X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Sierpniówki 2019 !!!
Odpowiedz

Sierpniówki 2019 !!!

Oceń ten wątek:
  • Ania95 Autorytet

Wysłany: 5 kwietnia 2019, 19:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Niezapominajka5 wrote:
    Ja miałam dzisiaj rano pierwszy raz. Pomyślałam nawet,że to pewnie więzadła się rozciągają. Przeszło jak się troszkę rozchodzilam.
    Może maluszek u Ciebie jest niżej i stąd te odczucia?
    Za to mnie od kilku dni boli kręgosłup w odcinku piersiowym. Ma któraś z Was? :)
    Troszkę wcześnie jak na kręgosłup, zwłaszcza,że mój brzuszek do gigantów nie należy i na razie dużo nie przytyłam.
    Macie jakieś sposoby na to?

Właśnie mały dosyć wysoko leży, bo najczęściej czuję go w okolicach pępka, a na ostatnim usg ginekolog pokazywał mi wolną przestrzeń na dole, której maluszek nie zajmuje :(
    Mam nadzieję, że to przez powiększającą się macicę i rozciągające się więzadła...

• Ania95 Autorytet

Wysłany: 5 kwietnia 2019, 19:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Klara Wysocka wrote:
    U mnie to samo.
    Zgłaszałam lekarzowi, powiedział, że wszystko ok.

Klara, dzięki! :D trochę będę spokojniejsza :)

Klara Wysocka lubi tę wiadomość

• Bobby29 Autorytet

Wysłany: 5 kwietnia 2019, 20:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kayama wrote:
    Tak czytam jak piszecie, że będziecie tęsknić za brzuszkiem i fajnie czujecie się w ciąży. Ja mam jakieś inne odczucia :) Ja doczekać się nie mogę aż już mala będzie na zewnątrz a ja wrócę do normalnego stanu. Dla mnie to nie jest dobry czas, męczą mnie różne dolegliwości których nie znałam przed ciąża. Utrudnia życie to że nie mogę szybko czegoś zrobić, podbiec, wejść bez zadyszki na 3 piętro. Zawsze zylam szybko i trochę w biegu. Teraz każdy większy wysiłek mści się zadyszka, bólami brzucha i zlym samopoczuciem. Mój organizm mnie pokonuje. Także ja tęsknię za normalnym stanem :) Nie wiedziałam że tak będzie bo bardzo chciałam być w ciąży i zazdrosnie zawsze patrzyłam na kobietki w ciąży. Jedyne dla mnie fajne uczucie to jak teraz czuję ruchy :)) bo one nie są bolesne, raczej zabawne uczucie i miłe. Na razie bo potem chyba jest gorzej.
    Ciekawe czy jestem odosobniona w moich odczuciach.

Mam Tak samo, mimo że to taka wyczekany ciąża to już chcę mała po drugiej stronie brzucha, dzisiaj poszłam na długi spacer i myślałam że nie dam rady wrócić, a przed ciążą regularnie biegałam i ogólnie bardzo aktywnie żyłam. I nie że się skarże, po prostu nie jest to dla mnie "piękny czas" tylko czas który musi upłynąć żeby mała była na świecie. Ale nie ma tego złego. Cieszę się że już nie pracuję i mogę się bezkarnie pobyczyc :)

Klara Wysocka, kayama lubią tę wiadomość

♥️ Matylda jest z nami od 15.08.2019 ♥️

Novum ICSI
    Czynnik męski (azoospermia -> cryptozoospermia)
    Punkcja 17.06.2017 -> 6 zapłodnionych komórek = 6 zarodków
    ET 20.06.2017 :(
    Crio 31.10.2018 :(
    Crio 01.12.2018 Beta - 9dpt 109 - 11dpt 370 - 26dpt <3 Harmony OK. Dziewczynka <3
    2 mrożaki
  • Bobby29 Autorytet

Wysłany: 5 kwietnia 2019, 20:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Frida91 wrote:
    Dziewczyny ile kaw dziennie pijecie? Tak z ciekawości 🙂

Ja zawsze rano podwójne espresso z mlekiem, a czasami dwie takie.

