X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Sierpniówki 2019 !!!
Odpowiedz

Sierpniówki 2019 !!!

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 15 lutego 2019, 21:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja dziś trochę się przeforsowalam. Chciałam wyjść po synka do przedszkola i nagle bardzo zabolało mnie w klatce piersiowej. Nie mogłam się ruszyć. Zmierzyła sobie tętno i miałam powyżej 100 A zawsze miałam ok 70. Na szczęście trwało to chwilę i tętno spadło A ja po powrocie synka z przedszkola i położyłam się na 2 godzin i. Już czuje się lepiej, ale przestraszyłem się trochę;/

OlaWi lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 15 lutego 2019, 21:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Smutna bardzo się cieszę, że wszystko dobrze. Gwiazdeczko kciuki zaciśnięte;)

Niebieska Gwiazda lubi tę wiadomość

• DrzewkoPomarańczowe Autorytet

Wysłany: 15 lutego 2019, 21:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Marimiko wrote:
    Znalazłam fajny filmik jak babka na "chłopski" rozum tłumaczy działanie skurczy macicy przy porodzie:

https://youtu.be/URyEZusnjBI

Fajny filmik. Na koniec faktycznie napięcie sięgało zenitu. Miałam wrażenie, ze zaraz dostanę ta piłeczka w twarz :D

Anhydra, Marimiko lubią tę wiadomość

aadd84dc14.png[/url]
  • Kalija Autorytet

Wysłany: 15 lutego 2019, 22:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Niebieska Gwiazda wrote:
    Jutro wizytuje i troche się boję.Trzymajcie kciuki

Ja też trzymam kciuki :)

Smutnamiss bardzo się cieszę! Kiedy masz wyniki nifty? Lepiej się czujesz ?

Niebieska Gwiazda lubi tę wiadomość

dqprgu1royghdo7j.png
  • linka89 Ekspertka

Wysłany: 15 lutego 2019, 22:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Misi@ wrote:
    Ja dziś trochę się przeforsowalam. Chciałam wyjść po synka do przedszkola i nagle bardzo zabolało mnie w klatce piersiowej. Nie mogłam się ruszyć. Zmierzyła sobie tętno i miałam powyżej 100 A zawsze miałam ok 70. Na szczęście trwało to chwilę i tętno spadło A ja po powrocie synka z przedszkola i położyłam się na 2 godzin i. Już czuje się lepiej, ale przestraszyłem się trochę;/

tetno chyba tez sie podnosi w ciąży...dlatego szybciej sie meczymy

• werni Autorytet

Wysłany: 15 lutego 2019, 22:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Super wiadomości dziewczyny :)

Kalija lubi tę wiadomość

f2wlsg1849ksqu5m.png

mhsv20mmdqfv97ge.png
    Na ovu od 07.07.2014

Prl-maj 950
    Tsh- maj 3.04
    Androstedion-wysoki-zostal obnizony za pomoca tabl. Anty.

Nasz cud Wojtuś 😍
  • Klara Wysocka Autorytet

Wysłany: 15 lutego 2019, 22:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    OlaWi wrote:
    Też mam mhtfr i raczej nikt mi nie dał skierowania na patologie z tego powodu. Dzięki mutacji miałam darmowe prenatalne. Może to bardziej informacyjnie, dlatego że pewnie Sylvka bierze leki rozrzedzające.

Przy mthfr nie ma wskazań do leków rozrzedzających. Często zaleca się acard bądź heparynę przy wcześniejszych poronieniach, zapobiegawczo, ale to nie standard.
    Ja też biorę leki rozrzedzające i dalej nie rozumiem tej patologii ciąży.

IVF - I transfer 19.11.2018 - > 20.12. jest <3
    mam Córeczkę <3
  • nick nieaktualny

Wysłany: 15 lutego 2019, 22:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tez mam mthfr i to wersje homo, a nie mialam ani darmowych prenatalnych, ani nie dostalam zadnego info, ze moja ciaza bedzie szczegolnie traktowana... hmm nie wiem jak Wy to zalatwilyscie?

Wlasnie wrocilam z basenu - bylo ekstra! Przeplynelam standardowa ilosc dlugosci jak przed ciaza, az sie zdziwilam, ze tak lekko poszlo. Moj Maluch chyba lubi pływanko :-) Tylko staralam sie robic wiecej przerw, zeby tetno uspokoic.
    Bardzo Wam polecam te forme aktywności:-)

DrzewkoPomarańczowe, Anhydra, Klara Wysocka, werni lubią tę wiadomość

• DrzewkoPomarańczowe Autorytet

Wysłany: 15 lutego 2019, 23:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Poćwiczone ;). Jak mi błogo :). Idę zrobić papu na jutro do szkoły i zbieram się do spania. Dobrej nocy Dziewczyny!

baileys, werni lubią tę wiadomość

aadd84dc14.png[/url]
  • Smutnamiss Autorytet

Wysłany: 15 lutego 2019, 23:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kalija wrote:
    Ja też trzymam kciuki :)

Smutnamiss bardzo się cieszę! Kiedy masz wyniki nifty? Lepiej się czujesz ?
    Trochę lepiej głębokich wad nie ma wyniki w przyszłym tyg

DrzewkoPomarańczowe, Anhydra, Misi@ lubią tę wiadomość

27a73b5519.png
  • Sylvka Autorytet

Wysłany: 15 lutego 2019, 23:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Klara Wysocka wrote:
    Mogłabyś mi wyjaśnić co mutacje mthfr mają do patolgii ciąży?
    Nie rozumiem co mają Wam robić - dadatkowe badania, obserwacje?

