X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Sierpniówki 2019 !!!
Odpowiedz

Sierpniówki 2019 !!!

Oceń ten wątek:
  • Chimera Autorytet

Wysłany: 5 kwietnia 2019, 16:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja też już poczułam wiosnę w kuchni-wczoraj zrobiłam zupę kalarepową, pycha. Dziś kupiłam na promocji z lidlu truskawki, tak pięknie pachniały, nawet dobre, ale to nie to samo co nasze polskie!

Wiadomość wyedytowana przez autora: 1 grudnia 2019, 00:53

Klara Wysocka lubi tę wiadomość

• Agagusia Autorytet

Wysłany: 5 kwietnia 2019, 17:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    DrzewkoPomarańczowe wrote:
    Kawę pije jedna z ekspresu rano i od wielkiego dzwonu jeszcze jedna po południu. To dla mnie straszne ograniczenie bo jestem strasznym klawiszem i w ogóle mnie od kawy nie odrzuca. Przed ciąża piłam czarna w ilościach hurtowych. Teraz pije z mlekiem - taka różnica.

Jutro robimy urodziny Julka. Pojechałam dziś po trochę dekoracji żeby mimo wszystko nadać temu dniu wyjątkowości. Julek jest podekscytowany a ja nie mniej 😀.
    A pisze mimo wszystko bo we wtorek teść zawdzwonil, ze jednak nie dadzą rady przyjechać, w czwartek z udziału w imprezie zrezygnowałam siostra męża :). Będą tylko moi rodzice i moja siostra. A specjalnie daliśmy info ponad miesiąc wcześniej żeby każdy mógł sobie zaplanować. Jest mi po matczynemu przykro. Teściowie i szwagierka na roczek tez nie przyjechali.... powiedziałam mężowi, ze nie chce ich widzieć w moim domu 😁.
    Polubiłam niechcący. Chcialam napisac ze jako matka doskonale Cie rozumiem - mi tez teściowie taki numer odstawili w dniu imprezy - wczesnie nic nie mowili, a potem sie okazalo ze połowa rodziny zostają w domu, bo mieli cos do zrobienia - maja gospodarstwo - wiem ze pracy jest duzo, ale raczej terminy i pilni klienci nie cisną:( mi i synkowi bylo po ludzku przykro i smutno:( od tego czasu nie robie wielkiej imprezy tylko poczęstunek dla dzieci i tort z kawka dla mojej strony rodziny, ktora jest w większości na miejscu.

qdkkanliorueictt.png
    Wojtek(2012), Adaś(2015)
    20.07.2019 - jest z nami Krzyś :) - 37t2d, 2600g, 52cm
  • kayama Autorytet

Wysłany: 5 kwietnia 2019, 17:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja od niedawna pije od czasu do czasu nie codziennie jedna kawę z mlekiem rano, pyyyyycha :) Piłam dotąd zbożowa i to jednak nie to samo, zupełnie inny smak. Boję się trochę pić więcej kaw bo nie wskazane zbyt dużo kofeiny w ciąży, a ja jeszcze herbaty pije.

n59ydf9h7aj0jxnd.png
  • OlaWi Autorytet

Wysłany: 5 kwietnia 2019, 18:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    My chyba kupimy łóżeczko klupś sofie. A kiedy będziemy mieć już większy metraż i pokój dla malucha to dokupimy meble do zestawu.

f2w3rjjgiz6fnyna.png
  • werni Autorytet

Wysłany: 5 kwietnia 2019, 18:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kayama wrote:
    Położna na Korzona? To ty gdzieś koło mnie mieszkasz ;) Ja nie lubię tej przychodni, część pielęgniarek jest jak z czasów komuny :D

Ja to mieszkam bliżej szpitala Brodnowskiego. A tą przychodnie znam tylko ze słyszenia. Mojego brat jest tam zapisany i szybko przyjmują pacjentów.

f2wlsg1849ksqu5m.png

mhsv20mmdqfv97ge.png
    Na ovu od 07.07.2014

Prl-maj 950
    Tsh- maj 3.04
    Androstedion-wysoki-zostal obnizony za pomoca tabl. Anty.

