X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Sierpniówki 2019 !!!
Odpowiedz

Sierpniówki 2019 !!!

Oceń ten wątek:
  • Domi_tur Autorytet

Wysłany: 4 kwietnia 2019, 22:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny a macie jakieś doświadczenia z tym otulaczem? https://otulacz.pl/

Czytałam właśnie świetne opinie na fb, ale może któraś używała albo zna ten produkt?

mhsvi09k7inxyf5l.png
  • Bee_girl Koleżanka

Wysłany: 4 kwietnia 2019, 23:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja używałam troche z córka tego otulacza. Jakość, wyglad czy wykonanie materiałowe bez zarzutu. Ale jakos nie do końca mogłam sie przekonać zeby córkę w tym usypiać. Pare nocy próbowaliśmy, nie było dramatu ani cudu, tylko jakies moje wątpliwości: ubierałam ja w bodziaka na krotki do otulacza (urodzona 27.09) a wychodziła i tak jakby taka zagotowana i pomarszczona jakby za ciepło jej było. No i te rączki i nóżki, które tak wyrzucała po otwarciu jakby krzyczała „wreszcie wolność!!” ;) chyba słaba ta opinia bo skupia sie na subiektywnych myślach :P cos mi w nim nie pasowało i sama do końca nie wiem co ;) ale mam po córce i moze tym razem spróbuje sie przekonać.

Marimiko proszę o zaznaczenie chłopca :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 4 kwietnia 2019, 23:12

Domi_tur lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 4 kwietnia 2019, 23:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wpis został usunięty w celu ochrony danych osobowych.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 5 maja 2020, 21:14

• plinka89 Autorytet

Wysłany: 4 kwietnia 2019, 23:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Camelia - ale lekarz, ktory robil polowkowe nie omowil go z toba?

3jgx3e3kie55f15r.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 4 kwietnia 2019, 23:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wpis skorygowany w celu usunięcia danych osobowych.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 8 marca 2020, 16:20

• Bobby29 Autorytet

Wysłany: 4 kwietnia 2019, 23:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Camelia mogę ci polecić z ręką na sercu gabinety Krasińskiego , tam przyjmuje dr Łukasz Lewczuk oraz dr Anna Kajdy. Obydwoje to świetni diagnosci USG, poczytaj opinie. Co prawda na wizytę do nich trochę się czeka ale może akurat się coś zwolni, a może poleca ci kogoś innego stamtąd. Ja osobiście bardzo polecam, ale to też opinia mojej lekarki i kilku znajomych. Dr Kajdy na żelaznej kiedyś jako jedyna znalazła znajomej ciążę pozamaciczną, kiedy każdy lekarz odsyłał ja mówiąc że nie ma żadnej ciąży.

♥️ Matylda jest z nami od 15.08.2019 ♥️

Novum ICSI
    Czynnik męski (azoospermia -> cryptozoospermia)
    Punkcja 17.06.2017 -> 6 zapłodnionych komórek = 6 zarodków
    ET 20.06.2017 :(
    Crio 31.10.2018 :(
    Crio 01.12.2018 Beta - 9dpt 109 - 11dpt 370 - 26dpt <3 Harmony OK. Dziewczynka <3
    2 mrożaki
  • tka_aa Autorytet

Wysłany: 5 kwietnia 2019, 00:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Camelia wrote:
    Wkurzyłam się na maksa na moją ginekolog, jest jakaś z d...py wzięta chyba. Ja jej pokazuję USG połówkowe w celu interpretacji czy jakiegokolwiek komentarza, a ona na to że ona nie jest specjalistką od USG i komentarz do badania powinien zrobić ten kto robił badanie😰
    Proszę o radę do kogo się najlepiej zwrócić w Warszawie, żeby otrzymać normalną konsultację. Wydaje mi się, że warto powtórzyć badanie na lepszej jakości sprzęcie (może 3D/4D), ale bardziej zależy mi na fachowej ocenie, bo poprzednio miałam niskie ductus venosis (przepływ pępowinowy) i chciałbym sprawdzić jaki jest stan obecnie

