X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Sierpniówki 2019 !!!
Odpowiedz

Sierpniówki 2019 !!!

Oceń ten wątek:
  • Kalija Autorytet

Wysłany: 28 marca 2019, 15:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bobby29 wrote:
    Oj ja też mam dylemat. I chyba kupię łóżeczko tekstylne dostawne z funkcją kołyski na allegro (jeszcze ogarnę opinie ale wydaje się wporzo) oraz na później chyba też jednak zdecyduje się na turystyczne a nie drewniane. Choć powiem mam że jeszcze nie podjęłam decyzji i chętnie poczytam wasze opinie i pooglądam ci same wybralyscie.

Łóżeczko dostawne o którym mówię:

https://allegro.pl/oferta/lozeczko-turystyczne-kojec-lozko-dostawne-dostawka-7836971133?utm_source=facebook&utm_medium=app_share&utm_campaign=AndroidShowitemShare

A łóżeczko turystyczne które też rozważam:

https://allegro.pl/oferta/lionelo-simon-lozeczko-turystyczne-kojec-torba-len-7899346319?utm_source=facebook&utm_medium=app_share&utm_campaign=AndroidShowitemShare

Zastanawiam się jaki jest materacyk w tej 1 pozycji. Czytałam, że dziewczyny często kupują do tych podróbek chicco materace na wymiar i wychodzi wtedy dość drogo.

Co do 2 pozycji - fajny, ale w opisie jest materacyk miękki, a chyba powinien być właśnie twardy na noworodka?

Kurcze, ile decyzji musi podjąć matka :D :D :D

dqprgu1royghdo7j.png
  • zielonooka7 Autorytet

Wysłany: 28 marca 2019, 16:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ania95 wrote:
    A nie wychodzicie z domu? ;) ja pakuję psa w auto i jadę do miasta trochę posiedzieć, pospacerować, spotkać się np. z koleżanką. W dodatku mam teściów blok dalej, więc też się z nimi często widzę, ale nie narzekam :D
    Ja uwielbiam ten czas kiedy nie muszę się nigdzie spieszyć. Teraz właśnie siadam z kawą na balkonie i mam zamiar relaksować się na słońcu :D 😊

Ania95 uwierz, że czasem nie ma zwyczajnie gdzie, jak bądź do kogo wyjść ;) ja nie dawno przeprowadziłam się na wieś i nikogo nie znam. Autobus jedynie rano jeździ z dziećmi do szkoły a póki co mamy jedno auto, więc jak męża nie ma jestem uziemiona. Wiadomo wychodzę na spacery koło domu, ale jak dziewczyny pisały brakuje wyjscia do ludzi ;)

Nacha lubi tę wiadomość

2nn3csqv5aa4ewil.png
    w5wqio4pmt9rfpnw.png

• Marcelina85 Autorytet

Wysłany: 28 marca 2019, 16:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    baileys wrote:
    Dziewczyny, jeśli lubicie styl rustykalny i szukacie inspiracji do udekorowania kącika dziecięcego, to Wam polecam tę stronkę - ja się zakochałam w tych naklejkach, coś czuję, że u nas zawisną króliczki

https://dekornik.pl/kategoria/naklejki-nad-mebelki/

Śliczne :) tutaj też są fajne:

https://yokodesign.pl/naklejki-na-sciane-zwierzeta-safari-dk301,id1790.html
    https://yokodesign.pl/naklejka-na-sciane-drzewo-i-zwierzeta-dk300,id1789.html
    https://yokodesign.pl/jelonek-dk326,id1905.html
    https://yokodesign.pl/naklejka-na-sciane-gromadka-dk259,id1573.html
    https://yokodesign.pl/naklejka-na-sciane-zwierzaki-dk260,id1574.html

baileys lubi tę wiadomość

"Kiedy śmieje się dziecko, śmieje się cały świat"
    - Janusz Korczak

PAI-1 4G (heterozygota), ANA2 1:320, niedoczynność tarczycy, hiperprolaktynemia
    7t1d (*)
  • Frida91 Autorytet

