WIELKA AKCJA PŁODNOŚCI   

Twoje starania o dziecko przedłużają się?
Sprawdź czy możesz skorzystać z dofinansowania
w Klinice Polmedis.
Sprawdź
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Sierpniówki 2019 !!!
Odpowiedz

Sierpniówki 2019 !!!

Oceń ten wątek:
  • Chimera Autorytet

Wysłany: 15 marca 2019, 10:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja przed każdą wizytą mam w rejestracji mierzone ciśnienie i muszę wejść na wagę.
    Dobiłam do 60kg, więc jest 5 na plusie - wszystko w brzuchu i biuście ;)

Wizytę mam dziś o 16 - proszę o kciuki.

Co do Gesslerowej, to nie oglądam tych programów, bo ta kobieta mi tak idzie na nerwy. Jak ją widzę w tych jej szatach i z tą rozczochraną strzechą nad garami, to mnie słabi.

A z ruchu, to jutro ide na basen. Chodzę raz w tygodniu, a tak w tygodniu, to staram się chodzić chociaż na spacer, ale różnie z tym bywa.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 15 marca 2019, 10:27

Anhydra, Niebieska Gwiazda, kayama, emi2016, Smerfelinka, DrzewkoPomarańczowe, OlaWi lubią tę wiadomość

• Limerikowo Autorytet

Wysłany: 15 marca 2019, 10:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    moja mama 70tka plus dojechala do nas z Pomorza do Poz i byla ze mna, gotowala, prasowala plus Karole brala po polud
    a zacieszala ze schudla bo za mala 2latka nadazyc to czasem sprint do drabinek
    lato bylo.ja do polud ok na chodzie, nad wode zawiozlam przywiozlam poplywalam, obiadek.gorzej po polud na koncowce od 39tc to juz wolalam zostac na chacie

babcia miala wiecej energii niz ja w ciazy ha ha ha

Wiadomość wyedytowana przez autora: 15 marca 2019, 10:27

201406062165.png
    3i49sg18rif9ypsm.png
    relgj44ju5k6m78v.png
  • Limerikowo Autorytet

Wysłany: 15 marca 2019, 10:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja Kuchenne rewolucje czasem ogladalam.teraz nie mam czasu
    daje to pewne wyobrazenie o poziomie gastronomii a przede wszystkim o czystosci w kuchni
    choc wiadomo ze to wyrezyserowany show
    bylismy w 2 restauracjach po jej wizytach w Poz i powiem ze bylo b smacznie.ceny wiadomo poznanskie

201406062165.png
    3i49sg18rif9ypsm.png
    relgj44ju5k6m78v.png
  • kayama Autorytet

Wysłany: 15 marca 2019, 10:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja też mam przed każdą wizyta mierzone ciśnienie i na wagę wskakuje. To u położnej. W ogóle ciśnienie mi się coś ustabiliziwali ciągle mam ok 120/65 takie książkowe. Kiedyś miałam zwykle niskie ok 100.
    Co do Geslerowej to ona mi apetytu nie poprawia haha, oglądam jako ciekawostkę i się nadziwić czasami nie mogę jak ludzie pozwalają się mieszać z błotem. Na niektóre jej odzywki oj bym ostro odpowiedziała. Ale myślę że ten program jest w dużej części wyreżyserowany i dużo wycinaja. Pewnie gdyby była grzeczna i miła nie było by takiej oglądalności :D
    Kiedyś byliśmy w Łodzi w knajpie po jej rewolucji, była pyszna hiszpańska paella z krewetkami.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 15 marca 2019, 10:48

joan85 lubi tę wiadomość

n59ydf9h7aj0jxnd.png
  • Agagusia Autorytet

Wysłany: 15 marca 2019, 10:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gon oddzwonił - mam przyjechac przed 13 i sprawdzi co i jak. Dam znac, trzymajcie kciuki za moja szyjke:)
    Kurczę - bylam przekonana na 90% ze takie problemy sa mocno osobnicze - nam kolezanki ktore i w pierwszej i drugiej ciazy mialy takie problemy. A u mnie odwrotnie - nawet tuz przed porodami szyjka zawsze dluga i zero rozwarcia, a niektóre miesiac biegają z 2-3 cm. Ja po jocy mocnawych juz skurczy i poranku na porodówce gdy juz błagałam o znieczulenie mialam 1 cm! A tu życie nauczyło mnie pokory - nagle kazało sie ze zawsze bylo tak a teraz bedzie siak, czyli zupelnie inaczej. Choc nadal mam cicha nadzieje ze nie dprawdza sie te przepowiednie gina na nfz i nue pojdzie to wszystko w strone rozwiercania i skracania. Dzieki dziewczyny za wsparcie - ba prawde duzo yo dla mnie znaczy 😊Odezwe die po wizycie j czekam tez na newsy od wszystkich ktore dzis wizytują - oczywiscie same dobre :)

