X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Sierpniówki 2019 !!!
Odpowiedz

Sierpniówki 2019 !!!

Oceń ten wątek:
  • Anhydra Autorytet

Wysłany: 13 lutego 2019, 10:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja chciałam tylko oznajmić, że z tym przypływ energii w 2 trymestrze to chyba prawda, bo ja od jakiegoś tygodnia takiego kopa dostalam energetycznego, że hej :).
    A co do zakupow ubrankowych- póki co jeszcze nie mam odwagi (może po połówkowych to się zmieni)...poza tym zupełnie nie wiem w jaki rozmiar uderzać przy tym moim Gigancie :D

zem3wn15hyz14zz5.png
    17u920mm7tk8vrsw.png

PAI-1 4G/5G homo, MTHFR 677C>T/wt hetero, kariotypy OK
  • OlaWi Autorytet

Wysłany: 13 lutego 2019, 10:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anhydra ja nadal czekam na ten super zastrzyk, chociaż między drzemkami jest całkiem spoko ;-).

Pomożecie w analizie wyników moczu? Coś mi się tu nie podoba, nie potrafię tego zinterpretować a wizyta dopiero w przyszłym tygodniu.

Ogólne badanie ok - jedynie minimalnie za niski ciężar moczu, ale to od dużej ilości wody, którą piję. Ph - 7 nie wiem czy to dobrze czy nie?

Nabłonki płaskie - nieliczne - w prep.
    Leukocyty - 1-3 - wpw
    Erytrocyty świeże - 0-1 - wpw
    Bakterie - d liczne - w prep.
    Fosforany bezpostaciowe - d liczne - w prep.

Te dwie ostatnie pozycje szczególnie mi podpadają..

f2w3rjjgiz6fnyna.png
  • Niebieska Gwiazda Autorytet

Wysłany: 13 lutego 2019, 10:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Chłopięce ubranka mam po synku,dla dzieczynki dostałam trzy lata temu od koleżanki.Jeszcze nie sprawdzałam co tam jest.Jestem na etapie zwalniania pułek i robienia miejsca dla malucha.Zdecydowanie nie kupuje ubranek są na chwilę.Syna rodziłam w maju a zimą nosił już 74.Po synku nic nie sprzedawaliśmy więc większość rzeczy jest.

Wysłany: 13 lutego 2019, 10:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mój mąż chce się zwolnić z pracy i jechać ze mną na IP.Zastanawiam się bo dobrze się czuję.

• Limerikowo Autorytet

Wysłany: 13 lutego 2019, 10:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja mocz powtarzalam na 2gi dzien i wynik wyszedl calkiem inny bo dobry

Mimo to pije herbate z pokrzywy i jem zurawine

201406062165.png
    3i49sg18rif9ypsm.png
    relgj44ju5k6m78v.png
  • OlaWi Autorytet

Wysłany: 13 lutego 2019, 10:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Niebieska Gwiazda wrote:
    Mój mąż chce się zwolnić z pracy i jechać ze mną na IP.Zastanawiam się bo dobrze się czuję.

Sama musisz ocenić na ile ten upadek był niebezpieczny, czy nie szarpnęłaś brzuchem zbyt mocno albo co gorsza nie uderzyłaś. Jeśli masz jakiekolwiek wątpliwości - jedź.

Niebieska Gwiazda, Anhydra, Agagusia lubią tę wiadomość

f2w3rjjgiz6fnyna.png
  • Ania95 Autorytet

Wysłany: 13 lutego 2019, 10:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja jeszcze nic nie kupiłam dla dziecka :P ale jak tylko dowiem się jaka płeć, to będę chodzić po rodzinie i zbierać ciuszki, bo każdy coś tam dla mnie ma ;) najwięcej rzeczy dostanę od siostry męża, bo ona sama rodziła 4 i 2 lata temu, więc trochę tego ma do oddania :)

Ja wizytę mam w ten piątek i mam nadzieję, że maluszek nam się pokaże <3

A co do przypływu energii w 2 trymestrze, to też tego doświadczyłam :D już praktycznie drzemek nie potrzebuję w ciągu dnia i mam chęci na porządki, robienie obiadów, aktywność fizyczną itd. Zupełne przeciwieństwo 1 trymestru ;D

OlaWi, Anhydra, linka89 lubią tę wiadomość

Wysłany: 13 lutego 2019, 10:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Przypływ energii przyszedł.Co z tego jak na zalecone leżenie.Mam nadzieje że w sobotę się to zmieni

• Niezapominajka5 Autorytet

Wysłany: 13 lutego 2019, 10:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    OlaWi wrote:
    Anhydra ja nadal czekam na ten super zastrzyk, chociaż między drzemkami jest całkiem spoko ;-).

