X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Sierpniówki 2019 !!!
Odpowiedz

Sierpniówki 2019 !!!

Oceń ten wątek:
  • Bobby29 Autorytet

Wysłany: 25 lutego 2019, 14:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny właśnie jadę na wizytę po miesiącu, proszę trzymajcie kciuki!

Zazdroszczę wam brzuchów. U mnie nic nie widać, jestem płaska choć wieczorem powiedzmy że trochę tam coś widać. W ubraniu za to nic a nic. Może wstawię wam zdjęcie później jak mi się uda. Ale też zastrzegam że będę świecić golizna :)

Co do wózków. My wstępnie wybraliśmy joolz day 3, a na drugą (a raczej pierwszą) spacerówkę bardziej kompaktowa i lekka to valco snap 4. Czy macie doświadczenia jakieś z tymi wózkami? Co do joolz teraz jak piszecie o tej gondoli to mam nieco wątpliwości czy nie będzie za mala. Jak sądzicie?

Frida91, OlaWi, Anhydra, Agagusia, Smerfelinka, emi2016, Niebieska Gwiazda lubią tę wiadomość

♥️ Matylda jest z nami od 15.08.2019 ♥️

Novum ICSI
    Czynnik męski (azoospermia -> cryptozoospermia)
    Punkcja 17.06.2017 -> 6 zapłodnionych komórek = 6 zarodków
    ET 20.06.2017 :(
    Crio 31.10.2018 :(
    Crio 01.12.2018 Beta - 9dpt 109 - 11dpt 370 - 26dpt <3 Harmony OK. Dziewczynka <3
    2 mrożaki
  • linka89 Ekspertka

Wysłany: 25 lutego 2019, 15:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kayama wrote:
    U mnie się nie potwierdza, łożysko na
    przedniej ścianie a brzuch mały :) Bardziej widać wieczorem.
    Słuchajcie jak się odczuwa ruchy dziecka?? Nie bardzo wiem co to jest ale czasami mam takie jakby falowanie, jakby delikatne niebolesne skurcze, odczuwam na wysokości pępka. Jakby jakieś motylki.

To pewnie to :)

teraz doczytalam, ze czujesz w okolicach pepka. Faktycznie dosc wysoko, ja czuje szczególnie po jedzeniu lub wieczorem, ale duzo nizej.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 25 lutego 2019, 15:08

• OlaWi Autorytet

Wysłany: 25 lutego 2019, 15:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Trzymam kciuki za wizytujące mamusie, Bobby i kto jeszcze?

Zadałyście mi zagwozdkę z tymi wózkami, ja się nastawiałam na kupno wózka koło maja.. Chyba faktycznie zacznę poszukiwania, bo jestem po tyłach..

Ja dzisiaj o rana jakoś kiepsko, byłam na wymazach. Od wczoraj mam temperaturę na poziomie 37,2, czyli w sumie nic groźnego, ale boli mnie głowa i jakaś słaba jestem. Zastanawiam się czy ten stan podgorączkowy wynika z nerek, bakterii w moczu czy z przeziębieni jakiegoś, byłam w sobotę na urodzinach, gdzie były 'lekko' chore dzieci..
    Nic idę się przekimać.

Jeszcze raz trzymam kciuki. I ogromne gratulacje dla Smutnejmiss! Bardzo się cieszę!

f2w3rjjgiz6fnyna.png
  • Larissa90 Ekspertka

Wysłany: 25 lutego 2019, 15:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    wiki2 wrote:
    Jeju jaką masz fajną hemoglobinę. Mi poleciała już ... 11,8 mam. Ale buraczki już poszły w ruch, w poprzedniej ciąży ładnie mi urosła po soku z buraków.