Wysłany: 28 marca 2019, 16:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    zielonooka7 wrote:
    Ania95 uwierz, że czasem nie ma zwyczajnie gdzie, jak bądź do kogo wyjść ;) ja nie dawno przeprowadziłam się na wieś i nikogo nie znam. Autobus jedynie rano jeździ z dziećmi do szkoły a póki co mamy jedno auto, więc jak męża nie ma jestem uziemiona. Wiadomo wychodzę na spacery koło domu, ale jak dziewczyny pisały brakuje wyjscia do ludzi ;)
    Mam podobnie. Też przeprowadzilam sie do innego miasta juz będąc na zwolnieniu i też w sumie siedzę głównie sama. Wychodzę codziennie z domu, spacery itp.no ale też brakuje mi towarzystwa.

Córeczka 08.2019 ❤️
    Synek 10.2022 💙
  • nick nieaktualny

Wysłany: 28 marca 2019, 17:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Frida91 wrote:
    Mam podobnie. Też przeprowadzilam sie do innego miasta juz będąc na zwolnieniu i też w sumie siedzę głównie sama. Wychodzę codziennie z domu, spacery itp.no ale też brakuje mi towarzystwa.

Frida, a Ty mieszkasz teraz w Poznaniu? To możemy uskutecznić kiedyś jakąś kawę / herbatę ;-)

• Frida91 Autorytet

Wysłany: 28 marca 2019, 17:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    baileys wrote:
    Frida, a Ty mieszkasz teraz w Poznaniu? To możemy uskutecznić kiedyś jakąś kawę / herbatę ;-)
    Tak ;) Możemy, chętnie!

Córeczka 08.2019 ❤️
    Synek 10.2022 💙
  • Bobby29 Autorytet

Wysłany: 28 marca 2019, 18:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    IGA.G wrote:
    a to łóżeczko dostawne długo posłuży? jakoś miałabym obawy czy stojący maluch nie wypadnie. nam położna mówiła, że około 5 miesiąca mamy obniżyć łózeczko na najniższy poziom bo dzieci są nieobliczane ;p i dobrze mówiła, bo niedługo potem córa się wspinała

Łóżeczko dostawne to myślę że z założenia do ok 4-5 miesiąca bo one są zazwyczaj mniejsze więc dziecko wyrasta szybko. Ja rozważam na początek z wygody a poza tym czeka nas i tak wyprowadzka więc na to mieszkanie im mniejsze tym lepsze, później na docelowym kupię już coś większego.

IGA.G lubi tę wiadomość

♥️ Matylda jest z nami od 15.08.2019 ♥️

Novum ICSI
    Czynnik męski (azoospermia -> cryptozoospermia)
    Punkcja 17.06.2017 -> 6 zapłodnionych komórek = 6 zarodków
    ET 20.06.2017 :(
    Crio 31.10.2018 :(
    Crio 01.12.2018 Beta - 9dpt 109 - 11dpt 370 - 26dpt <3 Harmony OK. Dziewczynka <3
    2 mrożaki
  • Bobby29 Autorytet

Wysłany: 28 marca 2019, 18:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    baileys wrote:
    Bobby, orientujesz się jak wygląda jakość tych allegrowych łóżeczek w porównaniu do Chicco, ktoś z Twoich znajomych może miał, testował? Ja widziałam na żywo na targach to nowe Chicco Next to me Magic, jest bajeczne, ale ma cenę czterocyfrową. Chętnie bym kupiła tańsze, ale żeby się nie rozwaliło od razu...

Niestety nie, ale poczytam opinie, i jak opinie będą spoko to zamówię i jak będzie do d..y to najwyżej zwrócę.

♥️ Matylda jest z nami od 15.08.2019 ♥️

Novum ICSI
    Czynnik męski (azoospermia -> cryptozoospermia)
    Punkcja 17.06.2017 -> 6 zapłodnionych komórek = 6 zarodków
    ET 20.06.2017 :(
    Crio 31.10.2018 :(
    Crio 01.12.2018 Beta - 9dpt 109 - 11dpt 370 - 26dpt <3 Harmony OK. Dziewczynka <3
    2 mrożaki
  • werni Autorytet

Wysłany: 28 marca 2019, 18:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    My też za bardzo nie bedżemy szaleć bo też wynajmujemy jak Frida. Ale odswiezymy ściany.

f2wlsg1849ksqu5m.png

mhsv20mmdqfv97ge.png
    Na ovu od 07.07.2014

Prl-maj 950
    Tsh- maj 3.04
    Androstedion-wysoki-zostal obnizony za pomoca tabl. Anty.

