Sierpniówki 2019 !!!
-
WIADOMOŚĆ
-
Maluszek prawie 6 cm, wszystko ma na miejscu:) ryzyka niziutkie, wiec wyglada na zdrowego CHLOPCA! Widac tak mi pisane bylo;) Jak ulga ze wszystko dobrze jest, pieknie sie ruszało:)
wiki2, emi2016, Sylvka, Frida91, Anhydra, Chimera, Smerfelinka, Larissa90, Misi@, redken, Ania95, AnaKwiat, Limerikowo, magnolia29, kayama, Alfa_Centauri, plinka89, MaBi, Marimiko, Malinka7, smeg lubią tę wiadomość
Wojtek(2012), Adaś(2015)
20.07.2019 - jest z nami Krzyś - 37t2d, 2600g, 52cm -
Nacha wrote:Dziewczyny pomóżcie mi zrozumieć pewną kwestie. Badanie przezierności karkowej jest określane jako I badanie prenatalne. Potem są jeszcze 2 po jednym na każdy trymestr. I tu pytanie czy te badania są jakby nieobowiązkowe ale warto zrobić i to zazwyczaj prywatnie tak jak to I prenatalne?
II prenatalne to jest to połówkowe? Generalnie robią to hmm "normalni" lekarze prowadzący czy tez lepiej gdzieś prywatnie?
Ja mam lekarza prowadzącego z luxmedu i wizyty kontrolne co 4 tyg obecnie. I teraz się zastanawiam czy resztę badań on mi zrobi czy nie. Dopytam go oczywiście ale do tej wizyty jeszcze mam 3tyg, a ostatnio nie do końca mnie poinformował (chyba niektórzy myślą, że jak kobieta jest w ciąży to już wszystko sama wie od tak)
Mój lekarz na NFZ dziś mi wypisał skierowanie na usg połówkowe. i lekarz z medicovera też wysyła na to usg do osoby z certyfikatem...
W poprzednich ciążach zawsze robiłam u swojego lekarza i nic więcej... Teraz przez wiek wolę zrobić na lepszym sprzęcie...Nacha lubi tę wiadomość
-
Agagusia wrote:Maluszek prawie 6 cm, wszystko ma na miejscu:) ryzyka niziutkie, wiec wyglada na zdrowego CHLOPCA! Widac tak mi pisane bylo;) Jak ulga ze wszystko dobrze jest, pieknie sie ruszało:)
czyli jednak... też chłopak... no cóż... będziemy miały 3 synów... Moi chłopcy chcą braciszkaAgusienka1985 lubi tę wiadomość
-
Aga fajne zakupy Ja zakupiłam dziś pajace w Lidlu. Miałam kupić tylko dla kuzyna, któremu się na urodzić syn na dniach-termin mają na początek lutego. Jak zobaczyłam te ciuszki, to skusiłam się na 2szt. dla nas kupiłam 62 i 68, jeden beżowy, a drugi biały w granatowe jakieś symbole Myślę, że dziołszka też będzie w tym dobrze wyglądała Ciekawe czy coś nam we wtorek zasugerują.
-
Ja po wizycie, bobas ma prawie 4 cm, i tańczył jakiś dziki taniec ręce i nogi latały Wszystko wygląda ok, nogi ręce głowa jest. Krwiak jeszcze jest chociaż na skraju łożyska, dr mówił że nie powinien przeszkadzać, plamien już nie mam od kilku dni, oby się wchłonąl. Euthyroxu mi nie zmniejszył, no nie wiem bo teraz to mam nadczynność. A i w poczekalni gadaly dziewczyny o rodzeniu w Bródnowskim, jak ktoś jest z Warszawy to zna, chwaliły sobie ze bardzo ok, no ja rozważam bo mam ten szpital 10 min od domu.
