X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Sierpniówki 2019 !!!
Odpowiedz

Sierpniówki 2019 !!!

Oceń ten wątek:
  • Marimiko Autorytet

Wysłany: 14 lutego 2019, 20:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    JEEAAAA udalo mi się uaktualnić listę początkową :D dużo chłopaczków!

Jak komuś się coś nie zgadza, albo czegoś nie wpisałam - dajcie znać ;)

dziecko-ruchomy-obrazek-0197.gif

Wiadomość wyedytowana przez autora: 14 lutego 2019, 20:12

wiki2, Anhydra, Smerfelinka, Chimera, Niezapominajka5, Misi@, E_linka2, Sylvka, Frida91, redken, werni, Asiac93, Niebieska Gwiazda, magnolia29, Agusienka1985, OlaWi, Marcelina85, DrzewkoPomarańczowe, smeg lubią tę wiadomość

ex2b3e5e3suplzeq.png
    7v8r3e3kfd3wkgo4.png
    22.03.2017 r. Aniołek [`] (11tc) <3 11.2017-10.2018- 4 ciąże biochemiczne
    01.08.2019 r. - przewidywany TP naszej córeczki Olci <3
  • nick nieaktualny

Wysłany: 14 lutego 2019, 20:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Marimiko, mozesz mi zmienic termin na 16.08, bo tak mi wyszlo na usg genetycznym :-)

• nick nieaktualny

Wysłany: 14 lutego 2019, 20:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Niebieska Gwiazda wrote:
    Mam straszną zgage.Polecacie coś na?
    Rennie przed posiłkiem. Tak mi dziś powiedział gin.
    Mi pomaga lodowaty woda. Mleko i przetwory mleczne mi szkodza

Wiadomość wyedytowana przez autora: 14 lutego 2019, 20:33

Niebieska Gwiazda lubi tę wiadomość

• kayama Autorytet

Wysłany: 14 lutego 2019, 20:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anhydra wrote:
    U mnie to w sumie różnie jest. Czasami jak mam taką wodnistą to popadam w schizę, że to wody płodowego i że mi czop śluzowych na pewno wypadł...no wiecie tak na fali tych ostatnich historii Dziewczyn z czerwcowek/lipcowek... eh niech już będzie ten lipiec!

O ja mam podobnie, czasami leci że mnie jakby woda. Też się zastanawiałam czy to nie wody płodowe ale chyba niemożliwe :)

n59ydf9h7aj0jxnd.png
  • kayama Autorytet

Wysłany: 14 lutego 2019, 20:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny które są w kolejnej ciąży mam pytanie, czy takie dosyć nieprzyjemne klucia i ciągnięcia macicy i uczucie "czegoś" w brzuchu jest do końca ciąży? Czy też to kiedyś mija? Mnie te klucia bardzo męczą, lepiej jak leżę lub chodzę, najgorzej siedzieć. Dziś jechałam w korkach ponad godzinę i słabo było, już myślałam że zjade na bok i się położę w aucie..

n59ydf9h7aj0jxnd.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 14 lutego 2019, 21:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja miałam ostatnio kłucia. Dzis byłam u gina. Mówił że to normalne. Mi dokuczalo to kilka razy w ciagu dnia przez chwile (przez kilka dni)

• Niebieska Gwiazda Autorytet

Wysłany: 14 lutego 2019, 21:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kayama wrote:
    Dziewczyny które są w kolejnej ciąży mam pytanie, czy takie dosyć nieprzyjemne klucia i ciągnięcia macicy i uczucie "czegoś" w brzuchu jest do końca ciąży? Czy też to kiedyś mija? Mnie te klucia bardzo męczą, lepiej jak leżę lub chodzę, najgorzej siedzieć. Dziś jechałam w korkach ponad godzinę i słabo było, już myślałam że zjade na bok i się położę w aucie..

Uczucie czegoś w brzuchu mam.W poprzedniej ciąży na tym etapie też miałam.Później nie pamiętam ale albo minęło albo się przyzwyczaiłam i nie przeszkadzało.

• Frida91 Autorytet

Wysłany: 14 lutego 2019, 21:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mnie też od jakiegoś tygodnia kluje ciągnie albo rozpiera... Jak odpoczywam to trochę przechodzi. I pomaga mi magnez. Mam nadzieję że to normalne i wszystko jest ok.
    Sprawdzę te wkładki o których piszecie nadtepnym razem :) Póki co mam bellę ale jakąś pomarańczową zapachową. Wiem że lepiej bezzapachowe ale już zużyję to co mam.

