X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Sierpniówki 2019 !!!
Odpowiedz

Sierpniówki 2019 !!!

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 25 lutego 2019, 16:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bobby29 wrote:
    Co do wózków. My wstępnie wybraliśmy joolz day 3, a na drugą (a raczej pierwszą) spacerówkę bardziej kompaktowa i lekka to valco snap 4. Czy macie doświadczenia jakieś z tymi wózkami? Co do joolz teraz jak piszecie o tej gondoli to mam nieco wątpliwości czy nie będzie za mala. Jak sądzicie?

Ogladalam Joolza juz 2 razy, bo moj eMek sie na niego napalił. Ale nie uwazasz, ze on ma dosc slaby materacyk jak na te cene? Nie podoba mi sie tez pomysl ze spacerowka przepinana na ekspres i nie ma praktycznie miejsca na przywieszenie zabawek... Na plus, ze jezdzi jak marzenie, no i jest ładny :-)

• Domi_tur Autorytet

Wysłany: 25 lutego 2019, 16:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nacha wow, dla ciężarnych też takie robisz??? :)

Baileys, głównie narzekała, że na nierównym gruncie mocno trzęsie, po złożeniu ledwo się mieści do bagażnika, jak ma obciążenie inne niż dziecko (zakupy czy coś tam) to dość trudno nim manewrować. Ale wiesz, co człowiek to opinia :) pewnie myślała tsk jak ja, że za 10 tysięcy to te skrzydła powinny go unoscić haha :)

baileys, emi2016, Nacha, Anhydra, Niezapominajka5, linka89 lubią tę wiadomość

mhsvi09k7inxyf5l.png
  • Agagusia Autorytet

Wysłany: 25 lutego 2019, 16:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Chimera, ale z Ciebie łaska szczuplutka! Piekny brzuszek;) Dziewczyny, bedziecie z PP gt3 zadowolone - wszedzie pojedzie:)
    Bobowozki i Akpol to dobre sklepy, maja duzy wybor, przynajmniej w necie.

Smerfelinka lubi tę wiadomość

qdkkanliorueictt.png
    Wojtek(2012), Adaś(2015)
    20.07.2019 - jest z nami Krzyś :) - 37t2d, 2600g, 52cm
  • kayama Autorytet

Wysłany: 25 lutego 2019, 16:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    linka89 wrote:
    To pewnie to :)

teraz doczytalam, ze czujesz w okolicach pepka. Faktycznie dosc wysoko, ja czuje szczególnie po jedzeniu lub wieczorem, ale duzo nizej.

Przypomnialam sobie ze czuje tak bardziej po lewej. Może tam łożysko nie sięga i dlatego czuje? No chyba że to coś innego :) Czuje po południu i wieczorem.
    Zazdroszczę wam dobrego samopoczucia! Ja jakoś nie czuję się dobrze, wczoraj w niedzielę trochę chodziliśmy po sklepach i co chwila musiałam gdzieś usiąść i odpocząć, po dłuższym stanu robiło mi się słabo. Trochę lepiej było przy chodzeniu. A i mam ciągle uczucie że ciągną mnie mięśnie i skora na brzuchu, jakby było ich za mało i trochę mnie brzuch od tego boli i chodzę przygieta. Czy tylko ja tak mam? Smaruje brzuch balsamem 3 x dz.
    Ciągle teżam problemy z żołądkiem: różne bóle, nagły głód, uczucie niestrawności.
    Ciągle czekam i czekam na ten dobry czas 2 trymestru i nie wiem czy się doczekam :/
    Okien to bym nie dała rady umyć. Dziś posprzatalam balkon aby poskladowac tam rzeczy które dostałam dla dziecka, zbieram od siostry :) (balkon jest zabudowany sucho i zawsze jest tam min 10 stopni) I zmachalam się aż zadyszki dostałam. Ochotę mam aby coś robic tylko sił nie ma.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 25 lutego 2019, 16:20

n59ydf9h7aj0jxnd.png
  • Agagusia Autorytet

Wysłany: 25 lutego 2019, 16:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Uwaga golizna!
    Moj belly, a raczej juz brzuchol do niego bardziej pasuje:)
    Dodam ze jestem wlasnie przed obiadem, noi nadal w 4 miesiacu. Nie wiem co to pozniej bedzie. Na szczescie na wadze tylko Ok 3 kg na plusie.
    Co do łożyska to na tylnej ściśnie, No i raczrj w biodrach szersza jestem, wiec odwrotność Anhydry, a mimo to:
    yweb5vt0xwjt_t.jpg

