X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Sierpniówki 2019 !!!
Odpowiedz

Sierpniówki 2019 !!!

Oceń ten wątek:
  • Marcelina85 Autorytet

Wysłany: 6 kwietnia 2019, 11:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja już po pierwszym połówkowym i również zmniejszę przewagę chłopaków. Potwierdzona dziewczynka, 380 g :D Marimiko, jeśli możesz, proszę dopisz mnie w wolnej chwili :)

Dobrze, że zapisałam się jeszcze na czwartek prywatnie na dłuższe polowkowe na lepszym sprzęcie, bo badanie mnie rozczarowało - było krótkie, nieprzyjemne i w końcu zostałam bez potwierdzonej informacji o zdrowiu mojej Małej. Nie dostałam nawet żadnego zdjęcia, lekarz wykonujący badanie w szpitalnej przychodni mamrotal pod nosem, czym mnie tylko zestresowal, bo nic nie rozumiałam. Nie wytłumaczył mi żadnych parametrów z opisu badania, więc wieczorem wertowalam wszystko w necie żeby móc spokojnie zasnąć. Niestety ze względu na niekorzystne ułożenie dziecka usg jest do powtórki. Narzekał, że za mało piję i nie mógł zobaczyć tego, co chciał (trzasl przy tym moim brzuchem i mocno go naciskal, co było bardzo nieprzyjemne). Przestraszyłam się, czy nie miał na myśli małowodzia, ale na szczęście ilość wód plodowych ocenił jako w normie (AFI 11cm). Nie ocenił serca, kręgosłupa i twarzy (Mała była przytulona buzią do łożyska). No i w jednej części opisu mam wiek ciążowy wg usg 20t1d (na podstawie BPD, FL), a na końcu napisał C 20,2 hbd (wg OM), 20,5 hbd (wg USG) Eutrophia. Poradził, żebym następnym razem zjadła coś słodkiego lub kwaśne go przed badaniem (jabłko godzinę wcześniej nie wystarczyło).

Klara Wysocka, Niebieska Gwiazda, Bobby29, Anhydra, kayama, DrzewkoPomarańczowe, OlaWi, Smerfelinka, zielonooka7, werni, Ania95, Kalija, Misi@ lubią tę wiadomość

"Kiedy śmieje się dziecko, śmieje się cały świat"
    - Janusz Korczak

PAI-1 4G (heterozygota), ANA2 1:320, niedoczynność tarczycy, hiperprolaktynemia
    7t1d (*)
  • Bobby29 Autorytet

Wysłany: 6 kwietnia 2019, 12:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    dziewczyny chciałam się podzielić moim patentem, na razie jest w głowie tylko :)
    W każdym bądź razie zamierzam kupić metr muślinu bawełniango, i zrobić z tego otulacz a z reszty odciętego materiału ulewajki (materiał jest szerokości ok 130cm, czyli powinien wyjść jeden otulacz i 3 ulewajki z metra)

W przyszłym tygodniu podjadę do sklepu stacjonarnego obejrzeć na żywo i pomacać ten materiał, ale sklep jest sprawdzony i ma materiały zawsze dobrej jakości wiec powinno być wporzo. link do materiału o który mi chodzi:

https://metryicentymetry.pl/pl/c/Double-Gaze-Cotton-muslin/138/2

podobają mi się te wzory w złote kropeczki, ale na zdjęciu wydają się wypukłe i nie wiem czy nie będą przeszkadzające.

szukam też na internetach muślinu z włóknem bambusowym, bo pewnie byłby trochę lepszy, zwłaszcza na lato :) i znalazłam tu:

https://popcouture.pl/pl/c/Kreszowana-muslin/38

nie korzystałam z ich strony nigdy, ale może zaryzykuję.

Ania95, Agagusia lubią tę wiadomość

♥️ Matylda jest z nami od 15.08.2019 ♥️

Novum ICSI
    Czynnik męski (azoospermia -> cryptozoospermia)
    Punkcja 17.06.2017 -> 6 zapłodnionych komórek = 6 zarodków
    ET 20.06.2017 :(
    Crio 31.10.2018 :(
    Crio 01.12.2018 Beta - 9dpt 109 - 11dpt 370 - 26dpt <3 Harmony OK. Dziewczynka <3
    2 mrożaki
  • wiki2 Autorytet

Wysłany: 6 kwietnia 2019, 13:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    OlaWi wrote:
    Szukam fajnego kremu do twarzy z filtrem 50. Fajnego tzn. takiego, żeby się nie świecić.. Ktoś coś poleci?