Nasz cud Wojtuś 😍
  • Klara Wysocka Autorytet

Wysłany: 5 kwietnia 2019, 18:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Agagusia wrote:
    Klara jaki w koncu wozek wybrałaś? Pochwal sie tapicerkami:)
    Mój wymarzony stokke trailz 🙈 kolor melange, krata szaro-czarna i błękitna 🙊 ale zdjęć Wam nie pokażę, bo do tej pory nie ogarniam jak Wy je tu wrzucacie 😅

Agagusia lubi tę wiadomość

IVF - I transfer 19.11.2018 - > 20.12. jest <3
    mam Córeczkę <3
  • werni Autorytet

Wysłany: 5 kwietnia 2019, 18:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Oj herbaty to ja dużo pije i napoi. Najbardziej lubię tymbarka.

f2wlsg1849ksqu5m.png

mhsv20mmdqfv97ge.png
    Na ovu od 07.07.2014

Prl-maj 950
    Tsh- maj 3.04

Nasz cud Wojtuś 😍
  • Smerfelinka Autorytet

Wysłany: 5 kwietnia 2019, 18:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja kawy od kiedy jestem w ciąży nawet nie tknęłam. Sam zapach mnie odrzuca. Ubolewam z tego powodu, bo wcześniej kawę uwielbiałam, a teraz jedynie inkę jestem w stanie wypić i o dziwo mi smakuje :)

Byłam dziś drugi raz w szkole rodzenia i jest super :) Położna rewelacyjna i pewnie dzięki temu zajęcia tak mi się podobają. Nie jest to najmłodsza osoba, ale ma świetne i dość nowoczesne podejście. Widać, że ma ogromną wiedzę i cierpliwie odpowiada na wszystkie pytania. A dziś miała dla nas pakiety próbek i różnych produktów, które sama zamówiła. To była bardzo dobra decyzja, by się zapisać i polecam wszystkim dziewczynom, które zostaną mamami po raz pierwszy ;) Tylko warto właśnie zwrócić uwagę na prowadzącą zajęcia, bo to klucz do sukcesu.

👩36 lat 🧑39 lat

1 ❄️

7 dpt - beta <1 💔
    8.02.2025 - transfer blastocysty 2.1.1 🤞❤️

14.09.2024 - transfer blastocysty ❄️
    9 dtp - beta 32 mIU/ml
    11 dpt - beta 75 mIU/ml
    13 dpt - beta 225 mIU/ml
    16 dpt - beta 1028 mIU/ml
    18 dpt - beta 1804 mIU/ml
    20 dpt - beta 2872 mIU/ml
    24 dpt - pęcherzyk 0,94 cm
    14.10 - pusty pęcherzyk 💔

kwalifikacja z MZ - 10.06

21.08.2023 - transfer blastocysty 3AA ❄️ 💔

lipiec 2023 - transfer odwołany - za niski progesteron 😞

luty 2023 - poronienie naturalnej ciąży

22.07.2019 - urodził się Leon <3
    13.11.2018 - transfer blastocysty 4AA
    październik 2018 - Salve - ivf
    sierpień 2018 - histeroskopia ok
    kwiecień 2017 - hsg ok
    starania od 2014
  • werni Autorytet

Wysłany: 5 kwietnia 2019, 18:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Klara na zapodaj wrzucasz tam zdjęcie kopiujesz link z BB i tu wklejasz :) duży rozmiar to 500 na 500 :)

f2wlsg1849ksqu5m.png

mhsv20mmdqfv97ge.png
    Na ovu od 07.07.2014

Prl-maj 950
    Tsh- maj 3.04

Nasz cud Wojtuś 😍
  • werni Autorytet

Wysłany: 5 kwietnia 2019, 18:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ostatnio koleżanka poczestowala mnie inka smietankowa jak dobrze pamiętam smakowała jak cappuccino :)

f2wlsg1849ksqu5m.png

mhsv20mmdqfv97ge.png
    Na ovu od 07.07.2014

Prl-maj 950
    Tsh- maj 3.04

Nasz cud Wojtuś 😍

Wysłany: 5 kwietnia 2019, 18:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    werni wrote:
    Klara na zapodaj wrzucasz tam zdjęcie kopiujesz link z BB i tu wklejasz :) duży rozmiar to 500 na 500 :)
    Może się zbiorę w sobie i to ogarnę 😉

werni lubi tę wiadomość

mam Córeczkę <3
  • IGA.G Autorytet

Wysłany: 5 kwietnia 2019, 18:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Klara Wysocka mnie też wyręczali w pierwszej ciąży, teraz chyba już doszli do wniosku, że jestem zaprawiona w boju i mam mniej pomocników ;p mąż stara się jak może, no ale sam nie ogarnie dziecka, mieszkania i psa :) no i zakupow.

