X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Sierpniówki 2019 !!!
Odpowiedz

Sierpniówki 2019 !!!

Oceń ten wątek:
  • Agagusia Autorytet

Wysłany: 5 kwietnia 2019, 14:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anhydra, ja wierze ze jeszcze poczujesz beztroski, szczęśliwy czas w tej ciazy!!! Wiadomo ze zawsze z tylu gliwy bedzie ten strach i maluszka, ske jak wszystko dobrze idzie i mozna normalnie funkcjonować to zupelnie inaczej to wyglada niz leżąc i sie zamartwiając. Moze po poniedziałkowej wizycie cos sie zmieni u Ciebie?
    Ja Wam powiem ze dawno nie czułam sie tak szczęśliwa:):):) Mimo rożnego samopoczucie ciesze sie tym brzuszkiem ogromnie, mam na wszystko czas i jakos jestem pewna ze ta decyzja i 3 dziecku byla na 1000% najlepsza jaka w tej chwili mogliśmy podjąć. Wiadomo ze sa tez zmartwienia - czy słusznie upieram sie przy porodzie SN?czy maluch bedzie zdrowy? A co jesli któremuś starszemu cos sie przytrafi a ja bede miala jeszcze niemowlaka do ogarnięcia? To moja trauma, choc nie wiem skad sie wziela - ze bede musiala wybierać miedzy np pobytem w szpitalu ze starszym dzieckiem, a zostaniem w domu z niemowlakiem na piersi, moj maz jak nie pracuje to nie zarabia, wiec jakby co nie bedzie moj wziac zwolnienia ot tak sobie... miejmy nadzieje ze to pozostanie tylko w ramach hipotetycznych rozważań.
    Odkąd musiałam lezec i oboje najedliśmy sie z mezem strachu ze moge przedwcześnie urodzic, albo do konca lezec to on przejął wiekszosc obowiązków, mimo ze sporo pracuje. Teraz juz żyje normalnie, ale i tak wieczorami padam i czego nie zdołam zrobic to on nadrabia nocami - strasznie mu jestem wdzieczna! No i codziennie pyta czy mi cos kupic specjalnego do jedzenia:)
    Staram sie cieszyć kazda chwila tej ciazy, bo wiem ze to jedyny taki czas - pomyślcie ze to juz nigdy nie wroci, ten czas. Z dzieckiem bedzie zupelnie inaczej, nie mowie se gorzej, ale to juz nie to samo:)

Anhydra, werni, baileys, OlaWi, DrzewkoPomarańczowe, Chimera, Klara Wysocka lubią tę wiadomość

qdkkanliorueictt.png
    Wojtek(2012), Adaś(2015)
    20.07.2019 - jest z nami Krzyś :) - 37t2d, 2600g, 52cm
  • Agagusia Autorytet

Wysłany: 5 kwietnia 2019, 14:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Klara jaki w koncu wozek wybrałaś? Pochwal sie tapicerkami:)

qdkkanliorueictt.png
    Wojtek(2012), Adaś(2015)
  • Frida91 Autorytet

Wysłany: 5 kwietnia 2019, 15:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny ile kaw dziennie pijecie? Tak z ciekawości 🙂

Córeczka 08.2019 ❤️
    Synek 10.2022 💙
    preg.png
  • Domi_tur Autorytet

Wysłany: 5 kwietnia 2019, 15:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Frida91 wrote:

Ja dwie, walczę ze sobą żeby nie wypić trzeciej 😂

Frida91, Vampire lubią tę wiadomość

mhsvi09k7inxyf5l.png
  • plinka89 Autorytet

Wysłany: 5 kwietnia 2019, 15:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Frida91 wrote:

1-2 z ekspresu badz gotowane

Frida91 lubi tę wiadomość

3jgx3e3kie55f15r.png
  • Limerikowo Autorytet

Wysłany: 5 kwietnia 2019, 15:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    moj rekord wypilam do tej pory w ciazy 2 z mlekiem bo wczor i przedwcxor bylo mi slabo, brak sil, tylko lezec i lezec z nosem w tel. a dom i dzieciaki same sie nie ogarna
    w 1trym to nawet kawy nie probowalam
    nawet teraz jak maz maszyna robi to wolam by drzwi od kuchni zamykal
    mocno czuje zapachy niektore np kawa, ketczup kielbaski z tarczyna, gel nivea meza, pelny pamperek po nocce
    ale jak dzieci sa zbiegane i przepocone glowki do mycia to nie ;-)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 5 kwietnia 2019, 15:17