Ja bardzo lubię ten - Lancaster Sun Delicate Skin 50+

http://m.sephora.pl/index.html#!catalog/product/view/P61492

Wiadomość wyedytowana przez autora: 6 kwietnia 2019, 14:11

1usa3e5e2lf96jem.png

Mama Kubusia (2009) i Adasia (2011) i Jasia (2019). Aniołek (2008 -7tc)
  • Domi_tur Autorytet

Wysłany: 6 kwietnia 2019, 13:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    W temacie filtrów zostawię link do artykułu, z firmami które są bezpieczne, ja też polecam tak jak Baileys La Roche :)

http://www.srokao.pl/2011/05/szokujaca-nieswiadomosc.html?m=0

mhsvi09k7inxyf5l.png
  • wiki2 Autorytet

Wysłany: 6 kwietnia 2019, 13:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    DrzewkoPomarańczowe wrote:
    Ja tez robię „imprezy” tylko dla dziadków i naszego rodzeństwa. Julek jest za mały żeby mu było przykro bo praktycznie nie zna swoich drugich dziadków. Ale mnie smuci i zadziwia ich nastawienie, zwłaszcza ze to ich jedyny wnuk. Ale tak jak kiedyś już Wam pisałam wnuk od synowej, a nie od córki to nie to samo 😂
    Moja teściowa nawet w dzień babci nie znalazła czasu, żeby "przyjąć" wnuków. Mąż dzwonił w dzień babci to jej nie było, w sobotę i niedzielę też nie miała czasu... ostatnio widziała wnuki w Boże Narodzenie... mąż po dniu babci się wkurzył... mieliśmy wtedy powiedzieć o ciąży... no i teściowa do tej pory nie wie :-D może na następne Boże Narodzenie się dowie... A mieszka 10km od nas w Warszawie... ja do niej czasem rowerem jeździłam :-/

1usa3e5e2lf96jem.png

Mama Kubusia (2009) i Adasia (2011) i Jasia (2019). Aniołek (2008 -7tc)
  • wisieninka_89 Autorytet

Wysłany: 6 kwietnia 2019, 15:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bobby29 wrote:
    dziewczyny chciałam się podzielić moim patentem, na razie jest w głowie tylko :)
    W każdym bądź razie zamierzam kupić metr muślinu bawełniango, i zrobić z tego otulacz a z reszty odciętego materiału ulewajki (materiał jest szerokości ok 130cm, czyli powinien wyjść jeden otulacz i 3 ulewajki z metra)

W przyszłym tygodniu podjadę do sklepu stacjonarnego obejrzeć na żywo i pomacać ten materiał, ale sklep jest sprawdzony i ma materiały zawsze dobrej jakości wiec powinno być wporzo. link do materiału o który mi chodzi:

https://metryicentymetry.pl/pl/c/Double-Gaze-Cotton-muslin/138/2

podobają mi się te wzory w złote kropeczki, ale na zdjęciu wydają się wypukłe i nie wiem czy nie będą przeszkadzające.

szukam też na internetach muślinu z włóknem bambusowym, bo pewnie byłby trochę lepszy, zwłaszcza na lato :) i znalazłam tu:

https://popcouture.pl/pl/c/Kreszowana-muslin/38

nie korzystałam z ich strony nigdy, ale może zaryzykuję.

Na dresowce masz fajniejsze wzory i wiecej kolorow. Dmuchawce sa super :-)

Bobby29 lubi tę wiadomość

zrz6x1hpk730yji7.png
    f2wlh371shb33oc3.png
  • IGA.G Autorytet

Wysłany: 6 kwietnia 2019, 18:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja nie mogę narzekać ani na mamę, ani na teściową - obie zaangażowane, mimo, że mieszkają w innym mieście i Anielka to 3 wnuk mamy i 4 teściowej. jak była chora a ja zaczęłam pracę to same brały urlopy, aby jej popilnować, kupują lub dorzucają się do aktualnych potrzeb np teraz rowerek biegowy, wręcz organizują nam teraz urodzinki, bo same wszystko ugotują. na prawdę moje dziewczynki mają kochane babcie

