X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Sierpniówki 2019 !!!
Odpowiedz

Sierpniówki 2019 !!!

Oceń ten wątek:
  • Sylvka Autorytet

Wysłany: 16 lutego 2019, 11:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Niebieska Gwiazda wrote:
    Siedzę pod gabinetem i się denerwuje.

Mocne kciuki! :) Musi być dobrze !!!

OlaWi, Niebieska Gwiazda, Marcelina85 lubią tę wiadomość

3.08.22r. Anielka 🍼👶🥰
    5.09.21r. Antosia 11 +3 tc [*] 💔👼
    27.08.20r. [*]
    27.07.19r. Błażej 🍼👶🥰
    7.07.16r. [*]
    3.08.15r. [*]

• OlaWi Autorytet

Wysłany: 16 lutego 2019, 11:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Trzymam kciuki! Jest piękna pogoda to i wizyty będą piękne!

Sylvka, Niebieska Gwiazda lubią tę wiadomość

f2w3rjjgiz6fnyna.png
  • Mila1996 Autorytet

Wysłany: 16 lutego 2019, 12:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kobietki z Lublina jaki szpital mogły byście polecić? Od 3 w nocy dostałam silnego kłucia z prawej strony brzucha pod samym żebrem, które trwa do teraz. Nie wiem kompletnie co to może być, próbowałam się ratować nospa ale nic nie pomogła. Więc stwierdziłam że nie obędzie się chyba bez podróży na izbę..

QojMp2.png

|| - 21.12.2018

29.08.2019 Zosia 👧 3710 i 58 cm szczęścia ❤️😍
  • Vampire Autorytet

Wysłany: 16 lutego 2019, 12:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mila1996 wrote:
    Kobietki z Lublina jaki szpital mogły byście polecić? Od 3 w nocy dostałam silnego kłucia z prawej strony brzucha pod samym żebrem, które trwa do teraz. Nie wiem kompletnie co to może być, próbowałam się ratować nospa ale nic nie pomogła. Więc stwierdziłam że nie obędzie się chyba bez podróży na izbę..

W dobrym szpitalu nie pomoge, ale moz warto do opieki nocnej i świątecznej na początek. Na Izbie kolejki. Ja chodzę do Lunamedu w szpitalu wojskowym, sprawdź gdzie masz najbliżej.

DrzewkoPomarańczowe lubi tę wiadomość

l22nroeqpi96shdn.png

Ur. 9.08.2019 r. 💕
  • Vampire Autorytet

Wysłany: 16 lutego 2019, 13:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A, moze masz kolke żółciową? Lepiej podjechać do lekarza.

Z tym MTHFR zdania specjalistów są podzielone, aczkolwiek poszukajcie postanowienia Polskich Towarzystw Ginekologii i Genetycznego w tej sprawie. Zatwierdzono, ze zarówno w suplementacji kwasem foliowym jak i wspołwystepowania chorób i schorzeń tj. wady płodu czy trombofilia obecność mutacji ma niską wartość diagnostyczna.

https://journals.viamedica.pl/ginekologia_perinatologia_prakt/article/view/57136

l22nroeqpi96shdn.png

Ur. 9.08.2019 r. 💕
  • Niebieska Gwiazda Autorytet

Wysłany: 16 lutego 2019, 13:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jestem po wizycie.Dzidziulek ma się dobrze.Nadal nie wiem czy śnić na różowo czy na niebiesko nie pokazał się.Tętno ok.Łożysko u mnie obecnie ok tzn.są problemy ale od prenatalnych nie pogorszyło się.I wreszcie mogę chodzić na spacery.Ćwiczyć na razie nie,ale po 10tyg.leżenia spacery też mnie będą męczyć.Mam prowadzić oszczędzający tryb życia.Juhu...

Chimera, Marcelina85, Vampire, Smerfelinka, DrzewkoPomarańczowe, linka89, Mary Magdalena, Sylvka, OlaWi, Limerikowo, Kalija, Agagusia, natty85, Misi@, Marimiko, Ania95, Larissa90 lubią tę wiadomość

• Marcelina85 Autorytet

Wysłany: 16 lutego 2019, 13:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dostałam wiadomość, że Pappa jest ok i to mi wystarczy.

Właśnie mnie jedna Pani przepuścila w kolejce w markecie, nie sądziłam, że aż tak widać!

Niebieska Gwiazda, DrzewkoPomarańczowe, Sylvka, Chimera, OlaWi, Kalija, werni, Misi@ lubią tę wiadomość

"Kiedy śmieje się dziecko, śmieje się cały świat"
    - Janusz Korczak

PAI-1 4G (heterozygota), ANA2 1:320, niedoczynność tarczycy, hiperprolaktynemia
    7t1d (*)

Wysłany: 16 lutego 2019, 13:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Z gorszych wiadomości mam liczne bakterie w moczu i dostałam afastural przez 2 dni po tygodniu badanie moczu.Stan zapalny pęcherza może podnosić leukocyty.I krzywa glukozy i to jak najszybciej.

