Sierpniówki 2019 !!!
-
WIADOMOŚĆ
-
Ah te mdłości to jakaś masakra. W pierwszej ciąży nie miałam aż tak... dziś się nawet zważyłam i schudłam, wprawdzie pół kilo ale zawsze:P
Dziś byłam taka głodna, zjadłam sobie zupę pomidorową z makaronem, ale wytrzymała we mnie tylko 10 minut. Zresztą już pod koniec jedzenia czułam, że będzie zwrot. Lipnie sie gotuje obiady dla męża i syna, kiedy ja się zastanawiam, czy dam radę to zjeść, czy zjem i zaraz zwrócę?
Na szczęście zapachy jeszcze mi nie przeszkadzają.
P.S. Witam nowe sierpniowe mamusie
P.S.2. szczerze współczuję wszystkim z mdłościami i wymiotami..OlaWi lubi tę wiadomość
22.03.2017 r. Aniołek [`] (11tc) 11.2017-10.2018- 4 ciąże biochemiczne
01.08.2019 r. - przewidywany TP naszej córeczki Olci -
Siema!
Spałam 15 godzin!!!!! Jestem w szoku sama, ale obudzić sie nie mogłamMarimiko, OlaWi, Agagusia, plinka89, smeg lubią tę wiadomość
[*] Jagoda 18.03.2014
[*] Antosia 13.01.2019
Mutacja V Leiden hetero (acard 150mg.,heparyna 0,6ml.)
MTHFR 1298A>C hetero
Niedoczynność tarczycy Euthyrox N 150 -
hej dziewczyny. Co myslicie o takim przyroście hcg?:
14 dpo - 156
17 dpo - 1187
21 dpo - 4402
Kalendarz pokazuje , że to moj 4 tydzien i 6 dzien ciąży.
Poza tym od początku nie mam żadnych objawów, piersi mnie nie bolą,może na początku lekkie mdłości a teraz nic.smeg lubi tę wiadomość
-
Emilka25 wrote:hej dziewczyny. Co myslicie o takim przyroście hcg?:
14 dpo - 156
17 dpo - 1187
21 dpo - 4402
Kalendarz pokazuje , że to moj 4 tydzien i 6 dzien ciąży.
Poza tym od początku nie mam żadnych objawów, piersi mnie nie bolą,może na początku lekkie mdłości a teraz nic.
Bardzo ładne przyrosty! -
Dziewczyny, szczególnie te z dłuższą historią starań, czy Wy też macie tak strasznie dużo leków i suplementów do brania? Po dzisiejszej wizycie mam dziennie 14 tabletek! Oczywiście 4 to są witaminy (D,K,B6,B12) ale oprócz tego Ethyrox, Metformax x 2, Żelazo, kwas foliowy, Encorton, Duphaston x 2, Acard i Jodid . Boję się, że o którejś zapomnę albo coś pomylęKrzyś jest z nami od 15.08.2019
-
AnaKwiat wrote:Dziewczyny, szczególnie te z dłuższą historią starań, czy Wy też macie tak strasznie dużo leków i suplementów do brania? Po dzisiejszej wizycie mam dziennie 14 tabletek! Oczywiście 4 to są witaminy (D,K,B6,B12) ale oprócz tego Ethyrox, Metformax x 2, Żelazo, kwas foliowy, Encorton, Duphaston x 2, Acard i Jodid . Boję się, że o którejś zapomnę albo coś pomylę
Najgorzej mi ogarnąć cabergoline bo ją biorę tylko 2x w tygodniu właśnie wczoraj powinnam wziąć i zapomniałam w zamian wezmę dzisiaj na noc. -
Mi endokrynolog kazala przy ciąży odstawic dostinex i glucophage. Teraz biorę tylko euthyrox, jodid i kwas foliowy i wit D. Ale niedlugo kupie witaminy dla ciężarnych ii jod i kwad foliowy i wit d sa w środku. Biore jeszcze luteine ale to dowcipnie.
Marimiko wrote:Mi endokrynolog kazala przy ciąży odstawic dostinex i glucophage. Teraz biorę tylko euthyrox, jodid i kwas foliowy i wit D. Ale niedlugo kupie witaminy dla ciężarnych ii jod i kwad foliowy i wit d sa w środku. Biore jeszcze luteine ale to dowcipnie.