co do objawów ciążowych - w pierwszym i drugim trymestrze nie miałam prawie w ogóle, ani mdłości, ani wymiotów itp w tej i poprzedniej ciąży. zaczęło się w trzecim trymestrze - ból bioder, ból żeber, i mega częste sikanie ;p i trochę z niepokojem myślę o lecie, upałach i ostatnich tygodniach ciąży. na pewno na lipiec jade do mamy, bo mąż ma wtedy delegacje dwa tyg. i boje się, że nie dam rady z Anielką. a od sierpnia teściowa ma cały miesiąc niemal wolny i przyjeżdża do nas - będzie na czas porodu, i trochę po nim :) we wrześniu mąż weźmie 3 tyg i później moja mama 2 tyg. więc do końca wrzesnia nie będę sama. z Anielą niemal od razu byłam sama, i dobrze mi z tym było. ale teraz prosiłam o pomoc, bo chcę , żeby Aniela korzystała z lata, wychodziła jak najwięcej na dwór, i żeby nie czuła się zaniedbana. do żłobka pójdzie pod koniec września, żeby chociaż z miesiąc nie narażać małą Zojkę (chyba Zojkę ;p ) na wirusy.

moja glukoza na czczo dzisiaj 85 :) ostatnio 94

tb73vcqgi58cup9y.png
    zpbndf9hspql3zw5.png
  • IGA.G Autorytet

Wysłany: 5 kwietnia 2019, 18:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Frida91 wrote:
    Dziewczyny ile kaw dziennie pijecie? Tak z ciekawości 🙂
    ani jednej... odrzuciło mnie z miesiac temu. z Anielką piłam dwie dziennie

tb73vcqgi58cup9y.png
    zpbndf9hspql3zw5.png
  • Agagusia Autorytet

Wysłany: 5 kwietnia 2019, 18:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Klara - wozek wyglada naprawde suuuper! Mam nadzieje ze Ci sie sprawdzi:)

qdkkanliorueictt.png
    Wojtek(2012), Adaś(2015)
    20.07.2019 - jest z nami Krzyś :) - 37t2d, 2600g, 52cm
  • DrzewkoPomarańczowe Autorytet

Wysłany: 5 kwietnia 2019, 18:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Agagusia wrote:
    Polubiłam niechcący. Chcialam napisac ze jako matka doskonale Cie rozumiem - mi tez teściowie taki numer odstawili w dniu imprezy - wczesnie nic nie mowili, a potem sie okazalo ze połowa rodziny zostają w domu, bo mieli cos do zrobienia - maja gospodarstwo - wiem ze pracy jest duzo, ale raczej terminy i pilni klienci nie cisną:( mi i synkowi bylo po ludzku przykro i smutno:( od tego czasu nie robie wielkiej imprezy tylko poczęstunek dla dzieci i tort z kawka dla mojej strony rodziny, ktora jest w większości na miejscu.

Ja tez robię „imprezy” tylko dla dziadków i naszego rodzeństwa. Julek jest za mały żeby mu było przykro bo praktycznie nie zna swoich drugich dziadków. Ale mnie smuci i zadziwia ich nastawienie, zwłaszcza ze to ich jedyny wnuk. Ale tak jak kiedyś już Wam pisałam wnuk od synowej, a nie od córki to nie to samo 😂

aadd84dc14.png[/url]
  • Ania95 Autorytet

Wysłany: 5 kwietnia 2019, 18:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny, czy ma któraś z Was ciągnięcia w pachwinach?? Ja mam codziennie od jakichś 3 tygodni, czasami bardzo utrudniają chodzenie, jak za dużo się ruszam to aż boli i promieniuje do pochwy. W nocy przy zmianie pozycji też okropnie ciągnie, a przecież leżę... Za 2 tygodnie mam wizytę u ginekologa i na pewno mu o tym powiem, ale zastanawiam się czy to niczym nie grozi? Może powinnam wcześniej iść? Żadnych bólów brzucha, pleców, plamienia nie mam. Help :(

