Słaba jakość komórek jajowych? To nie wyrok.

Poznaj autorski program poprawy jakości komórek dla pacjentek przed leczeniem in vitro, z niską rezerwą jajnikową i słabą odpowiedzią na stymulację hormonalną.
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Sierpniówki 2019 !!!
Odpowiedz

Sierpniówki 2019 !!!

Oceń ten wątek:
  • wiki2 Autorytet

Wysłany: 14 lutego 2019, 17:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sorry, ale nie pamiętam po co ci antybiotyk? Cos Cię boli, piecze, szczypie podczas sikania? Jeśli nie to olej swoje liczne bakterie. Miałam ostatnio dość liczne bakterie, fosforany i na dodatek glukoze i ph za wysokie... ja przerażona. Pokazuje lekarzowi, A on tylko, ze tak może być . Pewnie źle pobrane.... A bakterii norma mi się pokazała (badanie osadu do 100, A ja miałam 400)...
    A najlepsze, że po 2dni później powtórzyłam i było wszystko w normie.

A u Ciebie w powiecie wyspy bakterie z pochwy, czyli źle pobralas... A innych bakterii nie wybudowali, moim zdaniem nie ma czym się przejmować

Wiadomość wyedytowana przez autora: 14 lutego 2019, 17:21

1usa3e5e2lf96jem.png

Mama Kubusia (2009) i Adasia (2011) i Jasia (2019). Aniołek (2008 -7tc)
  • wiki2 Autorytet

Wysłany: 14 lutego 2019, 17:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pisałam o posiewie moczu :-) że masz tam zdrowa wydzieline z pochwy i ja bym się nie przejmowała tym posiewem :-)
    Jesli dobrze zrozumiałam twoje wcześniejsze posty, to twój wynik moczu z licznymi bakteriami widział już lekarz i nie przejął się tym..
    Też tam myślę:-)
    Oczywiście jeśli tobie nie dolegaja jakieś swędzenie i ból podczas sikania
    Ps. Jeśli chodzi o pobieranie bez wydzieliny, to tylko tampon mi przychodzi do glowy... nie wiem czy dobrze myślę, ale to chyba powinno pomoc... ja też mam teraz wzmozona produkcje wydzieliny w połowie i chyba tylko to pomoze

Wiadomość wyedytowana przez autora: 14 lutego 2019, 17:27

Niezapominajka5 lubi tę wiadomość

1usa3e5e2lf96jem.png

• wiki2 Autorytet

Wysłany: 14 lutego 2019, 17:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    PaniHa wrote:
    Byłam dzisiaj na wizycie, wszystko ok ale chyba moja Amelka zmieniła się w Olka chociaż Pani doktor nie dała nadal 100% pewności, czekamy zatem do połówkowego :)
    Oooo. Jednak? Jestem ciekawa komu jeszcze sie zmieni :-)

1usa3e5e2lf96jem.png

• Niezapominajka5 Autorytet

Wysłany: 14 lutego 2019, 17:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    wiki2 wrote:
    Sorry, ale nie pamiętam po co ci antybiotyk? Cos Cię boli, piecze, szczypie podczas sikania? Jeśli nie to olej swoje liczne bakterie. Miałam ostatnio dość liczne bakterie, fosforany i na dodatek glukoze i ph za wysokie... ja przerażona. Pokazuje lekarzowi, A on tylko, ze tak może być . Pewnie źle pobrane.... A bakterii norma mi się pokazała (badanie osadu do 100, A ja miałam 400)...
    A najlepsze, że po 2dni później powtórzyłam i było wszystko w normie.

A u Ciebie w powiecie wyspy bakterie z pochwy, czyli źle pobralas... A innych bakterii nie wybudowali, moim zdaniem nie ma czym się przejmować
    Na razie jest w miarę ok, ale momentami czuję jakby parcie na pęcherz, takie gdy zaczyna się infekcja układu moczowego (miałam już nie raz).
    Dzięki za radę. Zaczekam do wizyty i zobaczę co powie lekarz.
    Jedyne o co się martwię,to to,że przez 12 tyg brania luteiny dopochwowej, bakterie mógły się przenieść do cewki moczowej- ta luteina nom stop wyplywala i moczyla wkładki. Mimo mycia po kilka razy dziennie, coś mogło się przyplatac.