Anhydra, Frida91, plinka89, Chimera, Ania95, Smerfelinka, Domi_tur, Marcelina85, DrzewkoPomarańczowe, OlaWi lubią tę wiadomość

tb73vcqgi58cup9y.png
    zpbndf9hspql3zw5.png
  • werni Autorytet

Wysłany: 6 kwietnia 2019, 19:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Z mamą przeważnie co drugi trzeci dzień piszemy a z teściową jak zadzwoni to się pyta jak się czuje. Dobre i tyle. Cieszą się obie. Moja mama ostatnio jak powiedziałam ze idę na badania to się dziwila ze tyle chodzę a potem "wszystko dla Wojtusia" :) juz wybraliśmy imię :)

IGA.G, Frida91, Agagusia, Smerfelinka, Marcelina85, DrzewkoPomarańczowe, OlaWi lubią tę wiadomość

f2wlsg1849ksqu5m.png

mhsv20mmdqfv97ge.png
    Na ovu od 07.07.2014

Prl-maj 950
    Tsh- maj 3.04
    Androstedion-wysoki-zostal obnizony za pomoca tabl. Anty.

Nasz cud Wojtuś 😍
  • Niebieska Gwiazda Autorytet

Wysłany: 6 kwietnia 2019, 19:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Rano było serduszkowanie.Jakieś 2 godziny później zaczął boleć mnie brzuch na dole w sposób zbliżony do bólu po wysiłku np.długim spacerze.Boli do teraz.Miała tak któraś z was?

• IGA.G Autorytet

Wysłany: 6 kwietnia 2019, 19:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Niebieska Gwiazda niestety nie pomogę obiektywnie, bo mnie często ćmi w dole brzucha jak się przeforsuję lub po stosunku. Lekarz mówił, że taka moja uroda

Niebieska Gwiazda lubi tę wiadomość

tb73vcqgi58cup9y.png
    zpbndf9hspql3zw5.png
  • Agagusia Autorytet

Wysłany: 6 kwietnia 2019, 20:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie tez dzus kiepski dzien - od wczoraj pobolewa krotko sle intensywnie na samym dole brzucha. Rano zaczekam sie zastanawiać czy to jednak nie wewnętrzne strony pachwin i razem moga dawkac takie odczucie. Boje sie tylko zeby due nie okazalo ze to od blizny albo od szyjki. We wtorek wizyta u lekarza w szpitalu w ktorym chce rodzic na wstępna kwalifikacje SN lub cc, to sie dopytam i o to.
    Oprocz tego jestem dzis mega nerwowa i przez to dzieciom sie oberwało:( i ieszcze jakby tego bylo malo - rano po pysznym śniadaniu wypiłam za duzo herbaty, a mi płyny po duzym posiłku nie robia dobrze i ledwie dobiegłam do wc:( sniadanie do powtórki i to w biegu, bo 8:40 musiałam byc z dzieciakami na stadionie na meczu starszego. Potem zrobilam pyszny krem z buraków i zaraz potem wsiedlismy w auto - rzyg w krzakach przed Ikea:( troche nie mam juz na to sił - 6 miesiac leci a tu takie akcje!

qdkkanliorueictt.png
    Wojtek(2012), Adaś(2015)
    20.07.2019 - jest z nami Krzyś :) - 37t2d, 2600g, 52cm
  • Agagusia Autorytet

Wysłany: 6 kwietnia 2019, 20:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tez mialam podobny pomysl z materiałem - kupic wiedza ilość na metry i poszyc. Tak wlasnie trafilam na strone Texpolu - to producent, ale potem stwierdziłam ze to sie nie opłaca jednak i zamowilam te pieluchy gotowe w Smyku, byly wtedy po 13,99 za sztukę 75x75cm.

qdkkanliorueictt.png
    Wojtek(2012), Adaś(2015)
    20.07.2019 - jest z nami Krzyś :) - 37t2d, 2600g, 52cm
  • Chimera Autorytet

Wysłany: 6 kwietnia 2019, 20:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja w sumie popołudnie też miałam kiepskie. Byliśmy u tesciów i jakoś nie umiałam sobie znaleźć do tego miejsca. To mnie bolały zebra, plecy, żołądek cisnął, potem już kość ogonowa zaczęła boleć. Zebraliśmy się do domu, bo już nie mogłam.