Anhydra, Limerikowo, OlaWi, Smerfelinka, emi2016 lubią tę wiadomość

qdkkanliorueictt.png
    Wojtek(2012), Adaś(2015)
    20.07.2019 - jest z nami Krzyś :) - 37t2d, 2600g, 52cm
  • plinka89 Autorytet

Wysłany: 15 marca 2019, 10:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anhydra wrote:
    Właśnie mi przypomnialas, że przed dzisiejszymi badaniami zaomnialam się rano zważyć! U nas lekarze pytają pacjentki o wagę i nie waży w gabinecie...swoją drogą muszą nam bardzo ufać 😜.
    I teraz dylemat- skoro ważyłam się po śniadaniu i wypici dwóch szklanek wody, to ile kg powinnam odjąć, aby otrzymać wynik zbliżony do tego na czczo...? O.5 kg? 2kg? A może 3kg? bo to była meeega kanapka :D ;)

Hahaha ja tez często zapominam zwazyc sie rano.
    Niby u lekarza tez jest waga ale taka roznica dobowa, czy nawet po śniadaniu moze byc duza... U mnie to czasem ok. 1 kg ;)

Anhydra lubi tę wiadomość

3jgx3e3kie55f15r.png
  • Niebieska Gwiazda Autorytet

Wysłany: 15 marca 2019, 11:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja waże się rano co kilka dni przed śniadaniem i po wypróżnieniu.Lekrz prywatny pyta ile waże i zapisuje.Lekarz na nfz tam waży położna ale dla mnie ważenie w ubraniu często po śniadaniu jest nic nie warte.Ciśnienie też wtedy mierzy.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 15 marca 2019, 11:13

plinka89 lubi tę wiadomość

• Kalija Autorytet

Wysłany: 15 marca 2019, 11:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anhydra wrote:
    Ja przy krwiaku plamilam na brazowo. Pamiętajcie, że gdy się leży to wszystko wolniej wypływa i to plamienie może potrwać trochę dłużej. Jeżeli nie ma u Ciebie żadnych stanów zapalnych, to bym się tym plamieniem nie martwiła. Chociaż doskonale Cię rozumiem, bo wiem jak działa widok chociaż domieszki krwi u ciężarnej.

A ten stan zapalny to stwierdza posiew czy o co chodzi ? Bo nigdy nie miałam... teraz też się wydaje, że wszystko jest ok, no poza tym plamieniem

dqprgu1royghdo7j.png
  • plinka89 Autorytet

Wysłany: 15 marca 2019, 11:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie chociaz odejmuja ten 1 kg na ubranie, ale czasem tez sie po prostu pytaja czy znam wagę i wpisuja ta, która podam.
    Myślę, ze klamiac w tym przypadku dzialamy na wlasna niekorzyść, w koncu to nie wybory miss polonia.

Wiem tez, ze lekarze roznie podchodza do sprawy wagi. W poprzedniej ciazy po urlopie (troche nagrzeszylam) w 2 trymestrze w ciagu miesiaca waga skoczyla o 2 kg, to lekarz zwrocil mi uwage.
    Natomiast niektóre kolezanki sumartcznie przytyly duzo więcej niz ja, a na zadnym etapie nikt im nie zwracal uwagi.

Limerikowo lubi tę wiadomość

3jgx3e3kie55f15r.png
  • kayama Autorytet

Wysłany: 15 marca 2019, 11:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Niebieska Gwiazda wrote:
    Ja waże się rano co kilka dni przed śniadaniem i po wypróżnieniu.Lekrz prywatny pyta ile waże i zapisuje.Lekarz na nfz tam waży położna ale dla mnie ważenie w ubraniu często po śniadaniu jest nic nie warte.Ciśnienie też wtedy mierzy.

Jest warte o tyle że widać przyrost wagi :) Jak zawsze ważą w ubraniu i po śniadaniu. Ja sie tym nie przejmuje, u lekarza mam zawsze 1,5 kg więcej niż w domu.

n59ydf9h7aj0jxnd.png
  • Chimera Autorytet

Wysłany: 15 marca 2019, 11:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ,,

Wiadomość wyedytowana przez autora: 1 grudnia 2019, 00:19

• Anhydra Autorytet

Wysłany: 15 marca 2019, 11:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    plinka89 wrote:
    U mnie chociaz odejmuja ten 1 kg na ubranie, ale czasem tez sie po prostu pytaja czy znam wagę i wpisuja ta, która podam.
    Myślę, ze klamiac w tym przypadku dzialamy na wlasna niekorzyść, w koncu to nie wybory miss

