Sierpniówki 2019 !!!
-
WIADOMOŚĆ
-
Ja używałam troche z córka tego otulacza. Jakość, wyglad czy wykonanie materiałowe bez zarzutu. Ale jakos nie do końca mogłam sie przekonać zeby córkę w tym usypiać. Pare nocy próbowaliśmy, nie było dramatu ani cudu, tylko jakies moje wątpliwości: ubierałam ja w bodziaka na krotki do otulacza (urodzona 27.09) a wychodziła i tak jakby taka zagotowana i pomarszczona jakby za ciepło jej było. No i te rączki i nóżki, które tak wyrzucała po otwarciu jakby krzyczała „wreszcie wolność!!”
chyba słaba ta opinia bo skupia sie na subiektywnych myślach
cos mi w nim nie pasowało i sama do końca nie wiem co
ale mam po córce i moze tym razem spróbuje sie przekonać.
Marimiko proszę o zaznaczenie chłopcaWiadomość wyedytowana przez autora: 4 kwietnia 2019, 23:12
Domi_tur lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny
-
Camelia mogę ci polecić z ręką na sercu gabinety Krasińskiego , tam przyjmuje dr Łukasz Lewczuk oraz dr Anna Kajdy. Obydwoje to świetni diagnosci USG, poczytaj opinie. Co prawda na wizytę do nich trochę się czeka ale może akurat się coś zwolni, a może poleca ci kogoś innego stamtąd. Ja osobiście bardzo polecam, ale to też opinia mojej lekarki i kilku znajomych. Dr Kajdy na żelaznej kiedyś jako jedyna znalazła znajomej ciążę pozamaciczną, kiedy każdy lekarz odsyłał ja mówiąc że nie ma żadnej ciąży.♥️ Matylda jest z nami od 15.08.2019 ♥️
Novum ICSI
Czynnik męski (azoospermia -> cryptozoospermia)
Punkcja 17.06.2017 -> 6 zapłodnionych komórek = 6 zarodków
ET 20.06.2017
Crio 31.10.2018
Crio 01.12.2018 Beta - 9dpt 109 - 11dpt 370 - 26dptHarmony OK. Dziewczynka
2 mrożaki -
Camelia wrote:Wkurzyłam się na maksa na moją ginekolog, jest jakaś z d...py wzięta chyba. Ja jej pokazuję USG połówkowe w celu interpretacji czy jakiegokolwiek komentarza, a ona na to że ona nie jest specjalistką od USG i komentarz do badania powinien zrobić ten kto robił badanie😰
Proszę o radę do kogo się najlepiej zwrócić w Warszawie, żeby otrzymać normalną konsultację. Wydaje mi się, że warto powtórzyć badanie na lepszej jakości sprzęcie (może 3D/4D), ale bardziej zależy mi na fachowej ocenie, bo poprzednio miałam niskie ductus venosis (przepływ pępowinowy) i chciałbym sprawdzić jaki jest stan obecnie
Polecam Dr Tarnowską-Mądrą, przyjmuje w Centrum Medycznym Bemowo, mają bardzo dobry sprzet chociaz niepozorny wygląd przychodni. Pani Doktor pracuje również w IMiDz. Dobre Opinie słyszałam również o Dr Kajdy i super specjalistą jest Dr Węgrzyn -
Ja dzisiaj zaczęłam 25 tc
.
Teraz odliczam do 27 tc. Najbliższą wizyta u gina mam w pn. Mam nadzieje, że udało mi się trochę te szyjkę podkoksować.
OlaWi, Smerfelinka, Ania95, Domi_tur, Agagusia lubią tę wiadomość
PAI-1 4G/5G homo, MTHFR 677C>T/wt hetero, kariotypy OK -
Camelia wrote:Wkurzyłam się na maksa na moją ginekolog, jest jakaś z d...py wzięta chyba. Ja jej pokazuję USG połówkowe w celu interpretacji czy jakiegokolwiek komentarza, a ona na to że ona nie jest specjalistką od USG i komentarz do badania powinien zrobić ten kto robił badanie😰
Proszę o radę do kogo się najlepiej zwrócić w Warszawie, żeby otrzymać normalną konsultację. Wydaje mi się, że warto powtórzyć badanie na lepszej jakości sprzęcie (może 3D/4D), ale bardziej zależy mi na fachowej ocenie, bo poprzednio miałam niskie ductus venosis (przepływ pępowinowy) i chciałbym sprawdzić jaki jest stan obecnie
A w którym percentylu miałaś ten wynik przepływu?
