X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Sierpniówki 2019 !!!
Odpowiedz

Sierpniówki 2019 !!!

Oceń ten wątek:
  • Vampire Autorytet

Wysłany: 15 lutego 2019, 06:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wkładki polecam wielorazowe. Z racji zarówno medycznej, bo są bawełniane i dbania o środowisko. Minusem jest ich prani, ale ja już się przyzwyczaiłam. Mam też antybakteryjne dodatek do proszku. Kupiłam jenpo raz pierwszy jak dostałam Jakes zapalenia/odparzenia po podpaskach zapachowych. I już że mną są prawie 2 lata.
    Od dwóch dni i mi się ponownie nasiliły kłucia, widocznie tak ma być, skoro tyle z nas tak ma. :) Niech rosną Maluszki!
    Któraś ma problem z zatkanym nosem i zatokami? Mam nebulizator, ale chyba potrzebuję czegoś więcej.

smeg lubi tę wiadomość

l22nroeqpi96shdn.png

Ur. 9.08.2019 r. 💕
  • Chimera Autorytet

Wysłany: 15 lutego 2019, 07:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja mam trochę problem z zatkanym nosem, ale póki co inhalacje z olejku eukaliptusowego wystarczają :)

Jestem po inauguracyjnej jeździe z adapterem besafe. W spodniach wygodnie, nawet płaszczyk mi nie przeszkadzał, ale do spódnicy/sukienki nie przejdzie.

Vampire lubi tę wiadomość

• OlaWi Autorytet

Wysłany: 15 lutego 2019, 07:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Vampire wrote:
    Wkładki polecam wielorazowe. Z racji zarówno medycznej, bo są bawełniane i dbania o środowisko. Minusem jest ich prani, ale ja już się przyzwyczaiłam. Mam też antybakteryjne dodatek do proszku. Kupiłam jenpo raz pierwszy jak dostałam Jakes zapalenia/odparzenia po podpaskach zapachowych. I już że mną są prawie 2 lata.
    Od dwóch dni i mi się ponownie nasiliły kłucia, widocznie tak ma być, skoro tyle z nas tak ma. :) Niech rosną Maluszki!
    Któraś ma problem z zatkanym nosem i zatokami? Mam nebulizator, ale chyba potrzebuję czegoś więcej.

Sinulan forte express, w ulotce jest zapis, że jest bezpieczny dla kobiet w ciąży i karmiących.

f2w3rjjgiz6fnyna.png
  • DrzewkoPomarańczowe Autorytet

Wysłany: 15 lutego 2019, 07:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mnie wczoraj kłulio w podbrzuszu. Trochę się martwiłam bo mnie już od kilku tygodni nic jor bolało. Ale polezalam i przeszlo.
    Codziennie rano budzę się z zatkanym nosem ale po ok godzinie przechodzi. W poprzedniej ciąży miałam to samo.

Brzuszek mam już na prawdę duży. Chciałam Wam nawet zrobić zdjęcie ale nie potrafię zrobić sobie selfie :D. Muszę poprosić męża żeby mnie zdjął ;).
    Jadłam rano w pracy śniadanie w kuchni i przyszły dziewczyny z innego działu, z którymi nie rozmawiałam o ciąży jeszcze. Pożyczyły mi smacznego i stwierdziły, ze dzidziusia trzeba odżywiać ;). Jestem już wiec na etapie ewidentnej ciąży a nie „hmm, w ciąży czy przytyła?” ;).

aadd84dc14.png[/url]
  • wisieninka_89 Autorytet

Wysłany: 15 lutego 2019, 08:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie brzuch jak min w II polowie ciazy, wczoraj na wiz chlopak zostal chlopakiem:-) ktoras wczoraj pisala o skurczach braxtona, tez odczuwam szczegolnie dzis bo mam leginsy obejmujace caly brzuch.tez mi sie wydaje ze to dosc wczeanie powunny byc chyba kolo 24tc

DrzewkoPomarańczowe, Anhydra, Chimera, emi2016, Smerfelinka, Agagusia, Marimiko lubią tę wiadomość

zrz6x1hpk730yji7.png
    f2wlh371shb33oc3.png
  • Anhydra Autorytet

Wysłany: 15 lutego 2019, 08:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    OlaWi wrote:
    Ja zwariuje znowu bola mnie nerki. Ból taki średni, ale mocniejszy niż dzisiaj w nocy, z tyłu poniżej żeber i promieniuje na boki z obu stron. Wzięłam już dzisiaj 2 paracetamole i 3 nospy, nie chce przesadzić. Podbrzusze też boli wydaje mi się że to pęcherz. Co robić?