Nasz cud Wojtuś 😍
  • Ania95 Autorytet

Wysłany: 28 marca 2019, 18:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    zielonooka7 wrote:

Nie pomyślałam o osobach, które się przeprowadziły ;) w takiej sytuacji to rzeczywiście nie ma kogo odwiedzić :D musisz pukać po sąsiadkach, może trafi się jakaś do rozmowy :D

• Anhydra Autorytet

Wysłany: 28 marca 2019, 18:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Frida91 wrote:
    Tak ;) Możemy, chętnie!

Ja jak tylko podkoksuję szyjkę i dostanę zielone światło na wychodzenie to też chętnie dołączę :)

Frida91, baileys lubią tę wiadomość

zem3wn15hyz14zz5.png
    17u920mm7tk8vrsw.png

PAI-1 4G/5G homo, MTHFR 677C>T/wt hetero, kariotypy OK
  • Frida91 Autorytet

Wysłany: 28 marca 2019, 18:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    werni wrote:
    My też za bardzo nie bedżemy szaleć bo też wynajmujemy jak Frida. Ale odswiezymy ściany.
    Mnie tam w sumie to jakoś nie boli na ten moment ;) Pewnie i tak maluch byłby na początku z nami w sypialni więc i tak nie urządzałabym jeszcze pokoiku. A i tak nie mogę się doczekać kiedy kupimy i wstawimy łóżeczko, komodę i ogólnie dziecięce gadżety :)

werni lubi tę wiadomość

Córeczka 08.2019 ❤️
    Synek 10.2022 💙
  • Anhydra Autorytet

Wysłany: 28 marca 2019, 19:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Co do L4 to wychodzi na to, że tylko ja mam tak kijowo, że zamiast odpoczywać i cieszyć się nicnierobiemiem śleczę nad habilitacją :/ ... Może chociaż trochè tej mądrosci splynie na moje Dziecko :D. W ogóle to od tego pisania na laptopie w pozycji leżącej to bicki będę miała niewspółmiernie napompowane ;). Ale tak na poważnie to stwierdzam, że gdyby nie to zwolnienie to raczej nie wyrobiłabym się z napisaniem tego. Także doceniam też male plusy. Jestem już przy końcu pisania, jak tylko wyślę te g*wniane papiery do Wa-wy to zabieram się do ogarniania wyprawki przez neta dla Małego, bo cały czas jestem z tym jeszcze w czarnej d*pie :D.

Domi- myślę, że to dobry czas na zwolnienie tempa zwłaszcza, że masz dużo pozycji siedzącej w pracy i wspominałaś ostatnio o dyskomforcie i gnieceniu brzucha. Na początku potencjalna ilość wolnego czasu trochę faktycznie przeraża (zwłaszcza jak ktoś jest osobą aktywną) ale uwierz, że człowiek bardzo szybko się przyzwyczaja no nowego trybu dnia :). Ostatecznie okazuje się, że tego "wolnego czasu" wcale nie ma tak dużo :).
    Jeszcze zdążymy się napracować. A teraz czas na łapanie dystansu i relaks.

Klara Wysocka, Kalija, Agagusia, baileys lubią tę wiadomość

zem3wn15hyz14zz5.png
    17u920mm7tk8vrsw.png

PAI-1 4G/5G homo, MTHFR 677C>T/wt hetero, kariotypy OK
  • IGA.G Autorytet

Wysłany: 28 marca 2019, 19:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Frida91 wrote:
    Mnie tam w sumie to jakoś nie boli na ten moment ;) Pewnie i tak maluch byłby na początku z nami w sypialni więc i tak nie urządzałabym jeszcze pokoiku. A i tak nie mogę się doczekać kiedy kupimy i wstawimy łóżeczko, komodę i ogólnie dziecięce gadżety :)

my mamy 4 pokojowe mieszkanie a i tak córka z nami spała bardzo długo, nawet jak miała swój pokoik z dużym łózkiem :) po prostu dopóki budziła się w nocy to wygodniej było mi ją mieć w sypialni a nie rozbudzać siebie i iść do niej ją usypiać. oczywiście planowałam szybko przenieść, nie spać w jednym łóżku (co uskuteczniałam jak miała kiepski moment w spaniu około 6-7 miesiąca budząc się co pół godziny)... plany planami hehe

