Sierpniówki 2019 !!!
-
WIADOMOŚĆ
-
Sorry, ale nie pamiętam po co ci antybiotyk? Cos Cię boli, piecze, szczypie podczas sikania? Jeśli nie to olej swoje liczne bakterie. Miałam ostatnio dość liczne bakterie, fosforany i na dodatek glukoze i ph za wysokie... ja przerażona. Pokazuje lekarzowi, A on tylko, ze tak może być . Pewnie źle pobrane.... A bakterii norma mi się pokazała (badanie osadu do 100, A ja miałam 400)...
A najlepsze, że po 2dni później powtórzyłam i było wszystko w normie.
A u Ciebie w powiecie wyspy bakterie z pochwy, czyli źle pobralas... A innych bakterii nie wybudowali, moim zdaniem nie ma czym się przejmowaćWiadomość wyedytowana przez autora: 14 lutego 2019, 17:21
-
Pisałam o posiewie moczu
że masz tam zdrowa wydzieline z pochwy i ja bym się nie przejmowała tym posiewem
Jesli dobrze zrozumiałam twoje wcześniejsze posty, to twój wynik moczu z licznymi bakteriami widział już lekarz i nie przejął się tym..
Też tam myślę
Oczywiście jeśli tobie nie dolegaja jakieś swędzenie i ból podczas sikania
Ps. Jeśli chodzi o pobieranie bez wydzieliny, to tylko tampon mi przychodzi do glowy... nie wiem czy dobrze myślę, ale to chyba powinno pomoc... ja też mam teraz wzmozona produkcje wydzieliny w połowie i chyba tylko to pomozeWiadomość wyedytowana przez autora: 14 lutego 2019, 17:27
Niezapominajka5 lubi tę wiadomość
-
PaniHa wrote:Byłam dzisiaj na wizycie, wszystko ok ale chyba moja Amelka zmieniła się w Olka chociaż Pani doktor nie dała nadal 100% pewności, czekamy zatem do połówkowego
-
wiki2 wrote:Sorry, ale nie pamiętam po co ci antybiotyk? Cos Cię boli, piecze, szczypie podczas sikania? Jeśli nie to olej swoje liczne bakterie. Miałam ostatnio dość liczne bakterie, fosforany i na dodatek glukoze i ph za wysokie... ja przerażona. Pokazuje lekarzowi, A on tylko, ze tak może być . Pewnie źle pobrane.... A bakterii norma mi się pokazała (badanie osadu do 100, A ja miałam 400)...
A najlepsze, że po 2dni później powtórzyłam i było wszystko w normie.
A u Ciebie w powiecie wyspy bakterie z pochwy, czyli źle pobralas... A innych bakterii nie wybudowali, moim zdaniem nie ma czym się przejmować
Dzięki za radę. Zaczekam do wizyty i zobaczę co powie lekarz.
Jedyne o co się martwię,to to,że przez 12 tyg brania luteiny dopochwowej, bakterie mógły się przenieść do cewki moczowej- ta luteina nom stop wyplywala i moczyla wkładki. Mimo mycia po kilka razy dziennie, coś mogło się przyplatac.
Mam jednak nadzieję,że masz racje i może wraz z moczem przedostał się jakiś śluzWiadomość wyedytowana przez autora: 14 lutego 2019, 17:31
Tyle przeszliśmy, że wciąż nie wierzę, że Was mam..
Nigdy się nie poddawaj, bo warto walczyć.
Naturalsik ❤️
Po latach walki 💝 -
Jesli sie myje intymnie kilka x dziennie zaburza sie ph i infekcje moga sie przyplatac
To nie to samo co mycie w pologu czy podczas okresu
Ps raczej nie wkladajcie na czas ciazy i pologu tamponow
Jest wydzielina i ma byc.zmiana bielizny lub wkladek regularnieWiadomość wyedytowana przez autora: 14 lutego 2019, 17:55
-
https://naforum.zapodaj.net/thumbs/c4765e44ebb4.png
Ja to chyba mam bakterie. Znacie się na wynikach moczu ? Narazie to mi pszyszlo. HIV musze odebrać osobiście. -
Dokładnie...Też wydaję mi się, że nadmierna higiena nie służy dobremu a wręcz przeciwnie
Wiadomość wyedytowana przez autora: 14 lutego 2019, 18:11
3.08.22r. Anielka 🍼👶🥰
5.09.21r. Antosia 11 +3 tc [*] 💔👼
27.08.20r. [*]
27.07.19r. Błażej 🍼👶🥰
7.07.16r. [*]
3.08.15r. [*]
-
werni wrote:https://naforum.zapodaj.net/thumbs/c4765e44ebb4.png
Ja to chyba mam bakterie. Znacie się na wynikach moczu ? Narazie to mi pszyszlo. HIV musze odebrać osobiście.