Frida91 lubi tę wiadomość

♥️ Matylda jest z nami od 15.08.2019 ♥️

Novum ICSI
    Czynnik męski (azoospermia -> cryptozoospermia)
    Punkcja 17.06.2017 -> 6 zapłodnionych komórek = 6 zarodków
    ET 20.06.2017 :(
    Crio 31.10.2018 :(
    Crio 01.12.2018 Beta - 9dpt 109 - 11dpt 370 - 26dpt <3 Harmony OK. Dziewczynka <3
    2 mrożaki
  • Ania95 Autorytet

Wysłany: 5 kwietnia 2019, 20:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bobby29 wrote:
    Mam Tak samo, mimo że to taka wyczekany ciąża to już chcę mała po drugiej stronie brzucha, dzisiaj poszłam na długi spacer i myślałam że nie dam rady wrócić, a przed ciążą regularnie biegałam i ogólnie bardzo aktywnie żyłam. I nie że się skarże, po prostu nie jest to dla mnie "piękny czas" tylko czas który musi upłynąć żeby mała była na świecie. Ale nie ma tego złego. Cieszę się że już nie pracuję i mogę się bezkarnie pobyczyc :)

Doskonale to rozumiem... Dzisiaj się umówiłam z moją mamą na długi spacer, który przed ciążą nie był dla mnie praktycznie żadnym wysiłkiem. Przeszłyśmy 10 km i na końcówce myślałam, że nie dojdę do domu tak mi było ciężko (ale właśnie głównie przez te okropne ciągnięcia w pachwinach).
    Ale mimo wszystko cieszę się z tego stanu :) pamiętam jak o nim marzyłam przez cały rok starań. Ciąża i tak mi bardzo szybko mija. Byle tylko dotrwać do końca bez większych komplikacji :)

Klara Wysocka, kayama, Bobby29 lubią tę wiadomość

• DrzewkoPomarańczowe Autorytet

Wysłany: 5 kwietnia 2019, 21:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Chata ogarnięta, prezenty popakowane - fajrant :). A mąż spędza piątkowy wieczór w swój ulubiony sposób - skręca mebel z Ikea 😂. Kupiliśmy młodemu kuchnie i okazalo się, ze to bardziej skomplikowane do złożenia niż nie jedna komoda 😁

aadd84dc14.png[/url]
  • nick nieaktualny

Wysłany: 5 kwietnia 2019, 22:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Co do kawy to czasem wypijam 2 z ekspresu (espresso przedłużane woda z mlekiem), czasem 1 zaparzaną, albo ze 2 taki Mix cykoria z kawa rozpuszczalna, Noo i jak baaaardzo mi sie chce cos jeszcze to inkę :)
    Zazwyczaj wale z mlekiem, sporadycznie czarną. Na początku ciąży mnie odrzucało teraz juz smaki wróciły do normy :)

• plinka89 Autorytet

Wysłany: 5 kwietnia 2019, 22:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Niebieska Gwiazda wrote:
    Ja szparagi mroże i mam całą zimę.Też uwielbiam.

Mrozisz na surowo czy obgotowane?

3jgx3e3kie55f15r.png
  • Niebieska Gwiazda Autorytet

Wysłany: 5 kwietnia 2019, 22:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    plinka89 wrote:
    Mrozisz na surowo czy obgotowane?

Surowe.

plinka89 lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 5 kwietnia 2019, 22:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kurde kilka dni w rodzinnych stronach mojego K i az sie juz boje po powrocie stanąć na wagę :p Dzis obiad u teściowej wyglądał tak: pierogi ruskie, pierogi z jagodami, naleśniki z twarogiem i truskawkami, za chwile przyniosła makowca (a obiad tylko dla nas zrobiła i oczywiście wielkie miski na stole a nie tam po 2 pierozk) potem próbowała wcisnąć we mnie mandarynki, winogron i banana :)

Ania95, Smerfelinka, Niebieska Gwiazda, Chimera, Frida91, Klara Wysocka, Agagusia, Mary Magdalena, trzydziecha lubią tę wiadomość