Pomożecie w analizie wyników moczu? Coś mi się tu nie podoba, nie potrafię tego zinterpretować a wizyta dopiero w przyszłym tygodniu.

Ogólne badanie ok - jedynie minimalnie za niski ciężar moczu, ale to od dużej ilości wody, którą piję. Ph - 7 nie wiem czy to dobrze czy nie?

Leukocyty - 1-3 - wpw

A badanie zrobiłaś według zasad, o których pisały dziewczyny kilka stron wcześniej? Środkowy strumień, dokładne umycie wcześniej,itp.
    Ja badanie powtórzyłam z zachowaniem zasad przekazania próbki do posiewu i wynik ogólny jest ok. Posiew będzie dzisiaj jeśli wszystko jest ok.

Tyle przeszliśmy, że wciąż nie wierzę, że Was mam..
    Nigdy się nie poddawaj, bo warto walczyć.

km5sp07wycc10ujp.png
    Naturalsik ❤️
    wnid9vvjhnimte9l.png
    Po latach walki 💝
  • Limerikowo Autorytet

Wysłany: 13 lutego 2019, 10:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Frida91 wrote:
    No już nie mogę się doczekać ;) Mam nadzieję że się w końcu dowiem kto tam mieszka. Kiedy masz wizytę? Ja we wtorek.
    Za tydz w piatek prenatalne
    U mnie plci pewnie standardow nie bedzie widac
    W sumie przeczuciem oczekuje kolejnej panienki i bedzie b ekonomicznoe bo szafa na rozowo i bialo
    Z 1sza corka po 26tc laskawie nam sie zaprezentowala a druga w 17tc
    Jak nie widac siusiaka to coreczka ;-)
    Maz sie ucieszy.mowie no zobacz pitencjalnie 3 zieciow bedziesz mial ;-)

201406062165.png
    3i49sg18rif9ypsm.png
    relgj44ju5k6m78v.png
  • Niezapominajka5 Autorytet

Wysłany: 13 lutego 2019, 10:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ania95 wrote:
    Ja jeszcze nic nie kupiłam dla dziecka :P ale jak tylko dowiem się jaka płeć, to będę chodzić po rodzinie i zbierać ciuszki, bo każdy coś tam dla mnie ma ;)
    Też nic jeszcze nie mam, ale wiąże się to z tym,że nie znamy płci.
    Zazdroszczę dziewczynom,które już wiedzą :)
    A tak chętnie pobuszowalabym po sklepach..
    Jak widzę zdjęcia, które wrzucanie,to aż mam błysk w oku :D

Ania95 lubi tę wiadomość

Tyle przeszliśmy, że wciąż nie wierzę, że Was mam..
    Nigdy się nie poddawaj, bo warto walczyć.

km5sp07wycc10ujp.png
    Naturalsik ❤️
    wnid9vvjhnimte9l.png
    Po latach walki 💝
  • Smerfelinka Autorytet

Wysłany: 13 lutego 2019, 10:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Niebieska Gwiazda wrote:

Tylko Ty wiesz, jakie mocne było uderzenie i wstrząś, więc jesteś w stanie ocenić, czy mogło coś się stać. Ale ja bym chyba pojechała. Dla własnego spokoju. Mam nadzieję, że wszystko jest ok!