Chimera, Ania95, Anhydra, emi2016, kayama, OlaWi, Nacha, Niebieska Gwiazda, Smerfelinka, Larissa90, magnolia29, linka89, Matyldaaa, DrzewkoPomarańczowe, Kalija, Marimiko, wiki2, werni, Malinka7 lubią tę wiadomość

qdkkanliorueictt.png
    Wojtek(2012), Adaś(2015)
    20.07.2019 - jest z nami Krzyś :) - 37t2d, 2600g, 52cm
  • nick nieaktualny

Wysłany: 25 lutego 2019, 16:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Domi_tur wrote:
    Nacha wow, dla ciężarnych też takie robisz
    Jeszcze nie miałam takiego zamówienia :)

• Anhydra Autorytet

Wysłany: 25 lutego 2019, 16:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nacha wrote:
    Jeszcze nie miałam takiego zamówienia :)

No to masz już co najmniej dwa! :P

Wiadomość wyedytowana przez autora: 25 lutego 2019, 16:25

Nacha lubi tę wiadomość

zem3wn15hyz14zz5.png
    17u920mm7tk8vrsw.png

PAI-1 4G/5G homo, MTHFR 677C>T/wt hetero, kariotypy OK
  • Chimera Autorytet

Wysłany: 25 lutego 2019, 16:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Agagusia, wow, piękny brzuszek :) Nie wiem od czego to zależy, moja przyjaciółka to taki miała zaraz przed porodem ;) ale to taki wyjątek. Patrząc na tendencje u kobiet w mojej rodzinie, to mogę się spodziewać wielkiego brzucha i dziecka 4kg.

• nick nieaktualny

Wysłany: 25 lutego 2019, 16:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anhydra wrote:
    No to masz już co najmniej dwa! :P
    Mysle ze wszystko da sie zrobić. To sa takie kiecki przeplatane bez podszewki. Do sesji foto fajnie wyglądają. Jesli ktos byłby zainteresowany to najlepiej napisać wiadomość na fb bo tam nie przeoczę. Cenki ustalam indywidualnie w zależności ile tiulu trzeba :)

• OlaWi Autorytet

Wysłany: 25 lutego 2019, 17:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Robiłyście badanie na Cytomegalia ?

Camelia lubi tę wiadomość

f2w3rjjgiz6fnyna.png
  • linka89 Ekspertka

Wysłany: 25 lutego 2019, 17:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nacha wrote:
    Dziewczyny czy któraś zajmuje się jakimś rękodziełem, albo szyje jakieś akcesoria dla dzieci? :)
    Ja czasem dorywczo w wolnej chwili robi tiulowe spódniczki tutu ;)
    Dziś kilka godzin mi zajęła ta kiecka
    b1d50867edf9380amed.jpg

więcej można pooglądać na fb https://www.facebook.com/RQbyNacha/

Cudeńko :)

Ja robie na szydelku, ale raczej hobbystycznie nie zarobkowo. W 1 ciąży porobilam kilka fajnych czapeczek i komplecikow do zdjec dla córeczki. I jak sie urodzila, to produkcja stanela :D
    Nie mam jakos czasu sie za to zabrac... A ostatnio znalazlam niedokonczona maskotkę liska...

E_linka2 lubi tę wiadomość

• linka89 Ekspertka

Wysłany: 25 lutego 2019, 17:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    baileys wrote:
    A pamietasz Domi, na co konkretnie narzekala Twoja klientka przy Priamie? My sie mocno nad nim zastanawiamy (oczywiscie nie z tymi skrzydlami z limitowanych edycji, bo to jest cos strasznego, tylko nad normalnym czarnym ;-)) Na mnie ten wozek zrobil najlepsze wrazenie, ze wszystkich, jakie ogladalam, piekny i bajecznie zwrotny. Moge sobie pozwolic na taki wydatek, ale nie chcialabym jednak wtopic ponad 5 tys na cos, z czego nie bede zadowolona, wiec bede wdzieczna za info co z nim nie tak.

co do wersji ze skrzydelkami... Wiem, ze o gustach sie nie dyskuruje, ale...
    Kiedys na spacerze spotykalam Pania z tym wózkiem, w koncu mowie do męża ,,jak mozna kupic taki tandetny wózek", a on dopiero mnie uswiadomil, co to za marka i ze Panstwo L nim jeżdżą :D

• Anhydra Autorytet

Wysłany: 25 lutego 2019, 17:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    OlaWi wrote:

Ja robiłam. Lepiej zbadać bo on często prowadzi do porodów przedwczesny.