No przecież to żart był ;)

zem3wn15hyz14zz5.png
    17u920mm7tk8vrsw.png

PAI-1 4G/5G homo, MTHFR 677C>T/wt hetero, kariotypy OK
  • plinka89 Autorytet

Wysłany: 15 marca 2019, 11:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tak, ale zawsze jest pokusa zapkraglic chociaz 0,5 kg niżej :D

3jgx3e3kie55f15r.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 15 marca 2019, 11:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja sie ważę u ginka w gabinecie. Zawsze na początku pada magiczne zdanie na wege i na fotel zapraszam :) On sobie siedzi za biurkiem ja wskakuje na wagę i podaje ile tam wyskoczy. Wazę sie po śniadaniu (chociaż z rana jem mało, raczej to jest kawa i jakis jogurt, do tego zazwyczaj sory ze to napisze ale po kawie schodzi „2” :p ) i w ubraniu (ściągam tylko byty). Nawet niech wtedy wazę do 1kg więcej to ja tego do siebie nie biorę. Zwłaszcza ze każda waga potrafi miec jakieś swoje odchylenia +/-. Na wizyty umawiam sie w godzinach porannych. Takze po tych pomiarach to przybrałam ok 2,5kg jak do tej pory.

OlaWi lubi tę wiadomość

• Limerikowo Autorytet

Wysłany: 15 marca 2019, 11:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mnie ginka scigala w ciazy za wage
    coz ja zrobie no chce sie jesc ale nie wafle ryzowe :-)
    z corkami po 18, 17kg przybralam .ze zrzutem w codziennym ferworze nie ma klopotu
    na figure po ciazy trzeba potem zapracowac :-)
    na razie to zadna troska

moja kolezanka przybrala 25kg w 1ej ciazy.pare kilo jej zostalo.a teraz o 2go bobasa stara sie

201406062165.png
    3i49sg18rif9ypsm.png
    relgj44ju5k6m78v.png
  • OlaWi Autorytet

Wysłany: 15 marca 2019, 11:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    https://patiimaks.pl/produkt/zestaw-startowy-do-karmienia-piersia-breast-milk-medela.html?gclid=CjwKCAjw96fkBRA2EiwAKZjFTTiRgrRHEjhmVQoOK1QjFhudZNNGAaHq2X64U_cSwDnwnmI1GT_-nhoCTwgQAvD_BwE&gclsrc=aw.ds

co myślicie o takim zestawie? czy to jest praktyczne? pojemność butelek 150 i 250? czy lepiej kupić sam smoczek i dokupić butelki osobno, tylko jaka pojemność lepsza?

Jeszcze taki zestaw znalazłam:

https://www.hurtmedyczny.pl/pl/p/Zestaw-startowy-do-karmienia-piersia-Medela-BreastFeeding-Starter-Kit-008.0476/3030?SKLEP

f2w3rjjgiz6fnyna.png
  • Smerfelinka Autorytet

Wysłany: 15 marca 2019, 12:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Agagusia cały czas trzymamy kciuki i też czekamy na tylko dobre wieści :)

Ja również ważę się co kilka dni rano po wypróżnieniu, a przed śniadaniem. Myślę, że właśnie konsekwencja jest w tym ważna, żeby było widać faktyczny przyrost. Albo ważymy się tak, albo tak, ale ciągle tak samo. Bo jak pomiary bedą raz tak, raz tak, to chyba niewiele z tego można wyczytać. To takie moje zdanie i mojego lekarza ;)

plinka89 lubi tę wiadomość

👩36 lat 🧑39 lat

1 ❄️

7 dpt - beta <1 💔
    8.02.2025 - transfer blastocysty 2.1.1 🤞❤️

14.09.2024 - transfer blastocysty ❄️
    9 dtp - beta 32 mIU/ml
    11 dpt - beta 75 mIU/ml
    13 dpt - beta 225 mIU/ml
    16 dpt - beta 1028 mIU/ml
    18 dpt - beta 1804 mIU/ml
    20 dpt - beta 2872 mIU/ml
    24 dpt - pęcherzyk 0,94 cm
    14.10 - pusty pęcherzyk 💔

kwalifikacja z MZ - 10.06

21.08.2023 - transfer blastocysty 3AA ❄️ 💔

lipiec 2023 - transfer odwołany - za niski progesteron 😞

luty 2023 - poronienie naturalnej ciąży

22.07.2019 - urodził się Leon <3
    13.11.2018 - transfer blastocysty 4AA
    październik 2018 - Salve - ivf
    sierpień 2018 - histeroskopia ok
    kwiecień 2017 - hsg ok
    starania od 2014
  • Limerikowo Autorytet

Wysłany: 15 marca 2019, 12:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja na poczatku mialam male butelki do 120ml
    maluch najada sie na poczatek kilka/kilanascie ml potem coraz wiecej
    wszystkie rozmiary butli przydadza sie z biegiem czasu

najwiecej mi corcie jadly jak mialy 18mcy plus po 230-300ml mleka z kaszka na raz na nocke