Córeczka 08.2019 ❤️
    Synek 10.2022 💙
  • Agusienka1985 Autorytet

Wysłany: 14 lutego 2019, 22:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Marimiko wrote:
    JEEAAAA udalo mi się uaktualnić listę początkową :D dużo chłopaczków!

Jak komuś się coś nie zgadza, albo czegoś nie wpisałam - dajcie znać ;)

dziecko-ruchomy-obrazek-0197.gif
    Marimiko, bardzo Dziekuje za zaznaczenie mojej dziewczynki. Moj termin z ostatniego usg to 16 sierpnia.

relganliumoc9u3n.png
  • OlaWi Autorytet

Wysłany: 14 lutego 2019, 22:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja zwariuje znowu bola mnie nerki. Ból taki średni, ale mocniejszy niż dzisiaj w nocy, z tyłu poniżej żeber i promieniuje na boki z obu stron. Wzięłam już dzisiaj 2 paracetamole i 3 nospy, nie chce przesadzić. Podbrzusze też boli wydaje mi się że to pęcherz. Co robić?

f2w3rjjgiz6fnyna.png
  • OlaWi Autorytet

Wysłany: 14 lutego 2019, 22:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wkładki też używam Bella classic. Są najmniej 'plastikowe'. Używałam jakiś nowych jasnoniebieskich, ale trochę miałam wrażenie odparzania.

f2w3rjjgiz6fnyna.png
  • kayama Autorytet

Wysłany: 14 lutego 2019, 22:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    OlaWi wrote:
    Ja zwariuje znowu bola mnie nerki. Ból taki średni, ale mocniejszy niż dzisiaj w nocy, z tyłu poniżej żeber i promieniuje na boki z obu stron. Wzięłam już dzisiaj 2 paracetamole i 3 nospy, nie chce przesadzić. Podbrzusze też boli wydaje mi się że to pęcherz. Co robić?

Mnie też tak czasami boli, a to na pewno nerki?? Ja to wiążę albo z miednicą albo promieniuje od macicy. Ja do siadania podkładam sobie zawsze poduszkę z tyłu na lędźwie i jest lepiej.

n59ydf9h7aj0jxnd.png
  • OlaWi Autorytet

Wysłany: 14 lutego 2019, 23:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kayama wrote:
    Mnie też tak czasami boli, a to na pewno nerki?? Ja to wiążę albo z miednicą albo promieniuje od macicy. Ja do siadania podkładam sobie zawsze poduszkę z tyłu na lędźwie i jest lepiej.

Mnie to boli dosyć wysoko jak na lędźwie. Tak praktycznie pod żebrami. Czuje momentami jakby ktoś mnie przecinał na pół. Wzięłam i paracetamol i nospe forte i boli dalej.. myślisz że to od miednicy albp pleców ?

f2w3rjjgiz6fnyna.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 14 lutego 2019, 23:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    OlaWi wrote:
    Wkładki też używam Bella classic. Są najmniej 'plastikowe'. Używałam jakiś nowych jasnoniebieskich, ale trochę miałam wrażenie odparzania.
    Ja używam tej nowszej wersji - która ma inny kształt. Jak dla mnie to takie mini podpaski, które dobrze się sprawują i nie przeciekają. Ja ciągle biorę utrogestan, bez wkładek ani rusz, nawet spodnie potrafiłam pobudzić nie używając nic.

• Niezapominajka5 Autorytet

Wysłany: 14 lutego 2019, 23:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    OlaWi wrote:
    Mnie to boli dosyć wysoko jak na lędźwie. Tak praktycznie pod żebrami. Czuje momentami jakby ktoś mnie przecinał na pół. Wzięłam i paracetamol i nospe forte i boli dalej.. myślisz że to od miednicy albp pleców ?
    Niestety nie mam pojęcia co to może być :(
    Jeśli będzie bardzo źle,to może warto wybrać się na IP?
    A już na pewno zapisać się do lekarza w najbliższym czasie.
    Oby Ci szybko przeszło :(

Tyle przeszliśmy, że wciąż nie wierzę, że Was mam..
    Nigdy się nie poddawaj, bo warto walczyć.

km5sp07wycc10ujp.png
    Naturalsik ❤️
    wnid9vvjhnimte9l.png
    Po latach walki 💝
  • Marimiko Autorytet

