X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Sierpniówki 2019 !!!
Odpowiedz

Sierpniówki 2019 !!!

Oceń ten wątek:
  • Chimera Autorytet

Wysłany: 5 kwietnia 2019, 16:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja też już poczułam wiosnę w kuchni-wczoraj zrobiłam zupę kalarepową, pycha. Dziś kupiłam na promocji z lidlu truskawki, tak pięknie pachniały, nawet dobre, ale to nie to samo co nasze polskie!

Wiadomość wyedytowana przez autora: 1 grudnia 2019, 00:53

Klara Wysocka lubi tę wiadomość

• Agagusia Autorytet

Wysłany: 5 kwietnia 2019, 17:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    DrzewkoPomarańczowe wrote:
    Kawę pije jedna z ekspresu rano i od wielkiego dzwonu jeszcze jedna po południu. To dla mnie straszne ograniczenie bo jestem strasznym klawiszem i w ogóle mnie od kawy nie odrzuca. Przed ciąża piłam czarna w ilościach hurtowych. Teraz pije z mlekiem - taka różnica.

Jutro robimy urodziny Julka. Pojechałam dziś po trochę dekoracji żeby mimo wszystko nadać temu dniu wyjątkowości. Julek jest podekscytowany a ja nie mniej 😀.
    A pisze mimo wszystko bo we wtorek teść zawdzwonil, ze jednak nie dadzą rady przyjechać, w czwartek z udziału w imprezie zrezygnowałam siostra męża :). Będą tylko moi rodzice i moja siostra. A specjalnie daliśmy info ponad miesiąc wcześniej żeby każdy mógł sobie zaplanować. Jest mi po matczynemu przykro. Teściowie i szwagierka na roczek tez nie przyjechali.... powiedziałam mężowi, ze nie chce ich widzieć w moim domu 😁.
    Polubiłam niechcący. Chcialam napisac ze jako matka doskonale Cie rozumiem - mi tez teściowie taki numer odstawili w dniu imprezy - wczesnie nic nie mowili, a potem sie okazalo ze połowa rodziny zostają w domu, bo mieli cos do zrobienia - maja gospodarstwo - wiem ze pracy jest duzo, ale raczej terminy i pilni klienci nie cisną:( mi i synkowi bylo po ludzku przykro i smutno:( od tego czasu nie robie wielkiej imprezy tylko poczęstunek dla dzieci i tort z kawka dla mojej strony rodziny, ktora jest w większości na miejscu.

qdkkanliorueictt.png
    Wojtek(2012), Adaś(2015)
    20.07.2019 - jest z nami Krzyś :) - 37t2d, 2600g, 52cm
  • kayama Autorytet

Wysłany: 5 kwietnia 2019, 17:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja od niedawna pije od czasu do czasu nie codziennie jedna kawę z mlekiem rano, pyyyyycha :) Piłam dotąd zbożowa i to jednak nie to samo, zupełnie inny smak. Boję się trochę pić więcej kaw bo nie wskazane zbyt dużo kofeiny w ciąży, a ja jeszcze herbaty pije.

n59ydf9h7aj0jxnd.png
  • OlaWi Autorytet

Wysłany: 5 kwietnia 2019, 18:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    My chyba kupimy łóżeczko klupś sofie. A kiedy będziemy mieć już większy metraż i pokój dla malucha to dokupimy meble do zestawu.

f2w3rjjgiz6fnyna.png
  • werni Autorytet

Wysłany: 5 kwietnia 2019, 18:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kayama wrote:
    Położna na Korzona? To ty gdzieś koło mnie mieszkasz ;) Ja nie lubię tej przychodni, część pielęgniarek jest jak z czasów komuny :D

Ja to mieszkam bliżej szpitala Brodnowskiego. A tą przychodnie znam tylko ze słyszenia. Mojego brat jest tam zapisany i szybko przyjmują pacjentów.

f2wlsg1849ksqu5m.png

mhsv20mmdqfv97ge.png
    Na ovu od 07.07.2014

Prl-maj 950
    Tsh- maj 3.04
    Androstedion-wysoki-zostal obnizony za pomoca tabl. Anty.