Ola idz lepiej z tym bólem do lekarza. Skoro bierzesz tyle leków musi być dość silny a to trochę niepokojące. Tak pomyślałam, że może to też być ból od kręgosłupa bo on często promieniuje. No ale trzeba to sprawdzić.

zem3wn15hyz14zz5.png
    17u920mm7tk8vrsw.png

PAI-1 4G/5G homo, MTHFR 677C>T/wt hetero, kariotypy OK
  • nick nieaktualny

Wysłany: 15 lutego 2019, 08:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Vampire wrote:
    Mi bardzo pomogły okłady z ciepłej soli - rozgrzewasz trochę soli na patelni, wsypujesz np. do skarpetki i przykladasz do nosa i czoła. Mnie bolały te miejsca (jakby mi ktoś w nos przywalił), a po 1 dniu takich okładów co jakiś czas ustąpiło.

• werni Autorytet

Wysłany: 15 lutego 2019, 09:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej ja to chyba będę musiała zrobić posiew bo mi się nie podoba zapach jak się kapie tam od dołu.

f2wlsg1849ksqu5m.png

mhsv20mmdqfv97ge.png
    Na ovu od 07.07.2014

Prl-maj 950
    Tsh- maj 3.04
    Androstedion-wysoki-zostal obnizony za pomoca tabl. Anty.

Nasz cud Wojtuś 😍
  • Anhydra Autorytet

Wysłany: 15 lutego 2019, 09:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    werni wrote:
    Hej ja to chyba będę musiała zrobić posiew bo mi się nie podoba zapach jak się kapie tam od dołu.

Oj to zrob koniecznie.A kiedy masz wizytę?

zem3wn15hyz14zz5.png
    17u920mm7tk8vrsw.png

PAI-1 4G/5G homo, MTHFR 677C>T/wt hetero, kariotypy OK
  • werni Autorytet

Wysłany: 15 lutego 2019, 09:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    W poniedzialek mam wizytę. Właśnie czytam pozostałe badania co wczoraj robiłam i widzę że glukoza mi spadła bo miałam wcześniej 109 a teraz 79. I chyba przechodziłam toxo bo mam przeciwciała. Tsh do góry poszło bo mam ponad 2. No zobaczymy co ginka powie na te wyniki.

f2wlsg1849ksqu5m.png

mhsv20mmdqfv97ge.png
    Na ovu od 07.07.2014

Prl-maj 950
    Tsh- maj 3.04
    Androstedion-wysoki-zostal obnizony za pomoca tabl. Anty.

Nasz cud Wojtuś 😍
  • kayama Autorytet

Wysłany: 15 lutego 2019, 10:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja się dziś obudziłam z wyjątkowo dobrym samopoczuciem :) No dawno tak nie mialam. Nic nie boli, nic nie kłuje, zero mdłości, nawet uczucie czegoś w brzuchu minimalne. Po śniadaniu jak zwykle lekkie uczucie przejedzenia po porcji jak dla dziecka, ale to mija po jak ims czasie. Może to zwiastun dobrego 2 trymestru?? Oby bo nie chce zapeszyc.

linka89, Anhydra, Niebieska Gwiazda, Misi@, OlaWi, emi2016, Marcelina85 lubią tę wiadomość

n59ydf9h7aj0jxnd.png
  • Sylvka Autorytet

Wysłany: 15 lutego 2019, 10:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kayama wrote:
    A ja się dziś obudziłam z wyjątkowo dobrym samopoczuciem :) No dawno tak nie mialam. Nic nie boli, nic nie kłuje, zero mdłości, nawet uczucie czegoś w brzuchu minimalne. Po śniadaniu jak zwykle lekkie uczucie przejedzenia po porcji jak dla dziecka, ale to mija po jak ims czasie. Może to zwiastun dobrego 2 trymestru?? Oby bo nie chce zapeszyc.

