Sierpniówki 2019 !!!
-
WIADOMOŚĆ
-
JEEAAAA udalo mi się uaktualnić listę początkową
dużo chłopaczków!
Jak komuś się coś nie zgadza, albo czegoś nie wpisałam - dajcie znać
Wiadomość wyedytowana przez autora: 14 lutego 2019, 20:12
wiki2, Anhydra, Smerfelinka, Chimera, Niezapominajka5, Misi@, E_linka2, Sylvka, Frida91, redken, werni, Asiac93, Niebieska Gwiazda, magnolia29, Agusienka1985, OlaWi, Marcelina85, DrzewkoPomarańczowe, smeg lubią tę wiadomość
22.03.2017 r. Aniołek [`] (11tc)11.2017-10.2018- 4 ciąże biochemiczne
01.08.2019 r. - przewidywany TP naszej córeczki Olci -
nick nieaktualny
-
nick nieaktualnyNiebieska Gwiazda wrote:Mam straszną zgage.Polecacie coś na?
Mi pomaga lodowaty woda. Mleko i przetwory mleczne mi szkodzaWiadomość wyedytowana przez autora: 14 lutego 2019, 20:33
Niebieska Gwiazda lubi tę wiadomość
-
Anhydra wrote:U mnie to w sumie różnie jest. Czasami jak mam taką wodnistą to popadam w schizę, że to wody płodowego i że mi czop śluzowych na pewno wypadł...no wiecie tak na fali tych ostatnich historii Dziewczyn z czerwcowek/lipcowek... eh niech już będzie ten lipiec!
O ja mam podobnie, czasami leci że mnie jakby woda. Też się zastanawiałam czy to nie wody płodowe ale chyba niemożliwe -
Dziewczyny które są w kolejnej ciąży mam pytanie, czy takie dosyć nieprzyjemne klucia i ciągnięcia macicy i uczucie "czegoś" w brzuchu jest do końca ciąży? Czy też to kiedyś mija? Mnie te klucia bardzo męczą, lepiej jak leżę lub chodzę, najgorzej siedzieć. Dziś jechałam w korkach ponad godzinę i słabo było, już myślałam że zjade na bok i się położę w aucie..
-
nick nieaktualny
-
kayama wrote:Dziewczyny które są w kolejnej ciąży mam pytanie, czy takie dosyć nieprzyjemne klucia i ciągnięcia macicy i uczucie "czegoś" w brzuchu jest do końca ciąży? Czy też to kiedyś mija? Mnie te klucia bardzo męczą, lepiej jak leżę lub chodzę, najgorzej siedzieć. Dziś jechałam w korkach ponad godzinę i słabo było, już myślałam że zjade na bok i się położę w aucie..
Uczucie czegoś w brzuchu mam.W poprzedniej ciąży na tym etapie też miałam.Później nie pamiętam ale albo minęło albo się przyzwyczaiłam i nie przeszkadzało. -
Mnie też od jakiegoś tygodnia kluje ciągnie albo rozpiera... Jak odpoczywam to trochę przechodzi. I pomaga mi magnez. Mam nadzieję że to normalne i wszystko jest ok.
Sprawdzę te wkładki o których piszecie nadtepnym razemPóki co mam bellę ale jakąś pomarańczową zapachową. Wiem że lepiej bezzapachowe ale już zużyję to co mam.
Córeczka 08.2019 ❤️
Synek 10.2022 💙 -
Marimiko, bardzo Dziekuje za zaznaczenie mojej dziewczynki. Moj termin z ostatniego usg to 16 sierpnia.
-
Ja zwariuje znowu bola mnie nerki. Ból taki średni, ale mocniejszy niż dzisiaj w nocy, z tyłu poniżej żeber i promieniuje na boki z obu stron. Wzięłam już dzisiaj 2 paracetamole i 3 nospy, nie chce przesadzić. Podbrzusze też boli wydaje mi się że to pęcherz. Co robić?
-
OlaWi wrote:Ja zwariuje znowu bola mnie nerki. Ból taki średni, ale mocniejszy niż dzisiaj w nocy, z tyłu poniżej żeber i promieniuje na boki z obu stron. Wzięłam już dzisiaj 2 paracetamole i 3 nospy, nie chce przesadzić. Podbrzusze też boli wydaje mi się że to pęcherz. Co robić?