• Niezapominajka5 Autorytet

Wysłany: 5 kwietnia 2019, 19:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ania95 wrote:
    Dziewczyny, czy ma któraś z Was ciągnięcia w pachwinach?? Ja mam codziennie od jakichś 3 tygodni, czasami bardzo utrudniają chodzenie, jak za dużo się ruszam to aż boli i promieniuje do pochwy. W nocy przy zmianie pozycji też okropnie ciągnie, a przecież leżę... Za 2 tygodnie mam wizytę u ginekologa i na pewno mu o tym powiem, ale zastanawiam się czy to niczym nie grozi? Może powinnam wcześniej iść? Żadnych bólów brzucha, pleców, plamienia nie mam. Help :(
    Ja miałam dzisiaj rano pierwszy raz. Pomyślałam nawet,że to pewnie więzadła się rozciągają. Przeszło jak się troszkę rozchodzilam.
    Może maluszek u Ciebie jest niżej i stąd te odczucia?
    Za to mnie od kilku dni boli kręgosłup w odcinku piersiowym. Ma któraś z Was? :)
    Troszkę wcześnie jak na kręgosłup, zwłaszcza,że mój brzuszek do gigantów nie należy i na razie dużo nie przytyłam.
    Macie jakieś sposoby na to?

Tyle przeszliśmy, że wciąż nie wierzę, że Was mam..
    Nigdy się nie poddawaj, bo warto walczyć.

km5sp07wycc10ujp.png
    Naturalsik ❤️
    wnid9vvjhnimte9l.png
    Po latach walki 💝
  • Kalija Autorytet

Wysłany: 5 kwietnia 2019, 19:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Frida91 wrote:
    Dziewczyny ile kaw dziennie pijecie? Tak z ciekawości 🙂

Zero, choć bardzo mnie do niej ciągnie. Gdzieś wyczytałam, że lepiej nie pić...

Przed ciążą piłam 3-4

Wiadomość wyedytowana przez autora: 5 kwietnia 2019, 19:50

dqprgu1royghdo7j.png
  • plinka89 Autorytet

Wysłany: 5 kwietnia 2019, 19:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    baileys wrote:
    Nie piłam przed ciaża wcale, w ciąży tym bardziej nie pije ;-)

Wrocilam wlasnie z targu, są juz szparagi!<3 Zaraz bede pichcic krem szparagowy mniam mniam :-)

Tez ostatnio juz widzialam, ale w zeszłym roku te wczesne mi jakos nie podchodzily, moze zle trafilam.

3jgx3e3kie55f15r.png

Wysłany: 5 kwietnia 2019, 19:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ania95 wrote:
    U mnie to samo.
    Zgłaszałam lekarzowi, powiedział, że wszystko ok.

Ania95 lubi tę wiadomość

mam Córeczkę <3
‹‹ 535 536 537 538 539 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Adaptogeny - Ashwagandha, Korzeń Maca, Shatavari

Każdego dnia przybywa par, które po wieloletnich staraniach o dziecko, osiągają swój cel dzięki unikalnym ziołom - adaptogenom. Powiedzmy sobie otwarcie: kto sprawniej przywróci ład i porządek w świecie sztucznie zdezorganizowanym przez człowieka, jak Matka Natura? Świetnie, że zaczynamy korzystać z jej pomocy. Jeśli to zagadnienie nie jest Ci jeszcze znane, koniecznie przeczytaj artykuł do końca.          

CZYTAJ WIĘCEJ

10 ważnych rzeczy dotyczących Twoich piersi, które warto wiedzieć

Piersi - symbol kobiecości, płodności i namiętności. Mężczyźni je uwielbiają, a kobiety często zbyt surowo je oceniają. Przeczytaj jak dbać o piersi, co wynaleźli ostatnio polscy naukowcy, jakie objawy powinny Cię zaniepokoić i w jaki sposób piersi mogą wesprzeć Twoje starania o ciążę.   

CZYTAJ WIĘCEJ

Odstawienie tabletek antykoncepcyjnych - jak zrobić to bezpiecznie?

Wiele kobiet uważa, że odstawienie tabletek antykoncepcyjnych, plastrów, czy innych środków hormonalnych to bardzo prosta sprawa - wystarczy przestać zażywać. Tymczasem warto znać kilka zasad, które sprawią, że odstawienie antykoncepcji będzie bezpieczne, łagodne dla organizmu i pozwoli jak najbardziej zminimalizować ryzyko wystąpienia skutków ubocznych. 

CZYTAJ WIĘCEJ