• Frida91 Autorytet

Wysłany: 16 lutego 2019, 14:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kurde a mnie też męczy to zapalenie pecherza. Biorę ten furagin a jednak ciągle coś mnie tam szczypie. Chyba jednak nie obędzie się bez antybiotyku :(

Córeczka 08.2019 ❤️
    Synek 10.2022 💙
  • OlaWi Autorytet

Wysłany: 16 lutego 2019, 14:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Frida91 wrote:
    Kurde a mnie też męczy to zapalenie pecherza. Biorę ten furagin a jednak ciągle coś mnie tam szczypie. Chyba jednak nie obędzie się bez antybiotyku :(

Spróbuj tej wit. C sobie zrobić, ale nie wiem czy na grupie czy gdzieś na necie czytałam sok z połowy cytryny - można rozcieńczyć wodą. I dużo pić przede wszystkim, żeby się przepłukało.

f2w3rjjgiz6fnyna.png
  • Frida91 Autorytet

Wysłany: 16 lutego 2019, 14:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    OlaWi wrote:
    Spróbuj tej wit. C sobie zrobić, ale nie wiem czy na grupie czy gdzieś na necie czytałam sok z połowy cytryny - można rozcieńczyć wodą. I dużo pić przede wszystkim, żeby się przepłukało.
    Piję i biorę furagin juz chyba 5 dzień a ciągle czuję takie parcie i szczypanie. Już chyba domowe sposoby nie.pomogą. Mam tylko nadzieję że to nie jakaś bardzo niebezpieczna sytuacja i spokojnie mogę poczekać do wtorkowej wizyty...

Córeczka 08.2019 ❤️
    Synek 10.2022 💙
  • OlaWi Autorytet

Wysłany: 16 lutego 2019, 15:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Frida91 wrote:
    Piję i biorę furagin juz chyba 5 dzień a ciągle czuję takie parcie i szczypanie. Już chyba domowe sposoby nie.pomogą. Mam tylko nadzieję że to nie jakaś bardzo niebezpieczna sytuacja i spokojnie mogę poczekać do wtorkowej wizyty...

Zrób koniecznie badanie moczu i najlepiej od razu posiew.

f2w3rjjgiz6fnyna.png
  • Kalija Autorytet

Wysłany: 16 lutego 2019, 15:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A mi się przypałętała infekcja grzybica :/

dqprgu1royghdo7j.png
  • Niezapominajka5 Autorytet

Wysłany: 16 lutego 2019, 15:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Frida91 wrote:
    Ja również polecam branie Wit C i żurawiny podczas infekcji układu moczowego. Łatwiej to wtedy wyleczyć.

Frida91 lubi tę wiadomość

Tyle przeszliśmy, że wciąż nie wierzę, że Was mam..
    Nigdy się nie poddawaj, bo warto walczyć.

km5sp07wycc10ujp.png
    Naturalsik ❤️
    wnid9vvjhnimte9l.png
    Po latach walki 💝

Wysłany: 16 lutego 2019, 16:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Afastural to antybiotyk.Jest do rozrobienia w wodzie i wypicia.W zaleceniach jest wypić na czczo najlepiej na kolację.Zawsze myślałam,że na czczo to przed śniadaniem.Ile godzin przed nie jeść.I co potem z jedzeniem?Skrętu kiszek z głodu dostanę do rana.

• wiki2 Autorytet

Wysłany: 16 lutego 2019, 17:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziwne... na czczo na kolację! Mi przed zabiegiem kazali być 6h bez jedzenia... może to już na czczo? Ale nie wiem jak wytrzymasz 6h...

Wiadomość wyedytowana przez autora: 16 lutego 2019, 17:57

1usa3e5e2lf96jem.png

Mama Kubusia (2009) i Adasia (2011) i Jasia (2019). Aniołek (2008 -7tc)

Wysłany: 16 lutego 2019, 18:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jest napisane:lek afastural należy przyjmować doustnie,na czczo(na pusty żołądek),najlepiej wieczorem przed pójściem do łóżka,po opróżnieniu pęcherza moczowego.Sama zgłupiałam.

• smeg Autorytet

Wysłany: 16 lutego 2019, 20:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Furagin działa na e.coli, ale na niektóre bakterie niezbyt. Ja miałam w połowie pierwszej ciąży infekcję pęcherza paciorkowcem i dopiero Augmentin pomógł. Co ciekawe, przed porodem gdy standardowo robi się wymaz z pochwy na GBS (paciorkowca), wyszedł mi ujemny i przy porodzie nie musiałam już brać na szybko antybiotyku :) zastanawiam się, czy w tej ciąży nie zrobić sobie wymazu wcześniej i zdążyć wyleczyć. Niektórzy lekarze nie leczą, tylko wolą z automatu dać antybiotyk przy porodzie, ale wtedy trzeba wcześniej się stawić w szpitalu zamiast znosić skurcze w domu i ogólnie tylko niepotrzebny stres przy porodzie :/

