Sierpniówki 2019 !!!
-
WIADOMOŚĆ
-
Cześć nowe sierpniówki widzę że sporo nas z terminem na13.08, ja też
Co do PAPPa, ja będę robić, bo w Medicoverze mam za darmo. Ale tak czy inaczej pewnie bym zrobiła, to dla mnie jedno z podstawowych badań w ciąży. Wysokie prawdopodobieństwo wad wynikające np. z wieku jest przecież korygowane o wyniki badań krwi i ostatecznie wychodzi dość precyzyjnie. Niektórzy mówią, że to „tylko statystyka”, ale na jej podstawie (jeśli ryzyko wychodzi duże) można podjąć decyzję o dalszej diagnostyce. Btw, z tego co słyszałam to po 35 roku życia te badania są refundowane także na NFZ (o ile PiS tego nie zlikwidował, bo przecież badania prenatalne = aborcja ).
Co do NIFTY, harmony itp., tu jest artykuł: https://mamaginekolog.pl/nipt-czyli-badania-wolnego-plodowego-dna-z-krwi-matki/. Tych raczej nie planuję, bo to duży wydatek, chyba że PAPPa wyjdzie mi nieprawidłowo.Domi_tur lubi tę wiadomość
Gdańsk, 31 l., kp -
Dziewczyny Wam też już brzuszek wywaliło? W sensie wiem, że to od wzdęć, ale kurczę strasznie szybko... nie jestem chudziną, gdyby ktoś pytał[*] Jagoda 18.03.2014
[*] Antosia 13.01.2019
Mutacja V Leiden hetero (acard 150mg.,heparyna 0,6ml.)
MTHFR 1298A>C hetero
Niedoczynność tarczycy Euthyrox N 150 -
nick nieaktualny
-
Malinowa Panienka wrote:Dziewczyny Wam też już brzuszek wywaliło? W sensie wiem, że to od wzdęć, ale kurczę strasznie szybko... nie jestem chudziną, gdyby ktoś pytał
-
Domi_tur wrote:No ja za tydzień biorę ślub i na cito szukam jakiejkolwiek sukienki jaka nie będzie mnie cisnąć, niestety talia mi zniknęła i ciężko się dopiąć :p
No dobra, to już nie narzekam powodzenia w znalezieniu[*] Jagoda 18.03.2014
[*] Antosia 13.01.2019
MTHFR 1298A>C hetero
To na szczęście cywilny z obiadem więc nie będzie wstydu:) ubiorę cokolwiek co jest na gumkę a nie zamek i wszystkim opowiem przy obiedzie czemu moja piękna sukienka wisi w szafie haha
Malinowa Panienka, 19Biedroneczka91, Anhydra, plinka89, Marimiko, Agagusia lubią tę wiadomość
-
Hej dziewczyny wpadlam zeby sie o cos spytac
Anhydra ty robisz codziennie zastrzyki z heparyny nie? Powiedz mi czy mozna przy Clexane zazywac euthyrox, magnez i progesteron? A moze ktoras z innych dziewczynwie? Dzieki i sorry za zawracanie dupy. -
xgirl wrote:Hej dziewczyny wpadlam zeby sie o cos spytac
Anhydra ty robisz codziennie zastrzyki z heparyny nie? Powiedz mi czy mozna przy Clexane zazywac euthyrox, magnez i progesteron? A moze ktoras z innych dziewczynwie? Dzieki i sorry za zawracanie dupy.
ja zażywam, więc można[*] Jagoda 18.03.2014
[*] Antosia 13.01.2019
MTHFR 1298A>C hetero
xgirl wrote:Hej dziewczyny wpadlam zeby sie o cos spytac
Anhydra ty robisz codziennie zastrzyki z heparyny nie? Powiedz mi czy mozna przy Clexane zazywac euthyrox, magnez i progesteron? A moze ktoras z innych dziewczynwie? Dzieki i sorry za zawracanie dupy.