201406062165.png
    3i49sg18rif9ypsm.png
    relgj44ju5k6m78v.png
  • werni Autorytet

Wysłany: 5 kwietnia 2019, 15:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Będąc w pracy to dużo piłam kawy ale odkąd się dowiedziałam ze jestem w ciąży to nie wypiłam ani jednej :) jakoś mnie nie ciągnie :) mój za to wypija bardzo duzo. Wczoraj powiedziałam mu żeby brał magnez bo oko lata jak powiedział ze chce iść do lekarza.
    Dziś od niedawna kluje mnie od lewego boku. Mam nadzieje ze to nic poważnego.

f2wlsg1849ksqu5m.png

mhsv20mmdqfv97ge.png
    Na ovu od 07.07.2014

Prl-maj 950
    Tsh- maj 3.04
    Androstedion-wysoki-zostal obnizony za pomoca tabl. Anty.

Nasz cud Wojtuś 😍
  • Frida91 Autorytet

Wysłany: 5 kwietnia 2019, 15:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja tez jedną to minimum ;) Czasem dwie się zdarzają. Pije zwykla sypana albo z kawiarki. Niektóre kobiety w ciąży podobno odrzuca właśnie od kawy ale mnie na szczęście nic takiego nie spotkało ;)

Klara Wysocka lubi tę wiadomość

Córeczka 08.2019 ❤️
    Synek 10.2022 💙
    preg.png
  • werni Autorytet

Wysłany: 5 kwietnia 2019, 15:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Właśnie teraz tak jak napisalas Frida zapach kawy mnie odrzucalo teraz już nie.

f2wlsg1849ksqu5m.png

mhsv20mmdqfv97ge.png
    Na ovu od 07.07.2014

Prl-maj 950
    Tsh- maj 3.04

Nasz cud Wojtuś 😍
  • Agagusia Autorytet

Wysłany: 5 kwietnia 2019, 15:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wezucam porównanie pieluszek z Colorstories i Texpolu - generalnie texpolu mimo 2x niższej ceny test mega, extra, hiper fajny:) o wiele grubsze sa te pieluchy, wieksze i bardziej mięsiste. Miękkie tak samo.
    Na gorze Colorstories, na dole Texpolu ze smyka za 14 zl sztuka, otulacz droższy, 53 chyba. O obu producentów pieluchy tłoczone zza po obydwu stronach, a te z nadrukiem kolorowym tylko po 1 stroniemaja wzór.
    0kf97ktsyx30_t.jpg
    yk0knzsk2be7_t.jpg
    pn2rt4ditykr_t.jpg
    W chmurkach szarych sie zakochałam:)

qdkkanliorueictt.png
    Wojtek(2012), Adaś(2015)
  • Niebieska Gwiazda Autorytet

Wysłany: 5 kwietnia 2019, 15:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Poza czasem gdy jestem w ciąży(tej i poprzedniej)uwielbiam kawe.W ciąży może dla mnie nie istnieć.Na początku mnie odpychało i śmierdziało,później któregoś dnia mi się zachciało i jak zrobiłam to zapach specyficzny a smak...nie dało się wypić.

• nick nieaktualny

Wysłany: 5 kwietnia 2019, 16:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nie piłam przed ciaża wcale, w ciąży tym bardziej nie pije ;-)

Wrocilam wlasnie z targu, są juz szparagi!<3 Zaraz bede pichcic krem szparagowy mniam mniam :-)

• Anhydra Autorytet

Wysłany: 5 kwietnia 2019, 16:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Agagusia wrote:
    Wezucam porównanie pieluszek z Colorstories i Texpolu - generalnie texpolu mimo 2x niższej ceny test mega, extra, hiper fajny:) o wiele grubsze sa te pieluchy, wieksze i bardziej mięsiste. Miękkie tak samo.
    Na gorze Colorstories, na dole Texpolu ze smyka za 14 zl sztuka, otulacz droższy, 53 chyba. O obu producentów pieluchy tłoczone zza po obydwu stronach, a te z nadrukiem kolorowym tylko po 1 stroniemaja wzór.
    0kf97ktsyx30_t.jpg
    yk0knzsk2be7_t.jpg
    pn2rt4ditykr_t.jpg
    W chmurkach szarych sie zakochałam:)

Też dzisiaj odważyłam się je zamówić (tzn te z texpolu że Smyka)...i chyba nawet identyczne wzory :D

Co do kawy, to przez całą ciażę dwa razy sobie zrobiłam i ostatecznie i tak nie wypiłam :P...bo jakoś mi nie wchodziła ta kawa (a kawoszem jestem strasznym) ;) ale zapach uwielbiam ❤

