Sierpniówki 2019 !!!
-
WIADOMOŚĆ
-
Móżdżyłam nad tym wpisem starając się z emocji ortów nie na stawiać a tu widzę, ze już zmiana tematu
. I dobrze!
Ja z ciuszkami czekam na płeć. Kupiłam tylko pieciopak bodziakow w lidlu ale kolory są uniwersalne wiec jakby nie było będzie ok. Jeśli się okaże, ze to chłopiec to mam wszystko po synku. A jak dziewczynka to coś czuje, ze popłynę
Ja wizytę mam dopiero 4 marca. Dłuży mi się trochę ale jeszcze jakoś daje radę.[/url]
-
Anhydra wrote:Hmmm...a może to tymczasowy wpływ zwiększenia objętości krwi? A bierzesz coś przeciwzakrzepowego? Ewentualnie spr poziom witaminy B12...Starania od 2013r.
2015r. - 2x IUIhsg, histeroskopia
2 maja 2016r. IVF ciąża biochemiczna
12 lipca 2016r. CRIO
12 sierpnia 2016r. CRIOkariotypy ok
3 stycznia 2017r. szczepienia, intralipid i transfer ❤
02.09.17r. urodziła się Tosia ❤
15.10.18r. Aniołek 21.07.19r. urodził się Franio❤ -
DrzewkoPomarańczowe sama bym tego lepiej nie ujęła
Ja kupiłam póki co tylko jeden pięciopak bodziaków w smyku, ale takie w miarę uniwersalne w razie czego
Frida ja tego nie ogarniam. Dziś zaczęłam 17 tydzien! A też mam wrażenie, że chwilę temu był początek tej drogiFrida91 lubi tę wiadomość
👩36 lat 🧑39 lat
1 ❄️
7 dpt - beta <1 💔
8.02.2025 - transfer blastocysty 2.1.1 🤞❤️
14.09.2024 - transfer blastocysty ❄️
9 dtp - beta 32 mIU/ml
11 dpt - beta 75 mIU/ml
13 dpt - beta 225 mIU/ml
16 dpt - beta 1028 mIU/ml
18 dpt - beta 1804 mIU/ml
20 dpt - beta 2872 mIU/ml
24 dpt - pęcherzyk 0,94 cm
14.10 - pusty pęcherzyk 💔
kwalifikacja z MZ - 10.06
21.08.2023 - transfer blastocysty 3AA ❄️ 💔
lipiec 2023 - transfer odwołany - za niski progesteron 😞
luty 2023 - poronienie naturalnej ciąży
22.07.2019 - urodził się Leon
13.11.2018 - transfer blastocysty 4AA
październik 2018 - Salve - ivf
sierpień 2018 - histeroskopia ok
kwiecień 2017 - hsg ok
starania od 2014 -
Frida91 wrote:Ani sie obejrzymy a bedziemy sie rozpakowywac po kolei
Nawet nie mów! Mnie jeszcze po drodze remont czeka... Chyba trzeba się za to szybciej wziąć, bo czas leci jak porąbany👩36 lat 🧑39 lat
1 ❄️
7 dpt - beta <1 💔
9 dtp - beta 32 mIU/ml
11 dpt - beta 75 mIU/ml
13 dpt - beta 225 mIU/ml
kwiecień 2017 - hsg ok
starania od 2014 -
Smerfelinka wrote:Nawet nie mów! Mnie jeszcze po drodze remont czeka... Chyba trzeba się za to szybciej wziąć, bo czas leci jak porąbanyStarania od 2013r.
2015r. - 2x IUIhsg, histeroskopia
2 maja 2016r. IVF ciąża biochemiczna
12 lipca 2016r. CRIO
12 sierpnia 2016r. CRIOkariotypy ok
3 stycznia 2017r. szczepienia, intralipid i transfer ❤
02.09.17r. urodziła się Tosia ❤
15.10.18r. Aniołek 21.07.19r. urodził się Franio❤ -
Dziewczyny, macie dalej problem z suchą skórą (bo pamiętam, że parę miało)? U mnie coraz gorzej, a zapomniałam lekarzowi o tym powiedzieć na ostatniej wizycie. Twarz mnie swędzi i skóra się luszczy
Nawet Nivea nie pomaga. Czego Wy używacie do nawilżenia i co Wam pomaga? W poprzedniej ciąży nie miałam aż takich problemów.
-
Tak jak pisałam rano poslizgnęłam się i upadłam.Na szczęście na kolano.Z brzuchem chyba ok nic nie boli.Skonczy sie siniakiem na kolanie.Ja wizytuję w sobotę.Mam nadzieje że poznam wreszcie płeć.To będzie 15+2dni.Może będę mogła wstać i chodzić choć trochę.
Anhydra lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualny
Coś miłego z ranaNie mogę się powstrzymać żeby przejść obok ubranek dziecięcych obojętnie
Mamy już 2 wielopaki ze Smyka, body z Lidla, ubranka z Pepco i Tesco, i 2 internetowe nabytki (czarne
)
Ja wizytuję jutro rano u gina, mam nadzieje że bardziej się ujawni co tam się kryje.