Tak, jasne-te leki i suplementy działają na zupełnie co innego. Raczej nie powinno być przeciwskazan w sensie interakcji. A coś Cię zaniepokoiło?
EDIT
Magnez też ma wpływ na tarczyce, ale z tego co kojarzę to niski poziom (hipomagnezemia) sprzyja niedoczynności, wiec chyba dobrze że suplementujesz. Niemniej jednak warto co jakiś czas spr jego poziom.Wiadomość wyedytowana przez autora: 14 grudnia 2018, 22:17
PAI-1 4G/5G homo, MTHFR 677C>T/wt hetero, kariotypy OK -
Domi_tur wrote:To na szczęście cywilny z obiadem więc nie będzie wstydu:) ubiorę cokolwiek co jest na gumkę a nie zamek i wszystkim opowiem przy obiedzie czemu moja piękna sukienka wisi w szafie haha
Na pewno będziesz wyglądać pięknie. Poza tym mnie jakieś wielkie ksieżniczkowe kiece ala bezy z gorsetami odpychają...stawiam na naturalność i wygodę!Domi_tur lubi tę wiadomość
A ja kurczę od 2 dni delikatnie plamię i nie wiem czy to nie zasługa luteiny dowcipnej, która od środy lekarz, po tych moich schizach, kazał mi dodatkowo brać...
Wiadomość wyedytowana przez autora: 14 grudnia 2018, 22:19
Lekarka kazala mi wszystko odstawic.. a ja mam hashi i niedoczynnosc, chyba ja powalilo. Progesteronu tez mam nie brac. Ale nie wzbudzila mojego zaufania bo sie jakala i zastanawiala dlugo.. do tego pielegniarz, ktory slyszal rozmowe powiedzial, zeby spytac sie innego lekarza bo ona jest dziwna
Ogolnie jestem w szpitalu i dostaje 2x dziennie zastrzyki z Clexane. Moze tylko na poczatek mam leki odstawic? Jezu nic juz nie wiem. Dziwna ta lekarka. -
Domi-tur tez jestem pewna że znajdziesz piekna sukienkę na gumkę w której bedziecie wyglądać zjawiskowo:)
P.S. Też mi wywalilo brzuch, po pierwsze przy kolejnych ciazach szybciej wywala a po drugie drobna tez nie jestem w dzinsy jeszcze wchodzę ale wciągnąć brzucha ni huhu !Wiadomość wyedytowana przez autora: 14 grudnia 2018, 22:24
22.03.2017 r. Aniołek [`] (11tc) 11.2017-10.2018- 4 ciąże biochemiczne
01.08.2019 r. - przewidywany TP naszej córeczki Olci -
Anhydra wrote:Na pewno będziesz wyglądać pięknie. Poza tym mnie jakieś wielkie ksieżniczkowe kiece ala bezy z gorsetami odpychają...stawiam na naturalność i wygodę!
Sukienka jest do kolan, rozkloszowana więc byłam spokojna ale niestety góra wytaliowana... Kij z tym, jestem dumna, że mi się udało zrealizować swój najważniejszy życiowy plan, więc mogłabym pójść i w spodniach mój facet też jest tego zdania, ślub jest na luzie więc potrzebuję luzu w pasie haha i będzie superAnhydra, Marimiko lubią tę wiadomość
-
Anhydra wrote:A ja kurczę od 2 dni delikatnie plamię i nie wiem czy to nie zasługa luteiny dowcipnej, która od środy lekarz, po tych moich schizach, kazał mi dodatkowo brać...
W ogóle wy też macie uczucie ze ciągle tam mokro na dole? -
Xgirl ja bym nie odstawiala lekow ... Leki przy Hashimoto sa bardzo wazne w ciąży. Mi np. zwiększyla teraz dawkę bo mi zaczelo tsh rosnąć. Z progesteronem tez bym nie ryzykowala
22.03.2017 r. Aniołek [`] (11tc) 11.2017-10.2018- 4 ciąże biochemiczne
01.08.2019 r. - przewidywany TP naszej córeczki Olci