Wiadomość wyedytowana przez autora: 28 marca 2019, 19:58

Frida91 lubi tę wiadomość

tb73vcqgi58cup9y.png
    zpbndf9hspql3zw5.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 28 marca 2019, 20:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Od niedawna odczuwam ruchy malucha a dzis widziałam jak mi brzuch faluje. Ale jazda :)

Anhydra, Ania95, Kalija, OlaWi, zielonooka7, Smerfelinka, emi2016, Marcelina85, Larissa90, Vampire lubią tę wiadomość

• werni Autorytet

Wysłany: 28 marca 2019, 21:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mały tez czasami jeździ po brzuchu. Przeważnie wieczorami. I ciężko się wtedy oddycha :)

Tez na początku będzie z nami mały. Koleżanka pozyczy swoją kołyske ale i tak kupimy łóżeczko by już stalo w pokoju. Oprócz ubranek kolderki i poduszki to jeszcze nic nie mam. Do kompletu musze jeszcze dokupić prześcieradło i rożek. Udało mi się na fb wylicytowac. Cała ciążę czekała na jutrzejsza wizytę. Mam na 11. Aż mnie zżera ciekawość. :)

OlaWi lubi tę wiadomość

f2wlsg1849ksqu5m.png

mhsv20mmdqfv97ge.png
    Na ovu od 07.07.2014

Prl-maj 950
    Tsh- maj 3.04
    Androstedion-wysoki-zostal obnizony za pomoca tabl. Anty.

Nasz cud Wojtuś 😍
  • Domi_tur Autorytet

Wysłany: 28 marca 2019, 21:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzięki dziewczyny! Zobaczymy czy za tydzień lekarka podzieli mój entuzjazm zwolnieniowy :)

mhsvi09k7inxyf5l.png
  • Kalija Autorytet

Wysłany: 28 marca 2019, 21:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    werni wrote:
    Oprócz ubranek kolderki i poduszki to jeszcze nic nie mam.

Ja mam jedno body 😂 za zakupy zabiorę się najwczesniej po połówkowych czyli po 12 kwietnia

Wiecie co, to już u mnie 19tc a ja dalej nie mogę w to uwierzyć, że udało mi się zajść w ciążę. Serio. Nadal niewiele osób wie i boję się gromadzić rzeczy dla dziecka. Ta niepłodność to mi ogromną krzywdę zrobiła.

A z pozytywnych rzeczy - mam złotą teściową! Przyjeżdża do nas średnio 2x w tyg.z obiadkami, soczkami dla mnie i nawet dostałam ciążową bluzkę z HM 😁 kochana 🙂🙂 A teść zapowiedział, że kupi wózek dla wnuczki (tzn.mamy sobie wybrać A on zapłaci). Nie spodziewałam się, że będą tak troskliwi, tym bardziej, że to nie pierwsza wnuczka tylko trzecia (dwie dziewczynki ma ich córka)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 28 marca 2019, 22:13

Anhydra, Niebieska Gwiazda, Frida91, Marcelina85, Ania95, plinka89, DrzewkoPomarańczowe, Smerfelinka, emi2016, OlaWi, Bobby29, Vampire, werni lubią tę wiadomość

dqprgu1royghdo7j.png
  • Niezapominajka5 Autorytet

Wysłany: 28 marca 2019, 22:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kalija wrote:
    Ja mam jedno body 😂 za zakupy zabiorę się najwczesniej po połówkowych czyli po 12 kwietnia

Wiecie co, to już u mnie 19tc a ja dalej nie mogę w to uwierzyć, że udało mi się zajść w ciążę. Serio. Nadal niewiele osób wie i boję się gromadzić rzeczy dla dziecka. Ta niepłodność to mi ogromną krzywdę zrobiła.