PAI-1 4G/5G homo, MTHFR 677C>T/wt hetero, kariotypy OK -
OlaWi wrote:Na maila dostałam link do artykułu Bebiko o przebiegu porodu. Normalnie się rozkleiłam. Moja apka pokazuje, że to za 123 dni. Wg prentalnych nawet wcześniej. Już tak niedługo. 😭😍
Ostatnio sobie o tym myślałam i się zestresowałamten czas tak pędzi, czasami się boję, że za szybko
Sylvka, Smerfelinka, OlaWi lubią tę wiadomość
-
Chyba wybrałam wózek:) joie mytrax z gondola ramble
OlaWi, Bobby29 lubią tę wiadomość
Starania od 2013r.
2015r. - 2x IUIhsg, histeroskopia
2 maja 2016r. IVF ciąża biochemiczna
12 lipca 2016r. CRIO
12 sierpnia 2016r. CRIOkariotypy ok
3 stycznia 2017r. szczepienia, intralipid i transfer ❤
02.09.17r. urodziła się Tosia ❤
15.10.18r. Aniołek 21.07.19r. urodził się Franio❤ -
Ale się dziś wkurzylam, muszę się wyzalic
kupiłam na olx używane spodnie ciążowe, babka mierzył wymiary na moją prośbę, wszystko pasowało. Po czym przyszły i okazały się za małe. Ja mierze w biodrach a tam 10 cm mniej! Potem kłótnia bo nie chciała przyjąć zwrotu, poucza mnie ze wiedziałam co kupuję, no w tym sek że nie! I jeszcze okazały się tak dopasowane jak legginsy czego nie pisała a ja szukam spodni w typie jeansów. No nóż się w kieszeni otwiera. W końcu z łaska zgodziła się na zwrot. Jednak lepiej kupować na allegro ale tam jest tak mało rzeczy ciążowych.
Wiadomość wyedytowana przez autora: 5 kwietnia 2019, 09:12
-
Ania95 wrote:Ostatnio sobie o tym myślałam i się zestresowałam
ten czas tak pędzi, czasami się boję, że za szybko
Oj tak.. ja też zerknęłam ostatnio ile to dni zostało.Z jednej strony radość, z drugiej smutek że ten piękny czas tak ucieka, z trzeciej lekki strach jak to będzie i przerażenie że jestem w proszku jeszcze aaaaaOlaWi, Ania95 lubią tę wiadomość
3.08.22r. Anielka 🍼👶🥰
5.09.21r. Antosia 11 +3 tc [*] 💔👼
27.08.20r. [*]
27.07.19r. Błażej 🍼👶🥰
7.07.16r. [*]
3.08.15r. [*]
-
Granica przezywalnosci to 24+1, ale 27 tydzień to początek trzeciego trymestru, wtedy Maluszek ma realne szanse na przeżycie
Ciekawa jestem, która z nas jako pierwsza się rozpakuje i przetrze reszcie szlaki 😍Anhydra, Sylvka, Reniiata, Smerfelinka, OlaWi, Chimera, Bobby29, trzydziecha lubią tę wiadomość
-
Domi_tur wrote:Aga, myślę że śmiało możesz otwierać firmę i pracować jako doradca wózkowy
A wiesz ze kiedys o tym myslalam?bylam nawet przez krotki czas testerka wózków, fajna przygoda:)
Bobby29 lubi tę wiadomość
Wojtek(2012), Adaś(2015)
20.07.2019 - jest z nami Krzyś- 37t2d, 2600g, 52cm
-
Agagusia, przyjmiesz zaproszenie do znajomych? Będę kupować wózek używany a oboje mamy pojęcie zerowe
Mogę się czasami o cos spytać? Nie chciała bym popełnić błędu.
Ciemna jestem, już mam cie w przyjaciołach, czyli nieaktualneWiadomość wyedytowana przez autora: 5 kwietnia 2019, 10:02
-
Agagusia wrote:A wiesz ze kiedys o tym myslalam?
bylam nawet przez krotki czas testerka wózków, fajna przygoda:)
Jak oglądam te wózki, które tu wrzucacie to mwm ochotę kupić jakiś fajny designerski i lekki wózek, ten mój pegperego to kolumbryna, ale darowanemu koniowi się w zęby nie zagląda 🤪🤪 -
natty85 wrote:Chyba wybrałam wózek:) joie mytrax z gondola ramble
Wojtek(2012), Adaś(2015)
20.07.2019 - jest z nami Krzyś- 37t2d, 2600g, 52cm