X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Sierpniówki 2019 !!!
Odpowiedz

Sierpniówki 2019 !!!

Oceń ten wątek:
  • wiki2 Autorytet

Wysłany: 14 lutego 2019, 17:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sorry, ale nie pamiętam po co ci antybiotyk? Cos Cię boli, piecze, szczypie podczas sikania? Jeśli nie to olej swoje liczne bakterie. Miałam ostatnio dość liczne bakterie, fosforany i na dodatek glukoze i ph za wysokie... ja przerażona. Pokazuje lekarzowi, A on tylko, ze tak może być . Pewnie źle pobrane.... A bakterii norma mi się pokazała (badanie osadu do 100, A ja miałam 400)...
    A najlepsze, że po 2dni później powtórzyłam i było wszystko w normie.

A u Ciebie w powiecie wyspy bakterie z pochwy, czyli źle pobralas... A innych bakterii nie wybudowali, moim zdaniem nie ma czym się przejmować

Wiadomość wyedytowana przez autora: 14 lutego 2019, 17:21

1usa3e5e2lf96jem.png

Mama Kubusia (2009) i Adasia (2011) i Jasia (2019). Aniołek (2008 -7tc)
  • wiki2 Autorytet

Wysłany: 14 lutego 2019, 17:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pisałam o posiewie moczu :-) że masz tam zdrowa wydzieline z pochwy i ja bym się nie przejmowała tym posiewem :-)
    Jesli dobrze zrozumiałam twoje wcześniejsze posty, to twój wynik moczu z licznymi bakteriami widział już lekarz i nie przejął się tym..
    Też tam myślę:-)
    Oczywiście jeśli tobie nie dolegaja jakieś swędzenie i ból podczas sikania
    Ps. Jeśli chodzi o pobieranie bez wydzieliny, to tylko tampon mi przychodzi do glowy... nie wiem czy dobrze myślę, ale to chyba powinno pomoc... ja też mam teraz wzmozona produkcje wydzieliny w połowie i chyba tylko to pomoze

Wiadomość wyedytowana przez autora: 14 lutego 2019, 17:27

Niezapominajka5 lubi tę wiadomość

1usa3e5e2lf96jem.png

• wiki2 Autorytet

Wysłany: 14 lutego 2019, 17:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    PaniHa wrote:
    Byłam dzisiaj na wizycie, wszystko ok ale chyba moja Amelka zmieniła się w Olka chociaż Pani doktor nie dała nadal 100% pewności, czekamy zatem do połówkowego :)
    Oooo. Jednak? Jestem ciekawa komu jeszcze sie zmieni :-)

1usa3e5e2lf96jem.png

• Niezapominajka5 Autorytet

Wysłany: 14 lutego 2019, 17:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    wiki2 wrote:
    Sorry, ale nie pamiętam po co ci antybiotyk? Cos Cię boli, piecze, szczypie podczas sikania? Jeśli nie to olej swoje liczne bakterie. Miałam ostatnio dość liczne bakterie, fosforany i na dodatek glukoze i ph za wysokie... ja przerażona. Pokazuje lekarzowi, A on tylko, ze tak może być . Pewnie źle pobrane.... A bakterii norma mi się pokazała (badanie osadu do 100, A ja miałam 400)...
    A najlepsze, że po 2dni później powtórzyłam i było wszystko w normie.

A u Ciebie w powiecie wyspy bakterie z pochwy, czyli źle pobralas... A innych bakterii nie wybudowali, moim zdaniem nie ma czym się przejmować
    Na razie jest w miarę ok, ale momentami czuję jakby parcie na pęcherz, takie gdy zaczyna się infekcja układu moczowego (miałam już nie raz).
    Dzięki za radę. Zaczekam do wizyty i zobaczę co powie lekarz.
    Jedyne o co się martwię,to to,że przez 12 tyg brania luteiny dopochwowej, bakterie mógły się przenieść do cewki moczowej- ta luteina nom stop wyplywala i moczyla wkładki. Mimo mycia po kilka razy dziennie, coś mogło się przyplatac.