Niebieska Gwiazda lubi tę wiadomość

👩36 lat 🧑39 lat

1 ❄️

7 dpt - beta <1 💔
    8.02.2025 - transfer blastocysty 2.1.1 🤞❤️

14.09.2024 - transfer blastocysty ❄️
    9 dtp - beta 32 mIU/ml
    11 dpt - beta 75 mIU/ml
    13 dpt - beta 225 mIU/ml
    16 dpt - beta 1028 mIU/ml
    18 dpt - beta 1804 mIU/ml
    20 dpt - beta 2872 mIU/ml
    24 dpt - pęcherzyk 0,94 cm
    14.10 - pusty pęcherzyk 💔

kwalifikacja z MZ - 10.06

21.08.2023 - transfer blastocysty 3AA ❄️ 💔

lipiec 2023 - transfer odwołany - za niski progesteron 😞

luty 2023 - poronienie naturalnej ciąży

22.07.2019 - urodził się Leon <3
    13.11.2018 - transfer blastocysty 4AA
    październik 2018 - Salve - ivf
    sierpień 2018 - histeroskopia ok
    kwiecień 2017 - hsg ok
    starania od 2014
  • Anhydra Autorytet

Wysłany: 13 lutego 2019, 10:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    OlaWi wrote:

Leukocyty - 1-3 - wpw

PH jest ok (prawidłowy mocz może mieć pH od 4.5-7.5- zależy od diety w danej chwili ). Erytrocytow i leukocytow niby max do 2 w polu widzenia. Co do bakterii licznych- jak już ktoś napisał- możliwe że kwestia pobrania. Można zrobić posiew. Nie wygląda to źle, zwłaszcza że u ciężarnych ten mocz często odbiega od książkowych wartości referencyjnych.
    A czujesz jakieś dolegliwosci- pieczenie itp? Możesz popodjadac trochę żurawiny- na pewno nie zaszkodzi.

zem3wn15hyz14zz5.png
    17u920mm7tk8vrsw.png

• linka89 Ekspertka

Wysłany: 13 lutego 2019, 10:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mary Magdalena wrote:
    Dziewczyny, macie dalej problem z suchą skórą (bo pamiętam, że parę miało)? U mnie coraz gorzej, a zapomniałam lekarzowi o tym powiedzieć na ostatniej wizycie. Twarz mnie swędzi i skóra się luszczy :( Nawet Nivea nie pomaga. Czego Wy używacie do nawilżenia i co Wam pomaga? W poprzedniej ciąży nie miałam aż takich problemów.

mi dermatalog przepisala jakas masc z eucyryna robiona w aptece. Dzis ide odebrac, zobacze czy sie sprawdza

• Anhydra Autorytet

Wysłany: 13 lutego 2019, 10:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Niebieska Gwiazda wrote:
    Przypływ energii przyszedł.Co z tego jak na zalecone leżenie.Mam nadzieje że w sobotę się to zmieni

Przepraszam- przypomnij mi- masz reżim łóżkowy z powodu plamień/krwiaka?

zem3wn15hyz14zz5.png
    17u920mm7tk8vrsw.png

• Kalija Autorytet

Wysłany: 13 lutego 2019, 10:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny od 21.02 w Lidlu fajna oferta dla dzieciów i ciężarówek w tym body bawełniane za 6 zł i jeansy z pasem elastycznym za 39 zł

Vampire, kayama, werni lubią tę wiadomość

dqprgu1royghdo7j.png
  • linka89 Ekspertka

Wysłany: 13 lutego 2019, 10:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kalija wrote:
    Dziewczyny, zaczekajcie na mnie z tymi połówkowymi, ja dopiero w piątek mam prenatalne:)

A pro po ubranek: ja ponad 10 lat temu dostałam wór ubranek w neutralnych kolorach (bodziaki,dresiki) w rozm. 56-90 . U ciotki zlikwidowali zakład i w ramach odprawy kazali brać ciuszki. No i mam tego sporo choć widać, że to nie dzisiejsze trendy. Tak się zastanawiam czy nie wystawić tego na OLX za jakąś symboliczną kwotę albo oddać do domu samotnej matki by móc poszaleć na zakupach. Z drugiej strony to nowe ciuszki a wydatków czeka mnie sporo...

