Sierpniówki 2019 !!!
-
WIADOMOŚĆ
-
linka89 wrote:Ale jak wiadomo, ze te bakterie to sa z pochwy, bo lactobaccilus tam właśnie bytuje i do moczy doataly sie wraz ze sluzem to osobiście tez nie widze sensu wpychania tampona przy poborze probki.
Problem moze byc z wyciagnieciem, bo zanim porzadnie nasiaknie to troche potrwa, a tak na sucho to jeszcze dziewczyna sie podrazni i dopiero będzie ja szczypalo.
Zreszta najlepiej zapytać lekarza
No własnie koleżanka nie była pewna, czy to są bakterie z pochwy, czy bakterie, które na ogól powinny być w pochwie, a one jej się mnożą w pęcherzu czy cewce i chodziło jej o to, żeby to wyjaśnić.
Osobiście ja uważam, że jej wynik jest dobry i nic więcej nie robiłabym z tym. -
DrzewkoPomarańczowe wrote:Wyjmowanie nie nasiaknietego tampona to zło
. Inny patent, o którym czytałam to po prostu zasłonięcie ujścia pochwy wacikiem.
o, to jest też pomysł, pytanie tylko czy jeśli będzie chciała znów pobierać mocz na posiew, to nic z tego wacika nie przeniesie się do moczu i zafałszuje wynik -
https://naforum.zapodaj.net/thumbs/5e4516a79a4c.jpg
Mam wyniki z testu pappa co o nich myslicie nie znam się na tym.DrzewkoPomarańczowe, OlaWi, Smerfelinka, Niebieska Gwiazda, wiki2, emi2016, Klara Wysocka, smeg lubią tę wiadomość
-
mocz pobierała się bez jakiegoś kombinowania - czy to w ciąży czy nie
pobierzcie środkowy strumień (kolokwialnia odsikajcie troche i dopiero podstawcie kubeczek/fiolkę do której macie zebrać mocz). To jest najlepszy sposób aby było jak najmniej śluzu w moczu ale jeśli i tak się pojawi to przecież nie fałszuje to w żaden sposób wyniku ... trochę luzu
powiem wam, że nigdy przed pobraniem się nie podmywam bo bym po prostu nie dała rady przed wysikaniem i nigdy nie wyszły mi głupoty, tzn. jeśli miały wyjść to wychodziła infekcja a tak to ok - póki co w ciąży teraz pobierałam już 3 razy i próbki idealne!
Nacha lubi tę wiadomość
-
Kobiety po co Wy tyle kombinujecie?
Prosta sprawa siku zrobic
Sterylnie nidgy nie bedzie i nie ma byc
Proznociag do sluzu przychodzi mi na mysl
Matki swoje zapytajcie o bad siku.myly sie zwyklym mydlem jesli w ogole i nie panikowaly tyle w ciazy.mialy mniej czasu na myslenie i rozstrzasanie
Teraz to kazda kwestia urasta do rangi problemu
Dopiero prawdziwe przed Wami po 30tcsmeg lubi tę wiadomość
-
Hej dziewczyny, ja już po wizycie
maluszek nam pokazał co ma między nogami i prawie na 100% będzie chłopiec
jesteśmy z mężem przeszczęśliwi! Będzie Mikołaj
a tak poza tym to wszystko w jak najlepszym porządku, a nasz synek ma 11 cm od głowy do pupki
Niebieska Gwiazda, wiki2, menka2, Smerfelinka, DrzewkoPomarańczowe, werni, OlaWi, linka89, Misi@, Frida91, Panna_Justyna, kayama, Chimera, E_linka2, emi2016, Anhydra, Sylvka, Niezapominajka5, Klara Wysocka, Limerikowo, Malinka7, Marimiko, Agagusia, Vampire, Marcelina85 lubią tę wiadomość
-
Ja też już po wizycie
Również wszystko dobrze. Nie na na 100% ale nadal bardziej chłopak
Bobas trochę większy niż z terminu miesiączki. Mamy wskazanie na patologię ciąży z cukrzycą i mutacjami, no i oczywiście diabetolog. Trochę się tych lekarzy teraz nazbiera.