Wyniki raczej ok
Jesli sa liczne bakterie mozna zrobic posiew do sterylnego pojemnika
Jesli byloby bakterie dosc liczne i w opisie np grzyby lub innebakteriez nazwy wtedy trzeba konsultowac
Przy najblizszej wizycie oczyw wyniki do wgladu do drwerni lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualnyJa właśnie po wizycie. W brzuszku nadal mieszka chłopiec. Co do moich wymiotow i biegunkę lekarz podejrzewa, że może być to zapalenie żołądka. Mam obserwować i za 3 tyg jeśli się nic nie zmieni pójdę na diagnostykę do szpitala...ech... mówił żebym kupiła sobie tabletki pragna vomi. Oby to mi pomogło bo od wczoraj po każdym posiłku wymiotuje ;(
Domi_tur, Smerfelinka, Vampire lubią tę wiadomość
-
Misi@ wrote:Ja właśnie po wizycie. W brzuszku nadal mieszka chłopiec. Co do moich wymiotow i biegunkę lekarz podejrzewa, że może być to zapalenie żołądka. Mam obserwować i za 3 tyg jeśli się nic nie zmieni pójdę na diagnostykę do szpitala...ech... mówił żebym kupiła sobie tabletki pragna vomi. Oby to mi pomogło bo od wczoraj po każdym posiłku wymiotuje ;(
Polubiłam za chłopca. A jak chcesz to wyślę Ci zalecenia dietetyczne przy zapaleniu żołądka bo akurat już to przerabiałam, teraz niestety nawraca co rok w porze jesienno-zimowej .Misi@ lubi tę wiadomość
-
Niezapominajka5 wrote:Dziewczyny, niestety posiew nie wyszedł mi czysty. Wyrósł Lactobacillus spp. Miała któraś z Was kiedyś?
Wizyta dopiero w przyszła środę i nie da się nic przyspieszyć.
Czy to możliwe,że luteina mogła wpłynąć na wynik? Skoczyłam ja brać ponad tydzień temu.
a to nie bakterie kwasu mlekowego? Czyli naturalna flora? Wygooglaj sobie...
Jak pobieralas probke rano to mizliwe, ze z moczem sluz sie pomieszal... U mnie rano chyba tez dosc duzo sie zbiera, bo po nocy mocz mam raczej malo klarowny, a w ciagu dnia juz prwzjezysty
Werni... Nie rozumiem co oznacza lad przy leukocytach... Jesli dodatni wynim to moze swiadczyc o zapaleniuWiadomość wyedytowana przez autora: 14 lutego 2019, 18:55
-
Limerikowo wrote:Wyniki raczej ok
Jesli sa liczne bakterie mozna zrobic posiew do sterylnego pojemnika
Jesli byloby bakterie dosc liczne i w opisie np grzyby lub innebakteriez nazwy wtedy trzeba konsultowac
Przy najblizszej wizycie oczyw wyniki do wgladu do dr
W poniedziałek mam wizytę to ciekawa jestem co mi powie. -
Dziewczyny...mam pytanie jakby w temacie- nadal macie spore ilości wydzieliny? Bo ja odkąd przestałam plamic jestem mega przewrażliwiona na punkcie uczucia "mokrosci" na wkladce i mam wrażenie, że tej wydzieliny obecnie jest naprawdę bardzo dużo...Nic mnie nie piecze, nie swędzi, kolor biały, bez zapachu...tylko ta ilość
masakra
PAI-1 4G/5G homo, MTHFR 677C>T/wt hetero, kariotypy OK -
Anhydra, ja biorę luteinę 1 x dziennie, wcześniej 3x to non stop miałam wkładki i nie widziałam tej mokrosci. A teraz jak staram się w majtkach to mam aż wrażenie ze mi woda zabarwiona na biało leci, tak się bałam, ze kupiłam te papierki lakmusowe i sprawdzan. Jal leżę to kest ok ale jak chodzę to normalnie mam mokro, na wkładce zostaje biała lub żółta poświata. Jesteś w podobnym czasie do mnie a ja to mam od paru dni wiec mam nadzieje , ze taki urok 2 trym. Dodam tez , ze gdy pietwszy raz 2 tyg temu coś zauważyłam to zdążyłam zahaczyć o IP i mojego ginekologa
Fajnie, jakby inne dziewczyny mogły tez napisać , jakie macie odczucia , co do mokrosci :*Wiadomość wyedytowana przez autora: 14 lutego 2019, 19:08
Anhydra lubi tę wiadomość
23.08.2018 [*] Nasza Dziewczynka (11+0 tc)
23.08.2017 [*] Nasz Chłopczyk (8+5 tc)
Dodatnie ANA
MTHFR 1298A (homozygota)
PAI-1 4G/5G
Fatalne cytokiny -
Anhydra wrote:Dziewczyny...mam pytanie jakby w temacie- nadal macie spore ilości wydzieliny? Bo ja odkąd przestałam plamic jestem mega przewrażliwiona na punkcie uczucia "mokrosci" na wkladce i mam wrażenie, że tej wydzieliny obecnie jest naprawdę bardzo dużo...Nic mnie nie piecze, nie swędzi, kolor biały, bez zapachu...tylko ta ilość
masakra
Wydzielny mam dużo.Jednego dnia mniej innwgo bardzo dużo.Ogólnie dość obfita.Anhydra lubi tę wiadomość
-
Anhydra wrote:Dziewczyny...mam pytanie jakby w temacie- nadal macie spore ilości wydzieliny? Bo ja odkąd przestałam plamic jestem mega przewrażliwiona na punkcie uczucia "mokrosci" na wkladce i mam wrażenie, że tej wydzieliny obecnie jest naprawdę bardzo dużo...Nic mnie nie piecze, nie swędzi, kolor biały, bez zapachu...tylko ta ilość
masakra
No jest "na bogato"Anhydra, wiki2 lubią tę wiadomość
-
Co do tych lacctobacillius spp. To tez myśle , ze jakoś wpadły z pochwy w trakcie pobrania. Myśle, ze nic złego nie zrobią, bo one są dobre w naszym org, na spokojnie myśle ze możecie czekać do wizyt i nie myśleć o tym
23.08.2018 [*] Nasza Dziewczynka (11+0 tc)
23.08.2017 [*] Nasz Chłopczyk (8+5 tc)
Dodatnie ANA
MTHFR 1298A (homozygota)
PAI-1 4G/5G
Fatalne cytokiny