X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Sierpniówki 2019 !!!
Odpowiedz

Sierpniówki 2019 !!!

Oceń ten wątek:
  • DrzewkoPomarańczowe Autorytet

Wysłany: 15 lutego 2019, 13:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wyjmowanie nie nasiaknietego tampona to zło ;). Inny patent, o którym czytałam to po prostu zasłonięcie ujścia pochwy wacikiem.

wiki2, joan85 lubią tę wiadomość

aadd84dc14.png[/url]
  • wiki2 Autorytet

Wysłany: 15 lutego 2019, 13:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    linka89 wrote:
    Ale jak wiadomo, ze te bakterie to sa z pochwy, bo lactobaccilus tam właśnie bytuje i do moczy doataly sie wraz ze sluzem to osobiście tez nie widze sensu wpychania tampona przy poborze probki.
    Problem moze byc z wyciagnieciem, bo zanim porzadnie nasiaknie to troche potrwa, a tak na sucho to jeszcze dziewczyna sie podrazni i dopiero będzie ja szczypalo.
    Zreszta najlepiej zapytać lekarza

No własnie koleżanka nie była pewna, czy to są bakterie z pochwy, czy bakterie, które na ogól powinny być w pochwie, a one jej się mnożą w pęcherzu czy cewce i chodziło jej o to, żeby to wyjaśnić.
    Osobiście ja uważam, że jej wynik jest dobry i nic więcej nie robiłabym z tym.

1usa3e5e2lf96jem.png

Mama Kubusia (2009) i Adasia (2011) i Jasia (2019). Aniołek (2008 -7tc)
  • wiki2 Autorytet

Wysłany: 15 lutego 2019, 13:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    DrzewkoPomarańczowe wrote:
    Wyjmowanie nie nasiaknietego tampona to zło ;). Inny patent, o którym czytałam to po prostu zasłonięcie ujścia pochwy wacikiem.

o, to jest też pomysł, pytanie tylko czy jeśli będzie chciała znów pobierać mocz na posiew, to nic z tego wacika nie przeniesie się do moczu i zafałszuje wynik

1usa3e5e2lf96jem.png

Mama Kubusia (2009) i Adasia (2011) i Jasia (2019). Aniołek (2008 -7tc)
  • werni Autorytet

Wysłany: 15 lutego 2019, 13:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    https://naforum.zapodaj.net/thumbs/5e4516a79a4c.jpg

Mam wyniki z testu pappa co o nich myslicie nie znam się na tym.

DrzewkoPomarańczowe, OlaWi, Smerfelinka, Niebieska Gwiazda, wiki2, emi2016, Klara Wysocka, smeg lubią tę wiadomość

f2wlsg1849ksqu5m.png

mhsv20mmdqfv97ge.png
    Na ovu od 07.07.2014

Prl-maj 950
    Tsh- maj 3.04
    Androstedion-wysoki-zostal obnizony za pomoca tabl. Anty.

Nasz cud Wojtuś 😍

Wysłany: 15 lutego 2019, 13:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    wiki2 wrote:
    o, to jest też pomysł, pytanie tylko czy jeśli będzie chciała znów pobierać mocz na posiew, to nic z tego wacika nie przeniesie się do moczu i zafałszuje wynik

To w takim razie trzeba bezpyłowe :D

wiki2 lubi tę wiadomość

aadd84dc14.png[/url]

Wysłany: 15 lutego 2019, 13:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    werni wrote:

Tylko gratulować :)

werni, Smerfelinka lubią tę wiadomość

aadd84dc14.png[/url]
  • werni Autorytet

Wysłany: 15 lutego 2019, 14:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziękuję. Tak właśnie patrze w necie ze nie ma tych zespołów. :)

f2wlsg1849ksqu5m.png

mhsv20mmdqfv97ge.png
    Na ovu od 07.07.2014

Prl-maj 950
    Tsh- maj 3.04

Nasz cud Wojtuś 😍
  • menka2 Autorytet

Wysłany: 15 lutego 2019, 14:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mocz pobierała się bez jakiegoś kombinowania - czy to w ciąży czy nie ;) pobierzcie środkowy strumień (kolokwialnia odsikajcie troche i dopiero podstawcie kubeczek/fiolkę do której macie zebrać mocz). To jest najlepszy sposób aby było jak najmniej śluzu w moczu ale jeśli i tak się pojawi to przecież nie fałszuje to w żaden sposób wyniku ... trochę luzu ;) powiem wam, że nigdy przed pobraniem się nie podmywam bo bym po prostu nie dała rady przed wysikaniem i nigdy nie wyszły mi głupoty, tzn. jeśli miały wyjść to wychodziła infekcja a tak to ok - póki co w ciąży teraz pobierałam już 3 razy i próbki idealne! ;)