Chimera, emi2016, Larissa90, Smerfelinka, Domi_tur, Alfa_Centauri, redken, Misi@, Limerikowo, Anhydra, Marimiko lubią tę wiadomość
-
ja po prenatalnych.Dzidzia zdrowa;) lekarz mowi ze kaktus mu na ręce wyrosnie jesli z tego zrobi sie chlopiec
Smerfelinka, Larissa90, Chimera, Sylvka, Domi_tur, Alfa_Centauri, redken, Misi@, magnolia29, plinka89, Agagusia, Agusienka1985, Limerikowo, Anhydra, wiki2, Malinka7, smeg, Marimiko lubią tę wiadomość
INVIMED WROCŁAW
- PCOS
- NIEPLODNOSC IDIOPATYCZNA
- HSG - JAJOWODY DROŻNE
- 2 IUI - UJEMNE
-3 transfery - ujemne (2015 - 2016)
2018 wracam do walki - > LAPAROSKOPIA
PAŹDZIERNIK 2018 - HISTEROSKOPIA
21.11.2018 - transfer - UDANY:) -
agnesita czyli wreszcie jakaś dziewczynka od dłuższego czasu! Gratulacje! Ja jeszcze czekam z zakupami do następnej wizyty. Chcę mieć pewność że to jednak facet
Powiem Wam szczerze, że mimo tego że na początku gdzieś wbiłam sobie tą dziewuche do głowy, to mega cieszę się z synusia mamusi. To takie super uczucie jak już wiesz kto siedzi w środku. Jestem taka podjarana. No i dziś od ostatniej porażki odnalezienia tętnicy udowej zamiast serca, podjełam probę która okazała się sukcesem. Tak zapieprzało, że musiało to być tętno małego !Wiadomość wyedytowana przez autora: 24 stycznia 2019, 15:31
Larissa90, Domi_tur, Anhydra lubią tę wiadomość
3.08.22r. Anielka 🍼👶🥰
5.09.21r. Antosia 11 +3 tc [*] 💔👼
27.08.20r. [*]
27.07.19r. Błażej 🍼👶🥰
7.07.16r. [*]
3.08.15r. [*]
-
Ja dzisiaj miałam wizytę u gina. Wyniki badań mam superowo, więc uff. Jutro muszę iść do dermatologa na wizytę, bo niestety co jakiś czas coś dziwnego mi wyskakuje między lędźwiami. Prywatnie zrobiłam wymaz w laboratorium, ale nic nie wyszło, więc nie mam żadnych zmian bakteryjnych, grzybiczych. W związku z tym wybieram się do dermatologa. Mam nadzieję, że Pani Doktor pomoże mi wyleczyć to coś. Badania prenatalne mam 15 lutego na godziną 7:00 rano.
Aha, dzidzia z dniem dzisiejszym ma 3 cm.Smerfelinka, Marimiko lubią tę wiadomość
-
Sylvka wrote:agnesita czyli wreszcie jakaś dziewczynka od dłuższego czasu! Gratulacje! Ja jeszcze czekam z zakupami do następnej wizyty. Chcę mieć pewność że to jednak facet
Powiem Wam szczerze, że mimo tego że na początku gdzieś wbiłam sobie tą dziewuche do głowy, to mega cieszę się z synusia mamusi. To takie super uczucie jak już wiesz kto siedzi w środku. Jestem taka podjarana. No i dziś od ostatniej porażki odnalezienia tętnicy udowej zamiast serca, podjełam probę która okazała się sukcesem. Tak zapieprzało, że musiało to być tętno małego !
Ja się już tak nastawiłam na chłopaka, że chyba bym była teraz mega rozczarowana dziewczynka chociaż nadal nie mamy pomysłu na imię bo mojemu się niewiele podoba -
Gratuluję udanych wizyt i prenatalnych, tak bardzo bym chciała mieć to już za sobą a tu jeszcze tyle czekania...
Na pocieszenie poszłam dzisiaj do fryzjera i trochę zaszalałam
Misi@, smeg lubią tę wiadomość