Wysłany: 14 lutego 2019, 23:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kayama wrote:

Mnie też kłuje i boli. Najgorzej jak długo siedzę przy kompie. A że pracuję przy kompie kilka godzin dziennie to czasami mnie brzuch tak boli ze tez mam ochotę sie położyć na ziemie, jakby mnie tam wszystko gniotło w nieprzyjemny sposób. Mimo wygodnego fotela, podkladam sobie tez poduszke na lędźwie ale pomaga tylko trochę.

ex2b3e5e3suplzeq.png
    7v8r3e3kfd3wkgo4.png
    22.03.2017 r. Aniołek [`] (11tc) <3 11.2017-10.2018- 4 ciąże biochemiczne
    01.08.2019 r. - przewidywany TP naszej córeczki Olci <3
  • kayama Autorytet

Wysłany: 14 lutego 2019, 23:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Marimiko wrote:
    Mnie też kłuje i boli. Najgorzej jak długo siedzę przy kompie. A że pracuję przy kompie kilka godzin dziennie to czasami mnie brzuch tak boli ze tez mam ochotę sie położyć na ziemie, jakby mnie tam wszystko gniotło w nieprzyjemny sposób. Mimo wygodnego fotela, podkladam sobie tez poduszke na lędźwie ale pomaga tylko trochę.

Chyba takie długie siedzenie w zgieciu uciska macice. Dobrze na trochę wstać i pochodzić.

n59ydf9h7aj0jxnd.png
  • Agagusia Autorytet

Wysłany: 15 lutego 2019, 00:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tez mam duzo wydzieliny, to normalne w ciazy. Najgorzej jest rano zaraz po wstaniu...

qdkkanliorueictt.png
    Wojtek(2012), Adaś(2015)
    20.07.2019 - jest z nami Krzyś :) - 37t2d, 2600g, 52cm
  • Ania95 Autorytet

Wysłany: 15 lutego 2019, 00:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja bez wkładki wyjść nie mogę tyle ze mnie leci :P raczej jest to wydzielina płynna, ale czasem zdarzy się śluz płodny.

A kłucia mam od początku ciąży nieustannie. Najgorzej jak się siedzi. Jeszcze mi się nie zdarzyło, żeby np. podczas spaceru czuć te kłucia. Ale ja głównie odczuwam je w pochwie i w ogóle mam wrażenie, że wargi sromowe mam mega spuchnięte, nabrzmiałe, że aż boli. Generalnie nieprzyjemnie. Jutro chcę o tym powiedzieć ginekologowi ;)

Tak w ogóle to trzymajcie kciuki za moją jutrzejszą wizytę :D

OlaWi, Anhydra, Malinka7 lubią tę wiadomość

• joan85 Ekspertka

Wysłany: 15 lutego 2019, 01:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A u mnie dla odmiany w tej ciąży prawie sucho. Wydzielina jak białko jaja i nic ponadto. Z synem mnie zalewało i ciągle musiałam wkładki + leczenie infekcji.

06837800ba.png
‹‹ 314 315 316 317 318 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Niechęć do seksu - czy to możliwe? Co zrobić, by staranie się o maluszka znów było przyjemnością?

Znasz ten stan, kiedy od miesięcy lub lat staracie się o wymarzonego potomka? Wasze życie biegnie tak naprawdę od pierwszego dnia cyklu do owulacji, od owulacji do testu ciążowego, od wizyty w laboratorium do wizyty u lekarza - często kolejnego z kolei? Czas biegnie nieubłaganie, a starania nie przynoszą skutku. Mimo chęci coraz częściej pojawia się blokada i niechęć do współżycia. Skąd się to bierze i jak temu zaradzić? Co zrobić, by seks cieszył jak dawniej?

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak odróżnić w ciąży zdrowe symptomy od tych niepokojących?

Przeczytaj jakich objawów i dolegliwości możesz spodziewać się będąc w ciąży. Które z nich są normalnymi symptomami ciąży a których nigdy nie powinnaś ignorować i które powinny skłonić Cię do konsultacji z lekarzem.   

CZYTAJ WIĘCEJ

Przygotowanie do porodu - o czym warto pamiętać?

Poród to wyjątkowe przeżycie dla każdej kobiety. Czy można się jakoś do niego przygotować? O czym warto pamiętać, kiedy termin porodu zbliża się wielkimi krokami? Kliknij i przeczytaj nasze sprawdzone sposoby! 

CZYTAJ WIĘCEJ