Nasz cud Wojtuś 😍
  • Klara Wysocka Autorytet

Wysłany: 5 kwietnia 2019, 18:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Agagusia wrote:
    Klara jaki w koncu wozek wybrałaś? Pochwal sie tapicerkami:)
    Mój wymarzony stokke trailz 🙈 kolor melange, krata szaro-czarna i błękitna 🙊 ale zdjęć Wam nie pokażę, bo do tej pory nie ogarniam jak Wy je tu wrzucacie 😅

Agagusia lubi tę wiadomość

IVF - I transfer 19.11.2018 - > 20.12. jest <3
    mam Córeczkę <3
  • werni Autorytet

Wysłany: 5 kwietnia 2019, 18:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Oj herbaty to ja dużo pije i napoi. Najbardziej lubię tymbarka.

f2wlsg1849ksqu5m.png

mhsv20mmdqfv97ge.png
    Na ovu od 07.07.2014

Prl-maj 950
    Tsh- maj 3.04

Nasz cud Wojtuś 😍
  • Smerfelinka Autorytet

Wysłany: 5 kwietnia 2019, 18:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja kawy od kiedy jestem w ciąży nawet nie tknęłam. Sam zapach mnie odrzuca. Ubolewam z tego powodu, bo wcześniej kawę uwielbiałam, a teraz jedynie inkę jestem w stanie wypić i o dziwo mi smakuje :)

Byłam dziś drugi raz w szkole rodzenia i jest super :) Położna rewelacyjna i pewnie dzięki temu zajęcia tak mi się podobają. Nie jest to najmłodsza osoba, ale ma świetne i dość nowoczesne podejście. Widać, że ma ogromną wiedzę i cierpliwie odpowiada na wszystkie pytania. A dziś miała dla nas pakiety próbek i różnych produktów, które sama zamówiła. To była bardzo dobra decyzja, by się zapisać i polecam wszystkim dziewczynom, które zostaną mamami po raz pierwszy ;) Tylko warto właśnie zwrócić uwagę na prowadzącą zajęcia, bo to klucz do sukcesu.

👩36 lat 🧑39 lat

31.07.2025 - ⏸️ naturals 🤯
    1.08. - bHCG 16 mlU/ml 🍀
    4.08. - bHCG 45 mlU/ml 🤞 prog 26,30 ng/ml
    6.08. - bHCG 99 mlU/ml 🍀
    8.08 - bHCG 287 mIU/ml 🤞
    19.08 - bHCG 7781 mlU/ml 🍀 prog 26,20 ng/ml
    20.08 - jest ❤️
    26.08 - 0,77 cm Misia Haribo 🥰
    10.09 - 2,26 cm 😍

15.05.2025 - transfer 💔

8.02.2025 - transfer💔

14.09.2024 - transfer blastocysty ❄️
    14.10 - pusty pęcherzyk 💔

kwalifikacja z MZ - 10.06

21.08.2023 - transfer blastocysty 3AA ❄️ 💔

lipiec 2023 - transfer odwołany - za niski progesteron 😞

luty 2023 - poronienie naturalnej ciąży

22.07.2019 - urodził się Leon <3
    13.11.2018 - transfer blastocysty 4AA
    październik 2018 - Salve - ivf
    sierpień 2018 - histeroskopia ok
    kwiecień 2017 - hsg ok
    starania od 2014
  • werni Autorytet

Wysłany: 5 kwietnia 2019, 18:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Klara na zapodaj wrzucasz tam zdjęcie kopiujesz link z BB i tu wklejasz :) duży rozmiar to 500 na 500 :)

f2wlsg1849ksqu5m.png

mhsv20mmdqfv97ge.png
    Na ovu od 07.07.2014

Prl-maj 950
    Tsh- maj 3.04

Nasz cud Wojtuś 😍
  • werni Autorytet

Wysłany: 5 kwietnia 2019, 18:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ostatnio koleżanka poczestowala mnie inka smietankowa jak dobrze pamiętam smakowała jak cappuccino :)

f2wlsg1849ksqu5m.png

mhsv20mmdqfv97ge.png
    Na ovu od 07.07.2014

Prl-maj 950
    Tsh- maj 3.04

Nasz cud Wojtuś 😍

Wysłany: 5 kwietnia 2019, 18:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    werni wrote:
    Klara na zapodaj wrzucasz tam zdjęcie kopiujesz link z BB i tu wklejasz :) duży rozmiar to 500 na 500 :)
    Może się zbiorę w sobie i to ogarnę 😉

werni lubi tę wiadomość

mam Córeczkę <3
  • IGA.G Autorytet

Wysłany: 5 kwietnia 2019, 18:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Klara Wysocka mnie też wyręczali w pierwszej ciąży, teraz chyba już doszli do wniosku, że jestem zaprawiona w boju i mam mniej pomocników ;p mąż stara się jak może, no ale sam nie ogarnie dziecka, mieszkania i psa :) no i zakupow.