Nacha lubi tę wiadomość

4c3tvfxm6n339zea.png
  • Limerikowo Autorytet

Wysłany: 15 lutego 2019, 14:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kobiety po co Wy tyle kombinujecie?
    Prosta sprawa siku zrobic

Sterylnie nidgy nie bedzie i nie ma byc

Proznociag do sluzu przychodzi mi na mysl :-) :-) :-)

Matki swoje zapytajcie o bad siku.myly sie zwyklym mydlem jesli w ogole i nie panikowaly tyle w ciazy.mialy mniej czasu na myslenie i rozstrzasanie

Teraz to kazda kwestia urasta do rangi problemu
    Dopiero prawdziwe przed Wami po 30tc

smeg lubi tę wiadomość

201406062165.png
    3i49sg18rif9ypsm.png
    relgj44ju5k6m78v.png
  • Ania95 Autorytet

Wysłany: 15 lutego 2019, 14:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej dziewczyny, ja już po wizycie <3 maluszek nam pokazał co ma między nogami i prawie na 100% będzie chłopiec <3 jesteśmy z mężem przeszczęśliwi! Będzie Mikołaj :D a tak poza tym to wszystko w jak najlepszym porządku, a nasz synek ma 11 cm od głowy do pupki ;)

Niebieska Gwiazda, wiki2, menka2, Smerfelinka, DrzewkoPomarańczowe, werni, OlaWi, linka89, Misi@, Frida91, Panna_Justyna, kayama, Chimera, E_linka2, emi2016, Anhydra, Sylvka, Niezapominajka5, Klara Wysocka, Limerikowo, Malinka7, Marimiko, Agagusia, Vampire, Marcelina85 lubią tę wiadomość

• Sylvka Autorytet

Wysłany: 15 lutego 2019, 14:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja też już po wizycie :) Również wszystko dobrze. Nie na na 100% ale nadal bardziej chłopak :) Bobas trochę większy niż z terminu miesiączki. Mamy wskazanie na patologię ciąży z cukrzycą i mutacjami, no i oczywiście diabetolog. Trochę się tych lekarzy teraz nazbiera.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 15 lutego 2019, 14:51

Niebieska Gwiazda, OlaWi, Smerfelinka, Panna_Justyna, Ania95, Chimera, emi2016, Anhydra, DrzewkoPomarańczowe, Klara Wysocka, Limerikowo, Vampire, Marcelina85 lubią tę wiadomość

3.08.22r. Anielka 🍼👶🥰
    5.09.21r. Antosia 11 +3 tc [*] 💔👼
    27.08.20r. [*]
    27.07.19r. Błażej 🍼👶🥰
    7.07.16r. [*]
    3.08.15r. [*]

• Niebieska Gwiazda Autorytet

Wysłany: 15 lutego 2019, 14:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jeśli chodzi o badanie moczu to umycie się i próbka ze środkowego strumienia wystarczą.W poprzedniej ciąży wyszły mi w moczu bakterie które lekarzowi się niepodobały.Dostałam wtedy skierowanie do szpitala.Założyli mi cewnik i pobrali mocz do badania.

• werni Autorytet

Wysłany: 15 lutego 2019, 15:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tez będę musiała powtórzyć mocz

f2wlsg1849ksqu5m.png

mhsv20mmdqfv97ge.png
    Na ovu od 07.07.2014

Prl-maj 950
    Tsh- maj 3.04

Nasz cud Wojtuś 😍
  • OlaWi Autorytet

Wysłany: 15 lutego 2019, 15:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jest możliwe żeby mieć zapalenie pęcherza, bez objawów ze strony cewki? Żadnego szczypania czy pieczenia. Ale jak sikam to czuję ból jakby pęcherza. Im mocniej próbuję sikać tym bardziej boli. Dalej kminię co mi jest, bo wizyta dopiero w poniedziałek.

f2w3rjjgiz6fnyna.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 15 lutego 2019, 15:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    OlaWi wrote:
    Jest możliwe żeby mieć zapalenie pęcherza, bez objawów ze strony cewki? Żadnego szczypania czy pieczenia. Ale jak sikam to czuję ból jakby pęcherza. Im mocniej próbuję sikać tym bardziej boli. Dalej kminię co mi jest, bo wizyta dopiero w poniedziałek.
    Wiem, że to nie do końca to samo, ale mój mąż tak miał. Wyszło dopiero w badaniach, jak zaczęliśmy się leczyć. Efekt był taki, że i ja zostałam przeleczona w tym samym czasie i wreszcie przestałam mieć problemy z pecherzem - a nawracaly co 2-3 miesiące.

• linka89 Ekspertka

Wysłany: 15 lutego 2019, 16:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sylvka wrote:
    Ja też już po wizycie :) Również wszystko dobrze. Nie na na 100% ale nadal bardziej chłopak :) Bobas trochę większy niż z terminu miesiączki. Mamy wskazanie na patologię ciąży z cukrzycą i mutacjami, no i oczywiście diabetolog. Trochę się tych lekarzy teraz nazbiera.

