Sierpniówki 2019 !!!
-
WIADOMOŚĆ
-
Dr Kajdy tez mogę polecic, ale jedynie jako człowieka, nie wypowiadam sie o Jej wiedzy, bo akurat w tej sytuacji nie mialam tego jak zweryfikować - kwalifikowała mnie do cc. Miła, sympatyczna. Ale dziewczyny maja racje - lekarz wykonujący badanie powinien Ci opis dac i powiedziec pare słów. Ew potem mozesz soboe poszczególne wymiary posprawdzać zeby sie dowiedziec czy dziec maxraczej duza czy mala gliwe, dlugie czy krotkie rece/nogi. Ale jesli cos byloby poza norma, to lekarz powinien to omówić. Wiem ze w Wawie świetne opinie co do usg ma Makowski, ale z kolei Jego sposób bycia j małomówność mnie nie przekonały (w 2015 bylam u niego raz na usg 3D), moge tez mojego gina pokecic - Grzybowski, ma super sprzęt i certyfikaty usg, mozesz poczytac o nim na znanylekarz.pl. Tylko terminy dlugie, ale czasem cos sie zwalnia, zwłaszcza po 15-17 jak rozsyłają smsy przypominające o wizycie.
Wiadomość wyedytowana przez autora: 5 kwietnia 2019, 10:00
Wojtek(2012), Adaś(2015)
20.07.2019 - jest z nami Krzyś- 37t2d, 2600g, 52cm
-
nick nieaktualnyhttps://www.bobowozki.com.pl/wozki-dzieciece/zestawy-3w1/z-fotelikiem-maxicosi/p/wozek-3w1-bebetto-vulcano-fotelik-maxi-cosi-citi-2283.php
Wybraliśmy. Czekamy tylko na odpowiedni moment żeby zamówić. Lecimy w szarości. Dodatkami sobie koloru będziemy dodawać (kocyki, śpiworki)Pierniczkowa lubi tę wiadomość
-
Frida91 wrote:Te glukometry to chyba gowno albo w tym laboratorium.miała zły... Bo wynik z żyły na czczo mam 75... Po godzinie 122 a po 2h 89.
Uff a ja już tu obiad dietetyczny dziś zrobiłam i miałam w głowie same najgorsze scenariusze!
Morfologia idealna, nawet lepsza niz poprzednio. Przeciwciała różyczki dodatnie czyli chyba ok?Frida91, OlaWi lubią tę wiadomość
-
Domi_tur wrote:Granica przezywalnosci to 24+1, ale 27 tydzień to początek trzeciego trymestru, wtedy Maluszek ma realne szanse na przeżycie
Ciekawa jestem, która z nas jako pierwsza się rozpakuje i przetrze reszcie szlaki 😍
plinka89 lubi tę wiadomość
Wojtek(2012), Adaś(2015)
-
A ja powtórzyłam badanie moczu - tamto wyszlo slabo, bo bakterie liczbę, leukocyty, białko i ph8, ale faktycznie gin mial racje - zle musiałam pobrać próbkę. Poznał niby po braku azotynów... objawów zadnych nie mialam i wyniki z poniedzialku - wszystko w normie:)
Lecę do paczkomatu po moje pieluchy bambusowe z texpolu. Powiem Wam ze te z Colorstories mnie lekko zawiodły - cienkie sa bardzo i male troche. Choc kocyk i pokrowce na przewijak i do kołyski super. Wrzucę fotki porównawcze jak wroce.Wiadomość wyedytowana przez autora: 5 kwietnia 2019, 10:11
Wojtek(2012), Adaś(2015)
-
Agagusia wrote:Nie chce Cos zniechęcać, ale przemysl to. Testowalam kiedys ten wozek - jako spacerowka fajny, jezdzilam spacerowka 2 tygodnie z dwulatkiem, niezly byl i mial fajny, regulowany, duzy fotelik niemowlęcy ktory mi tego dwulatka pomieścił - uratował nam wtedy ten zestaw tyłek podczas wakacji samolotem kiedy moglam zabrac jeden przedmiot - foteli albo wozek, a potrzebowałam obu rzeczy - wpinalam fotelik na tapicerkę wozka i po sprawie, fajna opcja. Super sie tez tenwozek składa i fajna ma bude. Ale oglądałam go tez z gondola. Nie wiem czy akurat ta ramble, ale zwykle sa one podobnych wymiarów - byla na prawde baardzo wąska. Widzialam w opisie ze materacyk ma 30 cm szerokości. Zastanów sie czy zmieścisz tam niemowlaka 5 miesięcznego w srodku zimy w kombinezonie z kocykiem jeszcze. I tez amortyzacja przy gondoli nie powalała, ale to juz zalezy jakie masz nawierzchnie i wymagania.Starania od 2013r.
