Sierpniówki 2019 !!!
-
WIADOMOŚĆ
-
Wkładki polecam wielorazowe. Z racji zarówno medycznej, bo są bawełniane i dbania o środowisko. Minusem jest ich prani, ale ja już się przyzwyczaiłam. Mam też antybakteryjne dodatek do proszku. Kupiłam jenpo raz pierwszy jak dostałam Jakes zapalenia/odparzenia po podpaskach zapachowych. I już że mną są prawie 2 lata.
Od dwóch dni i mi się ponownie nasiliły kłucia, widocznie tak ma być, skoro tyle z nas tak ma.Niech rosną Maluszki!
Któraś ma problem z zatkanym nosem i zatokami? Mam nebulizator, ale chyba potrzebuję czegoś więcej.smeg lubi tę wiadomość
Ur. 9.08.2019 r. 💕 -
Ja mam trochę problem z zatkanym nosem, ale póki co inhalacje z olejku eukaliptusowego wystarczają
Jestem po inauguracyjnej jeździe z adapterem besafe. W spodniach wygodnie, nawet płaszczyk mi nie przeszkadzał, ale do spódnicy/sukienki nie przejdzie.Vampire lubi tę wiadomość
-
Vampire wrote:Wkładki polecam wielorazowe. Z racji zarówno medycznej, bo są bawełniane i dbania o środowisko. Minusem jest ich prani, ale ja już się przyzwyczaiłam. Mam też antybakteryjne dodatek do proszku. Kupiłam jenpo raz pierwszy jak dostałam Jakes zapalenia/odparzenia po podpaskach zapachowych. I już że mną są prawie 2 lata.
Od dwóch dni i mi się ponownie nasiliły kłucia, widocznie tak ma być, skoro tyle z nas tak ma.Niech rosną Maluszki!
Któraś ma problem z zatkanym nosem i zatokami? Mam nebulizator, ale chyba potrzebuję czegoś więcej.
Sinulan forte express, w ulotce jest zapis, że jest bezpieczny dla kobiet w ciąży i karmiących.Vampire lubi tę wiadomość
-
Mnie wczoraj kłulio w podbrzuszu. Trochę się martwiłam bo mnie już od kilku tygodni nic jor bolało. Ale polezalam i przeszlo.
Codziennie rano budzę się z zatkanym nosem ale po ok godzinie przechodzi. W poprzedniej ciąży miałam to samo.
Brzuszek mam już na prawdę duży. Chciałam Wam nawet zrobić zdjęcie ale nie potrafię zrobić sobie selfie. Muszę poprosić męża żeby mnie zdjął
.
Jadłam rano w pracy śniadanie w kuchni i przyszły dziewczyny z innego działu, z którymi nie rozmawiałam o ciąży jeszcze. Pożyczyły mi smacznego i stwierdziły, ze dzidziusia trzeba odżywiać. Jestem już wiec na etapie ewidentnej ciąży a nie „hmm, w ciąży czy przytyła?”
.
[/url]
-
U mnie brzuch jak min w II polowie ciazy, wczoraj na wiz chlopak zostal chlopakiem:-) ktoras wczoraj pisala o skurczach braxtona, tez odczuwam szczegolnie dzis bo mam leginsy obejmujace caly brzuch.tez mi sie wydaje ze to dosc wczeanie powunny byc chyba kolo 24tc
DrzewkoPomarańczowe, Anhydra, Chimera, emi2016, Smerfelinka, Agagusia, Marimiko lubią tę wiadomość
-
OlaWi wrote:Ja zwariuje znowu bola mnie nerki. Ból taki średni, ale mocniejszy niż dzisiaj w nocy, z tyłu poniżej żeber i promieniuje na boki z obu stron. Wzięłam już dzisiaj 2 paracetamole i 3 nospy, nie chce przesadzić. Podbrzusze też boli wydaje mi się że to pęcherz. Co robić?
Ola idz lepiej z tym bólem do lekarza. Skoro bierzesz tyle leków musi być dość silny a to trochę niepokojące. Tak pomyślałam, że może to też być ból od kręgosłupa bo on często promieniuje. No ale trzeba to sprawdzić.
PAI-1 4G/5G homo, MTHFR 677C>T/wt hetero, kariotypy OK -
nick nieaktualnyVampire wrote:Któraś ma problem z zatkanym nosem i zatokami? Mam nebulizator, ale chyba potrzebuję czegoś więcej.
Vampire lubi tę wiadomość
-
W poniedzialek mam wizytę. Właśnie czytam pozostałe badania co wczoraj robiłam i widzę że glukoza mi spadła bo miałam wcześniej 109 a teraz 79. I chyba przechodziłam toxo bo mam przeciwciała. Tsh do góry poszło bo mam ponad 2. No zobaczymy co ginka powie na te wyniki.
-
A ja się dziś obudziłam z wyjątkowo dobrym samopoczuciem
No dawno tak nie mialam. Nic nie boli, nic nie kłuje, zero mdłości, nawet uczucie czegoś w brzuchu minimalne. Po śniadaniu jak zwykle lekkie uczucie przejedzenia po porcji jak dla dziecka, ale to mija po jak ims czasie. Może to zwiastun dobrego 2 trymestru?? Oby bo nie chce zapeszyc.
linka89, Anhydra, Niebieska Gwiazda, Misi@, OlaWi, emi2016, Marcelina85 lubią tę wiadomość
-
kayama wrote:A ja się dziś obudziłam z wyjątkowo dobrym samopoczuciem
No dawno tak nie mialam. Nic nie boli, nic nie kłuje, zero mdłości, nawet uczucie czegoś w brzuchu minimalne. Po śniadaniu jak zwykle lekkie uczucie przejedzenia po porcji jak dla dziecka, ale to mija po jak ims czasie. Może to zwiastun dobrego 2 trymestru?? Oby bo nie chce zapeszyc.