W ogóle to chyba zaczęłam czuć ruchy :) sceptycznie do tego podchodziłam przez wzdęcia i ciągle szaleństwo w jelitach, ale jednsk czuję inaczej i niżej, więc może to już to :) w pierwszej ciąży poczułam w 19 tc, a to i tak było wcześniej niż średnia, więc szok że teraz tak szybko :o

Od czwartku w Lidlu ubranka :) Różne serie mają różną jakość, ale te z krówkami i mlekiem pojawiają się już któryś raz i są super! Moje koleżanki kupowały po kilka razy w różnych rozmiarach. Kupiłabym dla starszej córki, gdyby nie to, że już wyrasta z 92 :P
    https://naforum.zapodaj.net/thumbs/6c4566400136.jpg

thgfflw1r5jwwi42.png
    uch5trd871vy6cfm.png
    gg64o7est9yc5xll.png
    Gdańsk, 31 l., kp :)
  • linka89 Ekspertka

Wysłany: 16 lutego 2019, 21:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    smeg wrote:
    Furagin działa na e.coli, ale na niektóre bakterie niezbyt. Ja miałam w połowie pierwszej ciąży infekcję pęcherza paciorkowcem i dopiero Augmentin pomógł. Co ciekawe, przed porodem gdy standardowo robi się wymaz z pochwy na GBS (paciorkowca), wyszedł mi ujemny i przy porodzie nie musiałam już brać na szybko antybiotyku :) zastanawiam się, czy w tej ciąży nie zrobić sobie wymazu wcześniej i zdążyć wyleczyć. Niektórzy lekarze nie leczą, tylko wolą z automatu dać antybiotyk przy porodzie, ale wtedy trzeba wcześniej się stawić w szpitalu zamiast znosić skurcze w domu i ogólnie tylko niepotrzebny stres przy porodzie :/

Mi wyszedl poprzednio gbs dodatni i nie mialam zalecenia by wstawiać sie wcześniej. Jak juz pisalam kiedys do szpitala przyjechalam stosunkowo pozno (7 cm), zdazyli zrobic wywiad, podac oviad, lewatywe i antybiotyk na gbs podali dozylnie. I wcale wielkiego pośpiechu nie bylo:)

Co do leczenia, podobno i tak ma tendencje do nawracania, wiec wychodza z zalozenia, ze po co faszerowac ciezarna dodatkowo lekami

• wiki2 Autorytet

Wysłany: 16 lutego 2019, 21:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ogólnie w moim przypadku było zalecane podanie antybiotyka dozylnie od razu po odejściu wód, max 1h. Inaczej grozi to zakażeniem dziecka... u mnie był pośpiech... bo przebijali mi pecherz w szpitalu i zapomnieli podać antybiotyk... przypomniało mi się po kilku godzinach i był na szybko podany. A z tego powodu Kuba był badany pod tym kątem po urodzeniu i miał od razu robiona morfologie...
    A i też w ciąży nalegalam, żeby wyleczyc gbs, był podany antybiotyk najlepszy wg posiewu, A i tak wrocil po kilku tygodniach :-/ ciekawie jak będzie teraz, bo w drugiej ciąży dla odmiany mialam ujemnego bgs..

Wiadomość wyedytowana przez autora: 17 lutego 2019, 07:45

1usa3e5e2lf96jem.png

Mama Kubusia (2009) i Adasia (2011) i Jasia (2019). Aniołek (2008 -7tc)
‹‹ 319 320 321 322 323 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Starania o dziecko, niepłodność? - jak powiedzieć o tym innym?

Często bywa tak, że temat kłopotów z zajściem w ciążę jest owiany tajemnicą. Jak powiedzieć rodzinie i przyjaciołom o Waszych trudnych doświadczeniach związanych z przedłużającymi się staraniami o dziecko? Doświadczony psycholog, który na co dzień pracuje z parami zmagającymi się z niepłodnością - Justyna Kuczmierowska - proponuje napisanie listu. Sprawdź, co powinno znaleźć się w liście do bliskich osób. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Niedoczynność tarczycy podczas starania o dziecko

Tarczyca to niewielki gruczoł umiejscowiony na szyi człowieka, który wytwarza hormony i ma ogromny wpływ na funkcjonowanie całego organizmu. Dlaczego tak często obniża płodność kobiety? Jak rozpoznać najczęstsze choroby tarczycy: niedoczynność i nadczynność? Przeczytaj w eksperckim artykule w całości poświęconym tarczycy! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Naprotechnologia - naturalna metoda podczas starania o dziecko i nie tylko.

Naprotechnologia (Natural Procreatice Technology, w skrócie: NPT lub NaPro) to metoda naturalnego wsparcia prokreacji. Ma wiele zwolenników, jak i całkiem sporo przeciwników, zanim wypowiesz swoją opinię, przeczytaj informacje jakie dla Ciebie zebraliśmy. Przeczytaj, na czym dokładnie polega naprotechnologia, czy jest przeznaczona tylko dla kobiet, czy również wspiera mężczyzn, w jakich przypadkach okazuje się najskuteczniejsza, a w jakich raczej się nie sprawdzi. 

CZYTAJ WIĘCEJ