Ale wyszla Ci cukrzyca i jakies mutacje w badaniach, czy to spekulacje bo bobas wiekszy?

• Anhydra Autorytet

Wysłany: 15 lutego 2019, 16:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    OlaWi wrote:

Teoretycznie jest to możliwe, bo można mieć np. kamienie nerkowe w miedniczkach nerkowych, kielichach albo gdzieś wysoko w moczowodach. Zdarzają się też ostre zapalenia części miaższowej nerki...ale nie ma co się nakrecac moim zdaniem. Może u Ciebie po prostu rozciagajaca się macica naciska na pęcherz? Ja też rano budzę się obolała w okolicach pęcherza i dopiero po oddaniu moczu momentalnie mi przechodzi.

zem3wn15hyz14zz5.png
    17u920mm7tk8vrsw.png

PAI-1 4G/5G homo, MTHFR 677C>T/wt hetero, kariotypy OK
  • Sylvka Autorytet

Wysłany: 15 lutego 2019, 16:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    linka89 wrote:
    Ale wyszla Ci cukrzyca i jakies mutacje w badaniach, czy to spekulacje bo bobas wiekszy?

Cukrzyca wyszła z krzywej a chodzi mi o mutacje mthfr, które mam wpisane na skierowaniu do patologii oprócz cukrzycy :) Tak to wszystko jest pięknie ładnie.

Ja sama jeszcze nie do końca wiem dokładnie co na co i po co, ale na pewno poprowadzą szczegółowo pod kątem cukrzycy :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 16 lutego 2019, 01:24

3.08.22r. Anielka 🍼👶🥰
    5.09.21r. Antosia 11 +3 tc [*] 💔👼
    27.08.20r. [*]
    27.07.19r. Błażej 🍼👶🥰
    7.07.16r. [*]
    3.08.15r. [*]

• AnaKwiat Autorytet

Wysłany: 15 lutego 2019, 16:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    werni wrote:

Nie robiłam pappa ale wyglądają na super dobre oraz - chodzisz do mojej pani doktor! Ja jestem nią zachwycona, nieprzerwanie od 3,5 roku. Jak Tobie się podoba?

werni lubi tę wiadomość

Krzyś jest z nami od 15.08.2019
  • werni Autorytet

Wysłany: 15 lutego 2019, 17:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    AnaKwiat ja raz byłam u niej na usg bo moja ginka kazała mi pojsc do tej kliniki gdzie ta pani Ania pracuje. W necie poczytałam o niej i ją wybrałam. Heh gdyby ze źle wpisała rasę i nie wpisala parametrów kości nosowej to fajna babka i ta która też robiła mi test pappa. :)
    Teraz czytam o insulinie bo mam poniżej normy. Ale tak czytam ze w ciąży jest niski to trochę jestem spokojna.

f2wlsg1849ksqu5m.png

mhsv20mmdqfv97ge.png
    Na ovu od 07.07.2014

Prl-maj 950
    Tsh- maj 3.04

Nasz cud Wojtuś 😍
‹‹ 316 317 318 319 320 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Jak w naturalny sposób zwiększyć swoje szanse na zajście w ciążę?

W dzisiejszych czasach wiele par zmaga się z problemem niepłodności. Szacuje się, że w krajach rozwiniętych od 10 do 12% kobiet ma problem z zajściem w ciążę. Dane w Polsce także nie napawają optymizmem, gdyż nawet 20% par w wieku rozrodczym cierpi na niepłodność. Powodów takiego stanu rzeczy jest dużo. Przeczytaj jak w naturalny sposób zwiększyć swoje szanse na zajście w ciążę, za pomocą ziól i odpowiedniej diety.   

CZYTAJ WIĘCEJ

Sen a zdrowie hormonalne kobiety – jak na siebie wpływają?

Jak sen wpływa na zdrowie hormonalne kobiety? Jakie mogą być skutki niedoboru snu w kontekście kobiecej płodności? Jakie hormony są szczególnie wrażliwe na problemy z bezsennością u kobiet? Jak zadbać o prawidłową higienę snu?

CZYTAJ WIĘCEJ

Naprotechnologia - naturalna metoda podczas starania o dziecko i nie tylko.

Naprotechnologia (Natural Procreatice Technology, w skrócie: NPT lub NaPro) to metoda naturalnego wsparcia prokreacji. Ma wiele zwolenników, jak i całkiem sporo przeciwników, zanim wypowiesz swoją opinię, przeczytaj informacje jakie dla Ciebie zebraliśmy. Przeczytaj, na czym dokładnie polega naprotechnologia, czy jest przeznaczona tylko dla kobiet, czy również wspiera mężczyzn, w jakich przypadkach okazuje się najskuteczniejsza, a w jakich raczej się nie sprawdzi. 

CZYTAJ WIĘCEJ