Oj to zazdroszczę bo ja do dzisiaj nie mam jeszcze tego dobrego samopoczucia :)

Dziś wizyta o 13 prosimy o kciuki :)

Anhydra lubi tę wiadomość

3.08.22r. Anielka 🍼👶🥰
    5.09.21r. Antosia 11 +3 tc [*] 💔👼
    27.08.20r. [*]
    27.07.19r. Błażej 🍼👶🥰
    7.07.16r. [*]
    3.08.15r. [*]

• linka89 Ekspertka

Wysłany: 15 lutego 2019, 10:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Agagusia wrote:
    Tez mam duzo wydzieliny, to normalne w ciazy. Najgorzej jest rano zaraz po wstaniu...

U mnie tak samo najgorzej rano, przepraszam za doslownosc, ale dzis to sie wystraszylam, ze sie posikalam :D

Co do klucia, wczoraj mnie klulo w dole brzucha, ale na szczęście dzis przeszlo

Wiadomość wyedytowana przez autora: 15 lutego 2019, 10:36

• linka89 Ekspertka

Wysłany: 15 lutego 2019, 10:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    wisieninka_89 wrote:
    U mnie brzuch jak min w II polowie ciazy, wczoraj na wiz chlopak zostal chlopakiem:-) ktoras wczoraj pisala o skurczach braxtona, tez odczuwam szczegolnie dzis bo mam leginsy obejmujace caly brzuch.tez mi sie wydaje ze to dosc wczeanie powunny byc chyba kolo 24tc

podobno w kolejnych ciazach mozna czuc je wcześniej, o ile sie nie nyle skurcze braxtona to nie sa jeszcze przepowiadajace przecież?

• wisieninka_89 Autorytet

Wysłany: 15 lutego 2019, 11:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    linka89 wrote:
    podobno w kolejnych ciazach mozna czuc je wcześniej, o ile sie nie nyle skurcze braxtona to nie sa jeszcze przepowiadajace przecież?
    Wg neta sa, ale zaczynaja sie na dluuuugo przed porodem, to chyba takie cwiczenie sie macicy a nie zwiastun rychlego porodu

zrz6x1hpk730yji7.png
    f2wlh371shb33oc3.png
  • Agagusia Autorytet

Wysłany: 15 lutego 2019, 11:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    linka89 wrote:
    U mnie tak samo najgorzej rano, przepraszam za doslownosc, ale dzis to sie wystraszylam, ze sie posikalam :D
    Nie Ty jedna:) Jak mi sie rano zdarza wymioty, to przy tych trojach nie ma przebacz, caly brzuch sie spina i dołem i gora wylatuje - masakra! W ciagu dnia zdecydowanie mniej sie tego zbiera na szczescie.

qdkkanliorueictt.png
    Wojtek(2012), Adaś(2015)
    20.07.2019 - jest z nami Krzyś :) - 37t2d, 2600g, 52cm
  • Limerikowo Autorytet

Wysłany: 15 lutego 2019, 11:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    wiki2 wrote:
    Ale mówimy o pobraniu próbki moczu bez śluzu... Tylko wtedy tampon ;-)
    W zyciu tampona nie pchalam po to
    Jesli sa pasma sluzu to lab je oznaczy
    A zapytajcie lekarza
    Pierwszy raz czytam by do bad siku tampon zakladac..

Ludzie wszystko wymysla.na porodowce brzuch boli bo macica sie fizjologicznie obkurcza a baby nospy potrafia brac na rozkurcz....

Wiadomość wyedytowana przez autora: 15 lutego 2019, 11:40

201406062165.png
    3i49sg18rif9ypsm.png
    relgj44ju5k6m78v.png
  • wiki2 Autorytet

Wysłany: 15 lutego 2019, 12:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Limerikowo wrote:
    W zyciu tampona nie pchalam po to
    Jesli sa pasma sluzu to lab je oznaczy
    A zapytajcie lekarza
    Pierwszy raz czytam by do bad siku tampon zakladac..

Ludzie wszystko wymysla.na porodowce brzuch boli bo macica sie fizjologicznie obkurcza a baby nospy potrafia brac na rozkurcz....

