X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Sierpniówki 2019 !!!
Odpowiedz

Sierpniówki 2019 !!!

Oceń ten wątek:
  • Marimiko Autorytet

Wysłany: 14 lutego 2019, 20:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    JEEAAAA udalo mi się uaktualnić listę początkową :D dużo chłopaczków!

Jak komuś się coś nie zgadza, albo czegoś nie wpisałam - dajcie znać ;)

dziecko-ruchomy-obrazek-0197.gif

Wiadomość wyedytowana przez autora: 14 lutego 2019, 20:12

wiki2, Anhydra, Smerfelinka, Chimera, Niezapominajka5, Misi@, E_linka2, Sylvka, Frida91, redken, werni, Asiac93, Niebieska Gwiazda, magnolia29, Agusienka1985, OlaWi, Marcelina85, DrzewkoPomarańczowe, smeg lubią tę wiadomość

ex2b3e5e3suplzeq.png
    7v8r3e3kfd3wkgo4.png
    22.03.2017 r. Aniołek [`] (11tc) <3 11.2017-10.2018- 4 ciąże biochemiczne
    01.08.2019 r. - przewidywany TP naszej córeczki Olci <3
  • nick nieaktualny

Wysłany: 14 lutego 2019, 20:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Marimiko, mozesz mi zmienic termin na 16.08, bo tak mi wyszlo na usg genetycznym :-)

• nick nieaktualny

Wysłany: 14 lutego 2019, 20:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Niebieska Gwiazda wrote:
    Mam straszną zgage.Polecacie coś na?
    Rennie przed posiłkiem. Tak mi dziś powiedział gin.
    Mi pomaga lodowaty woda. Mleko i przetwory mleczne mi szkodza

Wiadomość wyedytowana przez autora: 14 lutego 2019, 20:33

Niebieska Gwiazda lubi tę wiadomość

• kayama Autorytet

Wysłany: 14 lutego 2019, 20:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anhydra wrote:
    U mnie to w sumie różnie jest. Czasami jak mam taką wodnistą to popadam w schizę, że to wody płodowego i że mi czop śluzowych na pewno wypadł...no wiecie tak na fali tych ostatnich historii Dziewczyn z czerwcowek/lipcowek... eh niech już będzie ten lipiec!

O ja mam podobnie, czasami leci że mnie jakby woda. Też się zastanawiałam czy to nie wody płodowe ale chyba niemożliwe :)

n59ydf9h7aj0jxnd.png
  • kayama Autorytet

Wysłany: 14 lutego 2019, 20:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny które są w kolejnej ciąży mam pytanie, czy takie dosyć nieprzyjemne klucia i ciągnięcia macicy i uczucie "czegoś" w brzuchu jest do końca ciąży? Czy też to kiedyś mija? Mnie te klucia bardzo męczą, lepiej jak leżę lub chodzę, najgorzej siedzieć. Dziś jechałam w korkach ponad godzinę i słabo było, już myślałam że zjade na bok i się położę w aucie..

n59ydf9h7aj0jxnd.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 14 lutego 2019, 21:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja miałam ostatnio kłucia. Dzis byłam u gina. Mówił że to normalne. Mi dokuczalo to kilka razy w ciagu dnia przez chwile (przez kilka dni)

• Niebieska Gwiazda Autorytet

Wysłany: 14 lutego 2019, 21:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kayama wrote:
    Dziewczyny które są w kolejnej ciąży mam pytanie, czy takie dosyć nieprzyjemne klucia i ciągnięcia macicy i uczucie "czegoś" w brzuchu jest do końca ciąży? Czy też to kiedyś mija? Mnie te klucia bardzo męczą, lepiej jak leżę lub chodzę, najgorzej siedzieć. Dziś jechałam w korkach ponad godzinę i słabo było, już myślałam że zjade na bok i się położę w aucie..

Uczucie czegoś w brzuchu mam.W poprzedniej ciąży na tym etapie też miałam.Później nie pamiętam ale albo minęło albo się przyzwyczaiłam i nie przeszkadzało.

• Frida91 Autorytet

Wysłany: 14 lutego 2019, 21:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mnie też od jakiegoś tygodnia kluje ciągnie albo rozpiera... Jak odpoczywam to trochę przechodzi. I pomaga mi magnez. Mam nadzieję że to normalne i wszystko jest ok.
    Sprawdzę te wkładki o których piszecie nadtepnym razem :) Póki co mam bellę ale jakąś pomarańczową zapachową. Wiem że lepiej bezzapachowe ale już zużyję to co mam.