Odnosząc się jeszcze do przeżywania ciąży i do mojego samopoczucia, to od pewnego czasu daje sobie po prostu przyzwolenie na chwilowy pesymizm i marudzenie (wcześniej wywoływało to u mnie straszne poczucie winy). Paradoksalnie gdyby mi na tej ciąży nie zależało, gdybym już nie kochała tego małego koszykarza w brzuchu, to pewnie byłoby mi łatwiej to wszystko przejść. Ale liczę na to, że jest gdzieś jakiś limit nieszczęść i tak jak piszesz Aga- ja w tej ciąży już go wyczerpałam :).

Agagusia lubi tę wiadomość

zem3wn15hyz14zz5.png
    17u920mm7tk8vrsw.png

PAI-1 4G/5G homo, MTHFR 677C>T/wt hetero, kariotypy OK
  • DrzewkoPomarańczowe Autorytet

Wysłany: 5 kwietnia 2019, 16:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja nie będę tęsknić za ciąża, za pierwsza tez nie tęskniłam. Ja się tak martwię, ze nie potrafię się ciąża cieszyć. Teraz i tak jest lepiej niż w pierwszej. W pierwszej ciąży długo pracowałam i tematy zawodowe miałam w głowie do samego końca. Teraz już jestem na zwolnieniu. ale nie do końca się obronilam wiec coś tam będę musiała porzeźbic jeszcze. I tez ciąże mi uświadomiły ile mnie omija przez prace. Wczoraj miałam pierwszy luźniejszy dzień, pojechałam do paru sklepów i czułam się jak królowa życia mimo, ze nie zrobiłam nic dla siebie. No może poza torciki daim 😀. Zawsze siebie stawiam na ostatnim miejscu - ewidentnie do zmiany!!
    Ale za to dziś pojechałam z mezem do selgrosa po zakupy spożywcze i kupiłam siebie piękne reeboki w pudrowo niebieskim kolorze 😃.

Anhydra, Agagusia, OlaWi, Bobby29 lubią tę wiadomość

aadd84dc14.png[/url]
  • DrzewkoPomarańczowe Autorytet

Wysłany: 5 kwietnia 2019, 16:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kawę pije jedna z ekspresu rano i od wielkiego dzwonu jeszcze jedna po południu. To dla mnie straszne ograniczenie bo jestem strasznym klawiszem i w ogóle mnie od kawy nie odrzuca. Przed ciąża piłam czarna w ilościach hurtowych. Teraz pije z mlekiem - taka różnica.

Jutro robimy urodziny Julka. Pojechałam dziś po trochę dekoracji żeby mimo wszystko nadać temu dniu wyjątkowości. Julek jest podekscytowany a ja nie mniej 😀.
    A pisze mimo wszystko bo we wtorek teść zawdzwonil, ze jednak nie dadzą rady przyjechać, w czwartek z udziału w imprezie zrezygnowałam siostra męża :). Będą tylko moi rodzice i moja siostra. A specjalnie daliśmy info ponad miesiąc wcześniej żeby każdy mógł sobie zaplanować. Jest mi po matczynemu przykro. Teściowie i szwagierka na roczek tez nie przyjechali.... powiedziałam mężowi, ze nie chce ich widzieć w moim domu 😁.

Agagusia lubi tę wiadomość

aadd84dc14.png[/url]
  • Niezapominajka5 Autorytet

Wysłany: 5 kwietnia 2019, 16:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kayama wrote:
    No mój nie aż tak :) Ale on taki bardziej twardy jest, oczywiście troskliwy ale moje dolegliwości zagaduje albo mnie rozsmiesza. Jak faktycznie źle się bardzo czuje i postawie veto to wszystko robi. Ale ja się też staram nie robić z siebie jakiejś ofiary. Rodzina traktuje mój stan normalnie, siostra wręcz oschla być potrafi typu odzywki "wiedziałaś co robisz".
    Kopalnia wsparcia z siostry :(
    Nie przejmuj się nią. Niech Wasze szczęście rośnie zdrowe <3
    Gdy pojawi się na świecie,to zrekompensuje Wam wszystkie starania.

kayama lubi tę wiadomość

Tyle przeszliśmy, że wciąż nie wierzę, że Was mam..
    Nigdy się nie poddawaj, bo warto walczyć.

km5sp07wycc10ujp.png
    Naturalsik ❤️
    wnid9vvjhnimte9l.png
    Po latach walki 💝
  • werni Autorytet