Polecam Dr Tarnowską-Mądrą, przyjmuje w Centrum Medycznym Bemowo, mają bardzo dobry sprzet chociaz niepozorny wygląd przychodni. Pani Doktor pracuje również w IMiDz. Dobre Opinie słyszałam również o Dr Kajdy i super specjalistą jest Dr Węgrzyn :)

• OlaWi Autorytet

Wysłany: 5 kwietnia 2019, 07:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Na maila dostałam link do artykułu Bebiko o przebiegu porodu. Normalnie się rozkleiłam. Moja apka pokazuje, że to za 123 dni. Wg prentalnych nawet wcześniej. Już tak niedługo. 😭😍

Ania95 lubi tę wiadomość

f2w3rjjgiz6fnyna.png
  • Anhydra Autorytet

Wysłany: 5 kwietnia 2019, 07:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja dzisiaj zaczęłam 25 tc :).
    Teraz odliczam do 27 tc. Najbliższą wizyta u gina mam w pn. Mam nadzieje, że udało mi się trochę te szyjkę podkoksować ;).

OlaWi, Smerfelinka, Ania95, Domi_tur, Agagusia lubią tę wiadomość

zem3wn15hyz14zz5.png
    17u920mm7tk8vrsw.png

PAI-1 4G/5G homo, MTHFR 677C>T/wt hetero, kariotypy OK
  • Anhydra Autorytet

Wysłany: 5 kwietnia 2019, 07:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Camelia wrote:
    Wkurzyłam się na maksa na moją ginekolog, jest jakaś z d...py wzięta chyba. Ja jej pokazuję USG połówkowe w celu interpretacji czy jakiegokolwiek komentarza, a ona na to że ona nie jest specjalistką od USG i komentarz do badania powinien zrobić ten kto robił badanie😰
    Proszę o radę do kogo się najlepiej zwrócić w Warszawie, żeby otrzymać normalną konsultację. Wydaje mi się, że warto powtórzyć badanie na lepszej jakości sprzęcie (może 3D/4D), ale bardziej zależy mi na fachowej ocenie, bo poprzednio miałam niskie ductus venosis (przepływ pępowinowy) i chciałbym sprawdzić jaki jest stan obecnie

A w którym percentylu miałaś ten wynik przepływu?

zem3wn15hyz14zz5.png
    17u920mm7tk8vrsw.png

PAI-1 4G/5G homo, MTHFR 677C>T/wt hetero, kariotypy OK
  • Ania95 Autorytet

Wysłany: 5 kwietnia 2019, 09:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    OlaWi wrote:
    Na maila dostałam link do artykułu Bebiko o przebiegu porodu. Normalnie się rozkleiłam. Moja apka pokazuje, że to za 123 dni. Wg prentalnych nawet wcześniej. Już tak niedługo. 😭😍

Ostatnio sobie o tym myślałam i się zestresowałam :D ten czas tak pędzi, czasami się boję, że za szybko ;)

Sylvka, Smerfelinka, OlaWi lubią tę wiadomość

• Ania95 Autorytet

Wysłany: 5 kwietnia 2019, 09:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anhydra wrote:
    Ja dzisiaj zaczęłam 25 tc :).
    Teraz odliczam do 27 tc. Najbliższą wizyta u gina mam w pn. Mam nadzieje, że udało mi się trochę te szyjkę podkoksować ;).

