Sierpniówki 2019 !!!
-
WIADOMOŚĆ
-
Mi na bóle głowy a miewam migrenowo, pomaga zimny okład na czoło. Nie biorę żadnych paracetamoli. ..Jestem e szoku, że to działa bo przed ciążą albo brałam leki dedykowane (migeę, migpriv) lub przy rozkreconym już bólu to ketonal.
PAI-1 4G/5G homo, MTHFR 677C>T/wt hetero, kariotypy OK -
Nacha wrote:I trymestr Prenatal Uno, teraz już jadę na Prenatal Duo. Kupując w aptece internetowej można parę złotówek zaoszczędzić.
Ranking według Pana Tabletki
https://pantabletka.pl/jakie-witaminy-w-ciazy-opinia-analiza/
Dzięki za ten ranking. Zmieniam swoje witaminkiNacha lubi tę wiadomość
👩36 lat 🧑39 lat
14.09.2024 - transfer blastocysty ❄️
9 dtp - beta 32 mIU/ml
11 dpt - beta 75 mIU/ml
13 dpt - beta 225 mIU/ml
16 dpt - beta 1028 mIU/ml
18 dpt - beta 1804 mIU/ml
20 dpt - beta 2872 mIU/ml
24 dpt - pęcherzyk 0,94 cm
14.10 - pusty pęcherzyk 💔
kwalifikacja z MZ - 10.06
21.08.2023 - transfer blastocysty 3AA ❄️ 💔
lipiec 2023 - transfer odwołany - za niski progesteron 😞
luty 2023 - poronienie naturalnej ciąży
22.07.2019 - urodził się Leon
13.11.2018 - transfer blastocysty 4AA
październik 2018 - Salve - ivf
sierpień 2018 - histeroskopia ok
kwiecień 2017 - hsg ok
starania od 2014 -
Domi_tur wrote:Ja też ponarzekam, refluks mnie męczy jak cholera, odbija mi się nawet woda która wypije ns śpiocha w nocy to mi odbiera całą radość no i teksty klientek : ojej, nie masz brzucha! Wcześniej miałaś spory, coś się stało?!
Tak kuźwa stało się, jelita przestały puchnąć a Maluszek leży na wysokości moich dość szerokich jak na szczupla posture bioder, aż mnie to zaczyna stresować...
Niezapominajko rozgość się
hehe, ja tez mam wrażenie, ze wcześniej brzuch mialam wiekszy! Juz sie martwilam, ze w tej ciazy zaczne duzo przybierac, a porownalam wage z poprzednia ciaza to poki co jest tak samo
z ta przeziernoscia karku to im mniej tym lepiej? -
Ja nie narzekam.wszystko perfektnie
Bylam na wizycie z malymi i b grzecznie patrzyly jak sroczki w kolorowy ekran plus zaintrygowal je plastikowy model bobasa w brzuszku.na szczescie nie wyrywaly sobie bobasa
Mala rosnie serduszko przyspieszylo do 176 wg usg 8tc5d
2 male walizki z rzeczami spakowane juz dla dziewczynek.mozna ze spokojna glowa leciec na wakacje w niedz na Kanary
Dr uczulil by duzo pic,nakladac krem i nie opalac sie
Dzis pakuje siebie i torbe z suchym prowiantem i voila gotowe.maz odpowiada za swoj bagaz oczywiscie
Mnie mdlosci atakuja po polud wtedy pare lykow pepsi z woda i po klopocie plus klade sie na 30min a male soba sie zajma nawet jak ganiaja w kolko
Wiadomość wyedytowana przez autora: 25 stycznia 2019, 15:15
Ania95, Smerfelinka, Anhydra, wiki2, smeg, emi2016, Marimiko lubią tę wiadomość
-
OMG! Ale Was wszystkie jeszcze trzyma Współczuję, bo jeszcze tydzień temu sama płakałam z bólu i bezsilności ale aktualnie muszę się pochwalić niebywałą kondycją!
Nie wiem czy to efekt placebo po odstawieniu aż 4 leków (wg zaleceń mojej Pani Ginekolog), czy to efekt mojej decyzji, że pora już zacząć się dobrze czuć, że 12 tydzień itd. ale czuję się super.