Wiadomość wyedytowana przez autora: 15 lutego 2019, 14:51
Niebieska Gwiazda, OlaWi, Smerfelinka, Panna_Justyna, Ania95, Chimera, emi2016, Anhydra, DrzewkoPomarańczowe, Klara Wysocka, Limerikowo, Vampire, Marcelina85 lubią tę wiadomość
3.08.22r. Anielka 🍼👶🥰
5.09.21r. Antosia 11 +3 tc [*] 💔👼
27.08.20r. [*]
27.07.19r. Błażej 🍼👶🥰
7.07.16r. [*]
3.08.15r. [*]
-
Jeśli chodzi o badanie moczu to umycie się i próbka ze środkowego strumienia wystarczą.W poprzedniej ciąży wyszły mi w moczu bakterie które lekarzowi się niepodobały.Dostałam wtedy skierowanie do szpitala.Założyli mi cewnik i pobrali mocz do badania.
-
Jest możliwe żeby mieć zapalenie pęcherza, bez objawów ze strony cewki? Żadnego szczypania czy pieczenia. Ale jak sikam to czuję ból jakby pęcherza. Im mocniej próbuję sikać tym bardziej boli. Dalej kminię co mi jest, bo wizyta dopiero w poniedziałek.
-
nick nieaktualnyOlaWi wrote:Jest możliwe żeby mieć zapalenie pęcherza, bez objawów ze strony cewki? Żadnego szczypania czy pieczenia. Ale jak sikam to czuję ból jakby pęcherza. Im mocniej próbuję sikać tym bardziej boli. Dalej kminię co mi jest, bo wizyta dopiero w poniedziałek.
-
Sylvka wrote:Ja też już po wizycie
Również wszystko dobrze. Nie na na 100% ale nadal bardziej chłopak
Bobas trochę większy niż z terminu miesiączki. Mamy wskazanie na patologię ciąży z cukrzycą i mutacjami, no i oczywiście diabetolog. Trochę się tych lekarzy teraz nazbiera.
Ale wyszla Ci cukrzyca i jakies mutacje w badaniach, czy to spekulacje bo bobas wiekszy? -
OlaWi wrote:Jest możliwe żeby mieć zapalenie pęcherza, bez objawów ze strony cewki? Żadnego szczypania czy pieczenia. Ale jak sikam to czuję ból jakby pęcherza. Im mocniej próbuję sikać tym bardziej boli. Dalej kminię co mi jest, bo wizyta dopiero w poniedziałek.
Teoretycznie jest to możliwe, bo można mieć np. kamienie nerkowe w miedniczkach nerkowych, kielichach albo gdzieś wysoko w moczowodach. Zdarzają się też ostre zapalenia części miaższowej nerki...ale nie ma co się nakrecac moim zdaniem. Może u Ciebie po prostu rozciagajaca się macica naciska na pęcherz? Ja też rano budzę się obolała w okolicach pęcherza i dopiero po oddaniu moczu momentalnie mi przechodzi.
PAI-1 4G/5G homo, MTHFR 677C>T/wt hetero, kariotypy OK -
linka89 wrote:Ale wyszla Ci cukrzyca i jakies mutacje w badaniach, czy to spekulacje bo bobas wiekszy?
Cukrzyca wyszła z krzywej a chodzi mi o mutacje mthfr, które mam wpisane na skierowaniu do patologii oprócz cukrzycyTak to wszystko jest pięknie ładnie.
Ja sama jeszcze nie do końca wiem dokładnie co na co i po co, ale na pewno poprowadzą szczegółowo pod kątem cukrzycyWiadomość wyedytowana przez autora: 16 lutego 2019, 01:24
3.08.22r. Anielka 🍼👶🥰
5.09.21r. Antosia 11 +3 tc [*] 💔👼
27.08.20r. [*]
27.07.19r. Błażej 🍼👶🥰
7.07.16r. [*]
3.08.15r. [*]
-
werni wrote:https://naforum.zapodaj.net/thumbs/5e4516a79a4c.jpg
Mam wyniki z testu pappa co o nich myslicie nie znam się na tym.
Nie robiłam pappa ale wyglądają na super dobre oraz - chodzisz do mojej pani doktor! Ja jestem nią zachwycona, nieprzerwanie od 3,5 roku. Jak Tobie się podoba?
werni lubi tę wiadomość
Krzyś jest z nami od 15.08.2019 -
AnaKwiat ja raz byłam u niej na usg bo moja ginka kazała mi pojsc do tej kliniki gdzie ta pani Ania pracuje. W necie poczytałam o niej i ją wybrałam. Heh gdyby ze źle wpisała rasę i nie wpisala parametrów kości nosowej to fajna babka i ta która też robiła mi test pappa.
Teraz czytam o insulinie bo mam poniżej normy. Ale tak czytam ze w ciąży jest niski to trochę jestem spokojna.