Przejrzyj sobie, z tych najmniejszych naprawdę szybko sie wyrasta, wiec jak doatalas spadek to ja bym sobie zostawila, przynajmniej te ładniejsze :)
    ubranka wieksze, nawet te troche w gorszym stanie tez sie z kolei przydaja, kiedy zaczniesz rozszerzać diete, a szczególnie, gdy pojdziesz w blw :) wtedy dopiero jest kupa prania, a nie jest Ci szkoda, gdy pobrudzi sie ukochany ciuszek :)

Kalija lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 13 lutego 2019, 11:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja mam jutro wizytę - nie do końca planowaną. Jestem umówiona pod koniec lutego, ale policzyłam, że nie wystarczy mi jednak leków do tego czasu. Chciałam zamówić jedynie receptę - ale powiedzieli w klinice, że nie mogą i muszę przyjść na wizytę. Bez sensu, ale co poradzić, bo na koniec lutego też muszę iść z wynikami usg genetycznego i badaniami krwi (teraz nie zdążę zrobić). W piątek za to genetyczne. A co do tej wizyty to może jednak dobrze - ciągle kaszle po przeziębieniu - może gin coś powie, albo chociaż uspokoi, że jest wszystko ok.

• OlaWi Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anhydra wrote:
    PH jest ok (prawidłowy mocz może mieć pH od 4.5-7.5- zależy od diety w danej chwili ). Erytrocytow i leukocytow niby max do 2 w polu widzenia. Co do bakterii licznych- jak już ktoś napisał- możliwe że kwestia pobrania. Można zrobić posiew. Nie wygląda to źle, zwłaszcza że u ciężarnych ten mocz często odbiega od książkowych wartości referencyjnych.
    A czujesz jakieś dolegliwosci- pieczenie itp? Możesz popodjadac trochę żurawiny- na pewno nie zaszkodzi.

Ogólnie w nocy budzę się 1-2 razy z bólem brzucha na siku, sikam często w dzień, bo pije dużo wody. Raczej jakiś dolegliwości typu pieczenie nie zauważyłam. Czasami, bardzo rzadko mam uczucie takiej obręczy jakby na wysokości nerek, ale to może kilka razy mi się zdarzyło. Mam obawy, ponieważ mój lekarz jak byłam w szpitalu stwierdził, że mogę mieć nawrót ureaplasmy.. i dlatego się zastanawiam bakterie mogą oznaczać 'te' bakterie? Nie miałam robionego badania na urea.

f2w3rjjgiz6fnyna.png
  • linka89 Ekspertka

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Niebieska Gwiazda wrote:

ale cos Ci dolega?
    Ja wczoraj tez sie poslizgnelam, wprawdzie zamortyzowalam zjazd na tylku na rekach, ale nie sądzę by bylo to niebezpieczne.
    Jednak jak masz sie niepokoic, lepiej sprawdzić

‹‹ 301 302 303 304 305 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Endometrioza - najnowsze odkrycia nauki i perspektywy leczenia

W miesiącu świadomości endometriozy, dzielimy się z Wami nowymi odkryciami, które stają się źródłem nadziei. Badania nad genami i mikrobiomem oferują potencjalne klucze do lepszych terapii. Zobacz, jak nauka prowadzi nas ku lepszemu zrozumieniu i leczeniu tej trudnej choroby.  

CZYTAJ WIĘCEJ

Planowanie ciąży, czyli o tym jakie badania przed ciążą warto wykonać

Planowanie ciąży to ważny moment w życiu każdej kobiety. Zastanawiasz się jakie badania przed ciążą warto wykonać? A może warto pomyśleć o dodatkowych szczepieniach? Co zrobić, aby zwiększyć swoje szanse na zdrową, szczęśliwą ciążę? Przeczytaj, które szczepienia musisz zrobić jeszcze przed rozpoczęciem starań, a które spokojnie możesz zrobić nawet będąc już w ciąży. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Mierzenie temperatury podczas starań o dziecko - kiedy owulacja i dni płodne?

Temperatura ciała jest reakcją naszego organizmu na to co się w nim dzieje. Prawie wszyscy wiedzą, że temperatura ciała informuje nas, o tym, że nasz organizm walczy z infekcją. Niewiele osób zaś wie, że temperatura ciała może również dawać zaskakująco dokładne informacje na temat płodności kobiety! Wystarczą zaledwie 3 minuty dziennie, a nie wydając ani grosza dowiesz się więcej niż możesz przypuszczać. Sprawdź, po co mierzyć temperaturę podczas starania o ciążę. Dowiedz się, jak prawidłowo mierzyć temperaturę i w jaki sposób OvuFriend Ci w tym pomoże! 

CZYTAJ WIĘCEJ