Córeczka 08.2019 ❤️
    Synek 10.2022 💙
    preg.png
  • Agusienka1985 Autorytet

Wysłany: 14 lutego 2019, 22:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Marimiko wrote:
    JEEAAAA udalo mi się uaktualnić listę początkową :D dużo chłopaczków!

Jak komuś się coś nie zgadza, albo czegoś nie wpisałam - dajcie znać ;)

dziecko-ruchomy-obrazek-0197.gif
    Marimiko, bardzo Dziekuje za zaznaczenie mojej dziewczynki. Moj termin z ostatniego usg to 16 sierpnia.

relganliumoc9u3n.png
  • OlaWi Autorytet

Wysłany: 14 lutego 2019, 22:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja zwariuje znowu bola mnie nerki. Ból taki średni, ale mocniejszy niż dzisiaj w nocy, z tyłu poniżej żeber i promieniuje na boki z obu stron. Wzięłam już dzisiaj 2 paracetamole i 3 nospy, nie chce przesadzić. Podbrzusze też boli wydaje mi się że to pęcherz. Co robić?

f2w3rjjgiz6fnyna.png
  • OlaWi Autorytet

Wysłany: 14 lutego 2019, 22:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wkładki też używam Bella classic. Są najmniej 'plastikowe'. Używałam jakiś nowych jasnoniebieskich, ale trochę miałam wrażenie odparzania.

f2w3rjjgiz6fnyna.png
  • kayama Autorytet

Wysłany: 14 lutego 2019, 22:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    OlaWi wrote:
    Ja zwariuje znowu bola mnie nerki. Ból taki średni, ale mocniejszy niż dzisiaj w nocy, z tyłu poniżej żeber i promieniuje na boki z obu stron. Wzięłam już dzisiaj 2 paracetamole i 3 nospy, nie chce przesadzić. Podbrzusze też boli wydaje mi się że to pęcherz. Co robić?

Mnie też tak czasami boli, a to na pewno nerki?? Ja to wiążę albo z miednicą albo promieniuje od macicy. Ja do siadania podkładam sobie zawsze poduszkę z tyłu na lędźwie i jest lepiej.

n59ydf9h7aj0jxnd.png
  • OlaWi Autorytet

Wysłany: 14 lutego 2019, 23:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kayama wrote:
    Mnie też tak czasami boli, a to na pewno nerki?? Ja to wiążę albo z miednicą albo promieniuje od macicy. Ja do siadania podkładam sobie zawsze poduszkę z tyłu na lędźwie i jest lepiej.

Mnie to boli dosyć wysoko jak na lędźwie. Tak praktycznie pod żebrami. Czuje momentami jakby ktoś mnie przecinał na pół. Wzięłam i paracetamol i nospe forte i boli dalej.. myślisz że to od miednicy albp pleców ?

f2w3rjjgiz6fnyna.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 14 lutego 2019, 23:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    OlaWi wrote:
    Wkładki też używam Bella classic. Są najmniej 'plastikowe'. Używałam jakiś nowych jasnoniebieskich, ale trochę miałam wrażenie odparzania.
    Ja używam tej nowszej wersji - która ma inny kształt. Jak dla mnie to takie mini podpaski, które dobrze się sprawują i nie przeciekają. Ja ciągle biorę utrogestan, bez wkładek ani rusz, nawet spodnie potrafiłam pobudzić nie używając nic.

• Niezapominajka5 Autorytet

Wysłany: 14 lutego 2019, 23:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    OlaWi wrote:
    Mnie to boli dosyć wysoko jak na lędźwie. Tak praktycznie pod żebrami. Czuje momentami jakby ktoś mnie przecinał na pół. Wzięłam i paracetamol i nospe forte i boli dalej.. myślisz że to od miednicy albp pleców ?
    Niestety nie mam pojęcia co to może być :(
    Jeśli będzie bardzo źle,to może warto wybrać się na IP?
    A już na pewno zapisać się do lekarza w najbliższym czasie.
    Oby Ci szybko przeszło :(

Tyle przeszliśmy, że wciąż nie wierzę, że Was mam..
    Nigdy się nie poddawaj, bo warto walczyć.

km5sp07wycc10ujp.png
    Naturalsik ❤️
    wnid9vvjhnimte9l.png
    Po latach walki 💝
  • Marimiko Autorytet

Wysłany: 14 lutego 2019, 23:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kayama wrote:

Mnie też kłuje i boli. Najgorzej jak długo siedzę przy kompie. A że pracuję przy kompie kilka godzin dziennie to czasami mnie brzuch tak boli ze tez mam ochotę sie położyć na ziemie, jakby mnie tam wszystko gniotło w nieprzyjemny sposób. Mimo wygodnego fotela, podkladam sobie tez poduszke na lędźwie ale pomaga tylko trochę.

ex2b3e5e3suplzeq.png
    7v8r3e3kfd3wkgo4.png
    22.03.2017 r. Aniołek [`] (11tc) <3 11.2017-10.2018- 4 ciąże biochemiczne
    01.08.2019 r. - przewidywany TP naszej córeczki Olci <3
  • kayama Autorytet

Wysłany: 14 lutego 2019, 23:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Marimiko wrote:
    Mnie też kłuje i boli. Najgorzej jak długo siedzę przy kompie. A że pracuję przy kompie kilka godzin dziennie to czasami mnie brzuch tak boli ze tez mam ochotę sie położyć na ziemie, jakby mnie tam wszystko gniotło w nieprzyjemny sposób. Mimo wygodnego fotela, podkladam sobie tez poduszke na lędźwie ale pomaga tylko trochę.

Chyba takie długie siedzenie w zgieciu uciska macice. Dobrze na trochę wstać i pochodzić.

n59ydf9h7aj0jxnd.png
  • Agagusia Autorytet

Wysłany: 15 lutego 2019, 00:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tez mam duzo wydzieliny, to normalne w ciazy. Najgorzej jest rano zaraz po wstaniu...

qdkkanliorueictt.png
    Wojtek(2012), Adaś(2015)
    20.07.2019 - jest z nami Krzyś :) - 37t2d, 2600g, 52cm
  • Ania95 Autorytet

Wysłany: 15 lutego 2019, 00:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja bez wkładki wyjść nie mogę tyle ze mnie leci :P raczej jest to wydzielina płynna, ale czasem zdarzy się śluz płodny.

A kłucia mam od początku ciąży nieustannie. Najgorzej jak się siedzi. Jeszcze mi się nie zdarzyło, żeby np. podczas spaceru czuć te kłucia. Ale ja głównie odczuwam je w pochwie i w ogóle mam wrażenie, że wargi sromowe mam mega spuchnięte, nabrzmiałe, że aż boli. Generalnie nieprzyjemnie. Jutro chcę o tym powiedzieć ginekologowi ;)

Tak w ogóle to trzymajcie kciuki za moją jutrzejszą wizytę :D

OlaWi, Anhydra, Malinka7 lubią tę wiadomość

• joan85 Ekspertka

Wysłany: 15 lutego 2019, 01:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A u mnie dla odmiany w tej ciąży prawie sucho. Wydzielina jak białko jaja i nic ponadto. Z synem mnie zalewało i ciągle musiałam wkładki + leczenie infekcji.

06837800ba.png
‹‹ 314 315 316 317 318 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Ciąża po 40 - jak zwiększyć szanse na zajście w ciążę

Czy starania o ciążę po 40 roku życia różnią się? Na co zwrócić uwagę i jak zwiększyć swoje szanse? Przeczytaj 5 sprawdzonych sposobów na zwiększenie szans na zajście w ciążę po 40 roku życia. 

CZYTAJ WIĘCEJ

4 Problemy z zajściem w ciążę, które możesz wykryć z pomocą aplikacji OvuFriend!

Kalendarz owulacji kojarzy Ci się tylko z wyznaczaniem dni płodnych i terminu owulacji? Jego możliwości są dużo większe! Aplikacja może być pomocna w wykrywaniu problemów związanych z płodnością na bardzo wczesnym etapie. O jakich problemach mowa? Co możesz wykryć z pomocą kalendarza? Kliknij i przeczytaj!   

CZYTAJ WIĘCEJ

10 najczęstszych obaw kobiet w ciąży, czyli czego boją się kobiety w ciąży

Lęk i różnego rodzaju obawy to naturalny towarzysz kobiety w ciąży. Czego boi się większość kobiet oczekujących dziecka? Bólu porodowego, urodzenia chorego dziecka, utraty atrakcyjności czy może zrujnowania życia seksualnego po porodzie? Czego obawiasz się Ty? Przeczytaj czy zasadne jest zamartwianie się i jak sobie radzić, aby nasze obawy nie sprawdziły się.

CZYTAJ WIĘCEJ