Wiadomość wyedytowana przez autora: 15 marca 2019, 12:23

201406062165.png
    3i49sg18rif9ypsm.png
    relgj44ju5k6m78v.png
  • Niebieska Gwiazda Autorytet

Wysłany: 15 marca 2019, 12:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    OlaWi wrote:
    https://patiimaks.pl/produkt/zestaw-startowy-do-karmienia-piersia-breast-milk-medela.html?gclid=CjwKCAjw96fkBRA2EiwAKZjFTTiRgrRHEjhmVQoOK1QjFhudZNNGAaHq2X64U_cSwDnwnmI1GT_-nhoCTwgQAvD_BwE&gclsrc=aw.ds

co myślicie o takim zestawie? czy to jest praktyczne? pojemność butelek 150 i 250? czy lepiej kupić sam smoczek i dokupić butelki osobno, tylko jaka pojemność lepsza?

Jeszcze taki zestaw znalazłam:

https://www.hurtmedyczny.pl/pl/p/Zestaw-startowy-do-karmienia-piersia-Medela-BreastFeeding-Starter-Kit-008.0476/3030?SKLEP

W poprzedniej ciąży byłam kpi.Butelka 150 jakoś szybko wyszła z użycia(po 2miesiącach max3),potem do końca 250ml i czasem było mało.Butelka 150ml była już tylko do picia.250 są bardziej praktyczne.

• DrzewkoPomarańczowe Autorytet

Wysłany: 15 marca 2019, 12:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aga, ja tez myślałam ze wszelkie komplikacje ciążowe to kwestia osobnicza. Życie często weryfikuje nasze wyobrażenia i uczy pokory. Trzymam za Was kciuki. Dawaj znać jak sytuacja ❤️
    U mnie szyjka sługa i zamknięta ale tez się często obawiam czy nie przeginam. Chodzę jeszcze do pracy, w domu z wymagającym dwulatkiem tez nie ma lekko. I to nie jest tak ze on potrzebuje noszenia, tulenia, uwagi. Ja tez tego potrzebuje :). Nie wyobrażam sobie odstawić go na boczny tor bo drugie dziecko w drodze. Czasem ciężko to wypośrodkować. I jak jeszcze dołożę do tego ogarnięcie chociaż z grubsza chaty i ugotowanie obiadu to wieczorem brzuch ciągnie i mam do się od pretensje ze przeginam pałkę. Mąż mnie dużo odciąża. Bez tego nie wiem jak bym dała rade. Podziwiam wszystkie samotne matki!
    Teraz młodym opiekuje się niania i postanowiliśmy z mężem, ze dopóki Julek nie pójdzie do żłoba/przedszkola to niania zostaje z nami. Nie chce zostać sama z dwoma maluchami bo nie mam na miejscu żadnej pomocy ze strony rodziny. Wiem ile zajęcia jest przy jednym dziecku a tez nie chodzi o to żeby starszemu na cały dzień bajki puścić żeby cokolwiek przy młodszym zrobić.

Limerikowo, plinka89, Bobby29, Misi@ lubią tę wiadomość

aadd84dc14.png[/url]
‹‹ 442 443 444 445 446 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Zrozumieć swoje ciało w każdym momencie cyklu menstruacyjnego. Poznaj nieoczywiste objawy przed okresem!

Większość kobiet doświadcza różnego rodzaju objawów fizycznych i emocjonalnych podczas ostatniej fazy cyklu menstruacyjnego. Warto wiedzieć, że nie tylko nietypowe bóle głowy, uczucie zmęczenia czy wzmożona podatność na infekcje mogą mieć związek z zespołem napięcia przedmiesiączkowego.

CZYTAJ WIĘCEJ

Witaminy na męską płodność - które najważniejsze?

Powszechnie wiadomo, że witaminy są niezbędne dla prawidłowego funkcjonowania organizmu człowieka. Jaką jednak rolę odgrywają witaminy na męską płodność? Po jakie produkty sięgać, by dostarczać witamin, które mogą poprawić jakość nasienia i zwiększyć szanse na zajście w ciążę? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Warto walczyć o swoje marzenia, czyli historie starań o dziecko zakończone happy endem

O tym jak trudna i wyboista potrafi być droga do macierzyństwa, wiedzą doskonale pary, które od lat bezskutecznie starają się o dziecko. Niekończące się badania, intensywne szukanie przyczyny niepowodzeń, poddawanie się procedurom, ciągła walka, momentami bezsilność, ale też niegasnąca nadzieja... Dzisiaj swoją historią podzieliły się z nami dwie pary, których droga do wymarzonego macierzyństwa nie była łatwa. Karolina i Łukasz oraz Asia i Paweł opowiadają swoje poruszające historie zakończone happy endem! 

CZYTAJ WIĘCEJ