Czemu do 27? :) wtedy jest jakaś bezpieczna granica? :)

• natty85 Autorytet

Wysłany: 5 kwietnia 2019, 09:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Chyba wybrałam wózek:) joie mytrax z gondola ramble

OlaWi, Bobby29 lubią tę wiadomość

Starania od 2013r.
    2015r. - 2x IUI :( hsg, histeroskopia
    2 maja 2016r. IVF ciąża biochemiczna :(
    12 lipca 2016r. CRIO :(
    12 sierpnia 2016r. CRIO :( kariotypy ok
    3 stycznia 2017r. szczepienia, intralipid i transfer ❤
    02.09.17r. urodziła się Tosia ❤
    15.10.18r. Aniołek 21.07.19r. urodził się Franio❤
  • kayama Autorytet

Wysłany: 5 kwietnia 2019, 09:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ale się dziś wkurzylam, muszę się wyzalic :) kupiłam na olx używane spodnie ciążowe, babka mierzył wymiary na moją prośbę, wszystko pasowało. Po czym przyszły i okazały się za małe. Ja mierze w biodrach a tam 10 cm mniej! Potem kłótnia bo nie chciała przyjąć zwrotu, poucza mnie ze wiedziałam co kupuję, no w tym sek że nie! I jeszcze okazały się tak dopasowane jak legginsy czego nie pisała a ja szukam spodni w typie jeansów. No nóż się w kieszeni otwiera. W końcu z łaska zgodziła się na zwrot. Jednak lepiej kupować na allegro ale tam jest tak mało rzeczy ciążowych.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 5 kwietnia 2019, 09:12

n59ydf9h7aj0jxnd.png
  • Sylvka Autorytet

Wysłany: 5 kwietnia 2019, 09:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ania95 wrote:
    Ostatnio sobie o tym myślałam i się zestresowałam :D ten czas tak pędzi, czasami się boję, że za szybko ;)

Oj tak.. ja też zerknęłam ostatnio ile to dni zostało.Z jednej strony radość, z drugiej smutek że ten piękny czas tak ucieka, z trzeciej lekki strach jak to będzie i przerażenie że jestem w proszku jeszcze aaaaa :D

OlaWi, Ania95 lubią tę wiadomość

3.08.22r. Anielka 🍼👶🥰
    5.09.21r. Antosia 11 +3 tc [*] 💔👼
    27.08.20r. [*]
    27.07.19r. Błażej 🍼👶🥰
    7.07.16r. [*]
    3.08.15r. [*]

• Domi_tur Autorytet

Wysłany: 5 kwietnia 2019, 09:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Granica przezywalnosci to 24+1, ale 27 tydzień to początek trzeciego trymestru, wtedy Maluszek ma realne szanse na przeżycie :)

Ciekawa jestem, która z nas jako pierwsza się rozpakuje i przetrze reszcie szlaki 😍

Anhydra, Sylvka, Reniiata, Smerfelinka, OlaWi, Chimera, Bobby29, trzydziecha lubią tę wiadomość

mhsvi09k7inxyf5l.png
  • Agagusia Autorytet

Wysłany: 5 kwietnia 2019, 09:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Domi_tur wrote:
    Aga, myślę że śmiało możesz otwierać firmę i pracować jako doradca wózkowy :)

A wiesz ze kiedys o tym myslalam?:) bylam nawet przez krotki czas testerka wózków, fajna przygoda:)

Bobby29 lubi tę wiadomość

qdkkanliorueictt.png
    Wojtek(2012), Adaś(2015)
    20.07.2019 - jest z nami Krzyś :) - 37t2d, 2600g, 52cm
  • kayama Autorytet

Wysłany: 5 kwietnia 2019, 09:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Agagusia, przyjmiesz zaproszenie do znajomych? Będę kupować wózek używany a oboje mamy pojęcie zerowe :) Mogę się czasami o cos spytać? Nie chciała bym popełnić błędu.
    Ciemna jestem, już mam cie w przyjaciołach, czyli nieaktualne :D