Mnie też tak czasami boli, a to na pewno nerki?? Ja to wiążę albo z miednicą albo promieniuje od macicy. Ja do siadania podkładam sobie zawsze poduszkę z tyłu na lędźwie i jest lepiej. -
kayama wrote:Mnie też tak czasami boli, a to na pewno nerki?? Ja to wiążę albo z miednicą albo promieniuje od macicy. Ja do siadania podkładam sobie zawsze poduszkę z tyłu na lędźwie i jest lepiej.
Mnie to boli dosyć wysoko jak na lędźwie. Tak praktycznie pod żebrami. Czuje momentami jakby ktoś mnie przecinał na pół. Wzięłam i paracetamol i nospe forte i boli dalej.. myślisz że to od miednicy albp pleców ? -
nick nieaktualnyOlaWi wrote:Wkładki też używam Bella classic. Są najmniej 'plastikowe'. Używałam jakiś nowych jasnoniebieskich, ale trochę miałam wrażenie odparzania.
-
OlaWi wrote:Mnie to boli dosyć wysoko jak na lędźwie. Tak praktycznie pod żebrami. Czuje momentami jakby ktoś mnie przecinał na pół. Wzięłam i paracetamol i nospe forte i boli dalej.. myślisz że to od miednicy albp pleców ?
Jeśli będzie bardzo źle,to może warto wybrać się na IP?
A już na pewno zapisać się do lekarza w najbliższym czasie.
Oby Ci szybko przeszłoTyle przeszliśmy, że wciąż nie wierzę, że Was mam..
Nigdy się nie poddawaj, bo warto walczyć.
Naturalsik ❤️
Po latach walki 💝 -
kayama wrote:Dziewczyny które są w kolejnej ciąży mam pytanie, czy takie dosyć nieprzyjemne klucia i ciągnięcia macicy i uczucie "czegoś" w brzuchu jest do końca ciąży? Czy też to kiedyś mija? Mnie te klucia bardzo męczą, lepiej jak leżę lub chodzę, najgorzej siedzieć. Dziś jechałam w korkach ponad godzinę i słabo było, już myślałam że zjade na bok i się położę w aucie..
Mnie też kłuje i boli. Najgorzej jak długo siedzę przy kompie. A że pracuję przy kompie kilka godzin dziennie to czasami mnie brzuch tak boli ze tez mam ochotę sie położyć na ziemie, jakby mnie tam wszystko gniotło w nieprzyjemny sposób. Mimo wygodnego fotela, podkladam sobie tez poduszke na lędźwie ale pomaga tylko trochę.
22.03.2017 r. Aniołek [`] (11tc)11.2017-10.2018- 4 ciąże biochemiczne
01.08.2019 r. - przewidywany TP naszej córeczki Olci -
Marimiko wrote:Mnie też kłuje i boli. Najgorzej jak długo siedzę przy kompie. A że pracuję przy kompie kilka godzin dziennie to czasami mnie brzuch tak boli ze tez mam ochotę sie położyć na ziemie, jakby mnie tam wszystko gniotło w nieprzyjemny sposób. Mimo wygodnego fotela, podkladam sobie tez poduszke na lędźwie ale pomaga tylko trochę.
Chyba takie długie siedzenie w zgieciu uciska macice. Dobrze na trochę wstać i pochodzić. -
Ja bez wkładki wyjść nie mogę tyle ze mnie leci
raczej jest to wydzielina płynna, ale czasem zdarzy się śluz płodny.
A kłucia mam od początku ciąży nieustannie. Najgorzej jak się siedzi. Jeszcze mi się nie zdarzyło, żeby np. podczas spaceru czuć te kłucia. Ale ja głównie odczuwam je w pochwie i w ogóle mam wrażenie, że wargi sromowe mam mega spuchnięte, nabrzmiałe, że aż boli. Generalnie nieprzyjemnie. Jutro chcę o tym powiedzieć ginekologowi
Tak w ogóle to trzymajcie kciuki za moją jutrzejszą wizytęOlaWi, Anhydra, Malinka7 lubią tę wiadomość