Mam jednak nadzieję,że masz racje i może wraz z moczem przedostał się jakiś śluz :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 14 lutego 2019, 17:31

Tyle przeszliśmy, że wciąż nie wierzę, że Was mam..
    Nigdy się nie poddawaj, bo warto walczyć.

km5sp07wycc10ujp.png
    Naturalsik ❤️
    wnid9vvjhnimte9l.png
    Po latach walki 💝
  • Limerikowo Autorytet

Wysłany: 14 lutego 2019, 17:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jesli sie myje intymnie kilka x dziennie zaburza sie ph i infekcje moga sie przyplatac
    To nie to samo co mycie w pologu czy podczas okresu

Ps raczej nie wkladajcie na czas ciazy i pologu tamponow
    Jest wydzielina i ma byc.zmiana bielizny lub wkladek regularnie

Wiadomość wyedytowana przez autora: 14 lutego 2019, 17:55

201406062165.png
    3i49sg18rif9ypsm.png
    relgj44ju5k6m78v.png
  • Ania95 Autorytet

Wysłany: 14 lutego 2019, 18:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Niezapominajka, jak myjesz się tam kilka razy dziennie, to ja się nie dziwię, że coś mogło się przyplątać... Zaburzasz naturalną florę bakteryjną pochwy ;)

• werni Autorytet

Wysłany: 14 lutego 2019, 18:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    https://naforum.zapodaj.net/thumbs/c4765e44ebb4.png

Ja to chyba mam bakterie. Znacie się na wynikach moczu ? Narazie to mi pszyszlo. HIV musze odebrać osobiście.

f2wlsg1849ksqu5m.png

mhsv20mmdqfv97ge.png
    Na ovu od 07.07.2014

Prl-maj 950
    Tsh- maj 3.04
    Androstedion-wysoki-zostal obnizony za pomoca tabl. Anty.

Nasz cud Wojtuś 😍
  • Sylvka Autorytet

Wysłany: 14 lutego 2019, 18:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dokładnie...Też wydaję mi się, że nadmierna higiena nie służy dobremu a wręcz przeciwnie ;)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 14 lutego 2019, 18:11

3.08.22r. Anielka 🍼👶🥰
    5.09.21r. Antosia 11 +3 tc [*] 💔👼
    27.08.20r. [*]
    27.07.19r. Błażej 🍼👶🥰
    7.07.16r. [*]
    3.08.15r. [*]

• Limerikowo Autorytet

Wysłany: 14 lutego 2019, 18:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    werni wrote:
    https://naforum.zapodaj.net/thumbs/c4765e44ebb4.png

Ja to chyba mam bakterie. Znacie się na wynikach moczu ? Narazie to mi pszyszlo. HIV musze odebrać osobiście.

Wyniki raczej ok
    Jesli sa liczne bakterie mozna zrobic posiew do sterylnego pojemnika
    Jesli byloby bakterie dosc liczne i w opisie np grzyby lub innebakteriez nazwy wtedy trzeba konsultowac
    Przy najblizszej wizycie oczyw wyniki do wgladu do dr

werni lubi tę wiadomość

201406062165.png
    3i49sg18rif9ypsm.png
    relgj44ju5k6m78v.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 14 lutego 2019, 18:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja właśnie po wizycie. W brzuszku nadal mieszka chłopiec. Co do moich wymiotow i biegunkę lekarz podejrzewa, że może być to zapalenie żołądka. Mam obserwować i za 3 tyg jeśli się nic nie zmieni pójdę na diagnostykę do szpitala...ech... mówił żebym kupiła sobie tabletki pragna vomi. Oby to mi pomogło bo od wczoraj po każdym posiłku wymiotuje ;(

Domi_tur, Smerfelinka, Vampire lubią tę wiadomość

• Domi_tur Autorytet

Wysłany: 14 lutego 2019, 18:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Misi@ wrote:
    Ja właśnie po wizycie. W brzuszku nadal mieszka chłopiec. Co do moich wymiotow i biegunkę lekarz podejrzewa, że może być to zapalenie żołądka. Mam obserwować i za 3 tyg jeśli się nic nie zmieni pójdę na diagnostykę do szpitala...ech... mówił żebym kupiła sobie tabletki pragna vomi. Oby to mi pomogło bo od wczoraj po każdym posiłku wymiotuje ;(

Polubiłam za chłopca. A jak chcesz to wyślę Ci zalecenia dietetyczne przy zapaleniu żołądka bo akurat już to przerabiałam, teraz niestety nawraca co rok w porze jesienno-zimowej .