Zaczęłam jeść normalne posiłki i nie składają się z białej bułki wyłącznie :p Czasem mam nawet jakąś super ochotę np. na kiwi czy marchew - co stanowi miłą odskocznię po tych "mącznych" początkach ciąży. Nie mam refluksu, nie odbija mi się, a co najważniejsze dostałam zielone światło na ćwiczenia fizyczne I od 3 dni praktykuję znowu, tyle że sety dla kobiet w ciąży. Także oprócz zakwasów na nic się nie uskarżam
Co do witamin biorę te z Solgar'a - widziałam, że w rankingu był bardzo źle oceniony...zapisała mi go Ginekolog, a obiecałam sobie że nie będę podważać jej decyzji i zdania bo muszę komuś ufać.
Dzisiaj piątek i mieliśmy się wybrać do znajomych ale okazało się, że zapadli na zapalenie oskrzeli. I jak tak Was czytam, z czym się mierzycie to chyba nie będziemy ryzykować
plinka89, smeg lubią tę wiadomość
2019 IUI, CC 40 tc
2022 IVF, CC 36+1 tc -
Mam wynik: zdrowy chłopiec intuicja dobrze mi podpowiadała
natty85, Smerfelinka, Misi@, redken, Ania95, Frida91, Anhydra, Niezapominajka5, Chimera, Agagusia, Usiasia, wiki2, Malinka7, Myszk@, Limerikowo, smeg, emi2016, Marimiko lubią tę wiadomość
-
Swietna ta stronka z porownywaniem lekow!
Ja poki co biore Prenatal Uno a od 13 tygodnia przerzuce sie na Prenatal Duo.
Mam pytanie do dziewczyn, które maja niedobor żelaza - lekarz prowadzacy zlecil Wam badania czy robilyscie na wlasna reke? Mi dr nie mowil nic o żelazie a w Prenatal Uno w ogole go nie ma i zastanawiam sie czy to dobrzeWiadomość wyedytowana przez autora: 25 stycznia 2019, 17:38
-
Zdecydowałam sie na to Harmony, jestem juz po pobraniu, wyniki maja byc w 2 tygodnie
Alfa - gratuluje, wyobrażam sobie jaka ulgę musisz czuć
Ja biore Omegamed Optima, widzialam w rankingu ze bardzo dobrze byl oceniony. Zależało mi zeby omega nie bylo z ryb i za duzo dodatków zbędnych nie bylo.Misi@, magnolia29, Alfa_Centauri lubią tę wiadomość
Wojtek(2012), Adaś(2015)
20.07.2019 - jest z nami Krzyś - 37t2d, 2600g, 52cm -
Ja brałam prenatal uno a teraz lekarka zalecila mi pregne plus i dodatkowo pregna dha, ze względu że ma żelazo w składzie...osobiscie planowałam przerzucić się na prenatal duo. No, ale robię jak gin zaleciła. Muszę jej ufać.3.08.22r. Anielka 🍼👶🥰
5.09.21r. Antosia 11 +3 tc [*] 💔👼
27.08.20r. [*]
27.07.19r. Błażej 🍼👶🥰
7.07.16r. [*]
3.08.15r. [*]
-
Agagusia wrote:Zdecydowałam sie na to Harmony, jestem juz po pobraniu, wyniki maja byc w 2 tygodnie
Alfa - gratuluje, wyobrażam sobie jaka ulgę musisz czuć
Ja biore Omegamed Optima, widzialam w rankingu ze bardzo dobrze byl oceniony. Zależało mi zeby omega nie bylo z ryb i za duzo dodatków zbędnych nie bylo.
Chciałam zapytać Cię, bardziej z ciekawości, co ostatecznie skłoniło Cię do wykonania testów z DNA płodu w krwi obwodowej? Tak się zastanawiam, bo jesteś przecież poniżej 35r.ż, masz dwóch zdrowych synów... Coś wspominałaś, że ryzyko wyszło Ci z USG i Papa wyższe niż w poprzednich ciążach. Dobrze kojarzę?
Ja jako m.in. biolog molekularny chciałam tylko Was uczulić, że to nie jest tak, że wykonanie badania typu NIFTY czy HARMONY gwarantuje urodzenie w 100% zdrowego dziecka. Oczywiście sprawdza m.in. te trzy główne mutacje- chrom 13, 18 I 21 plus ewentualnie chromosomów plci.....ale nie wykrywa wszystkich mikrodelecji, translokacji itp. Aby stwierdzić, że Bobo będzie w 100% zdrowe trzeba by było zsekwencjonowac cały genom, a to stanowczo przekracza koszt 3 tys zł .