Ja w pierwszej ciąży miałam też powyżej 14 więc nic tylko w ciąży chodzić :D

Co do wózka spodobał nam się Kinderkraft Prime ale narazie oglądaliśmy wózki tylko w necie. U nas nie ma żadego sklepu z wózkami a były chyba ze 3. A ja wolę jednak na żywo obejrzeć więc będziemy musieli do trójmiasta pojechać. Możecie polecić jakieś sklepy z wózkami w 3mieście?

lprkjw4z1fyq8p6j.png
    Wrzesień 2018 - aniołek 7tc [*]
    17u96iyeqf2595zc.png
  • Frida91 Autorytet

Wysłany: 25 lutego 2019, 15:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    My będziemy kupować wózek tak w maju-czerwcu. Chcę taki 2w1 ale zamierzam wydać ok.1500zł.
    Od razu pewnie za jednym zamachem kupimy większość rzeczy,fotelik łóżeczko itd. Chyba nie ma sensu za wcześnie sobie mieszkanie zagracać :P

Wiadomość wyedytowana przez autora: 25 lutego 2019, 15:24

Anhydra, OlaWi, Domi_tur, Nacha, wiki2, werni lubią tę wiadomość

Córeczka 08.2019 ❤️
    Synek 10.2022 💙
  • Anhydra Autorytet

Wysłany: 25 lutego 2019, 15:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Frida91 wrote:
    My będziemy kupować wózek tak w maju-czerwcu. Chcę taki 2w1 ale zamierzam wydać ok.1500zł.

Też uważam te granice cenowa za rozsądną. Póki co jestem na etapie spisywania podawanych przez Was nazw. Moim zdaniem kupno to zawsze trochę ryzyk-fizyk. Moja siostra miała jakiś drogi z bebetto i co chwilę jej koło odpadało (pomimo napraw gwarancyjnych) i w składaniu był tragiczny. Ostatecznie po 8 miesiącach się rozwalił...
    Ja pewnie będę chciała ocenić na żywo, biorę pod uwagę że może w knsekwencji okazać się średni...no ale wydaje mi się że co osoba to inna opinia o danej marce a nawet modelu...trzeba chyba wybierać pod siebie i to co jednej odpowiada, niekoniecznie będzie pasowało innej.

Frida91, Domi_tur, OlaWi, Agagusia lubią tę wiadomość

zem3wn15hyz14zz5.png
    17u920mm7tk8vrsw.png

PAI-1 4G/5G homo, MTHFR 677C>T/wt hetero, kariotypy OK
  • Frida91 Autorytet

Wysłany: 25 lutego 2019, 15:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No tak mi też się tak wydaje. A też wydaje mi się ze 3 tys.to już chyba tylko za markę się dopłaca... Mam jakieś tam typy swoje wybrane w Internecie ale też oczywiście muszę popatrzeć na żywo jak to wygląda i jak się prowadzi.

Anhydra, wiki2, Mary Magdalena lubią tę wiadomość

Córeczka 08.2019 ❤️
    Synek 10.2022 💙
  • Domi_tur Autorytet

Wysłany: 25 lutego 2019, 15:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Też myślę, że taka kwota to rozsądny przedział :) moja klientka jeździ tym Cybex Priam by Jeremy Scott bo teściu się szarpnął i wszystko jej w nim nie pasuje :p już by z przyzwoitości chwaliła :)
    My już powoli polujemy na łóżeczko, wybrany bujaczek i inne tematy bo mam zamiar kupić używane na olx więc trzeba szukać perełek i brać póki są :)

Frida91, Anhydra, Agagusia, werni lubią tę wiadomość

mhsvi09k7inxyf5l.png
  • Frida91 Autorytet

Wysłany: 25 lutego 2019, 15:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A no jak używane fajnie się trafi to trzeba brać :)
    My łóżeczko byśmy chcieli takie żeby moglo być dostawka do naszego łóżka albo samodzielnym lozeczkiem :)

Agagusia lubi tę wiadomość

Córeczka 08.2019 ❤️
    Synek 10.2022 💙
  • nick nieaktualny

Wysłany: 25 lutego 2019, 15:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Larissa90 wrote:
    Ja w pierwszej ciąży miałam też powyżej 14 więc nic tylko w ciąży chodzić :D

Co do wózka spodobał nam się Kinderkraft Prime ale narazie oglądaliśmy wózki tylko w necie. U nas nie ma żadego sklepu z wózkami a były chyba ze 3. A ja wolę jednak na żywo obejrzeć więc będziemy musieli do trójmiasta pojechać. Możecie polecić jakieś sklepy z wózkami w 3mieście?