Oj to zazdroszczę bo ja do dzisiaj nie mam jeszcze tego dobrego samopoczucia
Dziś wizyta o 13 prosimy o kciukiAnhydra lubi tę wiadomość
3.08.22r. Anielka 🍼👶🥰
5.09.21r. Antosia 11 +3 tc [*] 💔👼
27.08.20r. [*]
27.07.19r. Błażej 🍼👶🥰
7.07.16r. [*]
3.08.15r. [*]
-
Agagusia wrote:Tez mam duzo wydzieliny, to normalne w ciazy. Najgorzej jest rano zaraz po wstaniu...
U mnie tak samo najgorzej rano, przepraszam za doslownosc, ale dzis to sie wystraszylam, ze sie posikalam
Co do klucia, wczoraj mnie klulo w dole brzucha, ale na szczęście dzis przeszloWiadomość wyedytowana przez autora: 15 lutego 2019, 10:36
-
wisieninka_89 wrote:U mnie brzuch jak min w II polowie ciazy, wczoraj na wiz chlopak zostal chlopakiem:-) ktoras wczoraj pisala o skurczach braxtona, tez odczuwam szczegolnie dzis bo mam leginsy obejmujace caly brzuch.tez mi sie wydaje ze to dosc wczeanie powunny byc chyba kolo 24tc
podobno w kolejnych ciazach mozna czuc je wcześniej, o ile sie nie nyle skurcze braxtona to nie sa jeszcze przepowiadajace przecież? -
linka89 wrote:podobno w kolejnych ciazach mozna czuc je wcześniej, o ile sie nie nyle skurcze braxtona to nie sa jeszcze przepowiadajace przecież?
-
linka89 wrote:U mnie tak samo najgorzej rano, przepraszam za doslownosc, ale dzis to sie wystraszylam, ze sie posikalam
Nie Ty jedna:) Jak mi sie rano zdarza wymioty, to przy tych trojach nie ma przebacz, caly brzuch sie spina i dołem i gora wylatuje - masakra! W ciagu dnia zdecydowanie mniej sie tego zbiera na szczescie.
Wojtek(2012), Adaś(2015)
20.07.2019 - jest z nami Krzyś- 37t2d, 2600g, 52cm
-
wiki2 wrote:Ale mówimy o pobraniu próbki moczu bez śluzu... Tylko wtedy tampon
Jesli sa pasma sluzu to lab je oznaczy
A zapytajcie lekarza
Pierwszy raz czytam by do bad siku tampon zakladac..
Ludzie wszystko wymysla.na porodowce brzuch boli bo macica sie fizjologicznie obkurcza a baby nospy potrafia brac na rozkurcz....
Wiadomość wyedytowana przez autora: 15 lutego 2019, 11:40
-
Limerikowo wrote:W zyciu tampona nie pchalam po to
Jesli sa pasma sluzu to lab je oznaczy
A zapytajcie lekarza
Pierwszy raz czytam by do bad siku tampon zakladac..
Ludzie wszystko wymysla.na porodowce brzuch boli bo macica sie fizjologicznie obkurcza a baby nospy potrafia brac na rozkurcz....
Przeczytaj naszą rozmowę całą... Ja też "nie pcham" nic, ale nie mam tego problemu co koleżanka... Masz inną opcję, żeby pobrać mocz do posiewu BEZ bakterii z pochwy (czyli bez śluzu)? bo ja nie -
wiki2 wrote:Przeczytaj naszą rozmowę całą... Ja też "nie pcham" nic, ale nie mam tego problemu co koleżanka... Masz inną opcję, żeby pobrać mocz do posiewu BEZ bakterii z pochwy (czyli bez śluzu)? bo ja nie
Ale jak wiadomo, ze te bakterie to sa z pochwy, bo lactobaccilus tam właśnie bytuje i do moczy doataly sie wraz ze sluzem to osobiście tez nie widze sensu wpychania tampona przy poborze probki.
Problem moze byc z wyciagnieciem, bo zanim porzadnie nasiaknie to troche potrwa, a tak na sucho to jeszcze dziewczyna sie podrazni i dopiero będzie ja szczypalo.
Zreszta najlepiej zapytać lekarzaWiadomość wyedytowana przez autora: 15 lutego 2019, 13:10
-
Może i z tym tamponem to dobry pomysł, nie jestem w stanie ocenić, ale mnie już w szpitalu mówili, żeby w ciąży absolutnie nie używać tamponów... Nie wiem, czy to jakiś zabobon, czy może ma to swoje medyczne uzasadnienie, jednak ja bym to skonsultowała z lekarzem.👩36 lat 🧑39 lat
1 ❄️
7 dpt - beta <1 💔
8.02.2025 - transfer blastocysty 2.1.1 🤞❤️
14.09.2024 - transfer blastocysty ❄️
9 dtp - beta 32 mIU/ml
11 dpt - beta 75 mIU/ml
13 dpt - beta 225 mIU/ml
16 dpt - beta 1028 mIU/ml
18 dpt - beta 1804 mIU/ml
20 dpt - beta 2872 mIU/ml
24 dpt - pęcherzyk 0,94 cm
14.10 - pusty pęcherzyk 💔