co do objawów ciążowych - w pierwszym i drugim trymestrze nie miałam prawie w ogóle, ani mdłości, ani wymiotów itp w tej i poprzedniej ciąży. zaczęło się w trzecim trymestrze - ból bioder, ból żeber, i mega częste sikanie ;p i trochę z niepokojem myślę o lecie, upałach i ostatnich tygodniach ciąży. na pewno na lipiec jade do mamy, bo mąż ma wtedy delegacje dwa tyg. i boje się, że nie dam rady z Anielką. a od sierpnia teściowa ma cały miesiąc niemal wolny i przyjeżdża do nas - będzie na czas porodu, i trochę po nim :) we wrześniu mąż weźmie 3 tyg i później moja mama 2 tyg. więc do końca wrzesnia nie będę sama. z Anielą niemal od razu byłam sama, i dobrze mi z tym było. ale teraz prosiłam o pomoc, bo chcę , żeby Aniela korzystała z lata, wychodziła jak najwięcej na dwór, i żeby nie czuła się zaniedbana. do żłobka pójdzie pod koniec września, żeby chociaż z miesiąc nie narażać małą Zojkę (chyba Zojkę ;p ) na wirusy.

moja glukoza na czczo dzisiaj 85 :) ostatnio 94

tb73vcqgi58cup9y.png
    zpbndf9hspql3zw5.png
  • IGA.G Autorytet

Wysłany: 5 kwietnia 2019, 18:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Frida91 wrote:
    Dziewczyny ile kaw dziennie pijecie? Tak z ciekawości 🙂
    ani jednej... odrzuciło mnie z miesiac temu. z Anielką piłam dwie dziennie

tb73vcqgi58cup9y.png
    zpbndf9hspql3zw5.png
  • Agagusia Autorytet

Wysłany: 5 kwietnia 2019, 18:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Klara - wozek wyglada naprawde suuuper! Mam nadzieje ze Ci sie sprawdzi:)

qdkkanliorueictt.png
    Wojtek(2012), Adaś(2015)
    20.07.2019 - jest z nami Krzyś :) - 37t2d, 2600g, 52cm
  • DrzewkoPomarańczowe Autorytet

Wysłany: 5 kwietnia 2019, 18:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Agagusia wrote:
    Polubiłam niechcący. Chcialam napisac ze jako matka doskonale Cie rozumiem - mi tez teściowie taki numer odstawili w dniu imprezy - wczesnie nic nie mowili, a potem sie okazalo ze połowa rodziny zostają w domu, bo mieli cos do zrobienia - maja gospodarstwo - wiem ze pracy jest duzo, ale raczej terminy i pilni klienci nie cisną:( mi i synkowi bylo po ludzku przykro i smutno:( od tego czasu nie robie wielkiej imprezy tylko poczęstunek dla dzieci i tort z kawka dla mojej strony rodziny, ktora jest w większości na miejscu.

Ja tez robię „imprezy” tylko dla dziadków i naszego rodzeństwa. Julek jest za mały żeby mu było przykro bo praktycznie nie zna swoich drugich dziadków. Ale mnie smuci i zadziwia ich nastawienie, zwłaszcza ze to ich jedyny wnuk. Ale tak jak kiedyś już Wam pisałam wnuk od synowej, a nie od córki to nie to samo 😂

aadd84dc14.png[/url]
  • Ania95 Autorytet

Wysłany: 5 kwietnia 2019, 18:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny, czy ma któraś z Was ciągnięcia w pachwinach?? Ja mam codziennie od jakichś 3 tygodni, czasami bardzo utrudniają chodzenie, jak za dużo się ruszam to aż boli i promieniuje do pochwy. W nocy przy zmianie pozycji też okropnie ciągnie, a przecież leżę... Za 2 tygodnie mam wizytę u ginekologa i na pewno mu o tym powiem, ale zastanawiam się czy to niczym nie grozi? Może powinnam wcześniej iść? Żadnych bólów brzucha, pleców, plamienia nie mam. Help :(