Niestety nie umiem Ci odpowiedzieć na to pytanie :)
    Na patologie skierowała głównie przez cukrzyce, ale nie wiem czemu jest też informacja o mthfr. Stwiedziła, że to dopisze do skierowania.Nie znam się i nie wiem czy to ma jakieś znaczenie dla patologii. Kazała na pierwszą wizytę zabrać wszystkie dokumenty świadczące o tym.

Kiedy już będę na tej wizycie to może wtedy dowiem się co po co na co i dlaczego :) Myślę, że głównie chodzi o cukrzycę, ale czemu to mthfr ma znaczenie sama nie rozumiem na tą chwilę.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 16 lutego 2019, 01:21

Klara Wysocka lubi tę wiadomość

3.08.22r. Anielka 🍼👶🥰
    5.09.21r. Antosia 11 +3 tc [*] 💔👼
    27.08.20r. [*]
    27.07.19r. Błażej 🍼👶🥰
    7.07.16r. [*]
    3.08.15r. [*]

• Agagusia Autorytet

Wysłany: 16 lutego 2019, 07:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A my od wczoraj na wyjeździe. Wczoraj zwiedzony Sandomierz, potem 2 godziny z dziecmi na stoku, z czego z polowe czasu ciągalam małego na sankach pod gore i wiecie co?Dawno sie tak dobrze nie czułam:) Oczywiscie czasem musiałam przysiąść sama na tych sankach, zeby odsapnąć, ale generalnie bylo super:) Choc wieczorem, jak chlopaki mnie jeszcze zaciągnęli na basen to juz padłam po 21 i nic mnie z lozka nie bylo w stanie zwlec:)

Niebieska Gwiazda, linka89, Marcelina85, Chimera, Misi@, Marimiko, kayama lubią tę wiadomość

qdkkanliorueictt.png
    Wojtek(2012), Adaś(2015)
    20.07.2019 - jest z nami Krzyś :) - 37t2d, 2600g, 52cm
  • Agagusia Autorytet

Wysłany: 16 lutego 2019, 07:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ciesze sie z udanych wizyt, szczegolnie z Twojej SmutnaMiss i trzymam kciuki za nastepne!

qdkkanliorueictt.png
    Wojtek(2012), Adaś(2015)
    20.07.2019 - jest z nami Krzyś :) - 37t2d, 2600g, 52cm
  • Niebieska Gwiazda Autorytet

Wysłany: 16 lutego 2019, 08:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Agagusia życzę udanego i zdrowego wypoczynku i troszkę zazdroszczę.

• linka89 Ekspertka

Wysłany: 16 lutego 2019, 08:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Agagusia wrote:
    A my od wczoraj na wyjeździe. Wczoraj zwiedzony Sandomierz, potem 2 godziny z dziecmi na stoku, z czego z polowe czasu ciągalam małego na sankach pod gore i wiecie co?Dawno sie tak dobrze nie czułam:) Oczywiscie czasem musiałam przysiąść sama na tych sankach, zeby odsapnąć, ale generalnie bylo super:) Choc wieczorem, jak chlopaki mnie jeszcze zaciągnęli na basen to juz padłam po 21 i nic mnie z lozka nie bylo w stanie zwlec:)

Super! Zazdroszczę! My poki.co jesteśmy na etapie planiwania jakiegos wyjazdu, ale nie możemy sie zdecydowac na miejsce i termin.

• OlaWi Autorytet

Wysłany: 16 lutego 2019, 09:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    baileys wrote:
    Tez mam mthfr i to wersje homo, a nie mialam ani darmowych prenatalnych, ani nie dostalam zadnego info, ze moja ciaza bedzie szczegolnie traktowana... hmm nie wiem jak Wy to zalatwilyscie?