Osobiście, przy zwiększonym prawdopodobieństwie wychodzący w USG ptenatalnym i badaniu podwójnym, popieram te badania jako alternatywę do amniopunkcji. Ale z mojego punktu widzenia, przy skrajnie malych prawdopodobienstwach w tych dwoch wymienionych metodach, wydaje mi się, że jest to zwyczajnie niepotrzebne.Wiadomość wyedytowana przez autora: 25 stycznia 2019, 19:13
PAI-1 4G/5G homo, MTHFR 677C>T/wt hetero, kariotypy OK -
Sylvka wrote:Ja brałam prenatal uno a teraz lekarka zalecila mi pregne plus i dodatkowo pregna dha, ze względu że ma żelazo w składzie...osobiscie planowałam przerzucić się na prenatal duo. No, ale robię jak gin zaleciła. Muszę jej ufać.
A nie boli Cie po nich brzuch?
Pamietam ze przed ciaza bralam Prenga Set Dha i bolal mnie po nich zoladek (nigdy wczesniej nie mialam na nic uczulen). Gdzies wyczytalam, ze moze chodzic wlasnie o zelazo ale nie wiem czy to prawda -
Nacha wrote:I trymestr Prenatal Uno, teraz już jadę na Prenatal Duo. Kupując w aptece internetowej można parę złotówek zaoszczędzić.
Ranking według Pana Tabletki
https://pantabletka.pl/jakie-witaminy-w-ciazy-opinia-analiza/
Hej hej
Mam wyniki Sanco wszystko ok. Chłop na 100%>
Co do witamin mi lekarz polecił brać tylko dha na razie. Kupiłam omega med Optima bo tam dha są z alg a nie z ryb. Biorę na razie same kapsułki dha. Mini nie odbijają się rybami. Polecam Wam jeszcze olej lniany
Anhydra, Domi_tur, Alfa_Centauri, redken, Limerikowo, Chimera, Ania95, Malinka7, Smerfelinka, emi2016 lubią tę wiadomość
-
trzydziecha wrote:A nie boli Cie po nich brzuch?
Pamietam ze przed ciaza bralam Prenga Set Dha i bolal mnie po nich zoladek (nigdy wczesniej nie mialam na nic uczulen). Gdzies wyczytalam, ze moze chodzic wlasnie o zelazo ale nie wiem czy to prawda
Pregne biorę od paru dni i póki co nic mi nie jest3.08.22r. Anielka 🍼👶🥰
5.09.21r. Antosia 11 +3 tc [*] 💔👼
27.08.20r. [*]
27.07.19r. Błażej 🍼👶🥰
7.07.16r. [*]
3.08.15r. [*]
-
Dziewczyny w którym tygodniu zaczyna być widać brzuszek? Mam wrażenie że lekko zaczął mi wystawiać u dołu, albo już świruję z tego wszystkiego hahah no i w niektóre spodnie już ciężko się zmieścić.
|| - 21.12.2018
29.08.2019 Zosia 👧 3710 i 58 cm szczęścia ❤️😍 -
Wydaje mi się, że wszystko jest mocno indywidualnie... u mnie rano jest tak:
https://naforum.zapodaj.net/thumbs/1d6edde9c603.jpg
A tu wieczorem:
https://naforum.zapodaj.net/thumbs/a10297855308.jpg
Wiadomość wyedytowana przez autora: 25 stycznia 2019, 20:48
Ania95, Limerikowo lubią tę wiadomość
-
Witam wszystkie, gratuluję udanych badań . Ja miałam dzisiaj ciężki dzień - rano spóźniliśmy się z młodym do szkoły i nie miałam pojęcia dlaczego, bo przecież wyszliśmy o tej samej porze, co zwykle i zdążamy. Jakieś zakrzywienie czasoprzestrzeni czy co .
Potem zachciało mi się pizzy z ananasem, wybrałam się do sklepu i nie było a nie miałam czasu już szukać dalej, bo trzeba było wracać po dziecko do szkoły. No i zalałam się łzami z tego wszystkiego, bo taką ochotę miałam. A po powrocie młody dołączył do wtóru zawodząc, że on nie chce mieć ciemnych włosów jak my, on chce pozostać blondynem, gdy na głos zauważyłam, że włoski mu ciemnieją. Mąż mnie rozbawił stwierdzeniem, że pomaluje sobie farbą, skoro chce LOL. Padłam ze śmiechu i zapomniałam o rozpaczy nad pizzą.