Kalija, Smerfelinka, redken, Anhydra, Mary Magdalena, kayama, emi2016, OlaWi, natty85, werni, smeg, Agagusia, Marimiko lubią tę wiadomość
-
Dziewczyny, zaczekajcie na mnie z tymi połówkowymi, ja dopiero w piątek mam prenatalne:)
A pro po ubranek: ja ponad 10 lat temu dostałam wór ubranek w neutralnych kolorach (bodziaki,dresiki) w rozm. 56-90 . U ciotki zlikwidowali zakład i w ramach odprawy kazali brać ciuszki. No i mam tego sporo choć widać, że to nie dzisiejsze trendy. Tak się zastanawiam czy nie wystawić tego na OLX za jakąś symboliczną kwotę albo oddać do domu samotnej matki by móc poszaleć na zakupach. Z drugiej strony to nowe ciuszki a wydatków czeka mnie sporo...
-
Postanowienia na dziś:
- zadzwonić do stolarza
- poszukać ekipy remontowej
- załatwić plisy na okna
A pewnie ta lista jeszcze urośnie
Natty zaczynam się stresować... Jest później, niż mi się wydaje.magnolia29 lubi tę wiadomość
👩36 lat 🧑39 lat
1 ❄️
7 dpt - beta <1 💔
9 dtp - beta 32 mIU/ml
11 dpt - beta 75 mIU/ml
13 dpt - beta 225 mIU/ml
kwiecień 2017 - hsg ok
starania od 2014 -
nick nieaktualnyKalija wrote:Dziewczyny, zaczekajcie na mnie z tymi połówkowymi, ja dopiero w piątek mam prenatalne:)
A pro po ubranek: ja ponad 10 lat temu dostałam wór ubranek w neutralnych kolorach (bodziaki,dresiki) w rozm. 56-90 . U ciotki zlikwidowali zakład i w ramach odprawy kazali brać ciuszki. No i mam tego sporo choć widać, że to nie dzisiejsze trendy. Tak się zastanawiam czy nie wystawić tego na OLX za jakąś symboliczną kwotę albo oddać do domu samotnej matki by móc poszaleć na zakupach. Z drugiej strony to nowe ciuszki a wydatków czeka mnie sporo...
Kalija lubi tę wiadomość
-
@Malinka7
W genomedzie.
@Mary Magdalena
ja mam strasznie suchą skórę i nic mi nie pomaga. Smaruję się różnymi kremami, żelami, oliwkami i nic to nie dajeJuż mi nawet skóra z głowy schodzi
Jakby któraś była zainteresowana to w przyszłym tygodniu (chyba od 21.02) w lidlu będą spodnie ciążowe
Wiadomość wyedytowana przez autora: 13 lutego 2019, 09:57
Nacha, Kalija, Vampire lubią tę wiadomość
-
Mary Magdalena wrote:Dziewczyny, macie dalej problem z suchą skórą (bo pamiętam, że parę miało)? U mnie coraz gorzej, a zapomniałam lekarzowi o tym powiedzieć na ostatniej wizycie. Twarz mnie swędzi i skóra się luszczy
Nawet Nivea nie pomaga. Czego Wy używacie do nawilżenia i co Wam pomaga? W poprzedniej ciąży nie miałam aż takich problemów.
Hmmm a pijesz dużo wody? U mnie się poprawiło, przestały mi tak wysychac usta, skóra sucha ale nie tragicznie. Używam tego co zawsze więc coś się unormowalo może z hormonami.
Niebieska gwiazda oj uważaj, upadki są niebezpieczne, ja w ogóle nie chodzę w butach na obcasie. Ale dobrze ze "tylko" na kolano.
A u mnie bóle prawie minęły) Dr na IP ginekologii miała chyba jednak rację, bardzo się pilnuje aby w ogóle nie dotykać brzucha, biorę magnez i no spe. Ból brzucha mi zupełnie puścił wczoraj wieczorem i do dziś nie boli. Może u mnie tak jest ze mięsień macicy nsdpobudliwy, zawsze miałam disyc bolesne miesiączki bez uchwytnej przyczyny.
Co do ubranek pojawiły się fajne kolekcje w Rossmanie, kupiłam dwupak body z krótkim rękawem, są czapeczki, śpioszki, skarpetki, fajne wzoryJa kupuje na 56 i większe, wydaje mi się że moje dziecko będzie spore, ciągle szybko rośnie jest jakby o kilka dni starsze niż wynika z wyliczeń wieku ciąży.
Wczoraj byłam u fryzjera na farbowanie moich 4 cm odrostow, czuje się jak nowo nagrodzona, poprawiło samopoczucieTrochę się bałam ale fryzjerka mówiła że w ciąży pracowała, włosy sobie farbowala i wszystko ok.
Wiadomość wyedytowana przez autora: 13 lutego 2019, 10:04
Niebieska Gwiazda lubi tę wiadomość
-
Ja następną wizytę mam dopiero 1marca, za to dziś idę odebrać wyniki z pappy. Ciekawe co mi tam naliczyli.
Z ciuszkow mam kupione póki co 2 pajace z lidla-bezowe, więc uniwersalnieNa 5paki body się spóźniłam. Od mojej siostry jakieś ciuszki chłopięce czekają w piwnicy u rodziców, szwagierka ma dziewczęce i odkłada je w nadziei, że może jednak będziemy mieli kuzyneczke dla jej córki, bo póki co to same chłopaki w rodzinie. Kuzynowi się urodzil syn tydzień temu i też już zapowiadają, że nam sypną ciuchem
zatem ja jeszcze nie szaleje z zakupami, jedynie jak się jakaś okazja trafi.