My byliśmy pomacać wózki w Akpol Baby ale obsługa taka sobie. Pojechaliśmy do bobo wózki i tam super. Pan nauczył nas jak obsługiwać wózki firmy bebetto (na początku jak głupki się siłowaliśmy i stwierdziliśmy ze do D...maja system mocowania, a jak Pan pokazał to od razu że super ;P ) Wybraliśmy podstawowy tej firmy Babetto Vulcano. Za zestaw 3w1 można zamknąć się w cenie 1500 i więcej nie chcemy wydawać (ale czekamy na jakieś promo jeszcze).
    Z tymi firmami i modelami będzie tak że każdy ma inne doświadczenia, czasem sie trafi na pechowy model co sie rozwala co chwila a ktoś inny będzie zadowolony.

• Smerfelinka Autorytet

Wysłany: 25 lutego 2019, 15:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Domi my będziemy mieli taki sam wózek :) Też w spadku i po jednym dziecku, więc tylko się cieszyć.

Smutnamiss gratuluję! Świetnie, że takie dobre wieści :)

Ja dzisiaj weszłam na wagę i mam +4 kg... Szok. Może później też mi się uda brzuszek sfotografować ;)

Anhydra, Domi_tur lubią tę wiadomość

👩36 lat 🧑39 lat

1 ❄️

7 dpt - beta <1 💔
    8.02.2025 - transfer blastocysty 2.1.1 🤞❤️

14.09.2024 - transfer blastocysty ❄️
    9 dtp - beta 32 mIU/ml
    11 dpt - beta 75 mIU/ml
    13 dpt - beta 225 mIU/ml
    16 dpt - beta 1028 mIU/ml
    18 dpt - beta 1804 mIU/ml
    20 dpt - beta 2872 mIU/ml
    24 dpt - pęcherzyk 0,94 cm
    14.10 - pusty pęcherzyk 💔

kwalifikacja z MZ - 10.06

21.08.2023 - transfer blastocysty 3AA ❄️ 💔

lipiec 2023 - transfer odwołany - za niski progesteron 😞

luty 2023 - poronienie naturalnej ciąży

22.07.2019 - urodził się Leon <3
    13.11.2018 - transfer blastocysty 4AA
    październik 2018 - Salve - ivf
    sierpień 2018 - histeroskopia ok
    kwiecień 2017 - hsg ok
    starania od 2014
  • nick nieaktualny

Wysłany: 25 lutego 2019, 15:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny czy któraś zajmuje się jakimś rękodziełem, albo szyje jakieś akcesoria dla dzieci? :)
    Ja czasem dorywczo w wolnej chwili robi tiulowe spódniczki tutu ;)
    Dziś kilka godzin mi zajęła ta kiecka
    b1d50867edf9380amed.jpg

więcej można pooglądać na fb https://www.facebook.com/RQbyNacha/

Anhydra, OlaWi, Bobby29, kayama, Smerfelinka, E_linka2, zielonooka7, DrzewkoPomarańczowe, Marimiko, werni lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 25 lutego 2019, 15:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Domi_tur wrote:
    Też myślę, że taka kwota to rozsądny przedział :) moja klientka jeździ tym Cybex Priam by Jeremy Scott bo teściu się szarpnął i wszystko jej w nim nie pasuje :p już by z przyzwoitości chwaliła :)
    My już powoli polujemy na łóżeczko, wybrany bujaczek i inne tematy bo mam zamiar kupić używane na olx więc trzeba szukać perełek i brać póki są :)