2015r. - 2x IUIhsg, histeroskopia
2 maja 2016r. IVF ciąża biochemiczna
12 lipca 2016r. CRIO
12 sierpnia 2016r. CRIOkariotypy ok
3 stycznia 2017r. szczepienia, intralipid i transfer ❤
02.09.17r. urodziła się Tosia ❤
15.10.18r. Aniołek 21.07.19r. urodził się Franio❤ -
Piluchy bambusowe z.texpolu sa.super. mam po tosi:)Starania od 2013r.
12 lipca 2016r. CRIO
Mnie zalezy na dobrej spacerowce. Z corka mialam bebetto holland i po pol roku spezedalamStarania od 2013r.
12 lipca 2016r. CRIO
nick nieaktualny
-
Holland tez sie skalda ale spacerowka to kombajn. A nam byl potrzebny wozek na wyjazdy i szybkie wkladanoe do samochodu.
Nacha lubi tę wiadomość
Starania od 2013r.
12 lipca 2016r. CRIO
Dane Techniczne:
Przeznaczenie produktu: od urodzenia do 9 kg
Wymiary produktu: 88 x 41,2 x 58 cm (dł. x szer. x wys.)
Waga produktu: 2,97 kg.
Gondola ramble xlStarania od 2013r.
12 lipca 2016r. CRIO
baileys wrote:W temacie jeszcze huśtawki nastrojow - poryczalam sie wlasnie na tej piosence
https://youtu.be/v9WGfVweWFo
Też się wzruszyłam, zwłaszcza jak zaczęłam wspominać jak czekałam na Ten SkarbTyle przeszliśmy, że wciąż nie wierzę, że Was mam..
Nigdy się nie poddawaj, bo warto walczyć.
Naturalsik ❤️
Po latach walki 💝 -
Tak czytam jak piszecie, że będziecie tęsknić za brzuszkiem i fajnie czujecie się w ciąży. Ja mam jakieś inne odczucia
Ja doczekać się nie mogę aż już mala będzie na zewnątrz a ja wrócę do normalnego stanu. Dla mnie to nie jest dobry czas, męczą mnie różne dolegliwości których nie znałam przed ciąża. Utrudnia życie to że nie mogę szybko czegoś zrobić, podbiec, wejść bez zadyszki na 3 piętro. Zawsze zylam szybko i trochę w biegu. Teraz każdy większy wysiłek mści się zadyszka, bólami brzucha i zlym samopoczuciem. Mój organizm mnie pokonuje. Także ja tęsknię za normalnym stanem
Nie wiedziałam że tak będzie bo bardzo chciałam być w ciąży i zazdrosnie zawsze patrzyłam na kobietki w ciąży. Jedyne dla mnie fajne uczucie to jak teraz czuję ruchy
) bo one nie są bolesne, raczej zabawne uczucie i miłe. Na razie bo potem chyba jest gorzej.