Łóżeczek się naogladalismy, ale nie mogliśmy się zdecydować na żadne konkretne. Pooglądam jeszcze raz na spokojnie w internecie.

• Kalija Autorytet

Wysłany: 6 kwietnia 2019, 22:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Domi_tur wrote:
    W temacie filtrów zostawię link do artykułu, z firmami które są bezpieczne, ja też polecam tak jak Baileys La Roche :)

http://www.srokao.pl/2011/05/szokujaca-nieswiadomosc.html?m=0

Faktycznie szokujący ten artykuł. Krem z filtrem mam Biodermy na szczęście , ale reszcie kosmetyków muszę się przyjrzeć pod względem składów. Dzięki za link Domi!

Wiki współczuję teściowej. Obstawiałam, że będzie u mnie podobnie , bo wiecie wnuki od synowej ;) ale na razie się nie zapowiada. Ja jestem bardzo rodzinna i ciężko byłoby mi przełknąć taką niechęć dziadków wobec moich dzieci. Tak było u Was od zawsze ?

Niebieska Gwiazdo jak się czujesz ? Przestało boleć? Brałaś coś? Odpoczywałaś ? My mamy zakaz seksu więc u mnie nie ma takich sytuacji.

dqprgu1royghdo7j.png
  • Myszk@ Autorytet

Wysłany: 6 kwietnia 2019, 22:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Frida, widziałam że nikt Ci nie odpisał odnośnie krzywej, mi pielęgniarka powiedziała że wynik z palca jest wyższy niż z żyły, więc niech mnie nie zdziwi inny wynik, ale pobierają żeby sprawdzić czy nie masz już cukrzycy i w ogóle możesz pić glukozę

Werni jak nie masz humorów to uprzedź swojego żeby poczytał o baby blues :D ja też nie miałam w ciąży humorów, a jak w szpitalu (po porodzie siedziałam 11 dni z uwagi na młodą) mu płakałam bez powodu to widziałam tą jego bezradność i pytanie w oczach "co do cholery stało się z moją żoną?!" przez łzy mu powiedziałam tylko by o baby blues poczytał i jak przyszedł następnego dnia to widziałam że już wie i rozumie a i mi było łatwiej bo wiedział jak mi pomóc :D

A mnie w tej ciąży odrzuca woda w kawie :D już tłumaczę, piję kawę z ekspresu i musi być espresso które ma mało wody, średnia i duża mi nie smakuje ale mam smaka może na 2 tygodniowo albo i rzadziej.
    Za to w obu ciążach uwielbiam wąchać dobre piwo jak mąż pije, zanim on się napije to mu mówię czy będzie smaczne czy nie :D

Domi z której strony do Wrocka jeździsz? Ja od Oleśnicy, współczuję współpasażerów

Frida91, werni, Marcelina85 lubią tę wiadomość

age.png
    age.png
    age.png
    06.07.2016 [*] Aniołek
  • Niebieska Gwiazda Autorytet

Wysłany: 6 kwietnia 2019, 22:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kalija jest lepiej,ale jeszcze niezupełnie dobrze.Wzięłam 2×nospe,2×magnez,leże i odpoczywam.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 6 kwietnia 2019, 22:53

Kalija, Agagusia lubią tę wiadomość

• Frida91 Autorytet

Wysłany: 6 kwietnia 2019, 22:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Myszk@ wrote:
    Frida, widziałam że nikt Ci nie odpisał odnośnie krzywej, mi pielęgniarka powiedziała że wynik z palca jest wyższy niż z żyły, więc niech mnie nie zdziwi inny wynik, ale pobierają żeby sprawdzić czy nie masz już cukrzycy i w ogóle możesz pić glukozę
    Dzięki za odpowiedź :) Tak mi potem powiedziała pielęgniarka, że to chodziło o to, żeby sprawdzić czy mogę pić glukozę w razie czego. I rzeczywiście wynik z glukometru potem okazał się o prawie 20 jednostek wyższy niż we krwi z żyły :/ Dobrze, że tak wyszło, ale trochę kiepsko to świadczy o tych glukometrach... Szkoda sprawdzać, bo tylko się człowiek zestresuje.

