne działanie.
Osobiście uważam,że jest najbezpieczniejszy ze wszystkich innych dostępnych i sama w ostecznosci też biorę.Tyle przeszliśmy, że wciąż nie wierzę, że Was mam..
Naturalsik ❤️
Po latach walki 💝 -
Aga, a w drugiej ciąży te niższe ryzyka miałaś tez z samego usg czy w połączeniu z pappa?Wiadomość wyedytowana przez autora: 26 stycznia 2019, 12:09
[/url]