Sierpniówki 2019 !!!
-
WIADOMOŚĆ
-
Wiecie może czy to dobry wynik?
Wolna podjednostka beta Hcg 44.7 IU/l
Białko PAPP-A (wg FMF) 7.4 IU/l
Czy sa jakieś normy ile czego powinno być?Wiadomość wyedytowana przez autora: 15 lutego 2019, 17:35
-
Cześć! Ja dziś miałam prenatalne. Lekarz powiedział, że ryzyka niskie a dzieciak ładny. NT 1.4, kość nosowa obecna. Dalej nie rozkminiam, bo jeszcze bym coś znalazła
Z ciekawszych rzeczy - nasz syn na 70% jest córką a termin porodu zmienił się z 28 na 26 sierpnia
Pierwszy raz u lekarza pociekły mi łzy szczęściaDrzewkoPomarańczowe, Niebieska Gwiazda, Misi@, Chimera, Smerfelinka, werni, Panna_Justyna, linka89, emi2016, AnaKwiat, wiki2, OlaWi, Anhydra, Klara Wysocka, E_linka2, Limerikowo, Malinka7, Marimiko, Vampire, Niezapominajka5, Sylvka, Ania95, Frida91, Marcelina85, natty85 lubią tę wiadomość
-
A ja dziś odebrałam wyniki testy Harmony:
zdrowe! i (tu będę nudna) chłopiec!Kalija, Niebieska Gwiazda, Misi@, Chimera, Smerfelinka, werni, Panna_Justyna, emi2016, wiki2, OlaWi, Anhydra, DrzewkoPomarańczowe, Klara Wysocka, Limerikowo, Malinka7, Marimiko, Camelia, Agagusia, Vampire, Niezapominajka5, Sylvka, Ania95, Marcelina85, natty85, smeg lubią tę wiadomość
Krzyś jest z nami od 15.08.2019 -
MartaMartaMarta wrote:Wiecie może czy to dobry wynik?
Wolna podjednostka beta Hcg 44.7 IU/l
Białko PAPP-A (wg FMF) 7.4 IU/l
Czy sa jakieś normy ile czego powinno być? -
OlaWi wrote:Jest możliwe żeby mieć zapalenie pęcherza, bez objawów ze strony cewki? Żadnego szczypania czy pieczenia. Ale jak sikam to czuję ból jakby pęcherza. Im mocniej próbuję sikać tym bardziej boli. Dalej kminię co mi jest, bo wizyta dopiero w poniedziałek.
-
wiki2 wrote:Ja nie mam bólu pęcherza, ale moczowodow po obu stronach... jak sikam (najczęściej w nocy lub po lezeniu) to mnie boli, muszę odczekiwac aż trochę przestanie i sikam dalej... szczególnie tak mam na samym końcu sikania... miałam to w każdej ciąży, miałam też w którejś ciąży robione usg brzucha i nic nie wykazało... więc chyba to macica naciska na moczowody... moze tez to masz? Zwroc uwage, czy to nie jest związane z lezeniem na plecach czy którymś boku
Nie wiem co to jest. Podbrzusze boli też podczas siedzenia jakbym uciskała coś. Moze faktycznie to macica. Nie wiem nawet co w tym miejscu jest. Ale w nocy i co jakiś czas w dzień czuje takie jakby zaciskanie obręczy poniżej żeber. Może faktycznie to macica i od kręgosłupa coś promieniuje. Nie wiem czy są normalne objawy. -
Sylvka wrote:Cukrzyca wyszła z krzywej a chodzi mi o mutacje mthfr, które mam wpisane na skierowaniu do patologii oprócz cukrzycy
Tak to wszystko jest pięknie ładnie.
Nie rozumiem co mają Wam robić - dadatkowe badania, obserwacje?IVF - I transfer 19.11.2018 - > 20.12. jest
mam Córeczkę -
Klara Wysocka wrote:Mogłabyś mi wyjaśnić co mutacje mthfr mają do patolgii ciąży?
Nie rozumiem co mają Wam robić - dadatkowe badania, obserwacje?
Też mam mhtfr i raczej nikt mi nie dał skierowania na patologie z tego powodu. Dzięki mutacji miałam darmowe prenatalne. Może to bardziej informacyjnie, dlatego że pewnie Sylvka bierze leki rozrzedzające. -
nick nieaktualnyJestem po genetycznym. Wszystko ok - chłopak i dziewczyna, silne i zdrowe,termin porodu zmieniony na 24.08.2019. Testów pappa nie robiłam - lekarz powiedział, że nic w moim przypadku nie wniosą nowego.
Niebieska Gwiazda, Chimera, Malinka7, Misi@, Anhydra, wiki2, emi2016, Marimiko, kayama, DrzewkoPomarańczowe, Agagusia, joan85, Vampire, werni, Klara Wysocka, Smerfelinka, Ania95, Frida91, Marcelina85, natty85, Limerikowo lubią tę wiadomość
-
Znalazłam fajny filmik jak babka na "chłopski" rozum tłumaczy działanie skurczy macicy przy porodzie:
https://youtu.be/URyEZusnjBIDrzewkoPomarańczowe lubi tę wiadomość
22.03.2017 r. Aniołek [`] (11tc)11.2017-10.2018- 4 ciąże biochemiczne
01.08.2019 r. - przewidywany TP naszej córeczki Olci -
Marimiko wrote:Znalazłam fajny filmik jak babka na "chłopski" rozum tłumaczy działanie skurczy macicy przy porodzie:
https://youtu.be/URyEZusnjBI
Fajny filmi to napięcie na końcu czy piłeczka wypadnie
OlaWi, Marimiko lubią tę wiadomość
PAI-1 4G/5G homo, MTHFR 677C>T/wt hetero, kariotypy OK -
Ja byłam na szczegółowym usg na Agatowej i nie ma żadnych oznak chorób usg trwało ponad godzinę i Pani prof stwierdziła że widzi zdrowe dziecko oczywiście gwarancji nie ma ale obraz usg pokazuje że zdrowe
Niebieska Gwiazda, linka89, Marimiko, E_linka2, DrzewkoPomarańczowe, Agagusia, Misi@, Kalija, Anhydra, OlaWi, werni, Klara Wysocka, baileys, magnolia29, Smerfelinka, Ania95, Sylvka, Frida91, Marcelina85, Panna_Justyna, wiki2, Chimera, natty85, Larissa90, Malinka7, kayama lubią tę wiadomość
-
Dziecko śpi, mąż wyprawiony na miasto z kolegami a ja zajęłam strategiczne miejsce na kanapie i czekam aż nadejdzie niepohamowana motywacja do ćwiczeń. Czekam i czekam...
Dziś poczułam pierwszy raz solidnego kopniaka ❤️, aż się ciutkę zlękłam takie to było niespodziewane. Do tej pory czułam te ruchy bardzo delikatnie a dziś to było naprawdę coś! ❤️Misi@, Kalija, werni, Smerfelinka, Agagusia, Marimiko lubią tę wiadomość
[/url]