A pamietasz Domi, na co konkretnie narzekala Twoja klientka przy Priamie? My sie mocno nad nim zastanawiamy (oczywiscie nie z tymi skrzydlami z limitowanych edycji, bo to jest cos strasznego, tylko nad normalnym czarnym ;-)) Na mnie ten wozek zrobil najlepsze wrazenie, ze wszystkich, jakie ogladalam, piekny i bajecznie zwrotny. Moge sobie pozwolic na taki wydatek, ale nie chcialabym jednak wtopic ponad 5 tys na cos, z czego nie bede zadowolona, wiec bede wdzieczna za info co z nim nie tak.

Wlasnie skonczylam myc okna, ale sie zrobilo jasno w mieszkaniu od razu :-) kocham drugi trymestr za te energie, skakanie po oknach sprawia wrecz przyjemnosc :-)

• Anhydra Autorytet

Wysłany: 25 lutego 2019, 15:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nacha wrote:
    Dziewczyny czy któraś zajmuje się jakimś rękodziełem, albo szyje jakieś akcesoria dla dzieci? :)
    b1d50867edf9380amed.jpg

Piękne! Sama bym włożyła!

Nacha lubi tę wiadomość

zem3wn15hyz14zz5.png
    17u920mm7tk8vrsw.png

PAI-1 4G/5G homo, MTHFR 677C>T/wt hetero, kariotypy OK
  • Domi_tur Autorytet

Wysłany: 25 lutego 2019, 15:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Smerfelinko, super, trzeba korzystać z okazji :) jak dają to bierz, jak biją to uciekaj :p

Właśnie dostałam info, że szwagierka z Irlandii wysłała nam dwie paczki - łącznie 70kg ciuchów, pościeli i innych rzeczy po swoich chłopakach, takie od 6 miesiąca do 3 roku życia... Hmm albo otworzę lumpeks albo mogę zapomnieć o zakupach przez najbliższe parę lat :)

Nacha, OlaWi, Anhydra, Smerfelinka, magnolia29, linka89, Matyldaaa, werni lubią tę wiadomość

mhsvi09k7inxyf5l.png
  • Chimera Autorytet

Wysłany: 25 lutego 2019, 15:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ..

Wiadomość wyedytowana przez autora: 30 listopada 2019, 23:55

Nacha, OlaWi, Bobby29, Domi_tur, Ania95, Anhydra, Smerfelinka, linka89, E_linka2, Limerikowo, DrzewkoPomarańczowe lubią tę wiadomość

• Bobby29 Autorytet

Wysłany: 25 lutego 2019, 15:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Już po wizycie :) wszystko w porządku. Malutka rośnie, 8cm; Tętno 146. Machała mocno rączkami i nóżkami. To jest dla mnie taki rozczulający widok. Szyjka 3,8. Lekarka stwierdziła że dobra. Ja się nie znam. Dała zielone światło do sexów :)

Co do magnezu zaleciła zmienić ten mangum forte co kupiłam na jakiś cytrynian i brać w rozłożonych dawkach 3x100, mówi że większej dawki nie widzi większego sensu przy moim dobrym odżywianiu (jem dużo kasz, orzechów itp).

Ja zakupy chce sobie rozłożyć w czasie i też polować na allegro i innych olx, żeby potem na raz wszystkiego nie kupować. Wózek myślę że na końcu będzie,bale wybrać chce wcześniej bo lubię mieć poczucie że dobrze przemyślałam decyzję.