Ciekawe czy jestem odosobniona w moich odczuciach.Bobby29, Vampire lubią tę wiadomość
-
kayama wrote:Tak czytam jak piszecie, że będziecie tęsknić za brzuszkiem i fajnie czujecie się w ciąży. Ja mam jakieś inne odczucia
Ja doczekać się nie mogę aż już mala będzie na zewnątrz a ja wrócę do normalnego stanu. Dla mnie to nie jest dobry czas, męczą mnie różne dolegliwości których nie znałam przed ciąża. Utrudnia życie to że nie mogę szybko czegoś zrobić, podbiec, wejść bez zadyszki na 3 piętro. Zawsze zylam szybko i trochę w biegu. Teraz każdy większy wysiłek mści się zadyszka, bólami brzucha i zlym samopoczuciem. Mój organizm mnie pokonuje. Także ja tęsknię za normalnym stanem
Nie wiedziałam że tak będzie bo bardzo chciałam być w ciąży i zazdrosnie zawsze patrzyłam na kobietki w ciąży. Jedyne dla mnie fajne uczucie to jak teraz czuję ruchy
) bo one nie są bolesne, raczej zabawne uczucie i miłe. Na razie bo potem chyba jest gorzej.
Ciekawe czy jestem odosobniona w moich odczuciach.
ja w tej ciąży czuje podobnie, w pierwszej nie mogłam doczekać się większego brzuszka, który później dał mi troszkę w kość ;p teraz wiem, że z każdym tygodniem będzie ciężej, już nie nadążam, męczę się. na szczęście nic mnie jeszcze nie boli ;p i oby było tak jak najdłużej. i nie wstaje na siku w nocy, co na koncówce było mega uciążliwe. oczywiście cieszę się z ciąży, czujemy, że to kolejny cud, że się udało i to tak szybko, ale fizycznie czuje się już ograniczona - a tak jak ty, jestem osobą aktywną, za co nieraz teraz przypłacam przeforsowaniem się.kayama, plinka89 lubią tę wiadomość
-
Ja czuję się dobrze, to.moja pierwsza ciąża i wszystko jest takie nowe i ciekawe dla mnie. To np.ze jeszcze niedawno nic nie czułam a teraz czuje jak dzidzia fika i się przeciąga... To jest niesamowite. Nie mogę się doczekać końca ale nadziej żeby poznać malutką.
A z drugiej strony tak jak.mowicie - czuję się grubo z tym brzucholem, ciężej. No i to sikanie co chwilę...
Niby nie ma tragedii ale jakoś bardzo nie będę tęsknić za tym stanem
Zresztą mam nadzieję, ze jeszcze to przeżyję, bo marzy mi się jeszcze 2 dzieci 😉IGA.G lubi tę wiadomość
Córeczka 08.2019 ❤️
Synek 10.2022 💙 -
natty85 wrote:Dane Techniczne:
Przeznaczenie produktu: od urodzenia do 9 kg
Wymiary produktu: 88 x 41,2 x 58 cm (dł. x szer. x wys.)
Waga produktu: 2,97 kg.
Gondola ramble xl
Wojtek(2012), Adaś(2015)
-
Kayama, ja na pewno będę tęskniła za ciążą, bo od samego początku jestem na zwolnieniu, chodzę na spacery z psem, nic w domu nie robię, bo we wszystkim mnie Mąż wyręcza, moi najbliżsi się o mnie troszczą i jestem po prostu szczęśliwa 🙂 Ciążowe dolegliwości raczej też mnie omijają, więc nie mam na co narzekać. Jedyne, czego na pewno nie będzie mi brakowało, to ten strach, czy wszystko jest w porządku, czy nic się nie dzieje niedobrego.
Może zmienię zdanie za kilka tygodni, gdy spuchnę jak balon i nie będę mogła sama ubrać butów 😉 ale zanim zaszłam w ciążę, to obiecałam sobie, że jak się uda, to postaram się nie narzekać na ten ciążowy stan. Póki co się tego trzymam 😁
I żeby nie było, ja do nikogo tutaj nie piję, napisałam o swoich odczuciach 🙂
Co do wózków, mój już stoi i czeka ❤️ kupiłam też dwie tapicerki na zmianę do spacerówki, więc na następną wiosnę będziemy się lansować 🤪😅kayama, Agagusia, Bobby29 lubią tę wiadomość
IVF - I transfer 19.11.2018 - > 20.12. jest
mam Córeczkę