X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Sierpniówki 2019 !!!
Odpowiedz

Sierpniówki 2019 !!!

Oceń ten wątek:
  • Niezapominajka5 Autorytet

Wysłany: 29 marca 2019, 09:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    IGA.G wrote:
    polecam glukozę cytrynową :)
    Dziewczyny, dzięki za rady :)

Właśnie cytrynową planuje dzisiaj kupić.
    A można to wypić na raz,czy trzeba wypić w przeciągu kilku min?

Tyle przeszliśmy, że wciąż nie wierzę, że Was mam..
    Nigdy się nie poddawaj, bo warto walczyć.

km5sp07wycc10ujp.png
    Naturalsik ❤️
    wnid9vvjhnimte9l.png
    Po latach walki 💝
  • Chimera Autorytet

Wysłany: 29 marca 2019, 09:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 1 grudnia 2019, 00:42

Niezapominajka5 lubi tę wiadomość

• Sylvka Autorytet

Wysłany: 29 marca 2019, 10:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Niezapominajka5 wrote:

Bodajże trzeba wypić w ciągu pięciu minut, przynajmniej ja tyle czasu dostałam :) za szybko chyba też nie wskazane. Miałam jakąś oreżadowo pomarańczową glukozę ( podobno jakaś super nowość), ale mi nie podeszła. Nie wiem czy ta cytrynowa nie byłaby jednak lepsza..

Wiadomość wyedytowana przez autora: 29 marca 2019, 10:05

Niezapominajka5 lubi tę wiadomość

3.08.22r. Anielka 🍼👶🥰
    5.09.21r. Antosia 11 +3 tc [*] 💔👼
    27.08.20r. [*]
    27.07.19r. Błażej 🍼👶🥰
    7.07.16r. [*]
    3.08.15r. [*]

• Niezapominajka5 Autorytet

Wysłany: 29 marca 2019, 10:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Widzę,że nie tylko mi zaczęły sie sny z maluszkiem w roli głównej :D
    Moja mała nagle się pojawiła i była z nami dzień bez płaczu i jedzenia. Jak wreszcie sobie przypomniałam,że trzeba ją nakarmić, to nagle nie miałam pokarmu. Okazało się też,że nie mam żadnych przyborów, żeby ją dokarmiać butla.
    Podsumowując- jeden wielki haos i płacz :D
    A morał ze snu był taki,że nie spodziewałam się,że będzie tak ciężko :D
    Aa.. i jeszcze oczywiście nie potrafiłam jej główki podtrzymać i bałam się,że złamie jej kark. Ogólna porażka.. :D

Tyle przeszliśmy, że wciąż nie wierzę, że Was mam..
    Nigdy się nie poddawaj, bo warto walczyć.

km5sp07wycc10ujp.png
    Naturalsik ❤️
    wnid9vvjhnimte9l.png
    Po latach walki 💝
  • Klara Wysocka Autorytet

Wysłany: 29 marca 2019, 10:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Niezapominajka5 wrote:

Nie powinno się wypić jednym haustem, tylko na kilka/naście łyków w ciągu pięciu minut. Ja przynajmniej dostałam taką instrukcję, a przed ciążą miałam stwierdzoną IO, więc muszę się ściśle trzymać zaleceń, bo jestem w grupie ryzyka.

IVF - I transfer 19.11.2018 - > 20.12. jest <3
    mam Córeczkę <3
  • Sylvka Autorytet

Wysłany: 29 marca 2019, 10:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Klara Wysocka wrote:
    Nie powinno się wypić jednym haustem, tylko na kilka/naście łyków w ciągu pięciu minut. Ja przynajmniej dostałam taką instrukcję, a przed ciążą miałam stwierdzoną IO, więc muszę się ściśle trzymać zaleceń, bo jestem w grupie ryzyka.

Ja też mam IO i glukoza na czczo była już wysoka, dlatego krzywą miałam jakoś w 15 albo 16 tc i niestety nie obyło się bez cukrzycy. Przedtem nie było problemów, teraz cukry zaczynają lekko szaleć.

3.08.22r. Anielka 🍼👶🥰
    27.08.20r. [*]
    27.07.19r. Błażej 🍼👶🥰
    7.07.16r. [*]
    3.08.15r. [*]

• Domi_tur Autorytet

Wysłany: 29 marca 2019, 10:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mi się od początku ani, że zanim dojeżdżam do szpitala to już mam dziecko na rękach.