Mam jednak nadzieję,że masz racje i może wraz z moczem przedostał się jakiś śluz :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 14 lutego 2019, 17:31

Tyle przeszliśmy, że wciąż nie wierzę, że Was mam..
    Nigdy się nie poddawaj, bo warto walczyć.

km5sp07wycc10ujp.png
    Naturalsik ❤️
    wnid9vvjhnimte9l.png
    Po latach walki 💝
  • Limerikowo Autorytet

Wysłany: 14 lutego 2019, 17:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jesli sie myje intymnie kilka x dziennie zaburza sie ph i infekcje moga sie przyplatac
    To nie to samo co mycie w pologu czy podczas okresu

Ps raczej nie wkladajcie na czas ciazy i pologu tamponow
    Jest wydzielina i ma byc.zmiana bielizny lub wkladek regularnie

Wiadomość wyedytowana przez autora: 14 lutego 2019, 17:55

201406062165.png
    3i49sg18rif9ypsm.png
    relgj44ju5k6m78v.png
  • Ania95 Autorytet

Wysłany: 14 lutego 2019, 18:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Niezapominajka, jak myjesz się tam kilka razy dziennie, to ja się nie dziwię, że coś mogło się przyplątać... Zaburzasz naturalną florę bakteryjną pochwy ;)

• werni Autorytet

Wysłany: 14 lutego 2019, 18:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    https://naforum.zapodaj.net/thumbs/c4765e44ebb4.png

Ja to chyba mam bakterie. Znacie się na wynikach moczu ? Narazie to mi pszyszlo. HIV musze odebrać osobiście.

f2wlsg1849ksqu5m.png

mhsv20mmdqfv97ge.png
    Na ovu od 07.07.2014

Prl-maj 950
    Tsh- maj 3.04
    Androstedion-wysoki-zostal obnizony za pomoca tabl. Anty.

Nasz cud Wojtuś 😍
  • Sylvka Autorytet

Wysłany: 14 lutego 2019, 18:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dokładnie...Też wydaję mi się, że nadmierna higiena nie służy dobremu a wręcz przeciwnie ;)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 14 lutego 2019, 18:11

3.08.22r. Anielka 🍼👶🥰
    5.09.21r. Antosia 11 +3 tc [*] 💔👼
    27.08.20r. [*]
    27.07.19r. Błażej 🍼👶🥰
    7.07.16r. [*]
    3.08.15r. [*]

• Limerikowo Autorytet

Wysłany: 14 lutego 2019, 18:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    werni wrote:
    https://naforum.zapodaj.net/thumbs/c4765e44ebb4.png

Ja to chyba mam bakterie. Znacie się na wynikach moczu ? Narazie to mi pszyszlo. HIV musze odebrać osobiście.

Wyniki raczej ok
    Jesli sa liczne bakterie mozna zrobic posiew do sterylnego pojemnika
    Jesli byloby bakterie dosc liczne i w opisie np grzyby lub innebakteriez nazwy wtedy trzeba konsultowac
    Przy najblizszej wizycie oczyw wyniki do wgladu do dr

werni lubi tę wiadomość

201406062165.png
    3i49sg18rif9ypsm.png
    relgj44ju5k6m78v.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 14 lutego 2019, 18:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja właśnie po wizycie. W brzuszku nadal mieszka chłopiec. Co do moich wymiotow i biegunkę lekarz podejrzewa, że może być to zapalenie żołądka. Mam obserwować i za 3 tyg jeśli się nic nie zmieni pójdę na diagnostykę do szpitala...ech... mówił żebym kupiła sobie tabletki pragna vomi. Oby to mi pomogło bo od wczoraj po każdym posiłku wymiotuje ;(

Domi_tur, Smerfelinka, Vampire lubią tę wiadomość

• Domi_tur Autorytet

Wysłany: 14 lutego 2019, 18:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Misi@ wrote:
    Ja właśnie po wizycie. W brzuszku nadal mieszka chłopiec. Co do moich wymiotow i biegunkę lekarz podejrzewa, że może być to zapalenie żołądka. Mam obserwować i za 3 tyg jeśli się nic nie zmieni pójdę na diagnostykę do szpitala...ech... mówił żebym kupiła sobie tabletki pragna vomi. Oby to mi pomogło bo od wczoraj po każdym posiłku wymiotuje ;(