Przeczytaj naszą rozmowę całą... Ja też "nie pcham" nic, ale nie mam tego problemu co koleżanka... Masz inną opcję, żeby pobrać mocz do posiewu BEZ bakterii z pochwy (czyli bez śluzu)? bo ja nie ;-)

1usa3e5e2lf96jem.png

Mama Kubusia (2009) i Adasia (2011) i Jasia (2019). Aniołek (2008 -7tc)
  • linka89 Ekspertka

Wysłany: 15 lutego 2019, 13:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    wiki2 wrote:
    Przeczytaj naszą rozmowę całą... Ja też "nie pcham" nic, ale nie mam tego problemu co koleżanka... Masz inną opcję, żeby pobrać mocz do posiewu BEZ bakterii z pochwy (czyli bez śluzu)? bo ja nie ;-)

Ale jak wiadomo, ze te bakterie to sa z pochwy, bo lactobaccilus tam właśnie bytuje i do moczy doataly sie wraz ze sluzem to osobiście tez nie widze sensu wpychania tampona przy poborze probki.
    Problem moze byc z wyciagnieciem, bo zanim porzadnie nasiaknie to troche potrwa, a tak na sucho to jeszcze dziewczyna sie podrazni i dopiero będzie ja szczypalo.
    Zreszta najlepiej zapytać lekarza

Wiadomość wyedytowana przez autora: 15 lutego 2019, 13:10

• Smerfelinka Autorytet

Wysłany: 15 lutego 2019, 13:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Może i z tym tamponem to dobry pomysł, nie jestem w stanie ocenić, ale mnie już w szpitalu mówili, żeby w ciąży absolutnie nie używać tamponów... Nie wiem, czy to jakiś zabobon, czy może ma to swoje medyczne uzasadnienie, jednak ja bym to skonsultowała z lekarzem.

👩36 lat 🧑39 lat

1 ❄️

7 dpt - beta <1 💔
    8.02.2025 - transfer blastocysty 2.1.1 🤞❤️

14.09.2024 - transfer blastocysty ❄️
    9 dtp - beta 32 mIU/ml
    11 dpt - beta 75 mIU/ml
    13 dpt - beta 225 mIU/ml
    16 dpt - beta 1028 mIU/ml
    18 dpt - beta 1804 mIU/ml
    20 dpt - beta 2872 mIU/ml
    24 dpt - pęcherzyk 0,94 cm
    14.10 - pusty pęcherzyk 💔

kwalifikacja z MZ - 10.06

21.08.2023 - transfer blastocysty 3AA ❄️ 💔

lipiec 2023 - transfer odwołany - za niski progesteron 😞

luty 2023 - poronienie naturalnej ciąży

22.07.2019 - urodził się Leon <3
    13.11.2018 - transfer blastocysty 4AA
    październik 2018 - Salve - ivf
    sierpień 2018 - histeroskopia ok
    kwiecień 2017 - hsg ok
    starania od 2014
‹‹ 315 316 317 318 319 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

14 zasad dobrego odżywiania podczas starania - co i jak jeść, aby szybciej zajść w ciążę

Odpowiednia dieta płodności może nie tylko polepszyć twoje zdrowie i dobre samopoczucie, ale również wspomóc twoją płodność oraz zapewnić zdrowy rozwój twojego dziecka jak już zajdziesz w ciążę. Co zatem oznacza „odpowiednia dieta”? Znajdziesz tutaj 14 wskazówek, które pomogą Ci lepiej zaplanować posiłki.

CZYTAJ WIĘCEJ

Niepłodność a nietolerancja pokarmowa - czy istnieje związek?

Dlaczego coraz częściej przyszli rodzice nie mogą doczekać się upragnionego potomstwa? Czy nieodpowiedni styl odżywiania może przyczyniać się do powstawania zaburzeń płodności? Czy nietolerancja pokarmowa może wpływać na obniżenie płodności, a nawet powodować niepłodność? Jakie testy na nietolerancje pokarmowe warto wówczas wykonać?  

CZYTAJ WIĘCEJ

Adaptogeny - Ashwagandha, Korzeń Maca, Shatavari

Każdego dnia przybywa par, które po wieloletnich staraniach o dziecko, osiągają swój cel dzięki unikalnym ziołom - adaptogenom. Powiedzmy sobie otwarcie: kto sprawniej przywróci ład i porządek w świecie sztucznie zdezorganizowanym przez człowieka, jak Matka Natura? Świetnie, że zaczynamy korzystać z jej pomocy. Jeśli to zagadnienie nie jest Ci jeszcze znane, koniecznie przeczytaj artykuł do końca.          

CZYTAJ WIĘCEJ