Wczoraj klientka mnie pytała, który szpital wybrałam, na co mówię że śni mi się ciągle że rodzę w aucie ale za cholerę nie wiem do którego szpitala jadę 😂😂😂

Anhydra, OlaWi, Sylvka, Agagusia, Bobby29, Marcelina85 lubią tę wiadomość

mhsvi09k7inxyf5l.png

Wysłany: 29 marca 2019, 10:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sylvka wrote:
    Ja też mam IO i glukoza na czczo była już wysoka, dlatego krzywą miałam jakoś w 15 albo 16 tc i niestety nie obyło się bez cukrzycy. Przedtem nie było problemów, teraz cukry zaczynają lekko szaleć.
    U mnie do tej pory glukoza na czczo wychodziła za niska, więc miałam zalecenia białkowego posiłku tuż przed snem (by dziecko w nocy nie głodowało), a krzywą będę robiła dopiero teraz.
    Wcześniej, przed ciążą, następował u mnie gwałtowny skok insuliny po dwóch godzinach, stąd IO. Mimo wszystko mam nadzieję, że obejdzie się bez cukrzycy.

mam Córeczkę <3
  • IGA.G Autorytet

Wysłany: 29 marca 2019, 11:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Chimera super, że tyle dostaiecie. my też więkoszość mamy po rodzinie :)

Menka u nas sypialnia jest najmniejszym pokojem w domu i tez już kombinuje jak wstawić tam łózeczko, komodę ... reszta na bank się nie zmieści. I tak większość dnia spędzimy w pokoju córki, gdzie są zabawki itp więc pewnie tam będzie bujaczek, mata, spora część ubranek. ja chyba będę przwijała na łóżku na przewijaku turystycznym, przy córce miałam taki duży przewijak i użwayłam bardzo krótko, bo mała mega się wierciła. I po prostu wygodniej było mi na łóżko, siąść koło niej, przebrać, nawet odejść na dwa kroki po pieluszke.

Niezapominajka, wg mnie lepiej powoli i takie miałam zalecenia ;p mi lepiej rozlożyć na więcej łyków. raz piłam niemal jednym łykiem to było mi mega niedobrze.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 29 marca 2019, 11:04

tb73vcqgi58cup9y.png
    zpbndf9hspql3zw5.png
  • wiki2 Autorytet

Wysłany: 29 marca 2019, 11:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bobby29 wrote:
    moje dwie kolezanki rodzily na madalinskkiego, obydwie pierwsze dziecko. jedna we wrzesniu 2017, druga 4 miesiace temu, i obydwie powiedzialy mi to samo - jesli chodzi o porodówkę, to czuły się bardzo zaopiekowane, poinstruowane co i jak robić, i czuły się bezpiecznie. Ale już na sali poporodowej czuły się zostawione same sobie, i obydwie są zdania że jeżeli się rodzi po raz pierwszy to lepiej nie brać osobnej sali (jeśli ktoś rozważa) bo pielęgniarki zależy jak się trafi, ale raczej się tak mocno nie przejmują. Za to współlokatorki pomagają.
    Generalnie co do porodu, to ja zdecydowanie wolę, żeby poród przebiegł bezpiecznie a reszta jakoś to będzie, dlatego składniam się ku madaliśkiego, ale jeszcze decyzji nie podjęłam.

dziewczyny z warszawy, jak możecie podzielcie się waszymi opiniami :)

Rodziłam 2 razy na Madalińskiego. Raz od wtorku rano do soboty (cc - 00.20) na sali porodowej... Drugi raz 4dni na patologii (podejrzenie wielowodzia, które nie potwierdziło się) i planowane cc. Z obu pobytów jestem zadowolona. Tylko że rodziłam w 2009 i 2011. Opieka była super i przed, i po. Jedynie na co mogłam narzekać to tłum rodzących za drugim razem (koniec sierpnia)... na tyle, że ja po cc trafiłam na sale niewyremontowaną i z wc na korytarzu. Teraz już nie ma takiego hardcoru.
    i dobrze mówisz - nie brać osobnej sali... szczególnie przy pierwszym dziecku.