Polubiłam za chłopca. A jak chcesz to wyślę Ci zalecenia dietetyczne przy zapaleniu żołądka bo akurat już to przerabiałam, teraz niestety nawraca co rok w porze jesienno-zimowej .

nick nieaktualny lubi tę wiadomość

mhsvi09k7inxyf5l.png
  • linka89 Ekspertka

Wysłany: 14 lutego 2019, 18:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Niezapominajka5 wrote:
    Dziewczyny, niestety posiew nie wyszedł mi czysty. Wyrósł Lactobacillus spp. Miała któraś z Was kiedyś?
    Wizyta dopiero w przyszła środę i nie da się nic przyspieszyć.
    Czy to możliwe,że luteina mogła wpłynąć na wynik? Skoczyłam ja brać ponad tydzień temu.

a to nie bakterie kwasu mlekowego? Czyli naturalna flora? Wygooglaj sobie...

Jak pobieralas probke rano to mizliwe, ze z moczem sluz sie pomieszal... U mnie rano chyba tez dosc duzo sie zbiera, bo po nocy mocz mam raczej malo klarowny, a w ciagu dnia juz prwzjezysty

Werni... Nie rozumiem co oznacza lad przy leukocytach... Jesli dodatni wynim to moze swiadczyc o zapaleniu

Wiadomość wyedytowana przez autora: 14 lutego 2019, 18:55

• werni Autorytet

Wysłany: 14 lutego 2019, 18:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Limerikowo wrote:
    Wyniki raczej ok
    Jesli sa liczne bakterie mozna zrobic posiew do sterylnego pojemnika
    Jesli byloby bakterie dosc liczne i w opisie np grzyby lub innebakteriez nazwy wtedy trzeba konsultowac
    Przy najblizszej wizycie oczyw wyniki do wgladu do dr

W poniedziałek mam wizytę to ciekawa jestem co mi powie. :)

f2wlsg1849ksqu5m.png

mhsv20mmdqfv97ge.png
    Na ovu od 07.07.2014

Prl-maj 950
    Tsh- maj 3.04
    Androstedion-wysoki-zostal obnizony za pomoca tabl. Anty.

Nasz cud Wojtuś 😍
  • Anhydra Autorytet

Wysłany: 14 lutego 2019, 18:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny...mam pytanie jakby w temacie- nadal macie spore ilości wydzieliny? Bo ja odkąd przestałam plamic jestem mega przewrażliwiona na punkcie uczucia "mokrosci" na wkladce i mam wrażenie, że tej wydzieliny obecnie jest naprawdę bardzo dużo...Nic mnie nie piecze, nie swędzi, kolor biały, bez zapachu...tylko ta ilość :/ masakra

zem3wn15hyz14zz5.png
    17u920mm7tk8vrsw.png

PAI-1 4G/5G homo, MTHFR 677C>T/wt hetero, kariotypy OK
  • Panna_Justyna Autorytet

Wysłany: 14 lutego 2019, 19:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anhydra, ja biorę luteinę 1 x dziennie, wcześniej 3x to non stop miałam wkładki i nie widziałam tej mokrosci. A teraz jak staram się w majtkach to mam aż wrażenie ze mi woda zabarwiona na biało leci, tak się bałam, ze kupiłam te papierki lakmusowe i sprawdzan. Jal leżę to kest ok ale jak chodzę to normalnie mam mokro, na wkładce zostaje biała lub żółta poświata. Jesteś w podobnym czasie do mnie a ja to mam od paru dni wiec mam nadzieje , ze taki urok 2 trym. Dodam tez , ze gdy pietwszy raz 2 tyg temu coś zauważyłam to zdążyłam zahaczyć o IP i mojego ginekologa
    Fajnie, jakby inne dziewczyny mogły tez napisać , jakie macie odczucia , co do mokrosci :*

Wiadomość wyedytowana przez autora: 14 lutego 2019, 19:08

Anhydra lubi tę wiadomość

7v8r3e3kkmc46f7u.png

23.08.2018 [*] Nasza Dziewczynka (11+0 tc)
    23.08.2017 [*] Nasz Chłopczyk (8+5 tc)