• Ania95 Autorytet

Wysłany: 5 kwietnia 2019, 22:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nacha wrote:
    Kurde kilka dni w rodzinnych stronach mojego K i az sie juz boje po powrocie stanąć na wagę :p Dzis obiad u teściowej wyglądał tak: pierogi ruskie, pierogi z jagodami, naleśniki z twarogiem i truskawkami, za chwile przyniosła makowca (a obiad tylko dla nas zrobiła i oczywiście wielkie miski na stole a nie tam po 2 pierozk) potem próbowała wcisnąć we mnie mandarynki, winogron i banana :)

Zazdroszczę 😊 moja teściowa to nawet bananem nie poczęstuje 😅

• Frida91 Autorytet

Wysłany: 5 kwietnia 2019, 22:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nacha wrote:
    Toż to same witaminy :D Wszystko pójdzie dla dzidzi, reszta w cycki ;)

Klara Wysocka, Agagusia, Nacha, Marcelina85, Limerikowo lubią tę wiadomość

Córeczka 08.2019 ❤️
    Synek 10.2022 💙
    preg.png
  • plinka89 Autorytet

Wysłany: 5 kwietnia 2019, 22:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Frida91 wrote:
    Toż to same witaminy :D Wszystko pójdzie dla dzidzi, reszta w cycki ;)

Chyba raczej cukry... :(

Ja to sie obawiam swiat najbardziej. Tym bardziej, ze spedzamy u rodziny.

Ktoras pisala o bolu w odcinku piersiowym kregoslupa. Wg mnie przyczyna moza byc biust, szczególnie jesli masz spory. Zainwestuj w dobry stanik, choc np przy duzym rozmiarze pewnie i tak kregoslup będzie czul obciążenie

3jgx3e3kie55f15r.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 6 kwietnia 2019, 07:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Noo czuje sie nafaszerowana cukrem. Dobrze ze jutro do domu :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 6 kwietnia 2019, 07:21

• OlaWi Autorytet

Wysłany: 6 kwietnia 2019, 07:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mnie męczy katar. Rano wstaje z takim zapchanym nosem, a potem pół dnia 'woda' nie mogę się oderwać od chusteczek tak mi leci z nosa.

Odebrałam wyniki moczu wczoraj, fosforany i nieliczne bakterie. Myślicie, że sterować lekarza, wizytę mam do Piero za półtora tygodnia. Ostatnio jak miałam fosforany i szczawiany mówił o piasku. Może znowu się objawił ?

f2w3rjjgiz6fnyna.png
  • gorzkagoska Debiutantka

Wysłany: 6 kwietnia 2019, 08:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej, melduję się po połówkowych. Wszystko ok. Potwierdzona dziewczynka. Waga 620 g.

Niebieska Gwiazda, Kalija, Frida91, OlaWi, Ania95, Nacha, Chimera, kayama, plinka89, Agagusia, Marcelina85, Smerfelinka, Bobby29, Klara Wysocka, IGA.G, Anhydra, DrzewkoPomarańczowe, zielonooka7, werni, Misi@, Myszk@, Niezapominajka5, trzydziecha, Vampire lubią tę wiadomość

y1m6i82.png
  • Chimera Autorytet

Wysłany: 6 kwietnia 2019, 10:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Początkowa przewaga chłopców topnieje :)
    O ile dobrze policzyłam to już tylko 29-23.

Miałam nadzieję że dziś będzie takie piękne słoneczko jak wczoraj i coś skorzystam z tego weekendu, ale chyba jednak będzie ten zapowiadany deszcz :/