Jeśli chodzi o Karową, moja koleżanka tam spędziła długie miesiące w 2009 i 2011... Była zadowolona z opieki. Miała nadciśnienie (już przed ciążą), hipotrofię płodu i nie wiem czy coś jeszcze, bo trzymali ją kilka razy po kilka tygodni. Oba razy miała cesarki.

kayama, Bobby29, werni lubią tę wiadomość

1usa3e5e2lf96jem.png

Mama Kubusia (2009) i Adasia (2011) i Jasia (2019). Aniołek (2008 -7tc)
  • Sylvka Autorytet

Wysłany: 29 marca 2019, 11:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Klara Wysocka wrote:
    U mnie do tej pory glukoza na czczo wychodziła za niska, więc miałam zalecenia białkowego posiłku tuż przed snem (by dziecko w nocy nie głodowało), a krzywą będę robiła dopiero teraz.
    Wcześniej, przed ciążą, następował u mnie gwałtowny skok insuliny po dwóch godzinach, stąd IO. Mimo wszystko mam nadzieję, że obejdzie się bez cukrzycy.

Tego Ci życzę:) ja też do ostatniej chwili miałam taką nadzieję. Najgorszy problem z ketonami rano..glukoza w normie ale te wychodzą :( Nie ma ketonów to cukier ponad normę i taka patowa sytuacja. Obawiam się, że wpakują mi insulinę na noc.

3.08.22r. Anielka 🍼👶🥰
    27.08.20r. [*]
    27.07.19r. Błażej 🍼👶🥰
    7.07.16r. [*]
    3.08.15r. [*]

Wysłany: 29 marca 2019, 12:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sylvka wrote:
    Tego Ci życzę:) ja też do ostatniej chwili miałam taką nadzieję. Najgorszy problem z ketonami rano..glukoza w normie ale te wychodzą :( Nie ma ketonów to cukier ponad normę i taka patowa sytuacja. Obawiam się, że wpakują mi insulinę na noc.
    Dzięki 🙂
    A do tej pory nie miałaś insuliny? Stosujesz tylko dietę czy może także metforminę?

mam Córeczkę <3
  • Smutnamiss Autorytet

Wysłany: 29 marca 2019, 12:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja mam podobnie cukry niskie ale ketony w moczu bo staram się nie jeść wegli jak tylko zjem kawałek chleba cukry po h 140 niby ba granicy normy ale jednak. Idę do szpitala za tydz nie wiem jak leczy się te ketony. Lykam glucophage na noc 1x500 dawka malutka ale lekarz ja zostawił do 3 trymestru.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 29 marca 2019, 12:45

27a73b5519.png
  • trzydziecha Autorytet

Wysłany: 29 marca 2019, 12:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    My tez chcemy kupic lozeczko dostawne I znalezlismy wygladajace jak chicco ale z firmy kinder kraft, polujemy na nie :) mi osobiscie bardziej sie podoba niz chicco a pani w sklepie mowila ze to to samo tylko inna marka (polska) I z automatu o wiele tansze :) moze ktorejs sie przyda ta informacja

Bobby29, Kalija lubią tę wiadomość

Starania od 06.2017
    12.12.2018 - 2 kreski + beta 308
    04.01.2019 - mamy serduszko <3
    22.08.2019 - Tomuś jest już z nami <3 <3 <3

n59y9vvj275r1f8v.png
  • kayama Autorytet

Wysłany: 29 marca 2019, 13:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jakby komuś było po drodze to jutro w sobotę są targi Smyk Baby na Malborskiej w Warszawie w CH Targowek, mają być obniżki na łóżeczka i wózki 20%.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 29 marca 2019, 13:11

werni lubi tę wiadomość

n59ydf9h7aj0jxnd.png
  • natty85 Autorytet

Wysłany: 29 marca 2019, 13:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Smutna ketony leczy sie tylko dieta. Potrzebny Ci dietetyk a nie szpital

Agagusia lubi tę wiadomość

Starania od 2013r.
    2015r. - 2x IUI :( hsg, histeroskopia
    2 maja 2016r. IVF ciąża biochemiczna :(
    12 lipca 2016r. CRIO :(
    12 sierpnia 2016r. CRIO :( kariotypy ok
    3 stycznia 2017r. szczepienia, intralipid i transfer ❤
    02.09.17r. urodziła się Tosia ❤
    15.10.18r. Aniołek 21.07.19r. urodził się Franio❤
  • wiki2 Autorytet

Wysłany: 29 marca 2019, 13:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    IGA.G wrote:
    ja chyba będę przwijała na łóżku na przewijaku turystycznym, przy córce miałam taki duży przewijak i użwayłam bardzo krótko, bo mała mega się wierciła. I po prostu wygodniej było mi na łóżko, siąść koło niej, przebrać, nawet odejść na dwa kroki po pieluszke.