A z pozytywnych rzeczy - mam złotą teściową! Przyjeżdża do nas średnio 2x w tyg.z obiadkami, soczkami dla mnie i nawet dostałam ciążową bluzkę z HM 😁 kochana 🙂🙂 A teść zapowiedział, że kupi wózek dla wnuczki (tzn.mamy sobie wybrać A on zapłaci).
    Szczerze? Ja też się boję mówić, jakby ktoś miał mi zabrać ten Skarb. Dzisiaj koleżanka zobaczyła brzuszek i zaczęła gratulować, a u mnie taki prawie blok..
    Wiem,że nie powinno tak być. Powinno się umieć cieszyć także przed innymi i dogonić czarne myśli.
    Ale one same czasami pojawiają się w głowie, choćby człowiek nie wiem jak się starał.
    To wszystko przez strach, który towarzyszy całej ciąży..
    Dzisiaj jak byłam na mieście, nagle poczułam jak coś w większej ilości ze mnie wypływa. Już zaczęłam mieć schizy,że może to wody..
    Na szczęście to tylko śluz, a ja wróciłam do żywych po chwili szoku :)

Niepłodnośc zmienia głowę. Nie patrzy się wyłącznie przez pryzmat happy endow, ale także przez ilośc zagrożeń i komplikacji jakie mogą się pojawić.
    Ale jest też jeden plus tego wszystkiego- niezwykle docenia się to nowe Życie, które w nas rośnie <3 w takim przypadku wszelkie niedogodności tracą na znaczeniu.

OlaWi, Frida91, Anhydra, Agagusia, Marcelina85, Bobby29, Kalija lubią tę wiadomość

Tyle przeszliśmy, że wciąż nie wierzę, że Was mam..
    Nigdy się nie poddawaj, bo warto walczyć.

km5sp07wycc10ujp.png
    Naturalsik ❤️
    wnid9vvjhnimte9l.png
    Po latach walki 💝
  • Niezapominajka5 Autorytet

Wysłany: 28 marca 2019, 22:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Miała już któraś z Was krzywą cukrową? Jak się przygotować? Czego nie robić (nie jesc na wieczór) i jakie przerwy w posiłku zachować,by nie zafalszowac wyniku?

Tyle przeszliśmy, że wciąż nie wierzę, że Was mam..
    Nigdy się nie poddawaj, bo warto walczyć.

km5sp07wycc10ujp.png
    Naturalsik ❤️
    wnid9vvjhnimte9l.png
    Po latach walki 💝
‹‹ 499 500 501 502 503 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Gdzie rodzić - wybór szpitala do porodu

Poród to wyjątkowa chwila. Wraz ze zbliżającym się terminem porodu, wiele kobiet zastanawia się gdzie rodzić. Warto poświęcić trochę czasu na wybór szpitala, w którym chciałabyś aby przyszło na świat Twoje dziecko. Przeczytaj jak się do tego dobrze przygotować, czym się kierować przy wyborze szpitala i jakie informacje zebrać na temat wybranej placówki.   

CZYTAJ WIĘCEJ

Kalendarz dni płodnych - aplikacja - starania o dziecko

Postanowione - rozpoczynacie starania o dziecko. Mija pierwszy, drugi, trzeci miesiąc, a ciąży nie ma. Pojawia się lekki niepokój - co się dzieje? Tak rozpoczyna się historia wielu kobiet z OvuFriend, które używają aplikacji podczas starania o dziecko. Inteligentny kalendarz dni płodnych nie tylko szybko nauczy się Twojej płodności ale również wcześnie wykryje nieprawidłowości. Przeczytaj jak aplikacja pomoże Ci zajść w ciążę!  

CZYTAJ WIĘCEJ

Masturbacja - 9 najczęstszych pytań o samozaspokojenie!

Masturbacja to jeden z największych tematów tabu - dlaczego tak się dzieje? Czy kobiety się masturbują? Czy masturbacja w związku jest normalna? Kiedy masturbacja może być niebezpieczna, a kiedy może przynosić korzyści? 

CZYTAJ WIĘCEJ