Wlasnie wrocilam z basenu - bylo ekstra! Przeplynelam standardowa ilosc dlugosci jak przed ciaza, az sie zdziwilam, ze tak lekko poszlo. Moj Maluch chyba lubi pływanko :-) Tylko staralam sie robic wiecej przerw, zeby tetno uspokoic.
    Bardzo Wam polecam te forme aktywności:-)

Mi najzwyczajniej lekarz wpisał na skierowaniu na badania prenatalne, że pacjentka z mutacja mhtfr, w poradni (najpierw zadzwoniłam) kazali zabrać wynik potwierdzający mutację. Spróbuj zadzwonić tam gdzie robisz badania i zapytać czy to jest powód pozwalający na bezpłatne badanie. Na połówkowe mam mieć już tylko na skierowaniu wpisane. Miałam USG i pappa zrobione.

f2w3rjjgiz6fnyna.png
  • Marcelina85 Autorytet

Wysłany: 16 lutego 2019, 10:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja też już po wizycie, wg usg genetycznego mam ryzyko skorygowane: trisomia 21 1:1513, trisomia 18 1:2808, trisomia 13 1:20000. Jednak Maluszek jest starszy tylko o 2 dni. Łożysko mam nisko na przedniej ścianie, ale podobno jeszcze się podniesie. Pierwsze ruchy pewnie poczuję dopiero w 20-21tc. W końcu jednak zdecydowaliśmy się na test Pappa, dzisiaj mam dostać wyniki smsem.

Moja waga chyba oszukuje, bo wg pomiaru w gabinecie przybrałam jednak 4kg od początku ciąży. Glukoza 91, mam jeść produkty o niskim indeksie glikemicznym i do końca marca mogę przytyć jeszcze tylko 1 kg.

A moja niedoczynność jakby przechodzi w nadczynność, co jest dziwne, zważywszy że dawkę Euthyroxu miałam od początku ciąży zmniejszoną z 112 do 100. TSH wyszło 0,086 (norma 0,27-4,20), FT4 ciut powyżej górnej granicy, FT3 poniżej dolnej. Może to od jodu, który przyjmuję w Mama DHA. W poniedziałek mam wizytę u endo, niby na tym etapie ciąży zwykle zwiększa się dawkę, ciekawe czy jeszcze mi zmniejszy...

Wiadomość wyedytowana przez autora: 16 lutego 2019, 10:11

Sylvka, OlaWi, DrzewkoPomarańczowe, Niebieska Gwiazda, Smerfelinka lubią tę wiadomość

"Kiedy śmieje się dziecko, śmieje się cały świat"
    - Janusz Korczak

PAI-1 4G (heterozygota), ANA2 1:320, niedoczynność tarczycy, hiperprolaktynemia
    7t1d (*)
  • Sylvka Autorytet

Wysłany: 16 lutego 2019, 10:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gratulacje udanych wizyt! :)

Marcelina85 lubi tę wiadomość

3.08.22r. Anielka 🍼👶🥰
    5.09.21r. Antosia 11 +3 tc [*] 💔👼
    27.08.20r. [*]
    27.07.19r. Błażej 🍼👶🥰
    7.07.16r. [*]
    3.08.15r. [*]

• Niebieska Gwiazda Autorytet

Wysłany: 16 lutego 2019, 10:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Siedzę pod gabinetem i się denerwuje.

• Chimera Autorytet

Wysłany: 16 lutego 2019, 10:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam się w tę piękną słoneczną sobotę :) Mam super humor, bo przespałam cała noc i nawet na siku się nie obudziłam!!

Marcelina ja tak ostatnio zrobiłam, że stanęłam na wadze, a tu znów 55kg jak przed ciążą, myślę sobie "jak to możliwe przez 1dzien, gdzie moje 2kg?". Przesunęłam lekko wagę, weszłam jeszcze raz i już się zgadzało. Okazało się, że postawiłam wagę jedną stopką na fudze z kafelek i już był wynik zakłamany, bo krzywo.

Gratulacje dziewczyny, trzymam kciuki jeżeli jeszcze któraś dziś wizytuje :)

OlaWi, Marcelina85 lubią tę wiadomość

‹‹ 318 319 320 321 322 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Zespół PCOS – czym jest i jak z nim walczyć?

PCOS to jedno z najczęstszych zaburzeń endokrynologicznych. Jak się objawa? Jakie są metody leczenia? Czy Zespół Policystycznych Jajników może utrudniać zajście w ciążę? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Zrozumieć swoje ciało w każdym momencie cyklu menstruacyjnego. Poznaj nieoczywiste objawy przed okresem!

Większość kobiet doświadcza różnego rodzaju objawów fizycznych i emocjonalnych podczas ostatniej fazy cyklu menstruacyjnego. Warto wiedzieć, że nie tylko nietypowe bóle głowy, uczucie zmęczenia czy wzmożona podatność na infekcje mogą mieć związek z zespołem napięcia przedmiesiączkowego.

CZYTAJ WIĘCEJ

Karmienie piersią - wszystko o diecie, która zapewni zdrowie Twojemu dziecku

Podawanie mleka matki to najlepszy, naturalny sposób karmienia niemowląt. Zapewnia on dziecku prawidłowy rozwój, zdrowie i umacnia więź emocjonalną z matką. Należy także pamiętać, że znaczenie ma długość okresu karmienia piersią. Najlepiej, jeśli do ukończenia szóstego miesiąca życia dieta malca składa się wyłącznie z mleka mamy.

CZYTAJ WIĘCEJ