Misi@ lubi tę wiadomość

mhsvi09k7inxyf5l.png
  • linka89 Ekspertka

Wysłany: 14 lutego 2019, 18:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Niezapominajka5 wrote:
    Dziewczyny, niestety posiew nie wyszedł mi czysty. Wyrósł Lactobacillus spp. Miała któraś z Was kiedyś?
    Wizyta dopiero w przyszła środę i nie da się nic przyspieszyć.
    Czy to możliwe,że luteina mogła wpłynąć na wynik? Skoczyłam ja brać ponad tydzień temu.

a to nie bakterie kwasu mlekowego? Czyli naturalna flora? Wygooglaj sobie...

Jak pobieralas probke rano to mizliwe, ze z moczem sluz sie pomieszal... U mnie rano chyba tez dosc duzo sie zbiera, bo po nocy mocz mam raczej malo klarowny, a w ciagu dnia juz prwzjezysty

Werni... Nie rozumiem co oznacza lad przy leukocytach... Jesli dodatni wynim to moze swiadczyc o zapaleniu

Wiadomość wyedytowana przez autora: 14 lutego 2019, 18:55

• werni Autorytet

Wysłany: 14 lutego 2019, 18:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Limerikowo wrote:
    Wyniki raczej ok
    Jesli sa liczne bakterie mozna zrobic posiew do sterylnego pojemnika
    Jesli byloby bakterie dosc liczne i w opisie np grzyby lub innebakteriez nazwy wtedy trzeba konsultowac
    Przy najblizszej wizycie oczyw wyniki do wgladu do dr

W poniedziałek mam wizytę to ciekawa jestem co mi powie. :)

f2wlsg1849ksqu5m.png

mhsv20mmdqfv97ge.png
    Na ovu od 07.07.2014

Prl-maj 950
    Tsh- maj 3.04
    Androstedion-wysoki-zostal obnizony za pomoca tabl. Anty.

Nasz cud Wojtuś 😍
  • Anhydra Autorytet

Wysłany: 14 lutego 2019, 18:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny...mam pytanie jakby w temacie- nadal macie spore ilości wydzieliny? Bo ja odkąd przestałam plamic jestem mega przewrażliwiona na punkcie uczucia "mokrosci" na wkladce i mam wrażenie, że tej wydzieliny obecnie jest naprawdę bardzo dużo...Nic mnie nie piecze, nie swędzi, kolor biały, bez zapachu...tylko ta ilość :/ masakra

zem3wn15hyz14zz5.png
    17u920mm7tk8vrsw.png

PAI-1 4G/5G homo, MTHFR 677C>T/wt hetero, kariotypy OK
  • Panna_Justyna Autorytet

Wysłany: 14 lutego 2019, 19:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anhydra, ja biorę luteinę 1 x dziennie, wcześniej 3x to non stop miałam wkładki i nie widziałam tej mokrosci. A teraz jak staram się w majtkach to mam aż wrażenie ze mi woda zabarwiona na biało leci, tak się bałam, ze kupiłam te papierki lakmusowe i sprawdzan. Jal leżę to kest ok ale jak chodzę to normalnie mam mokro, na wkładce zostaje biała lub żółta poświata. Jesteś w podobnym czasie do mnie a ja to mam od paru dni wiec mam nadzieje , ze taki urok 2 trym. Dodam tez , ze gdy pietwszy raz 2 tyg temu coś zauważyłam to zdążyłam zahaczyć o IP i mojego ginekologa
    Fajnie, jakby inne dziewczyny mogły tez napisać , jakie macie odczucia , co do mokrosci :*