-
Marimiko wrote:Mi endokrynolog kazala przy ciąży odstawic dostinex i glucophage. Teraz biorę tylko euthyrox, jodid i kwas foliowy i wit D. Ale niedlugo kupie witaminy dla ciężarnych ii jod i kwad foliowy i wit d sa w środku. Biore jeszcze luteine ale to dowcipnie.
Glucophage to to samo co metformax? Ja biorę nadal choć podobno zdania lekarzy w Polsce są bardzo podzielone a za granicą raczej się nie odstawia ciężarnym. U nas się odstawia bo lek nie jest dopuszczony dla kobiet w ciąży.Krzyś jest z nami od 15.08.2019 -
Miałam 0.5 tabletki raz w tygodniu przy właśnie hiperprolaktynemii. Ale po tescie tez kazala mi odstawić.
Glucophage to to samo co metformax.Wiadomość wyedytowana przez autora: 14 grudnia 2018, 18:49
AnaKwiat wrote:Dziewczyny, szczególnie te z dłuższą historią starań, czy Wy też macie tak strasznie dużo leków i suplementów do brania? Po dzisiejszej wizycie mam dziennie 14 tabletek! Oczywiście 4 to są witaminy (D,K,B6,B12) ale oprócz tego Ethyrox, Metformax x 2, Żelazo, kwas foliowy, Encorton, Duphaston x 2, Acard i Jodid . Boję się, że o którejś zapomnę albo coś pomylę
duphaston 3x2, euthyrox rano, acard 1x1, clexane 1x1, folik 1x1, magnez 2x1.
[*] Jagoda 18.03.2014
[*] Antosia 13.01.2019
Mutacja V Leiden hetero (acard 150mg.,heparyna 0,6ml.)
MTHFR 1298A>C hetero
Niedoczynność tarczycy Euthyrox N 150 -
nick nieaktualnyAnaKwiat wrote:Dziewczyny, szczególnie te z dłuższą historią starań, czy Wy też macie tak strasznie dużo leków i suplementów do brania? Po dzisiejszej wizycie mam dziennie 14 tabletek! Oczywiście 4 to są witaminy (D,K,B6,B12) ale oprócz tego Ethyrox, Metformax x 2, Żelazo, kwas foliowy, Encorton, Duphaston x 2, Acard i Jodid . Boję się, że o którejś zapomnę albo coś pomylę
Mam całe pudełko tzw drugie śniadanie
Przyzwyczaiłam się. Od 2 lat biorę.
Gorzej z tarczycowymi, które biorę 3x dziennie. Zdarza mi się wyłączyć budzik i zapomnieć. Mimo że też biorę od lat... -
nick nieaktualny
-
Sung wrote:Mam całe pudełko tzw drugie śniadanie
Przyzwyczaiłam się. Od 2 lat biorę.
Gorzej z tarczycowymi, które biorę 3x dziennie. Zdarza mi się wyłączyć budzik i zapomnieć. Mimo że też biorę od lat...
Ja niby też już 3 lata jestem na różnych lekach i suplementach ale teraz to jest rekord ! Miałam nadzieję, że kiedyś się to skończyKrzyś jest z nami od 15.08.2019 -
Ja biorę euthyrox, luteine, estrofem, acard i heparyne. Pozostałe suplementy zamieniłam na prenatal uno, więc mam trochę mniej do łykania
Na razie nie zauważyłam zadnych zmian z paznokciami czy włosami. Mam nadzieję, że jak jakieś będą to tylko na plusWiadomość wyedytowana przez autora: 14 grudnia 2018, 19:37
-
Ja paznokcie od dziecka obgryzam i tak jak w pierwszej ciazy jak i teraz od razu odechciewa mi sie gryzc i rosna jak szalone
W ogole opowiem wam co mi sie dzisiaj śniło! Byłam na sali w szpitalu, gdy zaczęłam rodzić - od razu były parte i patrze a tu główka, a nikogo oprócz męża w pobliżu, ani położnej ani lekarza. Kolejny party i dziecko juz całe wyszło! Patrze a dziecko duże (wygladalo na 2-3 miesieczne ) miał mega czarna i gęsta czupryne i był chłopcem! Poród trwał z 5 minut, mąż w śnie pobiegł szukać lekarza czy położnej, a ja spokojnie przystawilam młodego do piersi i zaczęłam karmić
Dla porownania, moj pierwszy poród trwał 12 h a mój syn był lekko łysy więc nie wiem skąd te snyUsiasia lubi tę wiadomość
01.08.2019 r. - przewidywany TP naszej córeczki Olci