Wysłany: 5 kwietnia 2019, 16:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Widać wogole nie obchodzi wnuczek teściów. Szkoda małego.

f2wlsg1849ksqu5m.png

mhsv20mmdqfv97ge.png
    Na ovu od 07.07.2014

Prl-maj 950
    Tsh- maj 3.04

Nasz cud Wojtuś 😍
  • Niezapominajka5 Autorytet

Wysłany: 5 kwietnia 2019, 16:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    AnaKwiat wrote:
    Dziewczyny, niech mnie ktoś powstrzyma! Znowu złożyłam zamówienie na ubranka dla malucha! Nie wiem sama ile już kupiłam bodziaków i półśpiochów (mój ulubiony pomysł na zestaw ubraniowy) ale na pewno gdzieś pomiędzy za dużo a dużo za dużo! Zamówiłam też dwa kocyki z Lullalove a dziś idę odebrać pieluchy i otulacze zamówione w Smyku. A jeszcze nie przejrzałam ciuchów u siostry po siostrzeńcu!

Co do życia ciążowego to muszę przyznać, że jest to miłe wszystko. Każdy mnie pyta jak się czuję, maż się bardzo troszczy. Ja fizycznie czuję się bardzo dobrze i czuję się tak niemal od początku więc gdyby nie liczyć ogromnego strachu, który mi niestety towarzyszy to byłby to bardzo przyjemny czas.
    To i mnie przy okazji! :D ilekroć myślę o tym,że ubranek już wystarczy,to jakbym zapominala o tym gdy znowu jestem na zakupach i mam ubranka w koszyku :D
    Nie potrafię się powstrzymać..

AnaKwiat, Bobby29 lubią tę wiadomość

Tyle przeszliśmy, że wciąż nie wierzę, że Was mam..
    Nigdy się nie poddawaj, bo warto walczyć.

km5sp07wycc10ujp.png
    Naturalsik ❤️
    wnid9vvjhnimte9l.png
    Po latach walki 💝
  • kayama Autorytet

Wysłany: 5 kwietnia 2019, 16:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    werni wrote:
    Ja to robiłam prenatalne i pokowkowe w Babce Medica u Anny Radzikowskiej. Odpowiadała na moje pytania sprawdzała małego wzdłuż i wszech. Zdjęcia z usg dostałam dużo. Nawet takie ze dobrze widać siusiaka małego heh. Tak myślę żeby na Madalińskiego rodzic. Jakbym chciała cc i by były wskazania to mój by mógł być przy mnie bo w Brodnowskim podobno nie może. Niedługo zapisze się do przychodni na Korzona tam jest położna. Podobno jest ok.

Położna na Korzona? To ty gdzieś koło mnie mieszkasz ;) Ja nie lubię tej przychodni, część pielęgniarek jest jak z czasów komuny :D

n59ydf9h7aj0jxnd.png
  • Niebieska Gwiazda Autorytet

Wysłany: 5 kwietnia 2019, 16:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    baileys wrote:
    Nie piłam przed ciaża wcale, w ciąży tym bardziej nie pije ;-)

Wrocilam wlasnie z targu, są juz szparagi!<3 Zaraz bede pichcic krem szparagowy mniam mniam :-)

Ja szparagi mroże i mam całą zimę.Też uwielbiam.

‹‹ 534 535 536 537 538 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Jak czuć się wygodnie w każdych warunkach? Cykl menstruacyjny bez tajemnic

Przeczytaj, co dzieje się w poszczególnych fazach cyklu oraz jaki może to mieć wpływ na kobiecy organizm. Sprawdź, jak możesz zadbać o swój komfort fizyczny i psychiczny na przestrzeni cyklu menstruacyjnego. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Endometrioza - najnowsze odkrycia nauki i perspektywy leczenia

W miesiącu świadomości endometriozy, dzielimy się z Wami nowymi odkryciami, które stają się źródłem nadziei. Badania nad genami i mikrobiomem oferują potencjalne klucze do lepszych terapii. Zobacz, jak nauka prowadzi nas ku lepszemu zrozumieniu i leczeniu tej trudnej choroby.  

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak od strony psychicznej przygotować się do porodu?

Poród to jedno z najważniejszych wydarzeń w życiu każdej kobiety. Większość jednak skupia się na przygotowaniach od strony fizycznej... A co z psychiką? Czy do porodu można się przygotować od strony mentalnej? Jak zadbać o odpowiednie nastawienie? Jakie są techniki przygotowania do porodu? 

CZYTAJ WIĘCEJ