Wiadomość wyedytowana przez autora: 14 lutego 2019, 19:08

Anhydra lubi tę wiadomość

7v8r3e3kkmc46f7u.png

23.08.2018 [*] Nasza Dziewczynka (11+0 tc)
    23.08.2017 [*] Nasz Chłopczyk (8+5 tc)

Dodatnie ANA
    MTHFR 1298A (homozygota)
    PAI-1 4G/5G
    Fatalne cytokiny
  • Niebieska Gwiazda Autorytet

Wysłany: 14 lutego 2019, 19:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anhydra wrote:
    Dziewczyny...mam pytanie jakby w temacie- nadal macie spore ilości wydzieliny? Bo ja odkąd przestałam plamic jestem mega przewrażliwiona na punkcie uczucia "mokrosci" na wkladce i mam wrażenie, że tej wydzieliny obecnie jest naprawdę bardzo dużo...Nic mnie nie piecze, nie swędzi, kolor biały, bez zapachu...tylko ta ilość :/ masakra

Wydzielny mam dużo.Jednego dnia mniej innwgo bardzo dużo.Ogólnie dość obfita.

Anhydra lubi tę wiadomość

• Domi_tur Autorytet

Wysłany: 14 lutego 2019, 19:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anhydra wrote:

No jest "na bogato" :P

Anhydra, wiki2 lubią tę wiadomość

mhsvi09k7inxyf5l.png

Wysłany: 14 lutego 2019, 19:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Co do tych lacctobacillius spp. To tez myśle , ze jakoś wpadły z pochwy w trakcie pobrania. Myśle, ze nic złego nie zrobią, bo one są dobre w naszym org, na spokojnie myśle ze możecie czekać do wizyt i nie myśleć o tym

7v8r3e3kkmc46f7u.png

Dodatnie ANA
    MTHFR 1298A (homozygota)
    PAI-1 4G/5G
    Fatalne cytokiny

Wysłany: 14 lutego 2019, 19:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ale macie taka wodnista wydzielinę ? Czy po prostu dużo ale gęsta?

7v8r3e3kkmc46f7u.png

Dodatnie ANA
    MTHFR 1298A (homozygota)
    PAI-1 4G/5G
    Fatalne cytokiny
  • emi2016 Autorytet

Wysłany: 14 lutego 2019, 19:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Panna_Justyna wrote:
    Ale macie taka wodnista wydzielinę ? Czy po prostu dużo ale gęsta?

Ja mam wodnistą,czasem to wygląda jakbym popuścila - tylko że nie pachnie moczem ;)

Panna_Justyna lubi tę wiadomość

3jvz3e5e43yz8gvz.png
    3jvzcwa1dqef2qp7.png
‹‹ 312 313 314 315 316 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

7 faktów o karmieniu piersią, o których nie miałaś pojęcia

Czy wiesz, że karmienie piersią może zmniejszyć ryzyko zachorowania na nowotwór jajnika oraz piersi? A czy słyszałaś, że mleko matki zmienia się nawet w trakcie jednej sesji karmienia? Poznaj 7 faktów ciekawych i nieoczywistych faktów na temat karmienia piersią! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Suchość pochwy - jakie mogę być jej przyczyny i jak sobie z nią radzić?

Problem z odpowiednim nawilżeniem pochwy dotyczy bardzo dużej liczby kobiet. Najczęściej problemy występują w okresie okołomenopauzalnym, ale z różnych przyczyn mogą pojawiać się na każdym etapie życia kobiety. Suchość pochwy może znacząco obniżać jakość życia seksualnego, z powodu bólu i dyskomfortu odczuwanego podczas zbliżeń... Skąd się bierze suchość pochwy? Jak sobie z nią radzić? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Znaczenie jakości męskiego nasienia

Jest wiele czynników, które wpływają na szanse na zajście w ciążę u pary, która marzy o rodzicielstwie. Jednak niewątpliwie wśród najważniejszych jest odpowiednia jakość komórki jajowej i plemników. Wyjaśniamy, dlaczego jakościowe komórki jajowe czasami nie gwarantują sukcesu. Jakie znaczenie odgrywa jakość męskiego nasienia? Jak wygląda diagnostyka i leczenie?

CZYTAJ WIĘCEJ