Dodatnie ANA
    MTHFR 1298A (homozygota)
    PAI-1 4G/5G
    Fatalne cytokiny
  • Niebieska Gwiazda Autorytet

Wysłany: 14 lutego 2019, 19:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anhydra wrote:
    Dziewczyny...mam pytanie jakby w temacie- nadal macie spore ilości wydzieliny? Bo ja odkąd przestałam plamic jestem mega przewrażliwiona na punkcie uczucia "mokrosci" na wkladce i mam wrażenie, że tej wydzieliny obecnie jest naprawdę bardzo dużo...Nic mnie nie piecze, nie swędzi, kolor biały, bez zapachu...tylko ta ilość :/ masakra

Wydzielny mam dużo.Jednego dnia mniej innwgo bardzo dużo.Ogólnie dość obfita.

Anhydra lubi tę wiadomość

• Domi_tur Autorytet

Wysłany: 14 lutego 2019, 19:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anhydra wrote:

No jest "na bogato" :P

Anhydra, wiki2 lubią tę wiadomość

mhsvi09k7inxyf5l.png

Wysłany: 14 lutego 2019, 19:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Co do tych lacctobacillius spp. To tez myśle , ze jakoś wpadły z pochwy w trakcie pobrania. Myśle, ze nic złego nie zrobią, bo one są dobre w naszym org, na spokojnie myśle ze możecie czekać do wizyt i nie myśleć o tym

7v8r3e3kkmc46f7u.png

Dodatnie ANA
    MTHFR 1298A (homozygota)
    PAI-1 4G/5G
    Fatalne cytokiny

Wysłany: 14 lutego 2019, 19:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ale macie taka wodnista wydzielinę ? Czy po prostu dużo ale gęsta?

7v8r3e3kkmc46f7u.png

Dodatnie ANA
    MTHFR 1298A (homozygota)
    PAI-1 4G/5G
    Fatalne cytokiny
  • emi2016 Autorytet

Wysłany: 14 lutego 2019, 19:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Panna_Justyna wrote:
    Ale macie taka wodnista wydzielinę ? Czy po prostu dużo ale gęsta?

Ja mam wodnistą,czasem to wygląda jakbym popuścila - tylko że nie pachnie moczem ;)

Panna_Justyna lubi tę wiadomość

3jvz3e5e43yz8gvz.png
    3jvzcwa1dqef2qp7.png
‹‹ 312 313 314 315 316 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Męska płodność – kiedy warto wykonać badanie nasienia?

Problemy z zajściem w ciążę dotyczą coraz większej liczby par na całym świecie, także w Polsce. Styl życia, stres, zanieczyszczenie środowiska, opóźnianie decyzji o rodzicielstwie – wszystko to wpływa na pogarszające się parametry płodności, również u mężczyzn. W niemal połowie przypadków trudności z płodnością wynikają z czynników męskich. Mimo to temat męskiej płodności wciąż jest marginalizowany, a badanie nasienia – niepotrzebnie kojarzone z czymś wstydliwym. Tymczasem seminogram, czyli analiza nasienia, to podstawowe i bardzo ważne narzędzie diagnostyczne. Sprawdź, kiedy warto je wykonać i co może powiedzieć o Twojej płodności.

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak rozszerzać dietę dziecka? Poradnik krok po kroku

Kiedy zacząć rozszerzanie diety dziecka? Eksperci zalecają start około 6. miesiąca życia, kiedy niemowlę jest gotowe na odkrywanie nowych smaków, a mleko matki pozostaje kluczowym elementem jadłospisu. Jak rozpoznać gotowość malucha i które metody wprowadzania pokarmów wybrać? Dowiedz się, jak stopniowo uzupełniać dietę dziecka, unikając potencjalnych zagrożeń i wspierając zdrowy rozwój poprzez bezpieczne i zróżnicowane posiłki!

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak pielęgnować skórę podczas ciąży?

W czasie ciąży skóra wymaga specjalnego traktowania - wystarczy poświęcić kilka minut dziennie, aby zadbać o jej dobrą kondycję i sprawić, by była bardziej elastyczna. Może to być bardzo pomocne w zminimalizowaniu ryzyka powstania rozstępów. Sprawdź, jak pielęgnować skórę podczas ciąży. 

CZYTAJ WIĘCEJ