zem3wn15hyz14zz5.png
    17u920mm7tk8vrsw.png

PAI-1 4G/5G homo, MTHFR 677C>T/wt hetero, kariotypy OK
  • linka89 Ekspertka

Wysłany: 25 lutego 2019, 18:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja bylam dzis na pobraniu krwi... Nie wiem co ta kobieta mi zrobila, ale takiego sinca to nie pamiętam bym kiedyś miala :/

• redken Autorytet

Wysłany: 25 lutego 2019, 18:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mi z wózków też podoba sie joolz ale słyszałam/czytałam dużo kiepskich opinii o spacerówlach kubełkowych. Macie z nimi jakieś doświadczenia?

preg.png
  • kayama Autorytet

Wysłany: 25 lutego 2019, 18:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    OlaWi wrote:

Ja robiłam, wyszło mi że nie mialam styczności i gin postraszyl aby uważać do 20 Tc bo prowadzi do wad rozwojowych, potem już podobno jest mniej groźny.

n59ydf9h7aj0jxnd.png
  • kayama Autorytet

Wysłany: 25 lutego 2019, 18:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny czy któraś ma wskazania od lekarza prowadzącego do cc? Jak to się dalej załatwia ze szpitalem? Czytałam że trzeba się zgłosić do szpitala w którym chce się rodzic ok 30 Tc i mieć spotkanie z poloznikiem oraz anestezjologiem i że wpisują konkretną datę w grafik na CC. I że robią wcześniej przed terminem ok 2-1 tydzień.

werni lubi tę wiadomość

n59ydf9h7aj0jxnd.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 25 lutego 2019, 18:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Niezapominajka5 wrote:
    I to też troszeczkę tłumaczy wyzszy puls małej :)
    Nie wiem,czy pamietasz,ale pisalam Ci,że niektórzy twierdzą,że wyższy puls jest właśnie na dziewczynkę.
    Cieszę się,że wszystko u Was w porządku i wreszcie odetchniesz :)

U mnie w trakcie genetycznego dziewczynka miała szybszy puls niż chłopak - więc też by się potwierdziło.

Niezapominajka5 lubi tę wiadomość

• Domi_tur Autorytet

Wysłany: 25 lutego 2019, 18:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anhydra daj znać po wizycie jak tam Twój Mały Koszykarz :)

mhsvi09k7inxyf5l.png
  • Niezapominajka5 Autorytet

Wysłany: 25 lutego 2019, 18:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    OlaWi wrote:
    Ja robilam. Wymagal tego gin. Nie wiem,czy nie jest po prostu wrażliwy na pewne tematy. Ogólnie to już nawet przeciwciała każe mi sprawdzić na kolejną wizytę (mamy konflikt serologiczny).
    Na NFZ nie każą sprawdzać cytomegalii.

Tyle przeszliśmy, że wciąż nie wierzę, że Was mam..
    Nigdy się nie poddawaj, bo warto walczyć.

km5sp07wycc10ujp.png
    Naturalsik ❤️
    wnid9vvjhnimte9l.png
    Po latach walki 💝
‹‹ 361 362 363 364 365 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Raport "Jak rodzą Polki?" - doświadczenia kobiet na temat opieki okołoporodowej w Polsce

Fundacja “Rodzić po ludzku” w czerwcu opublikowała najnowszy raport na temat opieki okołoporodowej w Polsce. Jak rodzą Polki? Jak wygląda opieka okołoporodowa w naszym kraju? Przeczytaj zaskakujące wnioski!   

CZYTAJ WIĘCEJ

Najwygodniejsze sukienki ciążowe. Te modele sprawdzą się na co dzień i od święta

Wybierając ciążową garderobę, niewątpliwie jednym z najwygodniejszych i najbardziej komfortowych rozwiązań są sukienki ciążowe. Co więcej mogą one z powodzeniem zostać wykorzystane w okresie karmienia piersią. Na co zwrócić uwagę przy wyborze? Jaki krój wybrać? Przeczytaj nasze podpowiedzi!

CZYTAJ WIĘCEJ

8 rzeczy, które warto wiedzieć o diagnostyce endometriozy

Diagnoza endometriozy niekiedy trwa latami... Wszystko za sprawą niespecyficznych objawów, które daje to schorzenie. A jak wiadomo - im szybsza diagnoza, tym większa szansa na podjęcie efektywnego leczenia. Przeczytaj najważniejsze i najbardziej kluczowe rzeczy o diagnostyce endometriozy. 

CZYTAJ WIĘCEJ