OlaWi, kayama, Agagusia, Domi_tur, Chimera, Ania95, Smerfelinka, Niebieska Gwiazda, Vampire, Limerikowo, DrzewkoPomarańczowe, Marimiko, Marcelina85 lubią tę wiadomość

♥️ Matylda jest z nami od 15.08.2019 ♥️

Novum ICSI
    Czynnik męski (azoospermia -> cryptozoospermia)
    Punkcja 17.06.2017 -> 6 zapłodnionych komórek = 6 zarodków
    ET 20.06.2017 :(
    Crio 31.10.2018 :(
    Crio 01.12.2018 Beta - 9dpt 109 - 11dpt 370 - 26dpt <3 Harmony OK. Dziewczynka <3
    2 mrożaki
  • OlaWi Autorytet

Wysłany: 25 lutego 2019, 15:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nacha wrote:
    b1d50867edf9380amed.jpg

Ja od czasu do czasu coś tam szyję, ale hobbystycznie :-) niestety od listopada ani razu nie siedziałam przy maszynie.

f2w3rjjgiz6fnyna.png
  • OlaWi Autorytet

Wysłany: 25 lutego 2019, 16:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bobby29 wrote:
    Już po wizycie :) wszystko w porządku. Malutka rośnie, 8cm; Tętno 146. Machała mocno rączkami i nóżkami. To jest dla mnie taki rozczulający widok. Szyjka 3,8. Lekarka stwierdziła że dobra. Ja się nie znam. Dała zielone światło do sexów :)

Co do magnezu zaleciła zmienić ten mangum forte co kupiłam na jakiś cytrynian i brać w rozłożonych dawkach 3x100, mówi że większej dawki nie widzi większego sensu przy moim dobrym odżywianiu (jem dużo kasz, orzechów itp).

Ja zakupy chce sobie rozłożyć w czasie i też polować na allegro i innych olx, żeby potem na raz wszystkiego nie kupować. Wózek myślę że na końcu będzie,bale wybrać chce wcześniej bo lubię mieć poczucie że dobrze przemyślałam decyzję.

Same dobre wiadomości! <3 :-) Gratulacje!

Bobby29 lubi tę wiadomość

f2w3rjjgiz6fnyna.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 25 lutego 2019, 16:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja mam nadzieje kupic troche rzeczy, np. jakies butelki, otulacze, moze laktator na najblizszych targach w Pzn, w weekend maja byc i podobno beda znizki.

Ale jestescie utalentowane z tym szyciem dziewczyny! Super :-)

Anhydra, Frida91 lubią tę wiadomość

‹‹ 360 361 362 363 364 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Cykl miesiączkowy a wygląd kobiety - wpływ na skórę i włosy

Cykl miesiączkowy i przemiany hormonalne, które w nim zachodzą mają wpływ na funkcjonowanie całego organizmu. Cykl miesiączkowy a wygląd - jak hormony mogą wpływać na Twoją skórę i włosy? W których fazach cyklu Twoja cera może być w lepszej kondycji, a kiedy mogą pojawiać się problemy? Hormony a trądzik - kiedy problemy z wypryskami mogą się nasilać? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Endometrioza – zagadkowa choroba powodująca niepłodność

Jeżeli dokuczają Ci silne bóle brzucha przed oraz w trakcie miesiączki, odczuwasz ból przy współżyciu, nie możesz zajść w ciążę - objawy te mogą wskazywać na endometriozę, tajemniczą chorobę, która może powodować niepłodność. Ale nie mając powyższych objawów, mając regularne, niebolesne miesiączki może okazać się, że ta sama choroba powoduje u ciebie problemy z płodnością. Dlaczego?

CZYTAJ WIĘCEJ

W którym tygodniu planowane cesarskie cięcie? Co spakować do szpitala?

Choć poród fizjologiczny, czyli siłami natury, jest naturalnym procesem, w niektórych sytuacjach cesarskie cięcie może być korzystniejsze dla zdrowia matki i dziecka. W jakich sytuacjach i w którym tygodniu ciąży zaleca się poród przez cesarskie cięcie? Jak przyszła mama może się do tego przygotować?

CZYTAJ WIĘCEJ