• Niezapominajka5 Autorytet

Wysłany: 5 kwietnia 2019, 19:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ania95 wrote:
    Dziewczyny, czy ma któraś z Was ciągnięcia w pachwinach?? Ja mam codziennie od jakichś 3 tygodni, czasami bardzo utrudniają chodzenie, jak za dużo się ruszam to aż boli i promieniuje do pochwy. W nocy przy zmianie pozycji też okropnie ciągnie, a przecież leżę... Za 2 tygodnie mam wizytę u ginekologa i na pewno mu o tym powiem, ale zastanawiam się czy to niczym nie grozi? Może powinnam wcześniej iść? Żadnych bólów brzucha, pleców, plamienia nie mam. Help :(
    Ja miałam dzisiaj rano pierwszy raz. Pomyślałam nawet,że to pewnie więzadła się rozciągają. Przeszło jak się troszkę rozchodzilam.
    Może maluszek u Ciebie jest niżej i stąd te odczucia?
    Za to mnie od kilku dni boli kręgosłup w odcinku piersiowym. Ma któraś z Was? :)
    Troszkę wcześnie jak na kręgosłup, zwłaszcza,że mój brzuszek do gigantów nie należy i na razie dużo nie przytyłam.
    Macie jakieś sposoby na to?

Tyle przeszliśmy, że wciąż nie wierzę, że Was mam..
    Nigdy się nie poddawaj, bo warto walczyć.

km5sp07wycc10ujp.png
    Naturalsik ❤️
    wnid9vvjhnimte9l.png
    Po latach walki 💝
  • Kalija Autorytet

Wysłany: 5 kwietnia 2019, 19:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Frida91 wrote:
    Dziewczyny ile kaw dziennie pijecie? Tak z ciekawości 🙂

Zero, choć bardzo mnie do niej ciągnie. Gdzieś wyczytałam, że lepiej nie pić...

Przed ciążą piłam 3-4

Wiadomość wyedytowana przez autora: 5 kwietnia 2019, 19:50

dqprgu1royghdo7j.png
  • plinka89 Autorytet

Wysłany: 5 kwietnia 2019, 19:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    baileys wrote:
    Nie piłam przed ciaża wcale, w ciąży tym bardziej nie pije ;-)

Wrocilam wlasnie z targu, są juz szparagi!<3 Zaraz bede pichcic krem szparagowy mniam mniam :-)

Tez ostatnio juz widzialam, ale w zeszłym roku te wczesne mi jakos nie podchodzily, moze zle trafilam.

3jgx3e3kie55f15r.png

Wysłany: 5 kwietnia 2019, 19:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ania95 wrote:
    U mnie to samo.
    Zgłaszałam lekarzowi, powiedział, że wszystko ok.

Ania95 lubi tę wiadomość

mam Córeczkę <3
‹‹ 535 536 537 538 539 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

4 składniki diety wspierające owulację!

Problemy z owulacją są bardzo częstą przyczyną trudności z zajściem w ciążę. Dowiedz się, jak za pomocą diety możesz wesprzeć jajeczkowanie! Poznaj, które składniki diety mogą pozytywnie wpływać na owulację, a które mogą przyczyniać się do niepłodności owulacyjnej. Poznaj propozycje propłodnościowych posiłków od Ani i Zosi z Akademii Płodności! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Problemy z tarczycą - przyczyny, objawy, wpływ na płodność

Problemy z tarczycą są bardzo częstą przyczyną zaburzeń hormonalnych zarówno u kobiet, jak i u mężczyzn. Jakie są najczęstsze zaburzenia w funkcjonowaniu tarczycy? Jakie są typowe objawy problemów z tarczycą? Jak wygląda diagnostyka? Jak zaburzenia tarczycy mogą wpływać na płodność?

CZYTAJ WIĘCEJ

Inseminacja (IUI) koszt i wskazania. Jaka jest skuteczność inseminacji?

Inseminacja domaciczna jest zabiegiem mającym na celu, ułatwienie zapłodnienia, poprzez skrócenie drogi, jaką mają do pokonania plemniki do komórki jajowej. Czy warto ją wykonać, jaki jest koszt i przy jakich schorzeniach odnotowuje się najlepsze rezultaty? Przeczytaj również jakie badania należy wykonać przed inseminacją i jak się do niej przygotować. 

CZYTAJ WIĘCEJ