ja też nie kupuję przewijaka. Używałam tylko przy pierwszym synu i to krótko, bo w 3mies zaczął się obracać i strach było go kłaść na przewijak, przy drugim w ogóle nie używałam... wygodniej mi było na łóżku

IGA.G lubi tę wiadomość

1usa3e5e2lf96jem.png

Mama Kubusia (2009) i Adasia (2011) i Jasia (2019). Aniołek (2008 -7tc)
  • kayama Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Domi_tur wrote:
    My też mamy malutko miejsca w sypialni, przedstawiliśmy łóżko żeby się zmieściło to dla Młodego, na szczęście stała tam już komoda. Mam tylko tyle miejsca żeby wstać z łóżka i zrobić krok do łóżeczka i tyle :)

Wstawiamy łóżeczko standardowe, znam swój zapał, irytacja sięgnie zenitu jak dziecko szybko z niego wyrośnie i znowu trzeba będzie kupować coś nowego :p

To ja mam podobnie :) Także nie planuję żadnych dostawek bo nawet się nie zmieści. Będę na karmienie wstawać do dziecka, krok i już. A jak będę w salonie i otworzę drzwi od sypialni to będę wszystko widzieć także z jednej strony wygoda a z drugiej ciasno ;)
    Strasznie mi małe rozrabia w brzuchu dziś jak siedzę przy komputerze :D

n59ydf9h7aj0jxnd.png
  • Anhydra Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    trzydziecha wrote:
    My tez chcemy kupic lozeczko dostawne I znalezlismy wygladajace jak chicco ale z firmy kinder kraft, polujemy na nie :) mi osobiscie bardziej sie podoba niz chicco a pani w sklepie mowila ze to to samo tylko inna marka (polska) I z automatu o wiele tansze :) moze ktorejs sie przyda ta informacja

A sprawdzalas opinie dot.materaca w tym łóżeczku kinder kraft? Z opinii wynika, że materac jest odobno beznadziejny :(. Niektórzy dokupują porządny materacyk do tego modelu, z tym że zastanawiam się, czy wtedy cena paradoksalnie nie zrównuje się z tym chicco. Chyba u Dziewczyn na Lipcowkach na 1 str jest porównanie chicco vs Kinder Kraft

zem3wn15hyz14zz5.png
    17u920mm7tk8vrsw.png

PAI-1 4G/5G homo, MTHFR 677C>T/wt hetero, kariotypy OK
  • plinka89 Autorytet

Wysłany: 29 marca 2019, 13:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    My zanim wyremontowalismy gore, to sypialnia byla na dole i cora miala kacik w salonie. Teraz sie boje jak przyzwyczaje sie do spania w obecnosci niemowlaka, bo lozeczko będzie w sypialni poki co, zeby nie w pokoju starszej corki

3jgx3e3kie55f15r.png
‹‹ 501 502 503 504 505 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Klinika niepłodności - 50 pytań, na które warto znać odpowiedź przy pierwszej wizycie.

Chciałabyś mieć pewność, że dobrze przygotowałaś się do swojej pierwszej wizyty u lekarza, dotyczącej problemów z zajściem w ciążę? Skorzystaj z naszego formularza płodności  – są to pytania, które dobry specjalista prawdopodobnie zada Ci podczas pierwszej wizyty , która pomoże zdiagnozować niepłodność. W ten sposób o niczym nie zapomnisz i będziesz mieć pod ręką wszystkie szczegóły dotyczące Twojego zdrowia, płodności lub historii chorób w Twojej rodzinie!       

CZYTAJ WIĘCEJ

Endometrioza a starania o ciążę - poruszające historie trzech kobiet

Endometrioza jest na tyle niezbadaną jeszcze do końca chorobą, że postawienie prawidłowej diagnozy może zająć lata... A właściwa diagnoza i szybkie podjęcie odpowiedniego leczenia, to najważniejsza kwestia szczególnie w przypadku kobiet, które starają się o dziecko. Trzy kobiety podzieliły się z nami swoimi doświadczeniami w drodze do diagnozy endometriozy i upragnionego macierzyństwa. Przeczytaj historie, które dodają skrzydeł i nadziei, że pomimo trudów będzie dobrze! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Plamienie i krwawienie międzymiesiączkowe - najczęstsze przyczyny

Czym najczęściej jest spowodowane plamienie lub krwawienie międzymiesiączkowe? Jak odróżnić plamienie od krwawienia z pochwy? Czy brązowe plamienie przed okresem to niepokojący objaw? Kiedy warto skonsultować się z lekarzem? 

CZYTAJ WIĘCEJ