Córeczka 08.2019 ❤️
    Synek 10.2022 💙
    preg.png
  • Myszk@ Autorytet

Wysłany: 6 kwietnia 2019, 23:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Frida91 wrote:
    Dzięki za odpowiedź :) Tak mi potem powiedziała pielęgniarka, że to chodziło o to, żeby sprawdzić czy mogę pić glukozę w razie czego. I rzeczywiście wynik z glukometru potem okazał się o prawie 20 jednostek wyższy niż we krwi z żyły :/ Dobrze, że tak wyszło, ale trochę kiepsko to świadczy o tych glukometrach... Szkoda sprawdzać, bo tylko się człowiek zestresuje.
    Powiem Ci szczerze że ja nawet nie przywiązałam uwagi do tego jaki mam wynik, pielęgniarka powiedziała że jest ok, powiedziała jaki wynik ale nie zapamiętałam, nie przyszło mi do głowy się stresować :D z drugiej strony nie wiem jak osoby z cukrzycą ktore codziennie muszą badać z palca patrza na wyniki

Frida91 lubi tę wiadomość

age.png
    age.png
    age.png
    06.07.2016 [*] Aniołek
  • Frida91 Autorytet

Wysłany: 6 kwietnia 2019, 23:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Myszk@ wrote:
    Powiem Ci szczerze że ja nawet nie przywiązałam uwagi do tego jaki mam wynik, pielęgniarka powiedziała że jest ok, powiedziała jaki wynik ale nie zapamiętałam, nie przyszło mi do głowy się stresować :D z drugiej strony nie wiem jak osoby z cukrzycą ktore codziennie muszą badać z palca patrza na wyniki
    Ja się zestresowałam, bo widziałam ten wynik, a wiem że wystarczy przekroczyć nawet o 1 jednostkę i już diagnozują cukrzycę. I stąd potem cały dzień się martwiłam, dopóki nie dostałam wyniku :P

Córeczka 08.2019 ❤️
    Synek 10.2022 💙
    preg.png
  • Niezapominajka5 Autorytet

Wysłany: 6 kwietnia 2019, 23:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    plinka89 wrote:
    Chyba raczej cukry... :(

Ja to sie obawiam swiat najbardziej. Tym bardziej, ze spedzamy u rodziny.

Ktoras pisala o bolu w odcinku piersiowym kregoslupa. Wg mnie przyczyna moza byc biust, szczególnie jesli masz spory. Zainwestuj w dobry stanik, choc np przy duzym rozmiarze pewnie i tak kregoslup będzie czul obciążenie
    Możesz mieć rację. Dzięki. Nie pomyślałam o tym. Piersi mi strasznie urosły.
    Z tego co zauważyłam,to mniej boli, gdy się więcej ruszam. Dni, w których bardziej odpoczywam siedząc/polegujac, kończą się bólem.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 6 kwietnia 2019, 23:16

Tyle przeszliśmy, że wciąż nie wierzę, że Was mam..
    Nigdy się nie poddawaj, bo warto walczyć.

km5sp07wycc10ujp.png
    Naturalsik ❤️
    wnid9vvjhnimte9l.png
    Po latach walki 💝
‹‹ 537 538 539 540 541 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Prolaktyna a zajście w ciążę. Jak regulować poziom tego hormonu?

Prolaktyna to bardzo ważny hormon zarówno na etapie starań o dziecko, w ciąży, jak i po porodzie. Jakie są normy stężenia prolaktyny? Kiedy jej poziom może utrudniać zajście w ciążę i co robić w takiej sytuacji? 

CZYTAJ WIĘCEJ

7 zaskakujących rzeczy, o których możesz się dowiedzieć prowadząc kalendarz owulacji OvuFriend

Wydaje Ci się, że działanie kalendarza owulacji sprowadza się tylko do wyznaczania dni płodnych i terminu owulacji? Nic bardziej mylnego! Podczas prowadzenia obserwacji w kalendarzu OvuFriend możesz dowiedzieć się o rzeczach, które wspomogą Twoje starania o dziecko. Poznaj 7 zaskakujących rzeczy, o których możesz się dowiedzieć prowadząc kalendarz dni płodnych! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Grzybica pochwy - przyczyny, objawy leczenie

Grzybica pochwy (drożdżyca pochwy, kandydoza pochwy) jest jedną z najczęstszych infekcji kobiecego układu rozrodczego. Jak i dlaczego dochodzi do infekcji? Jakie są objawy grzybicy pochwy? Kiedy warto zgłosić się do lekarza i jak wygląda leczenie drożdżycy pochwy?

CZYTAJ WIĘCEJ