Wiadomość wyedytowana przez autora: 1 grudnia 2019, 00:54

OlaWi lubi tę wiadomość

• kayama Autorytet

Wysłany: 6 kwietnia 2019, 10:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A my dziś zmiana opon w autach, potem zakupy muszę kupić sobie trochę bluzek luźnych lub tunik na wiosnę. Pewnie wstapimy też do smyka, może kupię otulacze bambusowe i trochę pieluch. A może jeszcze jakieś przeceny będą :) Pogoda piękna a samopoczucie dobre :)) Wszystkim życzę miłego dnia.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 6 kwietnia 2019, 10:20

n59ydf9h7aj0jxnd.png
  • Marcelina85 Autorytet

Wysłany: 6 kwietnia 2019, 10:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ania95 wrote:
    Dziewczyny, czy ma któraś z Was ciągnięcia w pachwinach?? Ja mam codziennie od jakichś 3 tygodni, czasami bardzo utrudniają chodzenie, jak za dużo się ruszam to aż boli i promieniuje do pochwy. W nocy przy zmianie pozycji też okropnie ciągnie, a przecież leżę... Za 2 tygodnie mam wizytę u ginekologa i na pewno mu o tym powiem, ale zastanawiam się czy to niczym nie grozi? Może powinnam wcześniej iść? Żadnych bólów brzucha, pleców, plamienia nie mam. Help :(

Ja mam takie bóle regularnie od miesiąca, praktycznie codziennie. O dziwo, tylko po prawej stronie. Wieczorem, po całym dniu aktywności, ból się nasila, a najgorszy jest gdy staję na prawej nodze. Wspomniałam o tym ginowi, powiedział żeby zwiększyć dawkę magnezu i ewentualnie gdyby jeszcze stawiała mi się macica, dołożyć dodatkową tabletkę Duphastonu i Nospę.

"Kiedy śmieje się dziecko, śmieje się cały świat"
    - Janusz Korczak

PAI-1 4G (heterozygota), ANA2 1:320, niedoczynność tarczycy, hiperprolaktynemia
    7t1d (*)
  • PaniHa Autorytet

Wysłany: 6 kwietnia 2019, 11:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Też się skusiłam na te pieluszki w smyku 😉 dzięki za info!

Dziewczyny a miewacie jeszcze od czasu do czasu uczucie jak przed okresem? Takie cmienie w dole brzucha? Martwi mnie to a wizyta dopiero w środę po miesiącu 😱

Córeczka A. 08.2019❤️🌼❤️🌼❤️🌼
    Czekamy na Alusia 💙💙
    f2w3gox1omm0fmw9.png
‹‹ 536 537 538 539 540 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Czy jestem w ciąży? - ciąża urojona a widoczne objawy ciąży

Zdarzyło Ci się usłyszeć coś, co bardzo chciałaś usłyszeć lub czego usłyszeć za wszelką cenę nie chciałaś, mimo panującej wokół ciszy? Czasem nasz mózg płata nam figle. Jeśli bardzo czegoś pragniemy, jesteśmy skłonni dostrzegać przejawy tego pragnienia, mimo ich braku. Wiele kobiet starających się o dziecko, co miesiąc zasatanawia się: "Czy jestem w ciąży?", dostrzega u siebie pierwsze objawy ciąży, po czym po wykonaniu testu ciążowego widzi jedną kreskę. Ciąża urojona czy "urojenie ciążowe" - jak je rozpoznać? 

CZYTAJ WIĘCEJ

3 kluczowe płaszczyzny wsparcia męskiej płodności

Za problemy z płodnością w równym stopniu odpowiadają czynniki żeńskie, jak męskie. Jednak problemy z płodnością u mężczyzn w dalszym ciągu są większym tabu. Czas to zmienić! Jakie są najważniejsze i kluczowe płaszczyzny wsparcia męskiej płodności? Co w sytuacji, gdy wyniki nasienia nie napawają optymizmem? Które składniki są istotne w kontekście męskiej płodności? Wszystko wyjaśnia diagnosta laboratoryjny, seminolog - mgr anal. med. Piotr Nazarek. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Odstawienie tabletek antykoncepcyjnych - jak zrobić to bezpiecznie?

Wiele kobiet uważa, że odstawienie tabletek antykoncepcyjnych, plastrów, czy innych środków hormonalnych to bardzo prosta sprawa - wystarczy przestać zażywać. Tymczasem warto znać kilka zasad, które sprawią, że odstawienie antykoncepcji będzie bezpieczne, łagodne dla organizmu i pozwoli jak najbardziej zminimalizować ryzyko wystąpienia skutków ubocznych. 

CZYTAJ WIĘCEJ