Wiadomość wyedytowana przez autora: 5 kwietnia 2019, 10:02

n59ydf9h7aj0jxnd.png
  • Domi_tur Autorytet

Wysłany: 5 kwietnia 2019, 09:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Agagusia wrote:
    A wiesz ze kiedys o tym myslalam?:) bylam nawet przez krotki czas testerka wózków, fajna przygoda:)
    Fajnie by było wózek wybierać z kimś kto naprawdę zna temat od tej strony prozy życia. Podczas moich ostatnich zakupów w Smyku babka koniecznie chciała mi kupić promocyjny wózek Kinderkraft ale za cholerę nie umiała go obsługiwać 😂 swoją drogą jeśli ktoś szuka wielofunkcyjnego wózka wraz z fotelikiem w niskiej cenie to kosztował 996zl, miał składana gondole i był bardzo lekki. Reszty zalet Pani nie umiała pokazać 😂

Jak oglądam te wózki, które tu wrzucacie to mwm ochotę kupić jakiś fajny designerski i lekki wózek, ten mój pegperego to kolumbryna, ale darowanemu koniowi się w zęby nie zagląda 🤪🤪

mhsvi09k7inxyf5l.png
  • Agagusia Autorytet

Wysłany: 5 kwietnia 2019, 09:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    natty85 wrote:
    Chyba wybrałam wózek:) joie mytrax z gondola ramble
    Nie chce Cos zniechęcać, ale przemysl to. Testowalam kiedys ten wozek - jako spacerowka fajny, jezdzilam spacerowka 2 tygodnie z dwulatkiem, niezly byl i mial fajny, regulowany, duzy fotelik niemowlęcy ktory mi tego dwulatka pomieścił - uratował nam wtedy ten zestaw tyłek podczas wakacji samolotem kiedy moglam zabrac jeden przedmiot - foteli albo wozek, a potrzebowałam obu rzeczy - wpinalam fotelik na tapicerkę wozka i po sprawie, fajna opcja. Super sie tez tenwozek składa i fajna ma bude. Ale oglądałam go tez z gondola. Nie wiem czy akurat ta ramble, ale zwykle sa one podobnych wymiarów - byla na prawde baardzo wąska. Widzialam w opisie ze materacyk ma 30 cm szerokości. Zastanów sie czy zmieścisz tam niemowlaka 5 miesięcznego w srodku zimy w kombinezonie z kocykiem jeszcze. I tez amortyzacja przy gondoli nie powalała, ale to juz zalezy jakie masz nawierzchnie i wymagania.

qdkkanliorueictt.png
    Wojtek(2012), Adaś(2015)
    20.07.2019 - jest z nami Krzyś :) - 37t2d, 2600g, 52cm
‹‹ 531 532 533 534 535 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

10 najczęstszych obaw kobiet w ciąży, czyli czego boją się kobiety w ciąży

Lęk i różnego rodzaju obawy to naturalny towarzysz kobiety w ciąży. Czego boi się większość kobiet oczekujących dziecka? Bólu porodowego, urodzenia chorego dziecka, utraty atrakcyjności czy może zrujnowania życia seksualnego po porodzie? Czego obawiasz się Ty? Przeczytaj czy zasadne jest zamartwianie się i jak sobie radzić, aby nasze obawy nie sprawdziły się.

CZYTAJ WIĘCEJ

Witaminy niezbędne podczas starań o dziecko, w czasie ciąży i podczas karmienia

Organizm podczas ciąży ma wyjątkowe potrzeby na składniki odżywcze, witaminy i minerały. Które są szczególnie istotne? Czego nie może zabraknąć w diecie przyszłej mamy? Jakie witaminy warto zażywać podczas starań o dziecko, w czasie ciąży i podczas karmienia? 

CZYTAJ WIĘCEJ

8 rzeczy, które warto wiedzieć o diagnostyce endometriozy

Diagnoza endometriozy niekiedy trwa latami... Wszystko za sprawą niespecyficznych objawów, które daje to schorzenie. A jak wiadomo - im szybsza diagnoza, tym większa szansa na podjęcie efektywnego leczenia. Przeczytaj najważniejsze i najbardziej kluczowe rzeczy o diagnostyce endometriozy. 

CZYTAJ WIĘCEJ